Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

e-Επιλογές της 6/3/2010

 Η ξεφτίλα της δημοκρατίας...


Προς γνωστούς αγνώστους……

 

Δυστυχώς οι Γερμανοί έχουν δίκιο όταν λένε ότι δεν χρωστάνε τίποτα... κάποιοι δικοί μας τα πήραν για να κλείσει το θέμα

 

Η "ποιότητα" πρωτοσέλιδη...


Βοηθήσαμε και την Γερμανία !!!


Άλλαξέ τα όλα;;;

Η χούντα είναι εδώ. Απαγόρευσαν συγκέντρωση κατοίκων στον Άγιο Παντελεήμονα!

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΓΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

www.taxalia.blogspot.com

Συνομιλώντας με φίλους και γνωστούς επαγγελματίες στο Κιλκίς, Πολύκαστρο, Γουμένισσα, αλλά και στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη, συνειδητοποίησα ότι οι συνέπειες των μέτρων που ανακοίνωσε ο Παπανδρέου ήταν σοκαριστικά άμεσες!

Τα παραδείγματα πολλά και πρώτα από όλα στη …βενζίνη.
'Ξέρεις τι θα πει φουλάρισμα με 1 ευρώ και τώρα φουλάρισμα στο1,35;' Μου έλεγε έξαλλος βιοτέχνης. Πάω και φουλάρω εδώ και λίγες ημέρες στο Γευγελή !

Να πάνε να …’κουνηθούνε’ οι Αθηναίοι και οι φόροι τους!Το κακό με το πάρε δώσε με τα Σκόπια είναι, ότι τώρα που δεν πληρώνεις κάτι για να μπεις αλλά και για να βγεις, πηγαίνουν πάρα πολλοί ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αυθημερόν για όλες τους σχεδόν τις δουλειές εκεί και δεν αφήνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Επειδή κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι έγινε με τη Siemens…

Aπό olympiada στο Μαρτίου 6, 2010
 
Αυτή είναι μόνο μία παράγραφος από τις εκατοντάδες του αίσχους και της ζημιάς που προκλήθηκε στον Ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό και κάποιοι ασχολούντο με την οπερέτα του Βατοπαιδίου ενώ τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ευρώ μαζί με τους υπαιτίους έκαναν φτερά.
Δείτε το έγγραφο – ντοκουμέντο για να γνωρίζετε ΠΟΙΟΙ έκλεψαν και ποιούς πληρώνετε με τα “Νέα Μέτρα” της κυβέρνησης.

Στη βουλή μεγάλο σκάνδαλο προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ…

Με επερώτηση που θα φέρει στη βουλή τη Δευτέρα (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες), ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης τινάζει στον αέρα την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί “παγώματος προσλήψεων”, όπως και τις δικαιολογίες για τις πρόσφατες προκλητικές προσλήψεις στη βουλή.
Ο φάκελος περιέχει εκατοντάδες περιπτώσεις προσλήψεων στο δημόσιο “από το παράθυρο”, σε ΔΥΟ μόλις μήνες!
Η αποκάλυψη αυτή εγείρει μεγάλα ερωτηματικά για την ειλικρίνεια της κυβέρνησης σχετικά με τα νέα μέτρα που επιζητούν αφαίμαξη των μικρομεσαίων, ενώ την ίδια στιγμή ο κομματικός μηχανισμός βολεύει τα “δικά του παιδιά”.
Για να δούμε, την Δευτέρα θα συνεχίσει ο κύριος πρωθυπουργός να μιλά περί “Ανομίας” και “Ατιμωρησίας”;

Aπό: Olympia

Προς τον Υπουργό Οικονομικών ...

Την επόμενη φορά που θα βγουν τα Αγγλικά ΜΜΕ και οι Άγγλοι πολιτικοί να μιλήσουν για τα ελλείμματα της "Άτακτης" Ελλάδας,  τρίψτε τους στα "μούτρα" τα δικά τους δεδομένα που είναι μάλιστα και ... "Αξιόπιστα"...

Αυτό δεν απαλλάσσει βέβαια την χώρα μας από το να πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε  εντάσσοντας την Ελληνική οικονομία στην Ευρωζώνη αλλά όχι όμως και να πληρώνουν με το άνοιγμα της ψαλίδας των Spreads  οι Έλληνες φορολογούμενοι τα δηλητηριώδη δημοσιεύματα των Golden Boys (and Girls) του  City...

Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση είναι καιρός να μην αφήνει ασχολίαστες και χωρίς επιπτώσεις για αυτούς που  τις  κάνουν τις περιβόητες "Εκθέσεις" και που βάσει αυτών κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να μην τους επιτρέψει να λάβουν μέρος σε οτιδήποτε αφορά την χώρα μας και μπορεί να τους αποφέρει κέρδη (όπως αποκρατικοποιήσεις , εκδόσεις κλπ) και ίσως ακόμα- ακόμα ,  να καταθέσει ΑΓΩΓΕΣ για την  ζημία που προκαλούν ζητώντας τους την καταβολή χρημάτων.

Οι τύποι αυτοί σε σέβονται μόνο όταν πονά η τσέπη τους...

Πηγή: Spectator

Από:  antilogos-gr

Έτσι καθαρίζουν οι Έλληνες …

Μετά από το κοινό ανακοινωθέν Παπανδρέου - Merkel
και λίγο πριν την αποχώρηση του Έλληνα Πρωθυπουργού
υπήρξε μια αναπάντεχη και απρόβλεπτη  εξέλιξη ...
Δείτε το σχετικό Video….Έτσι …
για να θυμάστε ποιος έκλεισε την αυλαία …

Σε συνεργασία με το   ρε που παμε

Το μυστικό δείπνο της Goldman Sachs....

Athens dinner that led to political indigestion ( Financial Times )

On January 28, a cloudy, drizzly day in Athens, Goldman Sachs played host to a hotchpotch group of 10 clients at the Grande Bretagne, a palatial belle epoque hotel overlooking Syntagma square and the old royal palace, now the home of the Vouli, the Greek parliament.
At dinner on the rooftop – with an unimpeded panorama of the Acropolis as the backdrop – the clients; 10 bankers, asset managers and hedge fund analysts, ruminated on the future of the Greek economy – and of course, how to make money from it. Events since – a vicious collapse of confidence in the Greek debt market – have made some of those present, millions. But there has been a price. The dinner and the two-day schedule of meetings it bisected, is now one of a handful of events at the centre of a growing political backlash against some of the biggest and most powerful traders in the debt markets.  

 Στις 28 Ιαν.10, η Golman Sachs, παρέθεσε δείπνο στο roof top του ξενοδοχείου Μ. Βρετάνια σε 10 πελάτες..
Οι "πελάτες" ήταν τραπεζίτες και άλλα "φρούτα"..
Σκοπός και στόχος της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων, η ελληνική οικονομία και το πώς θα βγάλουν λεφτά από την κρίση.
 Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και η Paulson & Co.

Το λόγο που έγινε η συνάντηση τον περιγράψαμε πιο πάνω.

Το γιατί έγινε στην Αθήνα, είναι ένα σοβαρό ζήτημα.
Γιατί δεν μαζευόντουσαν, στην Ν.Υόρκη, το Λονδίνο ή και αλλού όπου έχουν γραφεία οι εν λόγω εταιρείες.

Δεν έγινε απλά στην Αθήνα η συνάντηση, έγινε απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων.
Μήπως για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε κάποιους "ντόπιους";;;
Ποιοι Έλληνες,  (αν τους είχαν καλέσει) συμμετείχαν στο "μυστικό και άκρως επαγγελματικό δείπνο" ;;;
Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι κανείς 'Ελληνας δεν θα συμμετείχε σε μια "συνωμοσία" κατά της χώρας.


Πάντως θα το ψάξουμε το θέμα και θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες....

Ο Σημίτης έβαλε τον "λύκο μέσα στο μαντρί"


Το 1998 η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως κύρια επιδίωξη την ένταξη στην ΟΝΕ. Τα νούμερα δεν έβγαιναν. Η Αθήνα θα μπορούσε ίσως να περιορίσει τη φοροδιαφυγή των μεσαίων-ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν φόρους, αφήνοντας την στήριξη του κράτους στους μισθωτούς και συνταξιούχους (που ταυτόχρονα κατηγορούν ως ανεπρόκοπους). Θα μπορούσε να περιορίσει την παραοικονομία ή το κόστος της διαφθοράς. Θα μπορούσε να σκεφτεί άλλες αναπτυξιακές στρατηγικές. Προτίμησε τον εύκολο, αν και πανάκριβο, δρόμο, το
μασκάρεμα του χρέους. Για να το κάνει απευθύνθηκε, σύμφωνα με τους Νέο York Τιμές και τη Wall Street Journal, στη διαβόητη Goldman Sachs. Για τη συνεργασία αυτή την εγκαλεί τώρα και ζητά να πληροφορηθεί τι έγινε η Κομισιόν. Γράφει σε μια έρευνά του το γαλλικό Μαριάν:

Που το πάει ο κ. Καρατζαφέρης;;;


Πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν που το πάει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης με τις συνεχείς πολιτικές κυβιστήσεις του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που ζητούσε επιτακτικά από τη Νέα Δημοκρατία να μην συναινέσει στην εκλογή του κ. Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν αυτός που τελικά τον ψήφισε. Ήταν αυτός που συγκέντρωνε υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα για τους λαθρομετανάστες και τελικά είναι αυτός που θα συζητήσει τα επί μέρους άρθρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ήταν αυτός που.....
απειλούσε το ΠΑΣΟΚ για να μην λάβει σκληρά μέτρα εναντίον των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και τελικά είναι αυτός που συμφωνεί απόλυτα με τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος τον κ. Παπανδρέου ως έναν μαχητή που δίνει μάχες στο εξωτερικό για τη σωτηρία της χώρας. Αλήθεια που το πάει;;

Tελικά η λιτότητα ισχύει μόνο γι'αυτους που παίρνουν βασικούς μισθούς...όλοι οι υπόλοιποι ζουν με αξιοπρέπεια και κάνουν και το κέφι τους...


«Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς το μόνο που μας μένει είναι να καταφύγουμε στις μικροχαρές» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ, πρώην συγκεντρωσιάρχης επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και ήταν σαν να έδωσε το έναυσμα: τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, εκεί όπου εμφανίζεται το δημοφιλές δίδυμο Πέγκυ Ζήνα και Δημήτρης Μητροπάνος... «κρατικοποιήθηκαν» ξαφνικά για λίγες ώρες, από την Πέμπτη το βράδυ ως το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ουρές τα βουλευτικά Lexus, Saab και Αudi έξω από το νυχτερινό κέντρο. Οι βουλευτές, βλέπετε, δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με άλλα μικρότερου κυβισμού. Οι παρκαδόροι, με δέκα ευρώ το αμάξι, χωρίς απόδειξη, έκαναν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι λουλουδούδες...
Βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, νεοδιορισθέντες επικεφαλής
(κρατικών) τραπεζών και οργανισμών, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, σύσσωμη σχεδόν η νεολαία του Κινήματος, ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς- ορισμένοι προερχόμενοι από τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση-, αστυνομική φρουρά των πολιτικών και παρατρεχάμενοι «κατέλαβαν» σε μία και μόνη έφοδο το νυχτερινό κέντρο και το έριξαν, μεσούσης της κρίσεως, έξω. 

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

e-Επιλογές της 5/3/2010

Ταπείνωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό η ΜέρκελTελικά η λιτότητα ισχύει μόνο γι'αυτους που παίρνουν βασικούς μισθούς...όλοι οι υπόλοιποι ζουν με αξιοπρέπεια και κάνουν και το κέφι τους...

 

Video από την συγκέντρωση Σύνταγμα

 

Kammenos rocks

 

Η πώληση νησιών είναι ίσως η μόνη διέξοδος

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών ...

 

Πότε θα δούμε (αν δούμε...) φως στο Toυvελ

 

"Bravo Giorgo", από τη "θεία" Μέρκελ

 

Eξω οι Ψεύτες.....

 

Που το πάει ο κ. Καρατζαφέρης;;;

 

Ιδιωτικές επιχειρήσεις καλούν εργαζόμενους για περικοπή.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS; Καταγγελίες για παρακράτος μέσα στον ΟΤΕ!

 

Έρχεται η μεγάλη συναίνεση των “Βαρώνων” του Τύπου…

Χέρι-χέρι ψηφίσαν τα αντιλαϊκά μέτρα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣΝόμο του κράτους αποτελεί από την Παρασκευή από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Από: ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

George agouria Kaliviotika...

Plan A ... brussels sprouts...Δυστυχώς η Πράσινη θεραπεία με brussels sprouts
και τα πρώτα Πράσινα μέτρα δεν έφεραν
τα αναμενόμενα Πράσινα αποτελέσματα
Ρε τζάμπα τα φάγαμε τα λαχανάκια...

Plan B ...banana chiquita


Στη φάση αυτή πήραμε  7 νεα και διαφορετικά μέτρα …
για όλα τα γούστα …
σε όλα τα μεγέθη …
εξ ου και George banana ...

Plan C...  Αγγούρια Καλυβιώτικα


Γιώργο κοίταξε … δεν πάει άλλο...
τώρα που θα γυρίσεις απ΄τα ξένα και μας φέρεις κι΄ άλλα μέτρα …
άσε να πάρουμε κι΄ εμείς τα δικά μας…
άσε να διαλέξουμε εμείς τη διατροφή μας ….
Ας δοκιμάσουμε και κάνα ντόπιο προϊόν ...
 

Συνταγή Καταστροφής......

«Δεν έχει βγει ποτέ καμία οικονομία από την ύφεση αφαιρώντας πόρους απ’ την οικονομία, παγώνοντας τους μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Είναι μία συνταγή καταστροφής. Και οι Έλληνες πολίτες το ξέρουν αυτό και γι’ αυτό δεν πρόκειται να δείξουν εμπιστοσύνη και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, όπως τους τη ζητάει».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ  «ET-3»
ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΗΡΩ ΠΕΤΣΑ
(ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ:

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ     Υπουργός Εξωτερικών

Σχόλιο:

Ωξοοο ρε !!
Συνταγή και μίγμα καταστροφής, Κοι του ΠΑΣΟΚ, είναι το γεγονός ότι αναλάβατε την εξουσία.

Συνταγή καταστροφής είναι το Πρόγραμμα Στασιμότητας και Αδράνειας, που σας πήρε 5 μήνες να το ετοιμάσετε.
Συνταγή καταστροφής είναι οι διάφορες "παπαρομπουρδολογίες", περί πράσινης οικονομίας, πράσινης ανάπτυξης και ελληνικής δίαιτας.
Συνταγή καταστροφής είναι τέλος, το ότι διαχειρίζεστε τις τύχες της χώρας μας....

Video από την συγκέντρωση ΣύνταγμαΕπίθεση από ομάδα συγκεντρωμένων δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, στη διάρκεια της διαδήλωσης της Συνομοσπονδίας κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την οικονομία.
Αρχικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δέχθηκε επίθεση με νερό και γιαούρτια την ώρα που ετοιμαζόταν να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους ομιλία.

Από: citypress-gr

Τιμή στα περήφανα γηρατειά από το ΠΑΣΟΚ...Με αυτή την μεθόδευση και το σεβασμό, αντιμετωπίζει και "τιμά"το ΠΑΣΟΚ του ΠΡΟΠΟ, τα περήφανα γηρατειά.

Να μας δώσετε το κινητό του πρωθυπουργού, να του τις στείλουμε μαζί με τις άλλες φωτογραφίες του Γκλέζου και του Παναγόπουλου.

Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για τα καύσιμα και την ΔΕΗ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για επιπλέον αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και την κατάργηση της φοροαπαλλαγής στο ηλεκτρικό ρεύμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε, προεκλογικά, το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ. Λίγες βδομάδες πριν, οι αρμόδιοι Υπουργοί διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια.
Αντί αυτού, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσθετη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την κατάργηση της απαλλαγής Ε.Φ.Κ. στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για τα καύσιμα και να μην εφαρμόσει στον τομέα της ενέργειας, μια πολιτική που γονατίζει τα χαμηλά εισοδήματα και κυρίως την μικρομεσαία οικογένεια.
Άλλωστε, οι φοροεπιβαρύνσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, θα αυξήσουν τις τιμές σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα παραγόμενα προϊόντα και θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, με αύξηση του πληθωρισμού και έκρηξη της ανεργίας».

Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΚ Γερμανίας προς την Καγκελάριο, κα Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ.Γκίντο Βέστερβελλε

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΚ Γερμανίας προς την Καγκελάριο, κα Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ.Γκίντο Βέστερβελλε, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του CDU και του FDP
   
    Έκκληση προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελλε, να παρέμβουν, μετά από τις προκλητικές δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU και του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών FDP, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ), Γερμανίας, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
    Στην επιστολή, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΟΕΚ, Ταμίας του ΣΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας, κ.Μανώλης Ανέστης, εκφράζεται αγανάκτηση για τις δηλώσεις του μέλος του Προεδρείου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Γιόζεφ Σλάρμανν, και του υψηλόβαθμου στελέχους των συγκυβερνώντων Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σαίφλερ, που εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας έδωσαν στον «κίτρινο» Τύπο της Γερμανίας αφορμή να ζητήσει να βγει «Η Ελλάδα στο σφυρί» και να εκτιμήσει την αξία του Παρθενώνα σε 100 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πότε θα δούμε (αν δούμε...) φως στο Toυvελ

Ας προσπαθήσουμε να μετρήσουμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να υπάρξει αλλαγή πορείας (ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ...) της Ελληνικής οικονομίας... Αναγκαστικά χρειαζόμαστε μερικά (αναξιόπιστα;;;) δεδομένα .

Δεδομένο πρώτο: Το έλλειμμα για το 2009 στο 12.7% (όπως κατέληξε η κυβέρνηση και συμφώνησε και η Ε.Ε).
Δεδομένο δεύτερο : Συνολικό Χρέος Ελλάδας για το 2009 σε ποσοστό ως προς το ΑΕΠ , πάνω από 113% δηλαδή 300 Δις € και βάλε (όχι ας μην υπολογίσουμε και τα Ασφαλιστικά και το ιδιωτικό χρέος.) .
Δεδομένο τρίτο : Η υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα για να συμμετέχει στην ΟΝΕ είναι ετήσιο έλλειμμα κάτω από 3% και συνολικό χρέος κάτω από 60% του ΑΕΠ.
Ας δούμε καί τι λέει λοιπόν το σύμφωνο σταθερότητας που όλοι λοιδορούν ;;;


Επιτρέπει στα κράτη μέλη να έχουν ένα μικρό ετήσιο έλλειμμα (μέχρι 3%) με την λογική ότι το κράτος χρησιμοποιώντας αυτό το πλεόνασμα χρημάτων θα προωθούσε τις επενδύσεις που με την σειρά τους θα έφερναν θέσεις εργασίας και φυσικά αύξηση του ΑΕΠ δηλαδή ΜΕΙΩΣΗ του χρέους σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ...

Όταν η καταπίεση γίνεται νόμος η αντίδραση γίνεται καθήκον !

 
 Φωνή λαού, οργή Θεού !


Όταν η καταπίεση γίνεται νόμος η αντίδραση γίνεται καθήκον  (Αέτιος) .
Φωνή λαού, οργή Θεού !
Οι δυστυχίες ενώνουν τους ανθρώπους . (Αριστοτέλης).

Τα νέα από την Ευρώπη- ΚΟΜΙΣΙΟΝ :
·      Τα μέτρα να επεκταθούν ..και στον ιδιωτικό τομέα ! 
( Και  βλέπουμε ! )
Δε φοβούνται οι Κυβερνώντες μας, ότι εάν εφαρμόσουν τις αποφάσεις των μεγάλων αδελφών της Ευρώπης, γιατί γι αυτούς ισχύει το : τρώγοντας έρχεται η όρεξη,  θα έχουμε κοινωνικές  και ίσως απρόβλεπτες και μη ελεγχόμενες αναταραχές ; Με αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε άλλα κράτη μέλη τους ;  Σήμερα  εμείς, αύριο οι άλλοι ! Και η οργή θα πέσει στα κεφάλια τους !

Σταματά η καύση πετ-κοκ στη βιομηχανία

Μήνυμα για απαγόρευση καύσης του πετ - κοκ σε όλες τις νέες κεραμοποιίες με παράλληλη σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και των υπόλοιπων βιομηχανιών του κλάδου που σήμερα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη καύσιμη ύλη, έστειλε χθες από τη Λάρισα η γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, στο περιθώριο δίκης της "Βιοκεράλ" και της "Αλφα Κεράμικα", για την αποθήκευση του καυσίμου.
Η κ. Καραβασίλη αφού τόνισε ότι η παρουσία της στη Λάρισα σηματοδοτεί το μεγάλο
ενδιαφέρον της ηγεσίας του υπουργείου για την περιοχή και κυρίως για το θέμα του
πετ - κοκ, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στο παρελθόν που οδήγησαν
στην ατιμωρησία της "Βιοκεράλ", αφού οι έλεγχοι που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρό
νια αν και διαπίστωναν ελλείψεις και προβλήματα οδηγούσαν στη σύνταξη τεχνικών εκ-
θέσεων και όχι στην απόδοση ευθυνών και στην επιβολή προστίμων.

Τραυματίσθηκε ο Μανώλης Γκλέζος στο συλλαλητήριο !!!!

 

Τραυματίστηκε σοβαρά στο σύνταγμα ο Μανώλης Γκλέζος στο συλλαλητήριο, από άνδρες των ΜΑΤ !!!
Κάποιος τον "ψέκασε" απ' ευθείας στο πρόσωπο με χημικά!!!!
Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται σε Νοσοκομείο.
Απίστευτο και όμως συμβαίνει στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και του ΠΡΟΠΟ  !!!

To μυστικό που έκρυβε ο Μεσούτ Γιλμάζ επί 13 χρόνια και οι επιπτώσεις του “South Stream” στην Ελλάδα!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΜΜ”Ε”

 

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ αποκάλυψε στα τουρκικά ΜΜΕ ένα μυστικό που κρατούσε μέσα του επί 13 χρόνια. Το μυστικό αυτό αφορά η συμφωνία και τις διαδικασίες που οδήγησαν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream (Mavi Akım) και την αντίδραση στο όλο θέμα των ΗΠΑ.
Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας Bugün, ο Μεσούτ Γιλμάζ, αναφερόμενος στο θέμα και συγκεκριμένα στην επικύρωση της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού από την τουρκική βουλή, τον Ιούλιο του 1997, είπε τα εξής:

Γερμανοί και Βρετανοί επενδυτές αγόρασαν πάνω από το 1/3 των 10ετων ελληνικών ομολόγων

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του  άρθρο του Βloomberg , Γερμανοί και Βρετανοί επενδυτές αγόρασαν πάνω από το 1/3 των 10 ετων ομολόγων που πούλησε η Ελλάδα μέσω των τραπεζών, αναφέρει η HSBC Holdings Plc,
Η HSBC ήταν ένας από τους διαχειριστές της συμφωνίας.
Επίσης Έλληνες επενδυτές αγόρασαν το 23 % και ασιάτες το 8%.
Οι τράπεζες και οι οργανισμοί για την συναλλαγή εισέπραξαν 7 % προμήθεια..

… ΠαπανδρέλληνεςΝα μην ξεχνάμε ότι μέσα στην καταιγίδα των μέτρων οδεύει προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για την μετανάστευση.
Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι». «Να δούμε Έλληνες ινδικής καταγωγής, αλβανικής καταγωγής, περήφανους για την ελληνική μας ιθαγένεια».
Ο Γιώργος Παπανδρέου κι οι «σοσιαλιστές» υπουργοί του μοιράζουν ελληνικές ταυτότητες, όπως τις χάντρες και τα καθρεφτάκια.
Με συνοπτικές διαδικασίες και τσαμπουκά, γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τι πιστεύουμε εμείς θα καταφέρουν να αλλοιώσουν όχι απλώς το εκλογικό σώμα αλλά και την εθνολογική και θρησκευτική ομοιογένεια της Ελλάδας.
Πίσω από αυτή την πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνική συνοχή και στην εθνική ομοιογένεια κρύβεται η χαιρέκακη επιθυμία όλου του ροζ κοσμοπολίτικου πολτού, να ηττηθεί επιτέλους αυτό το «παλιοέθνος».
Αφού του ξεσκίσανε την Ιστορία, την Παιδεία, αφού χρόνια χύνουν την χολή τους κατά της ταυτότητας των πατεράδων μας, της δικής ΜΑΣ ταυτότητας, τώρα θέλουνε να του αλλάξουνε τα φώτα κι αριθμητικά.
Η μεγαλύτερη αλλαγή της σύνθεσης του λαού της χώρας μετά το 1922, θα γίνει τώρα.
Αλλά όλα αυτά τα γνωρίζουμε ήδη και τα έχουμε ξαναπεί.
Αυτό που μένει να απαντηθεί αν ο αφελληνισμός μας θα γίνει με το αζημίωτο.
3.000 το «κομμάτι» η ιθαγένεια Χ τόσα εκατομμύρια «μετανάστες» πόσο μας κάνει;
Από: antinews

"Bravo Giorgo", από τη "θεία" Μέρκελ

 

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μιλώντας στους δημοσιογράφους και αναφερόμενη στα μέτρα της κυβέρνησης, τα χαρακτήρισε σωστό βήμα και επιβεβλημένη λύση. "Πιστεύω ότι δεν υπήρχε καμία εναλλακτική λύση σε αυτό, ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της. Και είμαι πολύ ικανοποιημένη που η ελληνική κυβέρνηση και ο έλληνας πρωθυπουργός δεν φείδονται προσπαθειών να πορευτούν σε αυτό το δύσκολο και χωρίς εναλλακτική λύση δρόμο", είπε η κ. Μέρκελ.
( Deutsche Welle )

Μπράβο μας είπε η "θεία" και θα μας βάλει καλό βαθμό, γιατί είμαστε καλά παιδιά και δείξαμε καλή διαγωγή...

Ευτυχώς γιατί διαφορετικά θα μας έβαζαν να πουλήσουμε κανένα "νησάκι".
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις και ο πρωθυπουργός δεν φείδεται προσπαθειών !!
Εκ μέρους τίνος μιλάει η Μέρκελ, ποιος την έχει ορίσει ως "μπαμπούλα" και ελεγκτή της Ελλάδας;
Μήπως είμαστε παράρτημα της Γερμανίας και δεν το έχουμε καταλάβει;
Mήπως ο "Καλλικράτης" θα επεκταθεί ως τη Γερμανία και δεν το γνωρίζουμε;
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και επειδή ηταν καλός μαθητής ο Γιώργος, τώρα που θα πάει στη Γερμανία, θα τον αφήσει η Μέρκελ να πάει "κινηματογράφο"..
Ρε που καταλήξαμε και καταντήσαμε, με αυτούς τους απίστευτους και αστείους τύπους που μπλέξαμε.

 "Bravo Giorgo", από τη "θεία" Μέρκελ

Eξω οι Ψεύτες.....

Και βέβαια, δεν θα αφήσουμε την σημερινή κρίση να μας  αποπροσανατολίσει από τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε στο Πρόγραμμά μας, από τις δεσμεύσεις μας, που και αυτές ανασυγκροτούν τη χώρα μας σε μια νέα βάση.
Αυτά δήλωσε χθές στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπυργός αναφερόμενος στην παιδεία.
 
Κοιτάξτε τώρα τι δήλωνε χθές  στην εκπομπή 10:00-12:00  με τους Θ. Λάλα & Κων/νο Μπογδάνο (FLASH 96),  η Κα Ευη Χριστοφιλοπούλου (υφυπουργός Παιδείας)

"Περικόπτονται από το 1 δις, χθες μας το είπε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπακωνσταντίνου, 200 χιλιάδες ευρώ. Είναι το τίμημα που κι εμείς θα πληρώσουμε. Παρόλα αυτά σε σχέση με τα άλλα υπουργεία συνεχίζει να είναι ελαφρώς ευνοημένο. Δεδομένης της όλης περικοπής το μεγάλο στοίχημα για ’μας, για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να βγάλουμε αν θέλετε το άχρηστο κόστος, τις άχρηστες λειτουργικές δαπάνες και να μπορέσουμε να μεταστρέψουμε τους λίγους πόρους που θα έχουμε, αλλά περισσότερους από άλλα υπουργεία, εκεί που πρέπει"

Αυτοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν....
Απ τη μια ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι δεν θα αφήσει την κρίση να μας  αποπροσανατολίσει από τις δεσμεύσεις μας και από την άλλη λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου περικοπές 200 χιλιάδες ευρώ !!

Επίσης φημολογείται ότι μάλλον παέι για πάγωμα η πρόσληψη των 3000 εκπαιδευτικών.
Προφανώς, κακώς βέβαια, θα υπάρξουν περικοπές στην παιδεία και μάλλον θα φτάσουν τα 500 εκ. ευρώ.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε, είναι να ακούμε "παπαρομπουρδολογίες" και ψέματα
Για αυτό λοιπόν λέμε:
ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

e-Επιλογές της 4/3/2010

 

… Παπανδρέλληνες

Σχέδιο: Να κάνουμε μια τελευταία εξυπηρέτηση στα φιλαράκια τους κερδοσκόπους


Μιλώντας στο Bloomberg, την Τρίτη, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π.Χριστοδούλου είπε ότι η Ελλάδα «δεν βιάζεται» να πωλήσει ομολόγα και θα το κάνει αυτό όταν οι συνθήκες στην αγορά είναι περισσότερο «ευνοϊκές»

Μιλώντας χθες βράδυ ο Παπακωνσταντίνου στο MEGA δήλωσε πως οι δανειακές ανάγκες δεν είναι άμεσες. «Δεν έχουμε λόγο να δανεισθούμε αύριο, τη Δευτέρα ή την Τρίτη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ... ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ SPREADS ΠΕΦΤΟΥΝ... ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΓΑΠ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΣΑΡΚΟΖΥ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ SPREADS...

 

«Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα»


«Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Bild Zeitung, η οποία αναφέρεται στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και στα σκληρά μέτρα που έλαβε, χθες, η ελληνική κυβέρνηση. Κοστολογεί μάλιστα το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας στα 100 δισ. ευρώ
Γερμανοί βουλευτές καλούν δηλώνουν σύμφωνα με την εφημερείδα: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».
«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ.
Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

"Θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο"

Την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι "τα μέτρα δεν είναι μίγμα σωτηρίας για την οικονομία, αλλά την παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό".
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: "στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μας έφεραν πάνω από όλα οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο, αυτά που έκανε και κυρίως αυτά που δεν έκανε" και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η ευθύνη του σημερινού ΠΑΣΟΚ την οποία δεν μπορεί να την μεταθέσει σε άλλους. Είπε ακόμη ότι τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ σοβαρά και έχουν διαχρονική ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία. "Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε, σήμερα έχει γυρίσει σελίδα, δεν απολογούμαι για κανέναν, κοιτάζω το μέλλον. Το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού που αντί να κοιτάζει το μέλλον ασχολείται μόνο με το χθες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "φυγομάχησε", γιατί τα μέτρα δεν τα ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου αλλά ο εκπρόσωπός του. Πρόσθεσε ότι αν ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει τα μέτρα νωρίτερα θα ήταν ηπιότερα, λιγότερο επώδυνα και δεν θα τα επέβαλαν οι κοινοτικοί ελεγκτές. Υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής ο δανεισμός με αυξημένα επιτόκια μας στοίχισε περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι: "τα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση γιατί θα χαθεί το 25 με 30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών καθώς επίσης αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις". Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικής για να βγούμε από την κρίση και ότι χρειάζεται περιστολή της δημόσιας σπατάλης. Ειδικότερα είπε ότι η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ, απορρίπτει κάθε αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, απορρίπτει την περικοπή του 14ου μισθού και αντιπροτείνει μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και στα ποτά, μεγαλύτερη φορολογία στα είδη πολυτελείας, αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Δελτίο Τύπου Λιάνας Γούτα και μια Πρόσκληση σε Ομιλία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Συμμετοχή ίσων ευκαιριών και όχι β’ κατηγορίας για το μισό πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας 
Θεσσαλονίκη 3 Μαρτίου 2010


Στον περσινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η κα Λιάνα Γούτα μας καλούσε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί στην Ελλάδα αφήνουμε τις γυναίκες, το μισό δηλαδή ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, αναξιοποίητο στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων. Φέτος, στις 8 Μαρτίου, φαίνεται ότι δεν έχουμε και πολλά πράγματα να «γιορτάσουμε», καθώς οι επιδόσεις της χώρας μας στο χρόνο που πέρασε επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο.
Την Κυριακή 7.3.2010, καλεσμένη ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση του Δήμου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσει για το θέμα εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ των άλλων θα αναφερθεί στην ετήσια έκθεση που δημοσιεύει το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Harvard και της Καλιφόρνιας-Berkeley, όπου καταγράφεται ο Παγκόσμιος Δείκτης Ισότητας των δύο Φύλων για 134 χώρες. Στην έκθεση για το 2009 η Ελλάδα επιδείνωσε τη θέση της και βρέθηκε στην 86η θέση πέφτοντας με σταθερό ρυθμό από την 75η θέση του 2008 και την 72η του 2007. Μια υποχώρηση κατά 11 θέσεις για το 2009 που οφείλεται κυρίως στη μείωση της απασχόλησης των γυναικών γενικά αλλά και στη μείωση απασχόλησης στους τεχνικούς κλάδους ειδικότερα, καταδεικνύοντας ότι η κρίση χτυπάει πρώτα τις γυναίκες εργαζόμενες.

Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες και την Ακρόπολη μαζί !

Ο νέος τίτλος που κυκλοφόρησε σήμερα η Γερμανική Bild με τίτλο "Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες και την Ακρόπολη μαζί" στηρίζεται αυτή τη φορά σε δηλώσεις Γερμανών πολιτικών!!!

Συγκεκριμένα του εκπροσώπου του FDP στην επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου Φρανκ Σέφλερ και του Γιόζεφ Σλάρμαν ο οποίος είναι πολιτικό στέλεχος της κ.Μέρκελ.....

Ας πάνε να πουλήσουν τις βραχονησίδες για να ξεχρεώσουν...
Μία ημέρα πριν από την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, και μετά από τους Ευρωπαϊκούς επαίνους για τα νέα μέτρα περιστολής δαπανών που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, κορυφαία στελέχη των κυβερνώντων γερμανικών κομμάτων καλούν την Ελλάδα να πουλήσει ακατοίκητα νησιά της προκειμένου να υπερβεί τη δημοσιονομική της κρίση.

Ανθελληνισμός με το αζημίωτο

Του Σταύρου Tζίμα
Κάθε φορά που στη γειτονική μας Αλβανία το πολιτικό σύστημα βυθίζεται σε κρίση, φουντώνει ο ανθελληνισμός. Η Ελλάδα αναγορεύεται στον εχθρό, τον σατανά γείτονα που απεργάζεται σχέδια υπονόμευσης του αλβανικού έθνους και χρησιμοποιείται ως αιχμή του δόρατος στις εσωτερικές πολιτικές έριδες και αντιπαλότητες.

Το 1997, όταν κατέρρευσε ο παράδεισος των «πυραμίδων» και οι Αλβανοί εξεγέρθηκαν γιατί απώλεσαν τις περιουσίες τους, οι τότε κυβερνώντες, οι ίδιοι που παρότρυναν του πολίτες να καταθέτουν τα χρήματά τους στις παρατράπεζες, ανακάλυψαν πίσω από την καταιγίδα ελληνικό δάκτυλο που κινούσε τα νήματα, με απώτερο στόχο τον ακρωτηριασμό της Αλβανίας με την απόσχιση της Βορείου Ηπείρου. Τούτη την εποχή που η χώρα σπαράσσεται από τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα των περσινών εκλογών, ο «διάβολος» που λέγεται Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ΚΕΡΔΗ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΡΥΠΩΝ

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες από τον Ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη
Οι αδυναμίες και αδικίες του ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Ρύπων (ΣΕΡ), αναδείχθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Σκυλακάκης, σε συνεργασία με την Ευρωβουλευτή L . McAvan . Συγκεκριμένα από παρουσίαση της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης SANDB Α G προέκυψε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές βιομηχανίες στις οποίες έχουν δοθεί (λόγω ύφεσης) επιπλέον των αναγκών τους άδειες ρύπανσης αξίας 3,2 δις ευρώ, οι οποίες θα τις προστατεύσουν απόλυτα από την ανάγκη να μειώσουν τις εκπομπές τους, ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσουν κιόλας, πουλώντας τα σχετικά δικαιώματα. Αντίθετα, όπως απέδειξε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπάρχουν κλάδοι και επιχειρήσεις στα σύνορα της Ένωσης και κυρίως στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου η ρύπανση με διοξείδιο του άνθρακα θα μεταφερθεί εκτός Ένωσης ( carbon leakage ), ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα χάσουν μερίδιο αγοράς και θέσεις εργασίας, διότι η Ένωση δεν έλαβε καθόλου υπ' όψη το κριτήριο της γεωγραφικής απόστασης.

"Υπόθεση" Goldman Sachs: Υπάρχουν όλα τα πειστήρια του εγκλήματος....


Συγκλονιστικές, καταιγιστικές και ραγδαίες οι εξελίξεις στην περίφημη υπόθεση της Goldman Sachs.

Το περίεργο είναι ότι εδώ στην χώρα μας κανείς δεν ασχολείται με ένα τόσο σοβαρό "σκάνδαλο".

Διαβάστε τι αναφέρει σε χθεσινό άρθρο του το Business Week :

Tα περισσότερα στοιχεία του εγκλήματος υπάρχουν (Most of the elements of a crime are present). 

Υπάρχει το θύμα, που είναι η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα. 
Υπάρχει το όπλο με την μορφή των παραγώγων για την ρύθμιση του χρέους  2.37 δισ. euros ($3.2 billion).
Τέλος υπάρχει και ο αυτουργός - δράστης, η ελληνική κυβέρνηση, που ήξερε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν πολύ επισφαλής για να ξεφορτωθεί τη δραχμή. 

Επίσης φαίνεται ότι υπήρχε συνένοχος η Goldman Sachs, που είχε την τεχνογνωσία

να αναβάλει-μετακυλήσει στο μέλλον τις υποχρεώσεις της χώρας, έτσι ώστε να μπούμε στην Ευρωζώνη. 

Αυτό που λείπει είναι τυχόν παραβίαση νόμων!!


Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Η ατζέντα της 4 Μαρ.10

Ανοιχτή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το Λιμάνι του Πειραιά, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με θέμα την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για το Λιμάνι και τις υποδομές που αποτελούν προεκτάσεις του - Θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., ο Νομάρχης Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά, οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Πειραιά (10:00:00 Πειραιάς)
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πραγματοποιείται στο κτίριο πρώην ΥΕΝΑΝΠ (11:00:00 Πειραιάς)
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Λαϊκός ξεσηκωμός - να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ» αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου και ώρα 12:00. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας στην Ομόνοια (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) (12:00:00 Αθήνα)
Συνέντευξη Τύπου του Εcofilm (12:00:00 Αθήνα)

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαιωάννου
Αναρτήθηκε σήμερα σε blog η παρακάτω γνώμη με τίτλο
«Για να σωθούμε πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους άχρηστους!»
«Τώρα επιτέλους κάτι μπορεί να γίνει στο αχανές ΔΗΜΟΣΙΟ. Ελπίζω τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι να καταλάβουν την αλήθεια των εργασιακών σχέσεων που όλοι οι υπόλοιποι βιώνουμε στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας, δεν είμαστε αρκετά αποδοτικοί, γενικά η επιχείρηση δεν πάει καλά, τότε βρισκόμαστε άνεργοι. Για να δούμε τι θα καταλάβουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα σταματήσουν να χρηματίζονται…
θα σταματήσουν να τεμπελιάζουν, θα σταματήσουν τις απεργίες τους να μας εκβιάζουν όλους μας.
Ξυπνήστε Έλληνες….
Ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους άχρηστους….»
 
ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ …….

Μάθημα προπαγάνδας Νο 2. Η συνυπαιτιότητα.


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τον τίτλο (Μάθημα προπαγάνδας Νο1. Για όλα φταίει ο αντίπαλος.) είχαμε υποσχεθεί να παρουσιάσουμε τον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία στην πιο πάνω προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ποια ακριβώς αντιπροπαγάνδα θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή προκειμένου να καταστήσει αναποτελεσματική την προπαγανδιστική επίθεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Κατ’ αρχήν θα πούμε τι ακριβώς θα πρέπει να αποφύγει να κάνει η Νέα Δημοκρατία.
1) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ζητήσει συγνώμη για την.....
διακυβέρνηση της χώρας από το 2004 – 2009. Αν το κάνει αυτό, αυτοκτόνησε για πάντα, γιατί μια τέτοιας βαρύτητας «ομολογία» θα την καταγράψει οριστικά στη συνείδηση του κόσμου ως ένα κόμμα, έστω ειλικρινές, αλλά ανίκανο. Αν γίνει τέτοια ομολογία, αυτό δεν θα είναι απλά έγκλημα, θα είναι κάτι πολύ χειρότερο. Θα είναι λάθος και λάθη στην πολιτική προπαγάνδα δεν συγχωρούνται. Πολλοί, μη ασχοληθέντες με προπαγάνδα, οι οποίοι εισηγούνται κάτι τέτοιο, δεν έχουν δίκιο. Μπορεί να έχουν ρομαντικές πολιτικές απόψεις, όμως κάνουν λάθος.

Ζητείται Βουλευτής της ΝΔ με νεύρο και τσαμπουκά

Σίγουρα όλοι θα έχετε διαβάσει από το πρωί ότι ο γνωστός κάφρος Παπαχρήστος είπε προς τον Παπαθανασίου ότι δεν δικαιούται να μιλάει. Οι πιο τυχεροί μπορεί και να το είδατε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Για τον κάφρο που έλεγε ότι ο Καραμανλής κάθεται στο Μαξίμου και δεν έχει καμία συνάντηση με κανέναν, την ίδια ώρα που ο Καραμανλής συνομιλούσε με τον Θαπατέρο στην Ισπανία... δεν αξίζει να πούμε και πολλά... παπάρας ήταν, παπάρας είναι, παπάρας θα μείνει... σε άλλη σοβαρή χώρα θα είχε εξαφανιστεί μετά από τέτοια γκάφα... εδώ βέβαια δεν εξαφανίζεται γιατί βασικά δεν εκτελεί χρέη δημοσιογράφου αλλά ιπποκόμου των Λαμπρακοψυχάρηδων , οι οποίοι πότε πότε του λύνουν το λουράκι και τον βγάζουν στην ΤιΒι να πει τις παπαριές του...

Αυτός που όμως πρέπει να ασχοληθούμε είναι ο Παπαθανασίου για τον οποίο πρέπει να πούμε:

Parapolitika.gr: Ρε σύντροφε μας μπέρδεψες.....


Δύο αναρτήσεις από το parapolitika.gr με μεγάλες διαφοροποιήσεις στην τοποθέτηση για το ίδιο θέμα. Πάντως η πρώτη βγήκε άρον άρον. Μήπως το τράβηγμα του αυτιού ήταν τόσο δυνατό που δεν το αντέξατε; Παιδιά τι να σας κάνω.... ας προσέχατε πριν γίνετε ρόμπες!

Από: online-press

Το παράδειγμα που δεν βλέπουμε...

Μία από τις πιο "δραματικές" ομιλίες του κ. Παπανδρέου ακούσαμε χθές.

Ο πρωθυπουργός έδωσε με τους πιο δραματικούς τόνους στην κοινοβουλευτική του ομάδα να καταλάβει ότι αυτά που ήξεραν (και αυτοί αλλά και οι Έλληνες) τέλειωσαν...
Όσο όμως και να ζητά από τους πολίτες ο πρωθυπουργός να "βάλουν πλάτη"  χωρίς να δείχνουν οι πολιτικοί το παράδειγμα φοβάμαι ότι θα αποτύχει στην προσπάθεια του.

Δεν είναι δυνατόν να κόβεις τον 14ο μισθό ενός υπαλλήλου που παίρνει 1.500,00 € και να διατηρείς 16 μισθούς της τάξεως των 3.000,00 € στους ημέτερους (διορισμένους από τα κόμματα) υπαλλήλους της Βουλής...Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

H Goldman Sachs στοιχημάτιζε σε Ελληνική αποτυχία...

Δείτε στο  Video του CNN  πως η Goldman Sachs στοιχημάτιζε σε Ελληνική αποτυχία...
Παραβιάζοντας το πνεύμα του νόμου αλλά οχι το γράμμα !!!
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό Video, που αναφέρεται σε μια υπόθεση που απασχολεί και συγκλονίζει την Αμερική αλλά όχι τη χώρα μας !!


Γενοκτονία των Αρμενίων

 

Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι.  Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 23%, "Όχι" 77% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES)  EΔΩ.

e-Επιλογές της 3/3/2010
Το βίντεο της Τζούλιας είναι τόσο τυχαίο;


 Δεν δικαιούται να μιλά η αριστερά …

H πολιτική της “αρχαιοποίησης”…και απλά μαθήματα Εξωτερικής πολιτικής

Το παράδειγμα που δεν βλέπουμε…

parapolitika.gr: Ρε σύντροφε μας μπέρδεψες……

Πως το “έγκλημα των νταβατζήδων” γίνεται “τραγικό συμβάν”

Τώρα εξηγούνται όλα…..

Ζητείται Βουλευτής της ΝΔ με νεύρο και τσαμπουκά

ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ… Κι όμως βρήκαν τρόπο να κάνουν άλλο ένα πλιάτσικο και στην τσέπη μας και στη γή μας

Το σφυροκόπημα Καμμένου σε Βουρλούμη κατά την εξεταστική της Siemens…

Κόντρα Ραγκούση - ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ

ragousisΔιαμαρτυρίες και απαντητικές επιστολές αντάλλαξαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης και η ΚΕΔΚΕ για το θέμα του σχεδίου "Καλλικράτης". Επίσης και η ΕΝΑΕ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή για το θέμα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Η ΚΕΔΚΕ
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ ανέφερε τα εξής: "Πρόσκληση για συνάντηση, για τρίτη συνεχή φορά, επανέλαβε προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα η ΚΕΔΚΕ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να οριστεί συνάντησή τους κατά την προσεχή Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, προκειμένου να ενημερωθεί η Αυτοδιοίκηση για την πορεία του προγράμματος "Καλλικράτης".
Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, να συγκληθεί στην Αθήνα κοινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών, με στόχο να εξειδικευτούν και να ενισχυθούν οι  θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τα μεγάλα και ανοικτά ζητήματα του «Καλλικράτη», όπως αυτά οριοθετήθηκαν στα τακτικά συνέδρια.
Η ΚΕΔΚΕ θεωρεί προσχηματική τη δικαιολογία του κ. υπουργού «ότι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο», για τη μη παρουσία του στο σημερινό Δ.Σ.
Πράγματι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτό τελείωσε τέτοια ώρα που δεν ήταν απαγορευτική η παρουσία του στο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, το οποίο ως γνωστό ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε στις 3 το απόγευμα".


Το κόστος της διαφθοράς

Σε περίπου 790 εκατ. ευρώ εκτιμάται το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς στην Ελλάδα το 2009. Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς», στην κορυφή των φορέων του δημόσιου τομέα όπου εντοπίζονται περιστατικά διαφθοράς βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία και ακολουθούν οι πολεοδομίες και οι εφορίες. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το ΙΚΑ και οι νομαρχίες. Κι αν η διαφορά στο δημόσιο τομέα εμφανίζεται το 2009 ελαφρά μειωμένη σχετικά με το 2008 (9,3% έναντι 9,5%), στον ιδιωτικό τομέα δείχνει να γνωρίζει σταδιακή αύξηση. Χαρακτηριστικά, ενώ το 4,4% των ερωτώμενων νοικοκυριών κατήγγειλε περιστατικά διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα το 2007, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 5,1% το 2008 και έφθασε το 5,3% το 2009.