Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Απελευθέρωσαν το ελληνόκτητο πλοίο οι Σομαλοί πειρατές

Απελευθερώθηκε από τους Σομαλούς πειρατές το υπό σημαία Παναμά, ελληνόκτητο πλοίο "Navios Apollon", το οποίο είχαν καταλάβει πριν από δύο μήνες, αφού πήραν τα λύτρα που ζητούσαν, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές. Το πλοίο είχε καταληφθεί περίπου 800 μίλια ανοικτά των σομαλικών ακτών, βορείως των Σεϊχελών, καθώς έπλεε από τις ΗΠΑ με προορισμό την Ινδία, μεταφέροντας φορτίο με λιπάσματα. "Ο τελευταίος ένοπλος αποβιβάστηκε από το πλοίο την περασμένη νύχτα. Το πλοίο κατευθύνεται σε ασφαλή ύδατα", δήλωσε ο Άντριου Εμουανγκούρα, εκπρόσωπος του Προγράμματος Αγωγής Ναυτιλίας στην Ανατολική Αφρική, που εδρεύει στην Κένυα.
Οι πειρατές απελευθέρωσαν το πλοίο αφού έλαβαν τα λύτρα σε κιβώτιο που ρίχτηκε από αέρος. Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποσό των λύτρων που πήραν οι πειρατές. Τα 19 μέλη του πληρώματος -ο Έλληνας πλοίαρχος και οι 18 Φιλιππινέζοι- είναι ασφαλή. Το πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρία Navios ShipManagement.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.