Δήλωση του κ. Μιχ. Γιαννάκη μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης.
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τα αποτελέσματα της επίσκεψής μου στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας και μετέφερα τις αγωνίες των κατοίκων των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την αποθείωση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προκύπτουν από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Είναι απαραίτητο η Διοίκηση να πρωταγωνιστεί στην εξορυκτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να επιλυθεί το πρόβλημα των μετεγκαταστάσεων των οικισμών.
Εξέφρασα, επίσης, τη θετική στάση της Νέας Δημοκρατίας σε αποφάσεις της Διοίκησης, που συντελούν στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής και στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης. Θα είμαστε, όμως, αυστηροί σε όποια προσπάθεια παραγκωνισμού των τοπικών κοινωνιών και σε απόπειρες “ανθρωποφαγίας” και κομματικών επιλογών για τη στελέχωση της επιχείρησης.
Έθεσα, επίσης, στον Πρόεδρο το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 της επιχείρησης και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες πρόσληψης. Συζητήσαμε, ακόμη, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για την επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας ισοζύγιο και για το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Στόχος μας είναι μια δυναμική ΔΕΗ με κυρίαρχο ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις. Για το σκοπό αυτό, θα παρακολουθούμε στενά την κυβερνητική πολιτική στον ενεργειακό τομέα και θα επικοινωνούμε τακτικά με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την οποία θα στηρίζουμε, όπου χρειάζεται, αλλά θα ασκούμε αυστηρή κριτική, όπου πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες της βλάπτουν την επιχείρηση και την κοινωνία.»

Σχόλια