Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Κόντρα Ραγκούση - ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ

ragousisΔιαμαρτυρίες και απαντητικές επιστολές αντάλλαξαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης και η ΚΕΔΚΕ για το θέμα του σχεδίου "Καλλικράτης". Επίσης και η ΕΝΑΕ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή για το θέμα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Η ΚΕΔΚΕ
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ ανέφερε τα εξής: "Πρόσκληση για συνάντηση, για τρίτη συνεχή φορά, επανέλαβε προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα η ΚΕΔΚΕ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να οριστεί συνάντησή τους κατά την προσεχή Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, προκειμένου να ενημερωθεί η Αυτοδιοίκηση για την πορεία του προγράμματος "Καλλικράτης".
Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, να συγκληθεί στην Αθήνα κοινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών, με στόχο να εξειδικευτούν και να ενισχυθούν οι  θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τα μεγάλα και ανοικτά ζητήματα του «Καλλικράτη», όπως αυτά οριοθετήθηκαν στα τακτικά συνέδρια.
Η ΚΕΔΚΕ θεωρεί προσχηματική τη δικαιολογία του κ. υπουργού «ότι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο», για τη μη παρουσία του στο σημερινό Δ.Σ.
Πράγματι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτό τελείωσε τέτοια ώρα που δεν ήταν απαγορευτική η παρουσία του στο Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, το οποίο ως γνωστό ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε στις 3 το απόγευμα".Απάντηση Γ. Ραγκούση
Απαντώντας με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, επισημαίνει πως "κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση, που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της ΚΕΔΚΕ, τόσο για το ύφος που δεν συνάδει στο κύρος και τις ευθύνες του θεσμού, όσο και για τις προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει.
Οι συντάκτες της υποπίπτουν στο πρωτοφανές ολίσθημα να χαρακτηρίζουν "προσχηματικές" τις υποχρεώσεις του υπουργού. Την ώρα που ήταν γνωστό σε όλους ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συζήτηση του Νομοσχεδίου "Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις" του υπουργείου Εσωτερικών, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, από την οποία ασφαλώς ήταν αδιανόητο να απουσιάσει ο εισηγούμενος υπουργός.
Είναι, μάλιστα, απορίας άξιον πώς η ΚΕΔΚΕ εμφανίζεται να αγνοεί το γεγονός αυτό, την ώρα που η ίδια εκπροσωπείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της.
Εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ΚΕΔΚΕ οι συντάκτες της επιπόλαιας ανακοίνωσης, επικρίνοντας για απουσία τον υπουργό την ώρα που άκουγε, ως θεσμικά όφειλε, τις απόψεις της ΚΕΔΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.
Άλλωστε, τα παραπάνω είχαν συζητηθεί εγκαίρως, προ της συνεδρίασης με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, με τον οποίο συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ έως τις 15 Μαρτίου.
Ενόψει αυτών, είναι προφανές ότι οι συντάκτες αυτής της ακατανόητης και ατυχέστατης ανακοίνωσης οφείλουν να σπεύσουν να την ανασκευάσουν".

Ανταπάντηση Ν. Κακλαμάνη
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Μαθήματα πολιτικού και αυτοδιοικητικού ήθους ούτε ο πρόεδρος, ούτε τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ δέχονται από τον υπουργό κ. Ραγκούση.
Η επίκληση της παρουσίας του στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια ακρόασης φορέων για το Μεταναστευτικό Νομοσχέδιο, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την μη παρουσία του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Πρώτον γιατί θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τους υφυπουργούς του στη Διαρκή Επιτροπή, δεύτερον γιατί μπορούσε να έχει ζητήσει εγκαίρως από τον πρόεδρο της Επιτροπής, η συνεδρίασή της να γίνει σε διαφορετική ώρα, και βεβαίως στην επιστολή της ΚΕΔΚΕ που έχει στα χέρια του από τις 22/2/2010 του προτεινόταν ως εναλλακτική ημερομηνία της συνάντησης η 2/3/2010.
Αν ο κ. υπουργός δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους τη συνέχιση του διαλόγου με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, δεν έχει παρά να το πει ευθέως αναλαμβάνοντας όμως ο ίδιος τις ευθύνες της διακοπής αυτού του διαλόγου".

Η ΕΝΑΕ
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Ραγκούση, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος στον κατάλογο των φορέων που καλούνται σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της συζήτηση του σχεδίου νόμου "Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα".

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: "Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει διάλογο με την ΕΝΑΕ για όλα τα ανωτέρω ζητήματα, όπως έκανε και με την ΚΕΔΚΕ, αξιοποιώντας την εμπειρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Με τον τρόπο αυτόν η Κυβέρνηση παραγνωρίζει την άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση του θεσμού, σε μια εποχή, μάλιστα, κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για το μέλλον, την προοπτική και τη μετεξέλιξή του, ένας διάλογος που έχει ξεκινήσει χωρίς το Υπουργείο να έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του".
Από: news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.