Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

«Είναι οι ίδιοι, δράστες και φύλακες»

«Είναι οι ίδιοι, δράστες και φύλακες», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Πάουλ Κίρχοφ, πρώην δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο περιοδικό Der Spiegel για τα δομικά προβλήματα της ΕΕ και την κρίση στην Ελλάδα.
Σε παρατήρηση του περιοδικού ότι λησμονήθηκαν οι κανόνες και οι ρήτρες στην ΕΕ, ο Γερμανός νομικός επισήμανε: «Δεν ωφελεί να κοιτάμε πίσω στο παρελθόν. Στο μέλλον πρέπει να διορθωθούν τα προβλήματα και τα λάθη στην δομή της ΕΕ και των κοινοτικών συνθηκών. Μέχρι τότε θα πρέπει να εποπτεύει την τήρηση των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας η σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Δηλαδή δράστες και φύλακες είναι οι ίδιοι. Αυτή η διπλή εντολή, φαίνεται να μην ευδοκίμησε.»
Στο ζήτημα της παραποίησης των στοιχείων από την Ελλάδα ο κ. Κίρχοφ δήλωσε: «Εάν είναι όντως έτσι, τίθεται νομικό ζήτημα. Υπ’ αυτό το πρίσμα όμως δεν θα έπρεπε τουλάχιστον μια χώρα να γίνει μέλος της ευρωζώνης. Αυτό όμως έγινε, είτε επειδή δεν ασκήθηκε σωστά η εποπτεία, είτε επειδή οικοδομήθηκε η ΟΝΕ σε θεμέλια που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.»
Στο ζήτημα πως πρέπει να συμπεριφερθεί η Ευρώπη έναντι της Ελλάδας, ο Γερμανός συνταγματολόγος είπε: «Θα ήταν λανθασμένο να δηλώσει η ΕΕ ‘πληρώνουμε τα χρέη σας’ και συνεχίστε την πορεία σας. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνον μέλος της ΟΝΕ, αλλά είναι μέλος και της ΕΕ, όπου προβλέπεται η αλληλοβοήθεια. 
Απλώς δεν θα πρέπει η βοήθεια που θα προσφέρει η ΕΕ να οδηγήσει στο ίδιο λάθος, θα πρέπει να είναι ένας είδος βοήθειας για να βγει μετά μόνη της η Ελλάδα από το αδιέξοδο.»
Τέλος, στην ερώτηση του περιοδικού, εάν μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της στην εξυγίανση ο Πάουλ Κίρχοφ δήλωσε ότι γι' αυτό δεν έχει καμία αμφιβολία: «Ασφαλώς. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και υποφέρει από τα ίδια προβλήματα που υποφέρουν όλες οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Παντού οι πολίτες ελπίζουν ότι μπορούν να ζήσουν πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες και παντού τα αιτήματά τους είναι πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους. Ακόμη και στη Γερμανία.»
Από: Deutsche Welle

Σχόλιο: 
Δυστυχώς και εδώ στην Ελλάδα το ίδιο συμβαίνει...
Αυτοί που παραποίησαν τα στοιχεία όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ οι δράστες δηλαδή, έρχονται τώρα και παριστάνουν τους φύλακες και τους θεματοφύλακες της νομιμότητας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.