Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....με "Big 5"

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσει απ το λήθαργο και την απραξία η Ελληνική κυβέρνηση;
Πότε θα ανακοινωθούν μέτρα, η φορολογική πολιτική, τα μέτρα ανταγωνισμού-αναπτυξιακής πολιτικής και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις;;
Πότε θα αρχίσει να υλοποιείται το περίφημο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) του 2010, που κατατέθηκε 10 Ιαν.10;;

Επειδή δεν θέλουμε να μιλάμε θεωρητικά, θα σας δώσουμε στοιχεία και αριθμούς για να έχετε πλήρη εικόνα και να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.
To  ΠΣΑ  και συγκεκριμένα το Παράρτημα Δ’ περιέχει τα χρονοδιάγραμματα και την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.
Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα καλύπτει τους εξής τομείς:
  • Ενίσχυση της αξιοπιστίας των εθνικών λογαριασμών, των δημοσιονομικών στοιχείων και παρακολούθηση του Προϋπολογισμού.
  • Φορολογική πολιτική
  • Φορολογική Διοίκηση
  • Ανταγωνισμός και Ανάπτυξη
  • Άλλες μεταρρυθμίσεις/παρεμβάσεις

Για να δούμε πιο αναλυτικά τι έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και τι έχει κάνει μέχρι τώρα.
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε ανά τομέα τα μέτρα που έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί 


Στον πιο κάτω πίνακα βλέπετε το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων ανά τομέα.


Δείτε τώρα το ποσοστό υλοποίησης των μέτρων 1ου τριμήνου, το οποίο βαδίζει προς το τέλος του.
Στον πίνακα γίνεται μια αποτύπωση των προγραμματισθέντων συνολικά μέτρων για το 1ο τρίμηνο του 2010 και αυτών που έχουν εκτελεσθεί.


Όπως προκύπτει από τους πιο πάνω πίνακες, η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόνο 4 από τα 25 μέτρα, που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2010.
Δηλαδή ποσοστό 16 % !!!!

Επισημαίνεται ότι μέσα στο περίφημο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), σελίδα 86, αναφέρεται  σαν αντικείμενο-μέτρο το εξής:
"Χρησιμοποίηση εξωτερικών ελεγκτών σε φορείς του δημόσιου τομέα για την υποστήριξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους".
Στην στήλη τεχνική υποστήριξη του εν λόγω μέτρου αναγράφεται η εταιρεία “Βig 5”.  Στην ίδια σελίδα μάλιστα αναφέρεται μάλιστα ότι οι εργασίες βρίσκονται σε "Σε εξέλιξη / διαπραγμάτευση".
Δηλαδή η “Βig 5” θα κάνει ελέγχους και θα αναλάβει την υποστήριξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους !!!!!

H Big "5" Accounting Firms, απαρτίζεται από τις: 
Arthur Andersen, Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG και Price Waterhouse Coopers.

Κάντε καμιά δουλειά γιατί "καιγόμαστε", και αφήστε τα "Big 5" και "Βig brother", γιατί σας βλέπω να καταλήγετε στο "Τake 3"!!!

To 1ο τρίμηνο πάει πέρασε σε ταξιδάκια και συνεντεύξεις, μην έχοντας κάνει τίποτα Κοι της κυβέρνησης.

Πάντως το ΠΣΑ, να το αλλάξετε και να το ονομάσετε Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.