Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

"Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός"

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" συμμετέχει για 11η χρονιά στις Γιορτές Εξόδου 2010 με την έκθεση "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός" 13/3/2010 - 16/5/2010

Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο εικαστικό τρόπο ένα από τα βασικής ζωτικής σημασίας στοιχεία του πλανήτη μας. Το αλάτι στον κόσμο, στην Ελλάδα, στο Μεσολόγγι. Οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στην διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια ιστορία, στην θρησκεία, στην οικονομία, στην τέχνη, στο περιβάλλον και στον πoλιτισμό.

Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου και της Πινακοθήκης της "Διεξόδου" και με τα μουσειολογικά πλεονεκτήματα των χώρων αυτών παρουσιάζεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο προβολής σε θεματικές ενότητες η πρωτότυπη αυτή έκθεση μέσω ιστορικών φωτογραφιών και εγγράφων, σλάιτς, μηχανημάτων και παραδοσιακών εργαλείων, πινάκων ζωγραφικής, κατασκευών, καλλιτεχνικών αναπαραγωγών σε μπάνερ, κατασκευών από αλάτι, μεγάλης συλλογής αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, βιντεοπροβολών κ.λπ.


Μιά έκθεση που θα αποκαλύψει όλες τις άγνωστες πτυχές αυτής της πολύτιμης λευκής σκόνης των 14.000 χρήσεων.

Την έκθεση θα προλογίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του περιοδικού Natiοnal Geographic Νίκος Μάργαρης.

ΙΔΕΑ - ΕΡΕΥΝΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ: Δέσποινα Κανελλή
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βαγγέλης Ρόμπολας

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Τ Ε Σ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ: Αλτάνη Δακαλάκη
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Θεώνη Κουλουρή
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ : Βάσω Γκοβάτσου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : Όλγα Γιαννακογιώργου - Μαυρομάτη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Αθηνά Χασάνου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ: Αερολέσχη Μεσολογγίου - Βασίλης Αρτίκος - Αντώνης Μαρούδας - Βασίλης Πάικος

ΧΟΡΗΓΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
"ΑΛΑΤΙ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗ" Α.Ε
www.dadakarides-salt.gr
"ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ"
www.trikalinos.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΥΚΩΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Super Market Υιών ΔΗΜ. ΜΟΥΡΚΑ - Ηλεκτραγορά ΝΙΚΟΥ ΒΑΚΑΛΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΕΝ ΟΙΚΩ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΡΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΕΡΑ Δίκτυο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ρ/Σ Μεσολογγίου - Αέρας FM - Antenna Star - ΑΧΕΛΩΟΣ TV - LEPANTO TV - PATRA TV - Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Από: http://acarnania.blogspot.com/2010/02/blog-post_6864.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.