Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Χρόνια Πολλά σε Όλους ...

και ιδιαίτερα στους αναγνώστες αυτού του ιστοτόπου.

Η Παναγία μαζί σας.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Ή Παναγία είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης όλου του ανθρώπινου γένους. Μας έκαμε την μεγαλύτερη ευεργεσία. Γιατί χάρις στην δική της αρετή επισκέφθηκε την γη ο Ύψιστος Θεός και έγινε άνθρωπος στην άχραντη κοιλία της. Και έτσι σώθηκε ο κόσμος. Υπάρχει άλλη ευεργεσία πιο μεγάλη από αυτή;
Μας έφερε τον Σωτήρα και Λυτρωτή. Γι' αυτό ονομάζεται "ευεργέτης". Γιατί κανείς δεν μας ευεργέτησε τόσο, όσο ή αγία Μητέρα του Χριστού.
Και εμείς το ξέρομε. Μας το είπαν οι απόστολοι. Μας το κήρυξαν οι άγιοι πατέρες. Μας το υπενθυμίζουν κάθε ήμερα οι κληρικοί μας στις εκκλησίες μας. Και καταφεύγουμε σ' Αυτήν με πίστη. Και ψάλλομε:
"Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν, αμαρτωλοί και ταπεινοί, και προσπέσωμεν εν μετάνοια-κράζοντες εκ βάθους ψυχής: Δέσποινα, βοήθησον, εφ' ημίν σπλαγχνισθείσα".
• Παναγία μου! φωνάζει η πονεμένη μάνα στο προσκέφαλο του άρρωστου παιδιού της.
• Παναγία μου! φωνάζει ο ναύτης στην αγριεμένη θάλασσα.
• Παναγία μου! παρακάλεσε ο Κολοκοτρώνης, όταν κινδύνευε ή Ελλάδα από τον Δράμαλη.
• Παναγία μου! φωνάζει η κοπέλλα.
• Παναγία μου! κλαίει ή χήρα.
• Παναγία μου! ακούς από παντού: από καλύβες και μέγαρα, από τρώγλες και ανάκτορα.
Ας θυμηθούμε μια αληθινή ιστορία.

Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου


   Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια.

    Παλαιότερα, την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα, τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα έθιμα κάθε τόπου. Εντονα θρησκευτικός ο χαρακτήρας των πανηγυριών σε παλαιότερες εποχές, σήμερα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όμως παραμένει η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη. Χιλιάδες Ελληνες τα καλοκαίρια παρακολουθούν και συμμετέχουν σε πανηγύρια της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και φυσικά των νησιών του Αιγαίου, όπου η Παναγία η θαλασσινή έχει την τιμητική της.

    Εκτός από την Παναγία της Τήνου, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και την Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, που τον Δεκαπενταύγουστο προσελκύουν πλήθος προσκυνητών, στην υπόλοιπη Ελλάδα διοργανώνονται μικρά και μεγάλα πανηγύρια που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή.

    Για την ιδιαίτερη φήμη του, την ειδυλλιακή τοποθεσία, το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας συμμετεχόντων, αξίζει προσοχής το πανηγύρι στην εκκλησία της Κοιμήσεως, στη Φολέγανδρο, όπου στήνεται ένα και μοναδικό τραπέζι για όλους, ντόπιους κι επισκέπτες.

    Το πανηγύρι της Παναγίας της Καστριανής, στην Τζιά, διοργανώνεται κάθε χρόνο στον απότομο βράχο στα βορειοανατολικά της Ιουλίδας, που ατενίζει από ψηλά τα κύματα του Αιγαίου.

    Στην Παναγία την Πανοχωριανή, στην Αμοργό, το πανηγύρι ξεχωρίζει για τις τοπικές σπεσιαλιτέ πατατάτο και ξιδάτο, και βέβαια για τα θρυλικά αμοργιανά ρακόμελα, όπως και στην Παναγία τη Θαλασσινή της Άνδρου, για τη φρουτάλια και την ντόπια σουμάδα. Στην Πέτρα της Λέσβου, το πανηγύρι ξεχωρίζει, εκτός των άλλων, για τη σπιτική σπεσιαλιτέ, που σερβίρεται σε όλους τους παρευρισκόμενους, το κισκέσι, ταύρο βρασμένο με σιτάρι, ενώ στην Παναγία την Πορταΐτισσα της Αστυπάλαιας σερβίρεται γεμιστό αρνί που οι ντόπιοι ονομάζουν λαμπριανό.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ…. Και διαβάστε :

Δημοσιεύθηκε από olympiada 

 
«Στα 313,4 δισ. ευρώ υπολογίζει τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την πενταετία το ΔΝΤ»
Και όλα αυτά όπως περιγράφει παρακάτω το άρθρο θα είναι επειδή μπήκαμε σε ένα φαύλο κύκλο ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Θα έχουμε συνεχείς ανατοκισμούς (μέχρι να σκάσουμε σαν καρπούζι , μπαλόνι φανταστείτε το όπως θέλετε) από τα χθεσινά και σημερινά, αυριανά δάνεια : Αυτό κι’ αν είναι πιστόλι πάνω στο κεφάλι μας (όχι στο τραπέζι), αλλά… γεμάτο και Μάγκνουμ. Δηλαδή αυτοί (ΔΝΤ) υπολογίζουν πως αν φτιάξουμε το κράτος μας θα χρωστάμε 10 κράτη σαν το (διορθωμένο) κράτος μας… Λαμπρά ! Αλλά δε πειράζει : «Λεφτά έχουμε» (Δ.Π.Γ.)
Είδατε που μας έμπλεξαν ;
«Κάτι παραπάνω απ’ όσο προβλέπεται ότι θα είναι το δημόσιο χρέος φέτος, θα πρέπει να δανειστεί η χώρα μέσα στην επόμενη πενταετία…
Για το 2010 η εκτίμηση που υπάρχει στο Μνημόνιο για το δημόσιο χρέος, είναι ότι θα ανέλθει σχεδόν στα 308 δισ. ευρώ. Για την προσεχή πενταετία (2011 – 2015), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του έχει υπολογίσει ότι η Ελλάδα έχει δανειακές ανάγκες ύψους 313,4 δισ. ευρώ.
Οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν εν μέρει μόνον από τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, που θα παράσχει στη χώρα 110 δισ. ευρώ. Από το 2014 και μετά τα δανεικά αυτά θα πρέπει να τα αποπληρώσουμε αντλώντας κεφάλαια από τις αγορές, ενώ και στα χρόνια έως το 2014, η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές για να καλύπτει τις ανάγκες της.
Για το 2011 οι συνολικές δανειακές ανάγκες ανέρχονται σε 55,1 δισ. ευρώ. Το 2012, οι δανειακές ανάγκες θα ανέλθουν σε 57,9 δισ. ευρώ, το 2013 σε 53,1 δισ. ευρώ, ενώ το 2014 και το 2015 θα εκτοξευτούν σε 70,7 δισ. ευρώ και 76,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι φετινές δανειακές ανάγκες του κράτους ανέρχονται 73,6 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 38 δισ. ευρώ θα τα δανειστεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ τα υπόλοιπα 35,6 δισ. ευρώ από τις αγορές.

Προβληματισμένος ο Σαμαράς με τον Μιχαλολιάκο!


Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα για το γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ Βασίλη Μιχαλολιάκο. Τόσο βαρύ που πολλοί προεξοφλούν ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου να υπάρξουν εξελίξεις , με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στον κρίσιμο αυτό τομέα. Κάθε ημέρα που περνά, πληθαίνουν τα μηνύματα δυσαρέσκειας από το σύνολο της Επικράτειας.
Το κλίμα αυτό προβληματίζει έντονα τον αρχηγό του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρχικά είχε την αίσθηση ότι πρόκειται για μεμονωμένα παράπονα, αλλά πλέον φέρεται να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό και ότι οι αρχικές ενστάσεις πολλών συνεργατών του για τη συγκεκριμένη επιλογή είχαν βάση. Κάποιοι συνομιλητές του , μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην καρατόμηση του στελέχους του είναι διότι δεν ξεχνά την ενεργό υποστήριξη που του πρόσφερε στις εσωκομματικές εκλογές.

Με τέτοια σοβαρότητα νομοθετεί το ΠΑΣΟΚ: Καταργεί τους Νόμους που το ίδιο ψήφισε πριν δυο μήνες!!!

Αυτό που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνεννοησίας της κυβέρνησης αλλά και άγνοιας των βουλευτών για τα νομοσχέδια που ψηφίζουν.


Στις 15/3/2010 ψηφίστηκε στην βουλή ο νόμος ΥΠ.ΑΡΙΘ. 3833 (ΦΕΚ 40Α 15.03.2010) με θέμα « Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».


Στο άρθρο 11 παράγραφος 8 όριζε ότι:


8. Από τη δηµοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα.


Αυτοί που έφτιαξαν τον νόμο, αυτοί που τον έφεραν στην βουλή και αυτοί που τον ψήφισαν δεν κατάλαβαν ότι έτσι στην ουσία καταργούν τις αποσπάσεις , με συνέπεια τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,που λειτουργούν κυρίως με εκπαιδευτικούς, να κλείσουν. (Άσε που δεν θα μπορούσαν οι βουλευτές και οι υπουργοί να αποσπάσουν τους εκλεκτούς στα γραφεία τους και να βολέψουν τους ημέτερους σε διάφορες άλλες θέσεις όπως : πανεπιστήμια, Ακαδημία, ΟΕΕΚ, ΚΕΕ, ΚΕΓ κλπ.)


Στις 19/5/2010 ψηφίζεται ο νόμος Ν. 3848/2010


Το άρθρο 31 παράγραφος 6 ορίζει ότι :


6. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται: α) το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α΄)

Μας χρωστάτε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κα. Μέρκελ...

Ο Antilogos το είχε ζητήσει και τον Μάιο με τις αναρτήσεις :


Αύξηση κατά 5% βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου !!!


Σήμερα πιά  και  μετά την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων είναι επιβεβλημένο να το ξαναζητήσουμε από την Καγκελάριο της Γερμανίας κα. Μέρκελ...

Διαβάζω από την "Ν" ότι υπάρχει "Αύξηση ρεκόρ του γερμανικού ΑΕΠ στο β' τρίμηνο" η μεγαλύτερη αύξηση από την επανένωση των δύο Γερμανιών , καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, η Γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% σε τριμηνιαία βάση...
Πού οφείλεται αυτό κ. Μέρκελ;;;

Μα φυσικά στην ΠΤΩΣΗ του Ευρώ (εξ αιτίας της αρνητικής δημοσιότητας και λόγω των φημών για αποχώρηση της Ελλάδος) σε  σχέση με το Δολάριο και τα λοιπά μεγάλα νομίσματα των διεθνών συναλλαγών.
Αυτό κατέστησε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τα προϊόντα της Γερμανίας στο παγκόσμιο εμπόριο και φάνηκε από την τεράστια αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας αλλά και την διάχυση της αυξητικής τάσης  του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη (με εξαίρεση φυσικά την χώρα μας που μειώνεται με 3,5%) .

«Παραδοσιακή» η απροθυμία της Αθήνας για ελέγχους!


Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία κυμαίνονται σήμερα σε δυσθεώρητα ύψη (κάποιοι μιλούν για πάνω από 1 τρισ. ευρώ) κι εννοείται ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν -κατά κανόνα- φορολογηθεί ποτέ. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η τελευταία δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα δημιούργησε ένα νέο κύμα φυγής καταθέσεων προς τις ελβετικές τράπεζες και ιδιαίτερα προς την Credit Suisse και τη UBS.
Τον Μάρτιο του 2010, ο επικεφαλής της μονάδας του Private Banking της HSBC, Αντρέ Τσέλερ, ανέφερε με δηλώσεις του, με τις οποίες ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες, ότι η τράπεζα επένδυσε πάνω από 70 εκατ. ευρώ για να βελτιώσει την ασφάλεια των συστημάτων της.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι για το κατά πόσο οι λογαριασμοί στην Ελβετία είναι νόμιμοι την ευθύνη έχουν οι πελάτες και όχι η τράπεζα. Δικηγόρος από μεγάλο νομικό γραφείο της Γενεύης ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές, ιστορικά, έδειχναν απρόθυμες να αξιοποιήσουν στοιχεία από την Ελβετία. Αναφέρουν ως παράδειγμα αλληλογραφία της εποπτικής αρχής τραπεζών της Ελβετίας με την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2005, για δύο εταιρείες των βρετανικών Παρθένων Νήσων, χωρίς εμπορική δραστηριότητα, που φαίνεται να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά και την πώληση μετοχών το 2004 από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, που ενεπλάκη στην υπόθεση Siemens.
Μια παλιά ιστορία
Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επισήμαιναν πως όταν ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας είχε ζητήσει τα στοιχεία της τράπεζας του Λιχτενστάιν από τη Γερμανία, στις 4 Μαρτίου του 2008, πέντε μέλη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχαν κατηγορήσει την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας για θυγατρική που είχε στο Γκέρνσεϊ των Channel Islands με σκοπό να προσελκύσει κεφάλαια φοροφυγάδων. «Μήπως θα έπρεπε τώρα που έγιναν κυβέρνηση να ασχοληθούν με τα κεφάλαια αυτά;», προσέθεταν οι ίδιες πηγές με έναν κάποιο σαρκασμό.
Για την ιστορία και μόνο,

Χειροκροτούνται παντού οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, βρίζονται οι της Ν.Δ.

Όπου κι αν βρεθούν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό.
Ο ελληνικός λαός, ανταποδίδει τα μέτρα λιτότητας, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την παροχή 35 δις στις τράπεζες για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, την αύξηση του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και τη σύνδεσή μας με το ασφαλές καταφύγιο του Δ.Ν.Τ., με αγάπη, αγκαλιές και χειροκροτήματα για τον Γιώργο και την παρέα του.

Αντίθετα, επιτίθεται με μένος εναντίον των υπουργών της Ν.Δ. , που... κρατούσαν το ΦΠΑ στα απαράδεκτα επίπεδα του 18%, που έδιναν σύνταξη στις γυνάικες με ανήλικα στα 55 (!), που έδιναν αυξήσεις 4,8% την ώρα που η χώρα βυθιζόταν στα χρέη.

Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει;

Στην Πάρο βρίσκονται ταυτόχρονα, ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Ραγκούσης και άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Δημήτρης Σιούφας της Ν.Δ.

Αύριο σε όλες τις εφημερίδες θα διαβάσετε την αλήθεια!

Οι opinion makers της κυβέρνησης

Εκτός από τον γνωστό πλέον Tommaso Padoa Scioppa η κυβέρνηση του ΔΝΤ χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της και άλλους σύμβουλους και παρασύμβουλους.

Η δικαιολόγια για την πρόσληψη των συμβούλων σύμφωνα με το Μαξίμου είναι η εξής:«Είναι το μάτι μας στο εξωτερικό. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για σημαντικούς opinion makers (διαμορφωτές της κοινής γνώμης), οι οποίοι προσφέρουν τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση ζητημάτων αρκετά σύνθετων, είτε πρόκειται για τις αγορές ομολόγων, είτε για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, είτε για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ευρύτερο δίκτυο δεκάδων καθηγητών, στελεχών οργανισμών ή και απλώς φίλων, με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου επικοινωνεί καθημερινά. Μεταξύ αυτών ο καθηγητής του Χάρβαρντ κ. Ρον Χάιφετζ , ο οποίος την προηγούμενη άνοιξη παρέδωσε μερικά σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων σε κομματικά και κυβερνητικά.....
στελέχη, ενώ αναμένεται και η επακριβής περιγραφή των αρμοδιοτήτων του κ. Γιόακιμ Πάλμε. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου ανέφερε περίπου πριν από έναν μήνα ότι ο σουηδός τεχνοκράτης, γιος του Ούλοφ Πάλμε, θα αναλάβει την αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και θα προτείνει λύσεις για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό του.
 
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΠΑΡΚΕΡ

Συμβολικό σκαμπίλι η άρνηση της Σλοβακίας

«Η Σλοβακία αρνείται την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα», «Η ΕΕ κατηγορεί την απρόθυμη να πληρώσει Σλοβακία», «Εμάς δεν μας βοήθησε κανείς, λέει η πρωθυπουργός της Σλοβακίας», «Η δυσάρεστη συμπεριφορά της Μπρατισλάβα», «Είναι απαράδεκτο», «Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι δεδομένη και χωρίς τη Σλοβακία». Με αυτούς τους τίτλους σχολιάζει σήμερα ο γερμανόφωνος τύπος την άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο ευρωπακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
Χτύπημα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη  - η στάση της Σλοβακίας
«Υποκριτική στάση», τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τη στάση της Σλοβακίας και υπογραμμίζει: «Παρ’ όλα αυτά η απόφαση της Σλοβακίας δεν είναι απλώς μια μάχη στα μετόπισθεν. Γιατί ρίχνει φως στη βεβιασμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του ευρωπακέτου στήριξης, αλλά και στα νομικά και πολιτικά ζητήματα που προκλήθηκαν από αυτή την μοναδική στα χρονικά διαδικασία οικονομικής στήριξης ενός κράτους – μέλους.
Η Κομισιόν δεν έχει επομένως τη δυνατότητα να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών, διότι δεν υφίσταται καμία νομική βάση για το ευρωπακέτο.»

«Είναι απαράδεκτο», υποστηρίζει στην οικονομική σελίδα της η Süddeutsche Zeitung: «Πολύ θόρυβος για το τίποτα. Με την άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο ευρωπακέτο στήριξης προς την Ελλάδα δεν διακυβεύεtai η όλη διαδικασία στήριξης. Διότι το 1% του συνόλου των εγγυήσεων ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μάλλον χαμηλό. Όμως αγγίζει ένα θέμα αρχής.

Στα πράσινα πλοία που βουλιάζουν οι παπαγάλοι γίνονται ποντικοί

Από antinews

«Η εγχείρηση επέτυχε, αλλά ο ασθενής απέθανε» λέει ο λαός.
Αυτό φαίνεται ότι έπαθε και η «κυβέρνηση του Μνημονίου»:
Πρώτα της έδωσαν «δημόσια συγχαρητήρια» διεθνώς, για τις προσπάθειές της. Κι ύστερα έγινε γνωστό, ότι τα Δημόσια Οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά.
Το έλλειμμα βρίσκεται εκτός στόχου!
Οπότε κάποια πρόσθετα μέτρα είναι πια αναπόφευκτα. Και γι’ αυτά άρχισε ήδη να προϊδεάζει η Τρόϊκα…
– Με ύφεση για ολόκληρο το χρόνο πάνω από 5% (αυτό ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά το αρχίζουν να το «περιγράφουν»),
– με ανεργία πάνω από 800 χιλιάδες (αυτό ήδη μισο-λέγεται)
– και με πληθωρισμό πάνω από 7% (αυτό δεν κρύβεται πια, αφού ήδη ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5,5% και επίκεινται οι αυξήσεις του Σεπτεμβρίου),
η κοινωνία δεν αντέχει άλλα περιοριστικά μέτρα.
Βέβαια, η «κυβέρνηση του Μνημονίου», έχει καταφέρει να κάμψει όλες τις αντιστάσεις για τα μέτρα που έχει ήδη πάρει ως τώρα…
Αλλά κάθε φορά που κερδίζει ένα «γύρο», δυσκολεύει τη θέση της στον επόμενο. Δαπανά το «πολιτικό της κεφάλαιο» ταχύτατα. Και κάθε νίκη της είναι πλέον «Πύρρειος». Πληρώνει τεράστιο κόστος. Και φέρνει πιο κοντά την τελική της αναδίπλωση από εξάντληση. Ή την τελική της πανωλεθρία.
Τα βασικά επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι τρία:
– Για όλα φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή.
– Ήταν αναπόφευκτη η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο.
– Και σύντομα θα υπάρξει «φώς την άκρη του τούνελ».

e-Επιλογές της 13/08/2010

Μπράβο Γιώργο! Την επόμενη συνέντευξη να την δώσεις στην "Σκοπιά"...

Aπό olympiada

... Γιατί το "Ξύπνα" σαν τίτλος μπορεί να θεωρηθεί προβοκατόρικος και να σου δημιουργήσει ψυχολογικά!

Νομίζαμε ότι το πιο τραγικό συμβάν της πράσινης στρατευμένης επικοινωνίας θα ήταν το αφιέρωμα του παγκοσμίου φήμης περιοδικού "Μαριάν" (κάτι σαν την Σούπερ Κατερίνα στην παρακμή της), που ανακάλυπτε όπως και τα Ελληνικά ΜΜ"Ε" τις τεράστιες ευθύνες του Καραμανλή για την κατάρρευση της χώρας.

Κάναμε λάθος! Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει συνέντευξη στον επικοινωνιακό κολοσσό "The Christian Science Monitor" ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επικοινωνιακή επιτυχία! (αλήθεια, ποιός ...αθεόφοβος (!!) είχε αυτή την φανταστική ιδέα;)

Γιατί το λέμε, μα η CSM είναι η εκδοτική επιχείρηση μίας αίρεσης, της "Εκκλησίας του Χριστού - Επιστήμονα" (πως λέμε τον Χριστό φαντάρο), που οι οπαδοί της μόνο ...επιστήμονες δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Αρκετά μέλη της έχουν καταδικαστεί για φόνο εξ αμελείας αφού αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη στα παιδιά τους, ενώ άλλοι έχασαν την επιμέλεια. Έχουν βλέπετε αυτές τις θεόπνευστες εμμονές να αρνούνται την ιατρική επιστήμη (δυστυχώς και η ιατρική επιστήμη έχει τις εμμονές να μην τους ...στειρώνει!) και τις ανάλογες άκρες όχι μόνο να μην τους έχουν μπουντρουμιάσει αλλά να παίρνουν και συνεντεύξεις από τύπους σαν τον ΓΑΠ.

Για να δούμε όμως και την άλλη πλευρά, η "Εκκλησία του Χριστού - Επιστήμονα", έχει αρκετά κοινά με τη "Νέα Διακυβέρνηση" του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της.

-Τόσο η Εκκλησία του Χριστού - Επιστήμονα, όσο και η Νέα διακυβέρνηση τα έχουν κάνει "μούτι" με τα οικονομικά

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Άλλο Σαμαράς και άλλο Παπανδρέου...

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για 4ους δρόμους και για την παγκοσμιοποίηση, την οποία μάλιστα και εκθειάζουν..
Αρκετοί επικαλούνται ή διαδίδουν ότι, όλοι ίδιοι είναι, ή τα ίδια λένε, τα ίδια πιστεύουν.
Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν λένε τα ίδια.
Ας δούμε για παράδειγμα τις δηλώσεις του Παπανδρέου και Σαμαρά για την παγκοσμιοποίηση ας πούμε..

Για να μην ξεχνιόμαστε : "Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση..."

Αυτό είχε δηλώσει ο Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας ,από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist (George Papandreou - April 29, 2010 Economist Conference).

 Το τι είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός (πριν 2 ημέρες) για την παγκοσμιοποίηση μπορείτε να το διαβάσατε στο άρθρο:

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης ..."

Δείτε τώρα τι δήλωσε ο Α. Σαμαράς στο έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ (7/11/09)

Για τη μεσαία τάξη, που μόνον όταν είναι ακμαία και δημιουργική μπορεί να εξασφαλίζει αυτή τη διάχυση ευκαιριών προς τα κάτω και ευημερίας στην υπόλοιπη οικονομία. Και για την αγάπη για την πατρίδα, που είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στη λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στη λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα.
Κι ακόμα πρέπει να παραμερίσουμε φθαρμένα στερεότυπα. Που μας ταλαιπώρησαν πολύ τα τελευταία χρόνια και που επικαλούνται την παγκοσμιοποίηση, για να παρουσιάσουν τον εφιάλτη του George Orwell , ως πανανθρώπινο ιδανικό. Όπου καταργείται η αυτοδιάθεση των λαών, καταργούνται τα εθνικά κράτη και ισοπεδώνονται οι πολιτισμοί.

Θεωρία και πράξη έτη φωτός μακρυά

Από olympiadaΝα που όσο περνάει ο καιρός τόσο αποδεικνύεται ότι αυτοί οι πολιτικάκηδες άλλα λένε κι άλλα κάνουνε.
Η θεωρία ως γνωστόν απέχει πάρα πολύ από την πράξη...
Γ.Μ

Γ.Α.Παπανδρέου; "Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης ..."

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Γ.Α.Παπανδρέου, στο «Christian Science Monitor» και στον δημοσιογράφο Michael Skafidas (11 Αυγούστου 2010).
Κατά την άποψη μου, πρόκειται για έναν ύμνο στην Παγκοσμιοποίηση.

Θα πρέπει λέει να καθοδηγήσουμε την παγκοσμιοποίηση και να δώσουμε στον καπιταλισμό ανθρώπινο πρόσωπο !!!
Αυτό ούτε ο Θεός δεν το πέτυχε...
Ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου ότι:
"Αν δεν καταφέρουμε να χειριστούμε την πολυπλοκότητα της νέας αυτής αλληλεξάρτησης, θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης"
Τώρα αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω;;
Αν είναι να γίνουμε και ηλεκτρολόγοι.., άστο καλύτερα Γιώργο.
Στο θέμα πάντως της παγκοσμιοποίησης ήταν σαφής ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας:
"Πιστεύω ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης είναι σαφώς περισσότερα από τους κινδύνους.."
Διαβάστε στην συνέχεια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Μεγαλύτερο κύμα ύφεσης από το φθινόπωρο στην ελληνική οικονομία

Του Σωτηρη Νικα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ολοένα και βαθύτερη γίνεται η ύφεση στην Ελλάδα, με αναλυτές να σημειώνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, κάτι το οποίο παραδέχονται και στο οικονομικό επιτελείο. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί στην περιοχή του 5% για το τρίτο τρίμηνο του 2010, ενώ το πρώτο τρίμηνο ήταν στο 2,3%.
Η κατάσταση την οποία βιώνει η ελληνική οικονομία είναι πρωτόγνωρη, καθώς τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία -για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία- δεν έχει καταγραφεί τόσο μεγάλη ύφεση. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι η έβδομη συνεχόμενη. Δεν πρόκειται, όμως, να σταματήσει εδώ η επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας, αφού τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας με την αύξηση της φορολογίας και τις μισθολογικές περικοπές αναμένεται να εντείνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κάμψη του τουρισμού, εκτιμάται ότι θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, ενώ και το φθινόπωρο προοιωνίζεται ακόμα δυσκολότερο. Ηδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για φέτος, ώστε να καλύψει μέρος της υστέρησης των εσόδων, ενώ «ψαλιδισμένο» είναι και το ΠΔΕ για το 2011.

Γιώργος, «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»


Ολοι θυμόμαστε τα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα και την οικονομία, για τους Ελληνες και το πόσο απατεώνες είναι, για την χρεοκοπία και πόσο κοντά είναι. Πρωτοστατούσαν οι αρθρογράφοι της γνωστής οικονομικής εφημερίδας και βασικό όργανο των αγορών, οι Financial Times δηλαδή.
Και ως δια μαγείας, η γερμανική έκδοση της εφημερίδας στάζει μέλι για την Ελλάδα και κυρίως για τον πρωθυπουργό που έχει, όπως λέει, καταφέρει το ακατόρθωτο, έσωσε τη χώρα του από τη χρεοκοπία. Ξαφνικά οι αρθρογράφοι της έγκριτης εφημερίδας ρίχνουν τέτοιο… ξεσκόνισμα στον Γ. Παπανδρέου που ούτε τα… Νέα της οδού Ιπποκράτους δεν θα έγραφαν τέτοιο άρθρο. Διαβάστε τι λέει για τον πρωθυπουργό: .......

Τίτλος: «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα» Και συνεχίζει στο άρθρο: «Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».

«Πόθεν έσχες» για όσους έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό

Τα 20 δισ. ευρώ που «έφυγαν» από την Ελλάδα μέχρι τώρα από την αρχή του χρόνου, βάζει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν από αυτούς που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στην κατοχή τους βάσει των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή, θα ζητηθεί η συνδρομή των πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού στα οποία μεταφέρθηκαν τα χρήματα και θα επιβληθούν σε περίπτωση παραβάσεων πρόστιμα. 


http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_4005.html

"Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης..", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα..

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις χθες, διέψευσε τη φημολογία περί επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, είναι να δουλεύουμε, να δώσουμε όλες εκείνες τις διαστάσεις, τις κοινωνικές, τις αναπτυξιακές, οι οποίες είναι αναγκαίες πλέον για την πολιτική μας».
Ερωτηθείς αν στην «κοινωνική ατζέντα» της κυβέρνησης υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο και αν υπάρχουν σχετικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια δέσμη μέτρων, υπό την έννοια ότι θα κάνουμε κάποιες παροχές, ή θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες, όπως και στην Έκθεση φυσικά, αφορά αυτό, οι οποίες πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

    «Εμάς», τόνισε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε τομέα της πολιτικής μας, ακόμη και εκεί που η πολιτική είναι πολύ σκληρή, όπως στο δημοσιονομικό τομέα, να αναδείξουμε το κοινωνικό προφίλ της δικής μας πολιτικής».

    Δηλαδή, είπε, «να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε ο αδύναμος, κυρίως, πολίτης, ο μέσος πολίτης, ο οποίος πραγματικά πλήττεται από αυτή την κρίση, ο οποίος βρέθηκε και όλο αυτό το διάστημα να βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης, ως απλός πολίτης, να του δώσουμε εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση». 

AΠΕ
Σχόλια:
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..
Ο πολίτης θα ελαφρυνθεί, θα έχει ασφάλεια, καλύτερη υγεία και παιδεία, θα έχει προστασία σε όλα τα επίπεδα...
Δηλαδή, "Ο πολίτης που βομβαρδίζεται ακόμα και ψυχολογικά από το εάν μπορεί να σταθεί ως οικογενειάρχης", σε λίγο ΘΑ έχει και του πουλιού του γάλα.

e-Επιλογές της 12/08/2010

Νέος, έξυπνος, άνεργος

Επίπεδα ρεκόρ στην ανεργία των νέων καταγράφει σε έρευνά της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Δημοσιεύεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, που καθιερώθηκε το 1990 για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων.

Κακά τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των ΗΕ η ανεργία στους νέους ηλικίας από 15 ως 24 χρονών έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Συγκεκριμένα,  το 2009 καταγράφηκαν 81 εκατομμύρια νέοι άνεργοι, όσο ποτέ άλλοτε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η τάση είναι ανοδική για το 2010.

 Η ανεργία χτυπά τις ανεπτυγμένες χώρες
Τα στοιχεία έρχονται για πρώτη φορά σήμερα (12.08) στο φως της δημοσιότητας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, όπου η παγκόσμια προσοχή πέφτει στα προβλήματα των νέων όλου του κόσμου
Η Σάρα Ελντερ, οικονομολόγος και από τους συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζει ότι η ανεργία πλήττει τις ανεπτυγμένες χώρες και τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. «Μόνο σε αυτές τις δύο τελευταίες περιοχές», λέει, «έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ανεργίας που έχει ποτέ υπάρξει στην περιοχή, το ξέρουμε γιατί συλλέγουμε στοιχεία από το 1991. Το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει φτάσει το 17,7% στις ανεπτυγμένες βιομηχανίας και είναι το υψηλότερο που έχουμε ποτέ συναντήσει».
Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι στις περισσότερες περιοχές της γης η ανεργία πλήττει κυρίως τις νεαρές γυναίκες με μόνες εξαιρέσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες και την Ε.Ε., όπου έχει καταγραφεί το διπλάσιο ποσοστό ανεργίας στους νέους από ότι στις νέες. Για την Ε.Ε. η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας  επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους καταγράφεται στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία. Η Σάρα ΄Ελντερ είπε μάλιστα ότι οι νέοι σε χώρες, όπως η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν τόσο αποθαρρυνθεί από την ανεργία που έχουν πλέον σταματήσει να ψάχνουν για δουλειά. «Εκείνο που προσπαθούν να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου είναι να προλάβουν καταστάσεις, όπου οι νέοι άνθρωποι αποτραβιούνται ολοκληρωτικά από την αγορά εργασίας και χάνουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν να παρέχουν στον εαυτό τους τα μέσα επιβίωσης. Η ανεργία είναι περισσότερο πρόβλημα των ανεπτυγμένων παρά των αναπτυσσόμενων οικονομικών».

Μια χαμένη γενιά

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Από olympiada

Με το συμπάθιο κιόλας,
αλλά διαβάσαμε και αυτά,
και ψάξαμε,
αλλά δεν βρήκαμε ...


Joseph Stiglitz

Joakim Palme

Tommaso Schioppa

Josep Acebillo

Alex Rondos

Σε ποιό ψηφοδέλτιο

Όσο θα υπάρχει έστω ένας Έλληνας που θα ονομάζει τα γλυπτά του Παρθενώνα μάρμαρα… τα γλυπτά του Παρθενώνα θα παραμένουν στην βρετανία!


Νομίζουμε ότι σαν μπλογκ, ένα από τα σημαντικότερα που έχουμε καταφέρει, είναι ότι έχουμε καταφέρει αρκετούς να λένε –πλέον- τα γλυπτά του Παρθενώνα… γλυπτά (!) και όχι μάρμαρα.

Όμως όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος κάνοντας ένα απλό search στο google (δείτε την φωτογραφία), πολλοί Έλληνες (άθελά τους φυσικά) ακόμη τα ονομάζουν μάρμαρα. Ας το αλλάξουμε φίλοι μας! ΓΛΥΠΤΑ όχι ΜΑΡΜΑΡΑ!

Κλειστόν λόγω Διακοπών ;;

Kαμμία ενημέρωση θα γίνει ;;
Oχι τίποτε άλλο.., θα χάσουμε και τη "δουλειά" μας..
Μιλάω για αυτές τις ημερήσιες (θεωρητικά), ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 28 Ιουλ.2010.
Μια χαρά 15 ημέρες πριν...
Θα μου πείτε έγινε τίποτα σημαντικό, είχαμε φωτιές, έφυγε η τρόικα, υπέβαλε το "ραπόρτο" της, έπεσε κανένα ελικόπτερο, είχαμε συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας στη Ρόδο, είχαμε χωρίς ρεύμα την Αίγινα για 4 ημέρες;;;
Μάλλον το κατάστημα θα είναι Κλειστόν λόγω Διακοπών...

Η Πάρος ήταν ανέκαθεν έδρα πειρατών... και κατοικούνταν από δουλοπάροικους...


Ενετοκρατία (1204 - 1537): Η Πάρος εντάσσεται στο Δουκάτο του Αιγαίου (1207) και περιέρχεται διαδοχικά σε διάφορες βενετσιάνικες οικογένειες. Οι κάτοικοι του νησιού δουλεύουν στα χωράφια σαν δουλοπάροικοι χωρίς να ορίζουν την γη ενώ εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από πειρατικές επιδρομές και λεηλασίες. Η Νάουσα γίνεται βάση πειρατών. Την περίοδο της ενετοκρατίας κτίζεται το κάστρο της Παροικιάς, της Νάουσας και του Κέφαλου (Μάρπησσα).
http://www.paros.gr/default.asp?catid=4338


Τυχαία την διάλεξε ο ΓΑΠ για τις διακοπές του;
Δε νομίζω...


ΥΓ. Το άρθρο δεν έχει στόχο φυσικά του κατοίκους του αγαπητού νησιού ;)

Στο 12% η ανεργία από το 8,5%

Στο 12% αυξήθηκε το Μάιο η ανεργία από 8,5% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι άνεργοι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανήλθαν σε 602.185 άτομα και το σύνολο των απασχολούμενων σε 4.431.326.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.784 άτομα σε σχέση με το Μάιο 2009 σημειώνοντας αύξηση 43,2% και κατά 5.206 άτομα σε σχέση με ένα μήνα πριν τον Απρίλιο του 2010.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 15,9% και ακολουθούν η δυτική και η κεντρική Μακεδονία με 13,1% αντίστοιχα.
Στην Κρήτη η ανεργία εκτινάχθηκε στο 12,8% από μονοψήφια ποσοστά που είχε πέρυσι.
Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι το 32,5% των ανέργων είναι....
νέοι ηλικίας 15-24 ετών.

Aυξάνουν μισθούς και συντάξεις!

Στην Αλβανία!

Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!

Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

Ο λόγος για τους Αλβανούς μετανάστες, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος ανακοίνωσε πως θα προβεί σε μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Πράσινη… «Αξιοκρατία», χωρίς όρια!!!

Η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο κι αν χρησιμοποιεί τη ρητορική της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι το γνωστό ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αδιαφάνειας και της κομματοκρατίας.
Πρώτον, διέκοψε τη θητεία μόνο των Δ/ντών Εκπαίδευσης και όχι όλων των στελεχών (Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Γραφείων, Δ/ντών Σχολείων )που έχουν επιλεγεί όλοι με τον ίδιο νόμο.( 3467/06 ). Φαίνεται πως, με τον ίδιο νόμο, οι επιλογές των Δ/ντών Εκπ/σης ήσαν αναξιοκρατικές και των άλλων στελεχών …αξιοκρατικές!!!

Δεύτερον, κατάργησε το διαγωνισμό για την επιλογή στελεχών στο όνομα βέβαια της …αξιοκρατίας. Σημειωτέον, ότι ήταν η πρώτη επιλογή μετά από επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμό υπό το ΑΣΕΠ και δεν υπήρξε καμιά καταγγελία ή διαμαρτυρία για τη διαδικασία.

Τρίτον, μετά την ανακοίνωση των μετρήσιμων κριτηρίων δόθηκε προθεσμία υποβολής ενστάσεων το αποτέλεσμα των οποίων ανακοινώθηκε… μόνο σε κάθε ενιστάμενο κατά τη διαδικασία της συνέντευξης!!! Η… «διαφάνεια» πάνω απ’ όλα είπαμε.
Δεν κρίθηκε, φαίνεται, απαραίτητο, να γνωρίζουν όλοι οι συνυποψήφιοι το σύνολο των μονάδων των μετρήσιμων κριτηρίων των άλλων και αν, όντως, δικαιούνται παραπάνω μονάδες. Το Συμβούλιο επιλογής είναι ακέραιο, αδέκαστο και αλάνθαστο.
Έτσι, μετά τη συνέντευξη, την οποία οι ίδιοι καταδίκαζαν ως αναξιόπιστη διαδικασία («γαλάζια συνέντευξη» την αποκαλούσαν), προέκυψαν....ανακατατάξεις μεταξύ των υποψηφίων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως ο τρίτος βρέθηκε πρώτος, ο δέκατος ανέβηκε στην έκτη θέση και πρώτη στο νομό Ηλείας και ο δέκατος έκτος εκτοξεύτηκε στη δεύτερη θέση και δεύτερη στο νομό!!!
Ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο που φανερώνει την αντίληψη περί αξιοκρατίας και διαφάνειας των κυβερνώντων είναι η δεύτερη ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέσα σε τέσσερις μήνες. Αλήθεια, ποια άλλη σκοπιμότητα εξυπηρετείται εκτός της άλωσης και κομματικοποίησης των Συμβουλίων; Και όλα αυτά γίνονται βάσει του νόμου 3848/2010 που έχει το βαρύγδουπο τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Πατριαρχική λειτουργία στην Παναγιά Σουμελά

Του Α. Κούρκουλα
Ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση συνοδεύει φέτος τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον Πόντο, καθώς για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, θα τελεστεί θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά.
Για τους Πόντιους, ορθοδόξους Έλληνες και Ρώσους, η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είναι μια μεγάλη στιγμή που πολλοί εύχονταν σε όλη τους τη ζωή να ζήσουν.
Οι ορθόδοξοι Πόντιοι, όπου κι αν βρίσκονται διασπαρμένοι, έχουν συνηθίσει να στρέφουν τα βλέμματά τους τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά, που επί αιώνες φύλασσε, στην κορυφή του βουνού στη Μάτσκα, πάνω από την Τραπεζούντα, την ιερή εικόνα της Παναγίας.
Μετά το 1923 οι εορτασμοί που χαρακτήριζαν την Κοίμηση της Θεοτόκου "μετανάστευσαν" μαζί με τους Ποντίους στην Ελλάδα, τη γειτονική Ρωσία, αλλά και τα τέσσερα σημεία του κόσμου.
Έκτοτε, η Μονή Σουμελά και τα έργα τέχνης που βρίσκονται υπό τη σκέπη της, λειτουργεί ως μουσείο, στο πλαίσιο των διευθετήσεων που αποφάσισε το κοσμικό Κεμαλικό καθεστώς, που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Φέτος, για πρώτη φορά γίνεται δυνατή η χρήση του χώρου αυτού για τη τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.

Βαθιά στην ύφεση η οικονομία - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5%

Ολο και πιο βαθιά στην ύφεση οδηγείται η οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του δεύτερου τριμήνου που θα ανακοινωθεί σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,5% περίπου, ύστερα από μείωση 2,5% στο πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, κατά 5% στο τρίτο και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Δέκα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, εκτιμούν πως η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1% το β΄ τρίμηνο σε σχέση με το α΄ τρίμηνο και κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Το Μνημόνιο έχει βασιστεί στην υπόθεση ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 4% και η τρόικα θεωρεί ότι οι μέχρι στιγμής εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή. Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν ότι η ύφεση θα είναι μικρότερου μεγέθους και θα κινηθεί στην περιοχή του 3,5%. Πάντως, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την αισιοδοξία. Η κατάσταση στον κλάδο της βιομηχανίας είναι δραματική. Μέσα σε δύο χρόνια η παραγωγή σε αρκετούς τομείς της βιομηχανίας έχει καταγράψει κατακόρυφη πτώση. Τον Ιούνιο του 2010 η παραγωγή στη βιομηχανία συνολικά υποχώρησε κατά 4,5% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα, ενώ μόνο στη μεταποίηση η μείωση ανήλθε στο 3%.
Οσον αφορά την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας,

Θα έχει κυρώσεις από την Ε.Ε η Σλοβακία;;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του EUobserver, φαίνεται ότι μάλλον η Σλοβακία θα έχει κάποιου είδους κυρώσεις.
Αυτό οφείλεται στην στροφή-αλλαγή στάσης σχετικά με την μη συμμετοχή της, στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε.
Σύμφωνα με το άρθρο ο Ολι Ρεν, δήλωσε ότι:
"Λυπάται για αυτό το "σπάσιμο" της σταθερότητας της Ευρωζώνης, λόγω της Σλοβακίας και αναμένει ότι το Eurogroup και το Συμβούλιο θα επανέλθουν στο θέμα"
Η απόφαση αυτή της Σλοβακίας δεν επηρεάζει και δεν θέτει σε κίνδυνο το δάνειο προς την Ελλάδα.
Οι συμμετέχουσες στο δάνειο χώρες θα πρέπει τώρα να επανυπολογίσουν την συμμετοχή-μερίδιό τους με βάση τις 15 χώρες και οχι τις 16 που ήταν πριν.
Τέλος εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, φέρεται να είπε

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: ανεργία και νέοι πάνε μαζί

«Η γενιά με το άδηλο μέλλον», είναι ο τίτλος δισέλιδου αφιερώματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt για την ανεργία στη νεολαία με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Το αφιέρωμα αναφέρεται αναλυτικά στις αιτίες και τα νέα δεδομένα στον εργασιακό χώρο και στο τέλος συγκρίνει τις χώρες της ΕΕ.
Για την Βρετανία γράφει «Η χαμένη γενιά»: το 40% των Βρετανών μεταξύ 18 και 24 ετών άγγιξε πέρσι η ανεργία, ενώ ο μέσος όρος ήταν γύρω στο 16,7%.
Για τη Γαλλία σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία προώθηση, καμία ουσιαστική προοπτική επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης για τους νέους άνεργους.» Για την Ισπανία υπογραμμίζει ότι η φούσκα των ακινήτων χτύπησε κυρίως τους νέους και για τη Σουηδία ότι έπαψε πια «η σύμβαση επ’ αόριστο».
Για την Ελλάδα γράφει ότι ο ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος, αναφέρεται αναλυτικά στα στατιστικά στοιχεία της ΓΣΕΕ και τονίζει:

Επιτέλους δικαιωθήκαμε! Χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η ΝΔ

  Από: Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για αναπτυξη

Επιτέλους δικαιωθήκαμε!

Η Νέα Δημοκρατία, επισήμως ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, τις χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων!

Εμείς από την 31η Ιουλίου και με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της απογραφής που πραγματοποίησε τοΥΠΕΣ,  προτείναμε στη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει τις ημερομηνίες πρόσληψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, κλικ εδώ, και επανήλθαμε με ανοικτή επιστολή μας στις 5 Αυγούστου, κλικ εδώ!
Περιμέναμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει πιο άμεσα αντανακλαστικά!
Στην είδηση τώρα: 

Δοκιμασίες...

διαφορετικά μέρη του πλανήτη δοκιμάζονται...πλούσιοι και φτωχοί,ισχυροί και ανίσχυροι...

στη Μόσχα οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και άλλες ανίσχυρες ψυχές...


εν τω μεταξύ οι ισορροπίες στην κατεστραμένη φύση,δείχνουν να κρέμονται από μία...κλωστή...


στο Πακιστάν οι ελπίδες δείχνουν να τελειώνουν στην άκρη της γκρεμισμένης γέφυρας...


ενώ η βοήθεια από τον ουρανό γίνεται δεχτή με συνωστισμό και βίαιη λαχτάρα...

Παρακαλούμε τον κύριο Ραγκούση να κάνει -στην Πάρο- το παρακάτω τεστ στον Πρωθυπουργό μας.


Για να μην ξεχνιόμαστε : "Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση..."


Στο βίντεο βλέπουμε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας να ζητά Παγκόσμια Διακυβέρνηση ,από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist (George Papandreou - April 29, 2010 Economist Conference).

"Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα"

Δεν πέρασαν 4 μήνες και επειδή " η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως"...
Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα «Christian Science Monitor», ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου...
The “fourth way” depends on responsible, democratic institutions that put global solidarity above national interests. We need to get hold of globalization and decide ourselves where we want to take it.
That means a number of things. We need global governance. Multilateral institutions like the G20 and UN must be more inclusive and more representative.


Διαβάστε περισσότερα στο εξαιρετικό προεδρική δημοκρατία