Η επιλογή του Δημήτρη Δράκου, απάντηση στο σαθρό σύστημα που αναπαράγει Τατούληδες

Δημοσιεύθηκε από olympiada

Η επιλογή του Δημήτρη Δράκου για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα έμπρακτο δείγμα απεμπλοκής από τον φαύλο κύκλο της μεταπολίτευσης που επιβάλλει κομματικές περσόνες – celebrities, άσχετες με τα αυτοδιοικητικά σε θέσεις κλειδιά. Αυτή η πρακτική έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην αυτοδιοίκηση, με τα απανωτά κρούσματα ανυπαρξίας αλλά και κακοδιαχείρισης που μεταφράζεται σε χαμηλής ποιότητας τοπική αυτοδιοίκηση και μαύρες τρύπες δισεκατομυρίων.
Σημειολογικά όμως, η επιλογή του Δράκου είναι μία σαφής ανατρεπτική κίνηση γιατί γίνεται από τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Δηλαδή, την περιφέρεια με την ισχυρότερη εντοπιότητα για το κόμμα αφού τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατάγονται και έχουν ισχυρούς δεσμούς από την Πελοπόννησο. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος (σύμφωνα με την σαθρή πρακτική του παρελθόντος) ότι η Νέα Δημοκρατία θα επέλεγε ένα γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα, αντί κάποιου πραγματικά άξιου και έμπειρου λειτουργού της αυτοδιοίκησης. Σίγουρα τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Μιχαλολιάκος δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως είναι σίγουρο ότι πολλοί έμειναν “παραπονεμένοι” από αυτή την επιλογή.
Το αδιαμφισβήτητο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία με αυτή την επιλογή τίμησε κυρίως τον Έλληνα πολίτη επιλέγοντας για την πολύπαθη Πελοπόννησο έναν ικανό και πατριώτη που θα τιμήσει με τη σειρά του τους πολίτες της Πελοποννήσου.
Την ίδια στιγμή που τα δεκανίκια της διαπλοκής επιλέγουν …Τατούληδες και άλλους, άσχετους με την αυτοδιοίκηση ανθρώπους με μόνο προφανή σκοπό να ξεπληρώσουν γραμμάτια.
Η επόμενη μέρα των εκλογών θα τους στείλει εκεί που έπρεπε να είναι από καιρό.

Σχόλια

  1. Μπθ αρεσει αυτη η ιστορια, εχει και δρακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια και σου αρεσουν και οι δημοσκοπησεις δες μια σχετικα με τον Δρακο
    http://fimotro.blogspot.com/2010/08/25_11.html
    Επιμενω μου αρεσει αυτη η ιστορια γιατι εχει δρακο και τωρα ακομα περισσοτερο γιατι εχει και Τατουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ και δεν σου αρέσει το blog, γιατί έρχεσαι εδώ;;;
    Να παρακολουθείς τα blog που γράφουν αυτά που θέλεις να σου λένε.
    EΔΏ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατα αρχας σου εχω γραψει οτι μου αρεσει το μπλογκ σου και μαλιστα σου εχω δοσει και τα ευσχημα. Κατα δευτερον ανα δεν θες στο μπλογκ σου διαφονουντες να το πεις ευθαρσως και θα αποσυρθω. Αυτο στο εχω ξαναπει αλλα μου ειπες οτι ειμαι καλοδεχουμενος. Τριτον παρακολουθω ολα τα υψηλης αναγνωσιμοτητας μπλογκς και οχι μονο αυτα που υποχρεωτικα ταυτιζονται με τις αποψεις μου. Αυτο που σου εστειλα μαλλον ποναει εσενα για αυτο δεν τολμας ουτε να το αναρτησεις αλλα ουτε και να το σχολιασεις, εκτος και φοβασαι τους κομματικους σου φιλους ή δινεις κομματικες εξετασεις. Συγγνωμη που σου γραφω σε εντονο στυλ αλλα εσυ με αναγκασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.