Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

e-επιλογές της 17/4/2010


Ας λειτουργήσουμε ενωτικά για το καλό της μεγάλης μας Οργάνωσης, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας του τόπου, της ΟΝΝΕΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΝΝΕΔ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
«Φίλοι και φίλες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ,
Ας  λειτουργήσουμε ενωτικά για το καλό της μεγάλης μας Οργάνωσης, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας του τόπου, της ΟΝΝΕΔ.
Τώρα είναι η ώρα της ειρηνικής και νηφάλιας προσέλευσης στις κάλπες, για να πετύχουμε μία αδιατάρακτη ψηφοφορία εκλογής του αυριανού μας Προέδρου.
Μετά το αίσιον πέρας της εκλογής της 18ης Απριλίου θα έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο μπροστά μας για να δούμε και ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, που συνέβησαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και που σχετίζονται με την εσπευσμένη αποχώρησή μου από  την διαδικασία. Όταν όλα θα έχουν πλέον τελειώσει. Με καθαρό μυαλό και με καθαρές κουβέντες.
Θέλω να γνωρίζετε ότι αν υπήρχε έστω και λίγος παραπάνω χρόνος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέσα στις τάξεις τη ΟΝΝΕΔ, εγώ δεν θα είχα σε καμία περίπτωση θέσει στην διάθεση του Προέδρου της ΝΔ την παραίτησή μου.
Η ειλικρινής πρόθεσή μου να παραμείνω υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ μέχρι τέλους μαζί σας και κοντά σας, με ώθησε να μην ταχθώ με το μέρος κανενός από τους άλλους δύο συνυποψηφίους μου. Σέβομαι την γνώμη σας και την παρουσία σας στο πλευρό μου και θεωρώ αυτονόητο να ψηφίσετε κατά συνείδηση και όπως εσείς πιστεύετε.  
Ελπίζω η δική μου απουσία, που έγινε με μοναδικό γνώμονα το καλό της παράταξής μας, να λειτουργήσει ενωτικά και να δικαιωθεί μέσα από την δική σας παρουσία, μαζικά και ήρεμα στις κάλπες αύριο.
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον Κώστα και τον Ανδρέα, από καρδιάς.
Υπόσχομαι ότι από ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚAI ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.
ΒΑΣΙΛΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

" H Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, φαίνεται να προτιμάει τον Ελληνικό εναέριο χώρο, έναντι του Τουρκικού" ;;;

Experts:
 Israeli Air Forces likely to prefer Greek airspace than Turkish one

Σύμφωνα με άρθρο του Τrend News  " H Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, φαίνεται να προτιμάει τον Ελληνικό εναέριο χώρο, έναντι του Τουρκικού".
Αυτό προέκυψε μετά την άρνηση της Τουρκίας, να διαθέσει τον εναέριο χώρο της στο Ισραήλ, για εκπαίδευση και ασκήσεις.

"Tώρα ψάχνουμε για μα περιοχή να πετάξουμε" λένε εκπρόσωποι της Ισραηλινής Αεροπορίας.

"Η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο Ισραήλ από την Τουρκία, αλλά δεν είναι γνωστό άν οι Έλληνες θα συμφωνήσουν με το Ισραήλ επί του θέματος", αναφέρει το άρθρο.


Διευκρίνιζεται ότι το ίδιο άρθρο αναδημοσιεύθηκε και στον Τουρκικό τύπο " Turkish Weekly  "

Βρέθηκαν εκρηκτικά σε διαμέρισμα στον Καρέα

Διαμέρισμα και υπόγειο γκαράζ σε πολυκατοικία στον Καρέα το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εντοπίστηκε το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο διαμέρισμα βρέθηκαν φιάλες υγραερίου με εκρηκτική ύλη ANFO ενώ στο υπόγειο γκαράζ κλεμμένες μοτοσικλέτες.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το διαμέρισμα αυτό, το οποίο είχε ενοικιάσει πριν από δύο χρόνια ένας από τους συλληφθέντες με τη μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεση γιάφκα.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν λίγο αργότερα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. 

ΑΠΕ

Γιατί προτείνουμε τον Κώστα Χατζή για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ (και γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs509.snc3/26748_392963774512_334637609512_3602776_3784230_n.jpg
Από την Σ.Ο. του Ολυμπία

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο σκέλος: Κάθε δημοκρατική διαδικασία οφείλει να έχει την απαιτούμενη προσοχή από το σύνολο της κοινωνίας. Η έκδηλη απογοήτευση και απαισιοδοξία που κυριαρχεί στην κοινωνία, είναι το μεγαλύτερο όπλο του φασισμού. Η απογοήτευση μειώνει την κοινωνική συμμετοχή και απογειώνει τους αυτόκλητους μεσσίες και σωτήρες που εργάζονται στο ημίφως μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται πέρα από κάθε προσδοκία με στόχο την κοινωνική υποδούλωση που γίνεται μάλιστα με κοινωνική αδιαφορία ή συναίνεση (τρανταχτό παράδειγμα η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου που ενώ ψηφίστηκε σχεδόν από το 1/5 των Ελλήνων, αυτή τη στιγμή είναι ο Ηγεμών της Ελλάδας με αυτοκρατορική δύναμη).
Επιπλέον, οι δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας θα απαιτήσουν πανστρατιά κοινωνικών αγώνων όπου η κάθε πολιτική νεολαία οφείλει να συμμετέχει. Γι’ αυτό λοιπόν, το συνολικό συμφέρον επιβάλλει στις (δυστυχώς υπάρχουσες) κομματικές νεολαίες να γίνουν φορείς δύναμης και αγώνα.
Στο προκείμενο τώρα: Θεωρούμε ότι η συνέντευξη στους “Αδέσμευτους Bloggers” ήταν μία ξεκάθαρη αποτύπωση θέσεων και δίνει την δυνατότητα κριτικής και στα δύο πρόσωπα που μπαίνουν στην τελική ευθεία. Κριτική των απόψεων τους απ’ ευθείας από το εκλογικό σώμα και όχι μέσω σπαμ, προπαγάνδας, συκοφαντίας κλπ κλπ.
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν στο πλευρό τους άξιους ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε (πιθανόν να έχουν και ανάξιους τους οποίου αποφεύγουμε να γνωρίσουμε!), άρα η απόφαση μας είναι ξεκάθαρα για τις θέσεις τους.
Από τις απαντήσεις στην πρώτη ερώτηση, η πλάστιγγα βαρύνει στην πλευρά του Χατζή, για τους λόγους που αναφέραμε στην εισαγωγή. Ο Χατζής παραδέχεται ότι η ΟΝΝΕΔ έχει γίνει παρέα σαλονιού αντί νεανικό αγωνιστικό κίνημα: Η ΟΝΝΕΔ έχει όντως ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Και έχει επιτρέψει σε περιθωριακές μειοψηφίες να θεωρούν μονοπώλιό τους το δρόμο και να αναγάγουν σε μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης τη χρήση βίας.
Αντίθετα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δείχνει να αγνοεί ή έστω να μην παραδέχεται την ανυπαρξία της ΟΝΝΕΔ στους δρόμους, στους κοινωνικούς αγώνες και σε όλα τα δρώμενα των τελευταίων ετών μα ιδιαίτερα μηνών με τα συλλαλητήρια για το λαθρονομοσχέδιο κλπ: Η ΟΝΝΕΔ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει δρόμος και τι θα πει πεζοδρόμιο και τι θα πει κοινωνικοί αγώνες υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της νέας γενιάς. Δεν έχουμε ξεχαστεί καθόλου, ούτε αποσυρθήκαμε ποτέ από το προσκήνιο των κοινωνικών αγώνων, αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να σπρώξουμε ακόμη πιο μέσα τη Νεολαία μας στην καρδιά της κοινωνίας και των προβλημάτων της νέας γενιάς.
Και οι τρεις υποψήφιοι χρησιμοποίησαν ανίερες μεθόδους για να πλήξουν ο ένας τον άλλο, γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο. Δυστυχώς όμως για κάποιους, ένας γνωστός εκβιαστής, πραγματικός υπάνθρωπος επέλεξε να επιτεθεί στον Χατζή. Εμείς γνωρίζουμε βέβαια ότι σε αυτό το κομμάτι ο Παπαμιμίκος δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, άλλοι ήταν οι αδαείς που συγκινούνται από μαϊμουδένια νούμερα. Αυτό το γεγονός από μόνο του θα ήταν αρκετό για να στηρίξουμε Χατζή ανεπιφύλακτα.Ο μέσος πολίτης άλλωστε μα ιδιαίτερα ΟΛΟΙ οι βloggers ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης γνωρίζουν πως κινητοποιούνται συγκεκριμένοι μηχανισμοί.
Ο επόμενος λόγος είναι ότι ο Κώστας Χατζής δέχθηκε ανηλεή πόλεμο από συγκεκριμένο μηχανισμό (γλοιώδες σίχαμα του δημοσιογραφικού χώρου

Το τέλος των φωτοβολταϊκών ψευδαισθήσεων ; Η Τίνα δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σύμπτωση

Μετά από πολλές αναρτήσεις στα blogs για τα περίεργα στο περιβάλλον της κατά τα άλλα συμπαθέστατης κ. Μπιρμπίλη είναι καιρός ίσως να τερματιστεί η ιδιόμορφη περίοδος ανοχής και ενασχόλησης με το ενδυματολογικό και την υποτιθέμενη αφέλεια και την ενδεχόμενη απειρία της υπουργού. Σήμερα στον επίσημο τύπο ( όχι των bloggers) αναφέρεται η θέση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών : 
“ Τη δυσαρέσκεια του για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την αγορά σε μαρασμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το πάγωμα των νέων αιτήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παρεμπόριο αδειών.”
Άλλα τα πράγματα είναι ίσως λιγότερο αφελή από ότι φαίνεται.

Η "Νέα Δημοκρατία", αρχίζει να ξεθωριάζει, να σβήνει από το πολιτικό λεξιλόγιο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη....

Στην ομιλία του, σήμερα στο Ναύπλιο  ο Αντώνης Σαμαράς , χρησιμοποίησε 21 φορές την λέξη Νέα Δημοκρατία. 
Καθόλα λογικό και αναμενόμενο, όταν μιλάς σε μια κορυφαία στιγμή όπως το Προσυνέδριο.
Αναμενόμενο γιατί μιλάς για το κόμα σου που είναι η Νέα Δημοκρατία.
Διαβάζοντας την σημερινή ομιλία της  Ντόρας Μπακογιάννη  και με έναν απλό έλεγχο, διαπίστωσα ότι λέξη Νέα Δημοκρατία ακούστηκε μόνο 3 φορές !!!

Δείτε τώρα και μια "προεκλογική"  ομιλία στην Θεσσαλονίκη της Ντόρας Μπακογιάννη   στις 22 Νοε.09. 
Η ομιλία αυτή ήταν κατά 1 σελίδα, 5 αντί 6 σελίδων,  μικρότερη της σημερινής.
Στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, η λέξη Νέα Δημοκρατία ειπώθηκε 19 φορές.
Τι έχει αλλάξει από τον Νοε.09, μέχρι σήμερα ;
Eξελέγη με πολύ μεγάλη και καθαρή πλειοψηφία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατά τα άλλα το κόμα είναι εδώ και προσπαθεί να ορθοποδήσει, οργανωθεί και να αρθρώσει πολιτικό λόγο.
Η Ν.Δ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα, συνοχή και ομοψυχία.

Θα μου πείτε τι μας λες τώρα και με τι ασχολείσαι, με τα νούμερα;
Μπορεί φίλοι μου να ακούγεται σαν λεπτομέρεια ή σαν ένας απλός αριθμός...
Όμως πιστεύω ότι αυτά που λέμε, το πως τα λέμε αλλά και οι λέξεις που ΔΕΝ αναφέρει κάποιος σε ένα τέτοιο επίπεδο, έχουν τεράστια σημασία.

Εκτιμώ ότι η  "Νέα Δημοκρατία", αρχίζει να ξεθωριάζει, να σβήνει από το πολιτικό λεξιλόγιο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.... 

Οι ΗΠΑ τιμούν την μάχη του Μαραθώνα!Όπως πάντα σε ανύποπτο χρόνο (έξι μήνες πριν περίπου… το Νοέμβριο του 2009)… το TaXalia έκανε θέμα κάτι… που μερικοί ακόμη και σήμερα αγνοούν!

Γράφαμε τότε μεταξύ σοβαρού και αστείου… (αλλά φυσικά όχι τυχαία...) ότι οι επίσημες εκδηλώσεις για τα 2500 Χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα... θα γίνουν…
http://taxalia.blogspot.com/2009/11/2500.html#ixzz0lLFiKkts
...στην Βοστώνη…
Έτσι λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι αυτές τις μέρες στις ηνωμένες πολιτείες και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης οι 70 επίσημα τιμούμενοι - Έλληνες προσκεκλημένοι (μαραθωνοδρόμοι) … αισθάνονται περίπου ως ημίθεοι!

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά Στο Προσυνέδριο του Ναυπλίου

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
Στο Προσυνέδριο του Ναυπλίου, για μια Νέα Οικονομική Στρατηγική

Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας
Αν διαφέρει σε κάτι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι ότι προσφέρει αληθινή Ελπίδα. Εκεί που όλοι οι άλλοι
-- είτε καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες
-- είτε σπέρνουν τον Πανικό και την Απελπισία
Εμείς, φέρνουμε την Ελπίδα.
Είμαστε η Ελπίδα…
Κι αν θέλει ένα κόμμα εξουσίας να κερδίσει το λαό με το μέρος του, είναι υποχρεωμένο, μέσα σε συνθήκες πολλαπλής κρίσης, να εμπνεύσει την Ελπίδα.
Αλλά η Ελπίδα πρέπει να είναι αληθινή, ρεαλιστική και να πείθει.
Πρέπει, λοιπόν, να πείσουμε τον Ελληνικό λαό για τέσσερα πράγματα:
* Πρώτον, ότι γνωρίζουμε και κατανοούμε πολύ καλά που βρίσκεται η Οικονομία σήμερα. Ενώ η Κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε: Πριν τις εκλογές πίστευε ότι «υπάρχουν λεφτά» να μοιράσει σε όλους. Και μετά τις εκλογές διακήρυσσε ότι… όπου να ’ναι βουλιάζουμε, όπως ο «Τιτανικός».
¨Όμως, έκανε λάθος και την πρώτη και τη δεύτερη φορά!
Ούτε λεφτά υπήρχαν, αλλά ούτε κι επιτρέπεται ποτέ να αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει
* Δεύτερον, πρέπει να πείσουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα και τα σφάλματα του δικού μας παρελθόντος. Γιατί δεν αρκεί να είμαστε καλύτεροι από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και από την πρόσφατη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
* Τρίτον, να πείσουμε ότι έχουμε Σχέδιο για την κρίση. Διότι όπως αποδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανένα απολύτως Σχέδιο – κι αυτό πια το παραδέχονται και δημοσιογραφικές στήλες φιλικές προς το ΠΑΣΟΚ, χώρια που το ομολογούν και στελέχη του…
* Τέταρτον να πείσουμε ότι διαθέτουμε και όραμα. Διότι στη μεγάλη κρίση οι κοινωνίες δεν αναζητούν μόνο σωστή διαχείριση για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Αναζητούν και όραμα για να πιστέψουν. Κι όχι μόνο οι Κοινωνίες, αλλά και οι Οικονομίες. Διότι για να υπάρξει Επένδυση, Κατανάλωση κι Αποταμίευση πρέπει ο κόσμος να πιστεύει στο μέλλον του. Να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στις αγορές.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια ούτε όραμα. Το τσάκισαν οι ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις. Και με όσα έκανε ή όσα δεν έκανε τραυμάτισε βαριά και την ψυχολογία της Αγοράς,

Και η Διαμαντοπούλου στα χνάρια του Ραγκούση

Γράψαμε πριν μερικές μέρες για τον κ. Ραγκούση, ο οποίος ενέκρινε αύξηση υπερωριών για τους υπαλλήλους του αφού υποκριτικά τον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει τη μείωση των υπερωριών για όλο το Δημόσιο τομέα. Μάλιστα αναρωτηθήκαμε τι να σκέφτονται οι υπόλοιποι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν τον Γιάννη να κερνάει και να πίνει μόνος του...
Προφανώς οι υπόλοιποι Υπουργοί δεν σκέφτονται τίποτα... μιας και οι ίδιοι έχουν επίσης κεραστεί από την τσέπη του ελληνικού λαού και πίνουν στην υγεία του...

Χθες η Ελεύθερη Ώρα αποκάλυψε ότι και η κ. Διαμαντοπούλου έκανε την ίδια παγαποντιά και ενέκρινε υπερωρίες 195.000€ στους υπαλλήλους του Γραφείου της και των γραφείων των άλλων πολιτικών προσόπων του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων...

Μέρα με τη μέρα γίνετε εμφανές ότι οι μόνοι που είναι στην απέξω είναι οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που το ψήφισαν για να τους δώσει συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό :))))

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προσφύγει στο ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε τώρα την παραίτησή της


Ο κ. Παπανδρέου ξεπέρασε σήμερα στην Βουλή όλα τα όρια του …. (χαρακτηρίστε το εσείς, εγώ δεν βρίσκω πλέον λέξεις).  Αφού μας είπε ότι το ΔΝΤ είναι εδώ («συμμετέχει ήδη στη διαδικασία της επιτήρησης») για το …συμφέρον της χώρας, κατηγόρησε «τον Σαμαρά και τους ομοϊδεάτες του για το αν το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ…Oσο κι αν φωνάζει η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς, εσείς μας οδηγήσατε σε αυτήν την κατάσταση και αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση θα είχαμε πάει κατ’ ευθείαν στο ΔΝΤ. Εμείς διασφαλίσαμε το ευρωπαϊκό κομμάτι του μηχανισμού».
Aυτά δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή, ο «λεφτά υπάρχουν», κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ κωπηλασίας στη διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης Υδρας- Ερμιόνης! Τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ο Τρισέ έσωσε την προηγούμενη παρτίδα στις Βρυξέλλες εφαρμόζοντας αυτό που πρότεινε καιρό ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας


Ο πανικός δεν είναι, ως γνωστόν, ποτέ καλός σύμβουλος. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται συχνά με αντιφατικό τρόπο που επιδεινώνει το κλίμα στις αγορές και διαλύει την ψυχολογία της ελληνικής οικονομίας. Παρακολουθήσαμε το σήριαλ των βολών κατά των κερδοσκόπων, της απειλής της προσφυγής στο ΔΝΤ προκειμένου να... φοβηθούν οι Eυρωπαίοι εταίροι μας και τελευταία των διαβεβαιώσεων πως ποτέ δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Στο μεταξύ, οι διεθνείς αγορές μοιάζουν εντελώς απρόθυμες να δανείσουν την Ελλάδα και η ενεργοποίηση της στήριξης ΔΝΤ - Ε.Ε. θεωρείται βέβαιη. Γιατί, λοιπόν, τόσα λόγια και τόση υπερκινητικότητα; Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μέτρα και τομές που σήμερα μοιάζουν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας στον πολιτικό κόσμο. Ας αρχίζει, λοιπόν, να ετοιμάζει την κοινή γνώμη και παράλληλα τα στελέχη της, τα οποία έχουν προφανή άγνοια κινδύνου. Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας.
(Καθημερινή)

Από:online-press

ΔΝΤ: Ένας... τρομακτικός σωτήρας

 Του Στέφανου Κορέλλη

Φόβητρο, σωτήρας ή και τα δύο; Το
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αποκτήσει την κακή του φήμη ακριβώς λόγω του σκοπού για τον οποίο έχει συσταθεί.
Η
δανειοδότηση κρατών που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι... βρόμικη δουλειά. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το ταμείο, εκτός από τα κονδύλια τα οποία δανείζει, ζητά (και επιβάλλει) σκληρά μέτρα από τα δανειοδοτούμενα κράτη. Και όχι μόνο.
Η αρνητική φήμη έχει προκληθεί και
από τις πολιτικές συνέπειες που έχει η προσφυγή στο ΔΝΤ για τα κράτη. Πόσο μάλλον όταν δεν λείπουν και οι αποτυχίες των μέτρων τα οποία αυτό έχει κατά περίπτωση ζητήσει να ληφθούν, όπως για παράδειγμα στην Αργεντινή από το 1999 έως το 2001.
Μέχρι τώρα αρκετές χώρες έχουν προστρέξει στον οργανισμό στη 46 ετών ιστορία του. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο μεγάλες, η
Ρωσία και η Τουρκία, οι οποίες προσέφυγαν τρεις φορές η καθεμία τα τελευταία 20 χρόνια.

Bravo Giorgo, Mεγάλε Στοχαστή !!!


Aπό  1η Ιουλίου δεν θα είναι πλέον δυνατή η διαπραγμάτευση στη Γερμανία ελληνικών αξιογράφων

Μεγάλα προβλήματα όπως αναμενόταν δημιούργησαν οι νέες αλλαγές στη φορολόγηση των κερδών από την πώληση μετοχών.
Πολλοί έχουν μιλήσει για την σταδιακή απαξίωση του Χ.Α.Α και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle , η Baader Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα που ασχολείται με ελληνικά αξιόγραφα, με εγκύκλιο της προς τους σημαντικότερους πελάτες της ενημερώνει ότι «από την 1η Ιουλίου δεν θα είναι πλέον δυνατή η διαπραγμάτευση στη Γερμανία ελληνικών αξιογράφων» εξαιτίας κυρίως της νέας ρύθμισης της ελληνικής κυβέρνησης για φορολογία 10% επί των κερδών στις σχετικές συναλλαγές. 
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους Γερμανούς μικροεπενδυτές να πουλήσουν τις Eλληνικές μετοχές τους, αναφέρει η εφημερίδα.

Βravo Giorgo !!!
Μεγάλε στοχαστή, με τα Spread δεν ασχολείσαι...
Με το χρηματιστήριο και τις συνέπειες της φορολόγησης των αξιογράφων, ποιος ασχολείται ;;

"BRING THEM BACK"

EXOYME TH ΔΥΜΑΜΗ ΠΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ  "BRING THEM BACK"

«Νίπτει τας χείρας της» η Ευρ. Επιτροπή για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010

Γραπτή ερώτηση των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κας Μ. Γιαννάκου και Καθ. κ. Ι. Α. Τσουκαλά
Έργο ενδιαφέροντος για την ΕΕ αποτελεί ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, παρά τις καθυστερήσεις στην υλοποίησή του, επιβεβαιώνει ο Επίτροπος Ενέργειας, κ. Oettinger, στην απάντησή του σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθ. κ. Ι.Α. Τσουκαλάς σχετικά με τις καθυστερήσεις υλοποίησης του αγωγού λόγω των επιφυλάξεων της βουλγαρικής κυβέρνησης.
Ο πετρελαιαγωγός, μήκους 300 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1 δις ευρώ, υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει 35 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, αποτελώντας τη συντομότερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη οδό μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου προς την παγκόσμια αγορά που παρακάμπτει το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια, όπου επικρατεί συμφόρηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο αγωγός αυτός θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας. Σύμφωνα όμως με τον κ. Oettinger, οι πετρελαιαγωγοί δεν καλύπτονται από την πολιτική για τα Διευρωπαϊκά Ενεργειακά Δίκτυα (ΔΕΔ-E), όπως περιγράφεται στις κατευθυντήριες γραμμές που θεσπίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2006.

Η ατζέντα της 17/4/2010


  • Άτυπη συνεδρίαση Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (EcoFin) στη Μαδρίτη
  • Δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο - Ομιλία Α. Σαμαρά
  • Επίσκεψη στις ΗΠΑ (ΝΥ και Σικάγο), του υφυπΕξ Σπ. Κουβέλη
  • Ιππική πορεία, Άγιος Βασίλειος, Θεσσαλονίκη
  • Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου- Αγωγός Μπουργκάς- Αεξανδρούπολη. Προσκαλούνται τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου (ΠΔ. 30/96 άρθ.52) σε τακτική συνεδρίαση, στο ξενοδοχείο «GRECOTEL EGNATIA» στην Αλεξ/πολη. 11:00:00
MONO ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Διατύπωση απόψεων επί του Σχεδίου Νόμου που αφορά στη «Διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και συναφή θέματα»

Μπροστά σε νέα ξεφτιλα αυτή την φορά δια χειρός Γερουλάνου.

Σε άμεσο κίνδυνο οι Μεσογειακοί

Παραμένει ο κίνδυνος της αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας.
Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Μεσογειακής Επιτροπής, που έγινε στο Παρίσι ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Αντάντι, δεν ικανοποιήθηκε από τις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας ότι ισχύει το τελεσίγραφο που έχει δώσει μέχρι τις 23 Μαϊου.
Αν μέχρι τότε δεν έχει προχωρήσει η στελέχωση της Οργανωτικής επιτροπής, αλλά και δεν υπάρχει παρουσία κάποιου έργου από μέρους της τότε θα αφαιρεθούν οι αγώνες από την Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντάντι αψήφησε και τη σχετική επιστολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος ζητούσε να αρθεί το τελεσίγραφο.
Πλέον αποτελεί μονόδρομος για την Επιτροπή η άμεση στελέχωσή της, αλλά και να επιδείξει κινητικότητα σε διάφορους τομείς, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος να μάς πάρουν τους Αγώνες.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Μιχάλης Γιαννάκης για Φορολογικό : "Καθυστερήσεις, αλληλοσυγκρουόμενες πολιτικές και ανυπαρξία επενδυτικού νόμου"

Έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, που οφείλει να έχει ένα σύγχρονο νομοσχέδιο έδωσε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης στην ομιλία του στην Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Οι καθυστερήσεις, οι αλληλοσυγκρουόμενες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και η στείρα κριτική που άσκησε στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μιχάλη Γιαννάκη που τόνισε την ανυπαρξία «επενδυτικού νόμου» και τις καθυστερήσεις στην εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από μέρους της κυβέρνησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Νομίζω ότι ξεκινώντας οφείλω μία απάντηση στον συνάδελφο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που μόλις τελείωσε, γιατί μίλησε για «πάρτι» αφενός και αφετέρου κατέληξε στο πιο αντιδημοκρατικό συμπέρασμα και διαπίστωσε ότι δεν πρέπει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και δεν δικαιούται να ομιλεί σε αυτή την Αίθουσα.Αγαπητέ συνάδελφε, παρ’ ότι σας εκτιμώ βαθύτατα, νομίζω ότι οι διαπιστώσεις σας είναι πέρα από κάθε δημοκρατική δεοντολογία. Η Νέα Δημοκρατία κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές και έχουμε την εντολή από τον ελληνικό λαό και να αντιπολιτευθούμε τη σημερινή Κυβέρνηση και να ασκήσουμε αυστηρή κριτική, όπου χρειάζεται και αυτό θα κάνουμε.
Άλλωστε αν μιλάτε για «πάρτι» ρωτήστε τους συναδέλφους σας που συμμετέχουν στην Επιτροπή για τη Siemens, για παράδειγμα, πώς πραγματικά γίνονταν τα «πάρτι» και ποιο διάστημα ή ελάτε στην εποχή του Χρηματιστηρίου, όπου πραγματικά τα πάρτι είχαν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τους επιτήδειους, για τους ολίγους, γι’ αυτούς που η παράταξή σας δεκαετίες τώρα χρησιμοποιούσε τις κατάλληλες στιγμές για τις κατάλληλες δουλειές.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί,

e-επιλογές της 16/4/2010


Γλυπτά του Παρθενώνα: Είμαστε στον σωστό δρόμο… μένει μόνο ένα βήμα!

Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας

Και η Διαμαντοπούλου στα χνάρια του Ραγκούση

Φίλε Παπαμιμίκο ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος...

Υπάρχει κάποιος να τον στείλει "Σούμπιτο" στο σπίτι του τον Γιωργάκη...είναι επικίνδυνος για την χώρα...

Έ...Έ... Έρχεται !!!

Αν δεν θέλει, ας αποχωρήσει η Γερμανία από την Ευρωζώνη.

Η νέα "Πολιτική" της Ελλάδας !!!

Δεν παραιτείται !!!

Να μειωθούν σε 200 οι βουλευτές

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που περνούμε, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, μπορεί να συμβάλλει ελάχιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας της δημοκρατίας μας, θα στείλει, όμως, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι ο πολιτικός κόσμος δίνει πρώτος το παράδειγμα».

Από: antinews

Βαρόμετρο, Απρίλιος 2010

Διαβάστε τα αποτέλεσματα Πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας  της Public Issue-Βαρόμετρο , χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.016 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 07-12/04/2010. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: 15/04/2010.

Τα κυριότερα ευρήματα είναι :
-Η μεγάλη κοινωνική ανασφάλεια
-Προσδοκίες σε ποσοστό πάνω 66% για κοινωνικές συγκρούσεις στους προσεχείς μήνες
-Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για το 75% είναι η οικονομία
-Μεγάλη απογοήτευση τόσο για την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση

Απαντήσεις υποψηφίων Προέδρων ΟΝΝΕΔ, Κ. Χατζή και Α. ΠΑπαμιμίκου στις ερωτήσεις των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS (Με τη σειρά που παρελήφθησαν)

http://www.parapolitika.gr/files/images/PAPAMIMIKOS-NEO.jpghttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs509.snc3/26748_392963774512_334637609512_3602776_3784230_n.jpg 
 
1. Η χώρα διανύει τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην μεταπολίτευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε καταστροφική και πρέπει να πιεστεί με κάθε τρόπο ώστε η ΝΔ να μην παραλάβει καμμένη γη όταν έρθει στην εξουσία. Η πίεση όμως έρχεται κυρίως από τον δρόμο και τις μαζικές κινητοποιήσεις. Η ΟΝΝΕΔ δυστυχώς έχει ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Εσείς εάν εκλεγείτε πρόεδρος, θα ενεργοποιήσετε τη νεολαία σε αυτή την κατεύθυνση και πώς;
ΧΑΤΖΗΣ: Η ΟΝΝΕΔ είναι ίσως το πιο ισχυρό όπλο της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά της να ανατρέψει την ήδη επιζήμια για τον τόπο κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να το καταφέρει αυτό, θεωρώ ότι κάθε πρόταση, παρέμβαση, δράση της οφείλει να στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στο τρίπτυχο «ήθος – ιδεολογία – μαχητικότητα». Και ειδικά το τρίτο σκέλος αυτού έχει να κάνει ιδίως με τις μεθόδους δράσης της. Η ΟΝΝΕΔ έχει όντως ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Και έχει επιτρέψει σε περιθωριακές μειοψηφίες να θεωρούν μονοπώλιό τους το δρόμο και να αναγάγουν σε μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης τη χρήση βίας. Εμείς από την πλευρά μας, ως η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας οφείλουμε να ταχθούμε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Και να θυμόμαστε ότι οι διεκδικήσεις δε γίνονται, ούτε οι μάχες κερδίζονται με δελτία τύπου ή ανακοινώσεις στο internet, αλλά με πυγμή, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Εμείς θεωρούμε ότι κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι μια ιδεολογία των πράξεων και όχι των λόγων. Και μόνον η σταθερή προσήλωση μας στα προστάγματα της ιδεολογίας μας είναι αρκετή για να μας βγάζει στον δρόμο. Η ΟΝΝΕΔ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει δρόμος και τι θα πει πεζοδρόμιο και τι θα πει κοινωνικοί αγώνες υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της νέας γενιάς. Δεν έχουμε ξεχαστεί καθόλου, ούτε αποσυρθήκαμε ποτέ από το προσκήνιο των κοινωνικών αγώνων, αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να σπρώξουμε ακόμη πιο μέσα τη Νεολαία μας στην καρδιά της κοινωνίας και των προβλημάτων της νέας γενιάς. Η Νέα ΟΝΝΕΔ που προσδοκούμε είναι η ΟΝΝΕΔ της κοινωνικής ευαισθησίας και του καθημερινού πολιτικού παρεμβατισμού. Νέα ΟΝΝΕΔ, χωρίς κοινωνικούς αγώνες, δε γίνεται.
2. Είδαμε με μεγάλη μας έκπληξη υποψηφίους να προβάλλονται μέσα από διαύλους που όχι μόνο διακρίθηκαν για τον ορυμαγδό συκοφαντικών επιθέσεων στη Νέα Δημοκρατία αλλά πρόσφατα έρχονται στο φως στοιχεία για χρηματισμό καναλιών από κύκλους της ακροδεξιάς ώστε μέσω συκοφαντιών να αυξάνουν τους ψηφοφόρους τους. Πολλοί πολιτευτές της ΝΔ βέβαια έκαναν το ίδιο και αποβλήθηκαν από την συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Πώς είναι δυνατόν να ζητείται βοήθεια “προβολής” από συκοφάντες, ως φαίνεται κατ’ επάγγελμα, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους όπως τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ.  
ΧΑΤΖΗΣ: Και να σας πω την αλήθεια, είμαι και εγώ αλλά και όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της υποψηφιότητάς μου, όχι ενοχλημένοι αλλά μάλλον υπερήφανοι που είμαστε σταθερά στο στόχαστρο των «γνωστών – αγνώστων» συκοφαντών και λασπολόγων του διαδικτύου. Ξέρετε, αυτούς που κύριο γνώρισμά τους είναι το ότι στα site και τα blogs τους δε δέχονται απαντήσεις ή σχολιασμό των αναγνωστών. Από την πλευρά της δικής μου υποψηφιότητας σταθερά αρνούμαστε οποιαδήποτε επαφή με τους εν λόγω διαύλους, οι οποίοι συστηματικά και δόλια υπέσκαπταν την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή και πολέμησαν λυσσωδώς τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο όσο διεκδικούσε την Προεδρία της ΝΔ, όσο και σήμερα. Τώρα, το να καταφεύγουν νέοι της ΟΝΝΕΔ -και μάλιστα υποψήφιοι πρόεδροι- σε όλους αυτούς είναι θλιβερό. Όπως θλιβεροί είναι και οι σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται. Όμως αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως την 18η Απριλίου. Από εκεί και μετά τελειώνουν τέτοια φαινόμενα, όπως τελειώνει και κάθε ελπίδα όλων αυτών των «διαύλων» να επηρεάσουν τα εσωτερικά της ΟΝΝΕΔ.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Δε γνωρίζω σε ποιους αναφέρεστε και τι έχετε κατά νου. Εγώ δίνω έναν πολύμηνο και τίμιο προσωπικό αγώνα προκειμένου να πείσω τους ΟΝΝΕΔίτες ότι είμαι ικανός να ηγηθώ της Νεολαίας μας. Εγώ όποτε ανέδειξα την υποψηφιότητα μου μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το έκανα με καθαρούς όρους και πάντα με σεβασμό προς στον δημοσιογραφικό κόσμο και τους διαύλους που με φιλοξένησαν έως και σήμερα. Θέλω βέβαια να υπογραμμίσω, ότι εγώ έδωσα έμφαση στα νέα μέσα και σε λύσεις που προσφέρει με πολύ χαμηλό ή καθόλου κόστος το διαδίκτυο, όπως πχ το blog μου. Όλος ο προεκλογικός μου αγώνας έγινε κατ’ αυτό τον τρόπο και στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντές.
3. Η πρόσφατη ιστορία μας έδειξε ότι ο μόνος αντίπαλος της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι η αγάπη προς την Πατρίδα. Δυστυχώς το είδαμε από την ανάποδη αφού όπως αποδείχτηκε, όσοι χρησιμοποιούσαν απαξιωτικά τις έννοιες “Πατριώτης”, “Δεξιός”, “Έθνος”, αποδείχτηκαν καπηλευτές του δημοσίου πλούτου. Κάποιοι όμως αυτοαποκαλούμενοι ΟΝΝΕΔίτες έστελναν μαζικές αλληλογραφίες όπου χρησιμοποιούσαν τις έννοιες αυτές ως ύβρεις. Εσείς ως αυριανοί πρόεδροι του πλέον υγιούς και πατριωτικού κομματιού της Ελληνικής νεολαίας, πώς κρίνετε αυτά τα φαινόμενα και ποιές οι ενέργειες σας για την απομάκρυνση των μη Ευπατρίδων από τις θέσεις κλειδιά του δημοσίου Βίου;
ΧΑΤΖΗΣ: Αγγίζετε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο είχα την τιμή να κατηγορηθώ με επιμονή από τους ανθυποψηφίους μου: την αγάπη για την Πατρίδα. Επειδή «τόλμησα» να αναφερθώ στα σχετικά ζητήματα, επειδή είπα ότι θα τεθούν σε προτεραιότητα στην ατζέντα της ΟΝΝΕΔ κατηγορήθηκα ότι αγγίζω θέματα με τα οποία δεν πρέπει να ασχολείται μια πολιτική Νεολαία.
Πέρα όμως από τα δικά μας προεκλογικά ζητήματα, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η αγάπη για την Πατρίδα και για όλα αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προοδεύσουμε ως χώρα και ως κοινωνία.
Παράλληλα, στο τρίπτυχο για την ΟΝΝΕΔ που προανέφερα, θέτω ως κεντρικό άξονα την ιδεολογία: την πίστη στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, την αγάπη για την πατρίδα, το σεβασμό στις παραδόσεις. Γιατί πιστεύω ότι μόνο όταν οι πράξεις ή οι επιλογές στηρίζονται σε μια στιβαρά δομημένη ιδεολογία μπορούν να καταλήξουν στους επιθυμητούς στόχους.
Για το λόγο αυτό δε δίστασα και καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ακόμα και όσο η παράταξή μας ήταν στην Κυβέρνηση, να συγκρουστώ -πάντα μέσα στα όργανα της παράταξης- με πρόσωπα που εσκεμμένα ή όχι, εκ των έσω ή όχι, πλήγωσαν τη συνείδηση αυτή του Νεοδημοκράτη: την κα Ρεπούση, τον κο Λούλη, τον κο Μανδραβέλη (αυτό μέσα σε αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ). Και αυτό δεσμεύομαι να το πράξω και ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: δε θα δείξουμε καμία ανοχή, καμία διαλλακτικότητα σε τέτοιες πρακτικές.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Κοιτάξτε, το είπα πολλές φορές η εθνική συνείδηση δεν μπαίνει σε ζυγαριά και εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω την αγάπη μου και τα πιστεύω μου για την πατρίδα, ούτε την εργασία μου σε έργα εθνικής σημασίας, για να εκλεγώ πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Εμείς επενδύουμε στη Νέα ΟΝΝΕΔ της πατρίδας και των μεγάλων εθνικών επιλογών. Θέλουμε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια, δυναμική στην ευρωπαϊκή της πορεία, μια Ελλάδα σύγχρονη και εξωστρεφή, με πολυδιάστατη και οξυδερκή διπλωματία. Πιστεύουμε σε μια ΟΝΝΕΔ που προωθεί την ελληνικότητα και επενδύει στη γνώση, στη συνείδηση και στο αίσθημα της πατρίδας. Συνδέουμε την παιδεία με τον πολιτισμό και με τη διαμόρφωση πολιτών που έχουν συνείδηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών απέναντι στην πατρίδα. Δεν ξεχνούμε, όμως, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και τον κοσμοπολιτισμό ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της γενιάς μας. Κάπως έτσι θα αποφύγουμε τους κινδύνους του στείρου, του άκριτου και του επικίνδυνου εθνικισμού. Μακριά από εμάς οι ακραίες θέσεις. Αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά δεν είμαστε πατριδοκάπηλοι.
4. Κοι υποψήφιοι, θα θέλαμε να μας αναλύσετε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεστε την οικονομική διαφάνεια στα όργανα της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατασθαλίες και οικονομικές καταχρήσεις.
ΧΑΤΖΗΣ: Θα έλεγα διαφάνεια παντού και όχι μόνο στα οικονομικά: διαφάνεια και στις σχέσεις διαπλοκής με καθηγητές και Πανεπιστημιακές αρχές, διαφάνεια και στις σχέσεις με τη νύχτα και τα μαγαζιά της, διαφάνεια φυσικά και στα οικονομικά. Και η διαφάνεια προϋποθέτει πέρα και πάνω απ’ όλα ότι δε θα υπάρχει κανένα γραμμάτιο ανεξόφλητο, καμία προσωπική σκιά που να μπορεί να βαρύνει και την ΟΝΝΕΔ. Αυτή η διαφάνεια δεν επιτυγχάνεται με ΜΚΟ, ΑΦΜ, ΑΕ και ΦΠΑ. Επιτυγχάνεται με την επίδειξη πολιτικής βούλησης, με τον αυστηρό έλεγχο και με την χωρίς ελαστικότητα επιβολή ποινών και την απομόνωση από την ΟΝΝΕΔ σε κάθε έναν που επιδεικνύει σχετική συμπεριφορά. Και για το λόγο αυτό επιμένω και στον πρώτο «πυλώνα» του τριπτύχου που ανέφερα νωρίτερα: στο ήθος, το οποίο πρέπει να διακρίνει τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Σε ότι αφορά τη διαφάνεια δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Δε θεωρώ πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών μας, αν πρώτα δεν έχουμε διασφαλίσει ένα κρυστάλλινο, διαφανές πλαίσιο λειτουργίας. Η «καθαρή» ΟΝΝΕΔ και η «καθαρή» ΔΑΠ – ΝΔΦΚ έχουν να προσφέρουν πολλά στη νεολαία από τις 18 Απριλίου και πέρα. Μια ΟΝΝΕΔ και μια ΔΑΠ που θα αμφισβητούνται σε θέματα διαφάνειας, δε με αφορούν προσωπικά. Ήμουν ο μόνος, που από την αρχή είπε ότι η κορυφή πρέπει να δίνει λογαριασμό στη βάση. Πρότεινα να υπάρχει ελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκλεγμένη από τη βάση σε κάθε πόλη. Πρότεινα επίσης ελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά της ΟΝΝΕΔ, εκλεγμένη από το Συνέδριο. Δεσμεύομαι ότι υποχρεωτικά θα παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο τέλος κάθε έτους, ο οποίος θα αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ.
Τα φαινόμενα διαπλοκής θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όταν θα μπουν όρια στις θητείες των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα όργανα της παράταξης και στα όργανα συνδιοίκησης. Αυτή είναι μια πρόταση που θα εξυγιάνει τις οργανώσεις μας και θα δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα για την αναγέννηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε πανελλαδικό επίπεδο. Εγώ δεν μπήκα σε αυτήν την προσπάθεια για να υπερασπιστώ τη συντήρηση. Εγώ θέλω να προοδεύσουμε ως Νεολαία και να το κάνουμε τώρα. Θέλουμε όλοι να βλέπουν τα πάντα.
5. Κατά την άποψη σας πόσο “ανοικτή” είναι η παρούσα εκλογική διαδικασία, τι προτάσεις έχετε για τη βελτίωση της και τι ρόλο θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα το διαδίκτυο;

ΧΑΤΖΗΣ: Ήδη μπορούμε να πούμε ότι «ανοιχτή» διαδικασία δεν υπάρχει. Διαδικασία απευθείας εκλογής του Προέδρου από τα μέλη (ή, πάντως, από τα μέλη που πληρούν κάποιες αυθαίρετες προϋποθέσεις), ναι. Ανοιχτή διαδικασία, όχι. Θυμίζω ότι αποκλείστηκε η χωρίς όρους συμμετοχή των Ελλήνων το γένος, για το δικαίωμα ψήφου των οποίων τέθηκε ως προαπαιτούμενο μια διαδικασία σχεδόν απαγορευτική. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τα μέλη της ΜΑΚΙ. Πλέον, με τον ορισμό των εκλογικών κέντρων, κάθε επίφαση ανοιχτού χαρακτήρα της διαδικασίας έχει καταρρεύσει. Με ευθύνη, δυστυχώς, της φοβικής αντίληψης των ανθυποψηφίων μου, οι οποίοι με τις επιλογές τους και τις απαιτήσεις τους για τη διαδικασία αποδεικνύουν ότι δεν ήθελαν ποτέ ανοιχτές εκλογές. Γιατί πάντα προτιμούσαν (και αυτό το αποδεικνύουν και μέσα από τις οργανώσεις των οποίων προΐσταντο) τα κλειστά συστήματα. Σήμερα πλέον, δυστυχώς, πάμε για μια διαδικασία όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Θέλω πάντως να τονίσω την ειρωνεία πίσω από το γεγονός ότι η διαδικασία έπαυσε να είναι ανοιχτή, με ευθύνη αυτών που πάνε να διαφημιστούν μέσω αυτής και οι οποίοι στην ίδια αυτή συνέντευξη σίγουρα θα απαντήσουν ότι την απαίτησαν και την επέβαλαν. Για να τα λέμε μια και καλή και να τελειώνουμε με τα παραμύθια: την ανοιχτή διαδικασία την επέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ όλοι αυτοί την υπονομεύουν και επέβαλαν το κλείσιμό της.
ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: Προχωρούμε σε ανοιχτές διαδικασίες, τις οποίες πρώτος εγώ υπερασπίστηκα και υποστήριξα με πάθος την πραγματοποίηση τους. Οι εκλογές μας είναι τόσο «ανοιχτές» όσο καμία άλλη φορά στην ιστορία σε οποιαδήποτε πολιτική νεολαία της Ελλάδος. Η Νέα ΟΝΝΕΔ θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία των νέων ανθρώπων και όχι κλεισμένη στο καβούκι της. Στις 18 Απριλίου καλώ όλους τους νέους ανθρώπους, κάθε τόπου, κάθε επαρχίας, κάθε πόλης, κάθε περιφέρειας, φοιτητές, εργαζόμενους, ανήσυχους και ενεργούς πολίτες, να προσέλθουν στις κάλπες που σημαδεύουν το μέλλον μιας γενιάς. Ευελπιστώ σε έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχής, ο οποίος θα μάς επιτρέψει να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλω να χαρούμε τη διαδικασία και εν τέλει ας κερδίσει ο καλύτερος. Για τη βελτίωση της διαδικασίας αγωνιστήκαμε ολόκληρο τον τελευταίο μήνα και νομίζω ότι καταφέραμε πολλά σε σχέση με το μέγεθος του εγχειρήματος και τις δυσκολίες μιας τόσο πλατιάς ψηφοφορίας. Θέλουμε όχι μόνο ανοιχτές, αλλά και καθαρές διαδικασίες.
Όσο για το διαδίκτυο, είναι πολύτιμος βοηθός. Πλέον, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι προτάσεις μας μπορούν να προβάλλονται χωρίς οικονομικά εμπόδια, με χαμηλό ή και καθόλου κόστος. Μέσα από το blog μου μπορώ να επικοινωνώ καθημερινά με χιλιάδες νέους χωρίς κανένα κόστος. Και όχι μόνο αυτό αλλά τα νέα μέσα δίνουν δυνατότητες για συμμετοχή και συνδιαμόρφωση, με ίσες ευκαιρίες για όλους, με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς. Ενισχύοντας, λοιπόν, αυτή τη λογική, μας δίνεται η δυνατότητα για μια πραγματικά ανοιχτή ΟΝΝΕΔ. Ανοιχτή όχι μόνο στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά ανοιχτή στον κάθε νέο να συμμετέχει στις εξελίξεις και να συνδιαμορφώνει τις προτάσεις.

Ιδού η βαθμολογία των υπουργείων από τον κ. Πάγκαλο

Δείτε την αξιολόγηση των υπουργών και των υπουργείων από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.
Με λευκό δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου
Με πράσινο το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης
Με κόκκινο μηδέν εις το πηλίκον
Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στους τομείς του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε γενικότερες κυβερνητικές δράσεις, όπως η κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, η δραστική μείωση των αμειβόμενων επιτροπών και η κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών ανα υπουργείο, όπως διαπιστώνει η ιδιότυπη βαθμολογία που έχει εισάγει ο κ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάζει συγκεκριμένους πίνακες, επισημαίνοντας πού υπάρχει έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση των κυβερνητικών δράσεων και πού παρατηρούνται καθυστερήσεις.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών παίρνει κακή βαθμολογία (που συνεπάγεται καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου) σε 12 τομείς, έχει πάντως ολοκληρώσει και πολλές πρωτοβουλίες, 14 τον αριθμό. Στο υπουργείο Παιδείας, η κυρία Διαμαντοπούλου είχε μία δράση να ολοκληρώσει, ωστόσο ο συγκεκριμένος τομέας βρέθηκε στο κόκκινο. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο επισημαίνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση.
Κάντε κλικ στο "menu" κάτω αριστερά και μετά "view fullscreen"

Το απόλυτο μπάχαλο... Σκυταλοδρομία επιτροπών Ε.Ε και ΔΝΤ


Σύμφωνα με  συνέντευξη τύπου της Caroline Atkinson   ( ΙΜF Director, External Relations Department) : Στην Ελλάδα υπάρχει (από 7 Απρ.10) κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και παρέχει  «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Την μεγάλη εβδομάδα είχαν έρθει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου).

Την Δευτέρα 19 Απρ.10, έρχεται και άλλη ομάδα του ΔΝΤ για να συζητήσουν τις τον μηχανισμό και τις διευθετήσεις του δανείου.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.
4 ομάδες στην Ελλάδα, η μια πίσω από την άλλη...
Φοβερός προγραμματισμός και απόλυτος συντονισμός, όπως στην σκυταλοδρομία...
Μόνο που εμείς δεν έχουμε "δικό μας προπονητή" (ντόπιο) και κανονίζουν άλλοι για εμάς...
Πόσο θα τρέξουμε-πληρώσουμε και από ποιον θα πάρουμε την σκυτάλη-δάνειο....
Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή.

"Θα πάμε από 10 σε δανεισμό 105 δις $ ..., Γιατί ;;"

Τριετές πακέτο 100 δισ. παζαρεύει με το ΔΝΤ η κυβέρνηση  ...

 Iδού η απόδειξη από τα πιό επίσημα χείλη..

Σε προηγούμενο άρθρο μας Είναι ειρωνεία... Η Ελλάδα θα δανείσει την Ελλάδα !!! σας παρουσιάσαμε την αποκαλυπτική συνομιλία-ενημέρωση της μικτής επιτροπής του Κογκρέσου, από τον πρόεδρο της Κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) Ben Bernanke.

Δείτε τι λέει ο γερουσιαστής Ron Paul στο 2:36 του Video: 

 

"Θα πάμε από 10 σε 105 δις $ ..., Γιατί ;;"

Είναι ειρωνεία η Ελλάδα βάζει 2,5 δις στο ΔΝΤ..Η Ελλάδα θα δανείσει την Ελλάδα !!!

Απρίλιος 2010
Ακούστε την αποκαλυπτική συνομιλία-ενημέρωση της μικτής επιτροπής του Κογκρέσου, από τον πρόεδρο της Κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) Ben Bernanke.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα λέει ο γερουσιαστής Ron Paul, σχετικά με το από έρχονται τα λεφτά του ΔΝΤ και για τον δανεισμό της Ελλάδας.
Αλλά "όλα τα λεφτά" είναι η δήλωση του γερουσιαστή ( ΕΔΩ ) : "Είναι ειρωνεία η Ελλάδα να βάζει 2,5 δισ. $ στο ΔΝΤ και παράλληλα να δανείζεται"
Δηλαδή η Ελλάδα δανείζει την Ελλάδα και ίσως και άλλες χώρες !!!! 


Οι NBAers, πρέπει να φύγουν. Θα μας πάρουν και τα σώβρακα....

Μας έχουν πάρει χαμπάρι...
Βλέπουν ότι οι "NBAers" δεν τραβάνε, ότι δεν έχουν ομάδα και οι αυθεντικοί NBAers (ΔΝΤ, Goldman Sachs ..),  έχουν επιβάλλει πλήρως το παιχνίδι τους.
Θα μας πάρουν και τα σώβρακα....

Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή ομάδας, άμεσα, ΤΩΡΑ

Ημερήσια ατζέντα: της 16 Απρ, 2010

09:30:00 Αθήνα Πειραιώς 1 - Ομόνοια ΤΕΕ - Ημερίδα " Η κρίση στον τομέα της οικοδομής και των κατασκευών" στο ξενοδοχείο Acropol.
12:00:00 Αθήνα ΥΠΕΞ Ελλάδα Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον Πρέσβυ των ΗΠΑ D. Speckhard.
11:00:00 Αθήνα ΥΠΕΞ Ελλάδα Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον ΥΠΕΞ της Σουηδίας Φρανκ Μπελφραγκ.
10:00:00 Αθήνα Ινστιτούτο Γκαίτε Ελλάδα Συμπόσιο με θέμα: "Ορόσημα των ελληνο-γερμανικών σχέσεων" οργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και η γερμανική πρεσβεία - Θα παραστεί ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: "Από το γερμανικό φιλελληνισμό στις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας".
17:00:00 Σπάτα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη Ελλάδα Ομιλία Μπατζελή Κ για πράσινη ανάπτυξη
10:00:00 Μαρούσι ΥΠΕΠΘ Ελλάδα Συνάντηση Διαμαντοπούλου Αν. με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων (Π.Ε.Α)
15:00:00 Μαρούσι ΥΠΕΠΘ Ελλάδα Συνάντηση Διαμαντοπούλου Αν. με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Θεσσαλονίκη
19:30:00 Θεσσαλονίκη Μαυρομιχάλη 56 Ελλάδα Εκδήλωση για τους μετανάστες- Δήμος Πολίχνης, με θέμα: «Μαζί με τους μετανάστες στη νέα κοινωνική πραγματικότητα». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο επ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μαντζούφας Παναγιώτης και ο Ψυχίατρος Συστημικός Ψυχοθεραπευτής Διευθυντής του ΕΣΥ, κ. Γιάννης Γρηγορίου.

e-Επιλογές της 15/04/2010Εκτροπή πολιτεύματος. Απέλυσαν μάρτυρα από το ΔΣ του αμαρτωλού ΟΣΕ επειδή κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens!
Τάφος των Ούγγρων σοσιαλιστών το ΔΝΤ
Ο Τζίμης Πανούσης εφ´όλης της ύλης στην Τατιάνα Στεφανίδου για το επίμαχο video που γύρισε...
Φέρτε τα μάρμαρα πίσω...Bring them back!
Τι προσεκτικά βήματα και ισορροπίες..Πέστε μας πόσοι δουλεύουν στο δημόσιο.
N. Παπανδρέου: "Ο κρατισμός στα πανεπιστήμια μου φαίνεται άκρα συντηρητική έννοια"
Η πρώτη σημαντική παρέμβαση Γερουλάνου και ΥΠΠΟ είναι γεγονός
Χαρά Νικοπούλου: "Τι είναι η Πατρίδα μας"
Να φύγει η κυβέρνηση, ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος.
The Game Is Over...
Νωρίτερα οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό( Υπό την πίεση των αγορών)...
κ. Βενιζέλο, θέλουμε την τωρινή σας άποψη για την κοινοβουλευτική δημοκρατία..
Η καλύτερη λύση για τον κ. Παπανδρέου, η παραίτηση πριν το ΔΝΤ.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Χαρά Νικοπούλου: Τι είναι η Πατρίδα μας

Μπράβο Χαρά Νικοπούλου ευτυχώς υπάρχουν Έλληνες ακόμα. 
Η ομιλία της Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Συγκίνησε και έδωσε έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο βιβλίο της Θ. Δραγώνα "Τι είναι η Πατρίδα μας".


Από:citypress-gr

Γερμανοί Καθηγητές μας λένε : " NEIN"....

O καθηγητής Karl Albrecht Schachtschneider του πανεπιστημίου "Erlangen-Nürnberg", έδωσε σήμερα συνέντευξη στο CNBC .

Ο Schachtschneider είναι ένας από μια ομάδα καθηγητών, που προετοιμάζονται για την εναντίωση τους στο Γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, σε περίπτωση ενργοποίησης του μηαχανισμού βοήθειας της Ελλάδας.  
Η ομάδα των καθηγητών πιστεύουν ότι τέτοια συμφωνία, παραβιάζει το άρθρο "μη δανεισμού" της συνθήκης της Ε.Ε.
"Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει το euro group, το κοινό νόμισμα  και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα. 
Τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποβαθμίσει το νόμισμα της, ώστε να αποκτήσει την ικανότητα ανταγωνισμού της οικονομίας της, πρόσθεσε ο Schachtschneider.

Δείτε στο videoπου ακολουθεί την πλήρη συνέντευξη στο CNBC

Αλέκος Αλαβάνος: «Με ελικόπτερο θα φύγει ο Παπανδρέου»

Ο τέως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός απέναντι στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Τον Παπανδρέου τον έχουμε για λόγους εθιμοτυπικούς. Κυβέρνηση είναι η Ε.Ε. Όσο πιο γρήγορα φύγει ο Παπανδρέου τόσο το καλύτερο για να μπει η Ελλάδα στην περιπέτεια της Ουγγαρίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος. Μάλιστα, έθεσε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις υπογράμμισε ότι «αν εφαρμοστεί θεραπεί σοκ για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα θα παγώσει η οικονομία» και τόνισε την ανάγκη να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κάτι που όμως ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ έχουν την ικανότητα να το κάνουν
 

Νομοσχέδιο για την παιδεία: Παρουσίαση προθέσεων,χωρίς συντονισμό και με ανακρίβειεςΗ Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε ορισμένες προθέσεις της για την Εκπαίδευση. Αφενός, όμως, περιέπεσε, σε σοβαρές ανακρίβειες και αφετέρου άφησε αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα.

Είναι καλύτερα η κα υπουργός να αφήσει τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις και τους τηλεοπτικούς μονολόγους και να παρουσιάσει, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Νόμου, ώστε να μπορέσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα να συζητήσει ουσιαστικά και έχοντας γνώση του συνολικού περιεχομένου της πρότασης».

Επισυνάπτονται βασικές ανακρίβειες και κρίσιμα ερωτήματα:
ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ: