ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2010


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ zougla.gr


«Χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας VETO με τίτλο «5 Υπουργοί στο σκαμνί» αναμειγνύει το θέμα της προμήθειας υποβρυχίων με αυτό των προσλήψεων στο Μετρό (ΑΜΕΛ). Σήμερα ο διαδικτυακός τόπος zougla.gr συνδέει το τελευταίο θέμα με τις συλλήψεις υπόπτων για την τρομοκρατία σε ανάρτηση με τίτλο «Έξω οι Πέντε, μέσα οι Έξι». Προσθέτει, μάλιστα, ότι υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και ενοχοποιητικά στοιχεία που χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης». Όλη η μεθόδευση με εξοργίζει και επιφυλάσσομαι να κάνω χρήση κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Το ίδιο το πόρισμα, το οποίο συντάχθηκε κατά παραγγελία των αρμόδιων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους Υπουργούς. Και πάνω απ΄ όλα, όλες οι προσλήψεις που έγιναν επί των ημερών μου στο τότε Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είχαν ως αιτία την ανάπτυξη του δικτύου και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό τα Σαββατοκύριακα. Αποτελούν πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με όσες έγιναν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκαν δε με απόλυτα νόμιμο τρόπο και σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται από την ίδρυση της εταιρίας το 1999. Το ίδιο πιστεύω και για τις προσλήψεις που έγιναν από τους δύο συναδέλφους μου.
Η κατά απαράδεκτο τρόπο σύνδεση άσχετων μεταξύ τους ζητημάτων και η συλλήβδην ενοχοποίηση ανθρώπων που προσπάθησαν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους με βάση τις επιταγές του νόμου είναι εξαιρετικά αρνητική για τη Δημοκρατία μας. Και δεν σκοπεύω να την ανεχθώ».



Σχόλια