Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Προβλήματα στη Γερμανία για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Γερμανοί πολιτικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά την οικονομική βοήθεια που αποφασίστηκε την Κυριακή. "Το κόστος ενδεχόμενης χρεοκοπίας θα ήταν πολύ υψηλότερο", λέει το CDU – αντιδρούν οι Σοσιαλδημοκράτες

"Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά βοήθεια", λέει σε σημερινή του συνέντευξη προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο για δημοσιονομικά θέματα, Νόρμπερτ Μπάρτλε. "Το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν η Ελλάδα οδηγούνταν σε χρεοκοπία". Το επιτόκιο της τάξης του 5 %, όπως λέει, θα αποφέρει μάλιστα και κέρδη στη Γερμανία.

Βοήθεια στην Ελλάδα από την KfW;
Αντίθετη άποψη εκφράζουν οι Σοσιαλδημοκράτες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικών Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του προς τους Financial Times της Γερμανίας (FTD) εκτιμά από την πλευρά του ότι η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά αυτή την υπόθεση, προβλέποντας ότι και το Βερολίνο θα κληθεί μελλοντικά να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια για τον δανεισμό του.
Πλήρη ενημέρωση της βουλής για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ζητά επίσης μέσω της FTD ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Όττο Φρίκε. Ο λόγος είναι πληροφορίες της εφημερίδας ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να βοηθήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την Ελλάδα μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.

Από: DEUTSCHE WELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.