Προβλήματα στη Γερμανία για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Γερμανοί πολιτικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά την οικονομική βοήθεια που αποφασίστηκε την Κυριακή. "Το κόστος ενδεχόμενης χρεοκοπίας θα ήταν πολύ υψηλότερο", λέει το CDU – αντιδρούν οι Σοσιαλδημοκράτες

"Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά βοήθεια", λέει σε σημερινή του συνέντευξη προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο για δημοσιονομικά θέματα, Νόρμπερτ Μπάρτλε. "Το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν η Ελλάδα οδηγούνταν σε χρεοκοπία". Το επιτόκιο της τάξης του 5 %, όπως λέει, θα αποφέρει μάλιστα και κέρδη στη Γερμανία.

Βοήθεια στην Ελλάδα από την KfW;
Αντίθετη άποψη εκφράζουν οι Σοσιαλδημοκράτες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικών Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του προς τους Financial Times της Γερμανίας (FTD) εκτιμά από την πλευρά του ότι η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά αυτή την υπόθεση, προβλέποντας ότι και το Βερολίνο θα κληθεί μελλοντικά να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια για τον δανεισμό του.
Πλήρη ενημέρωση της βουλής για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ζητά επίσης μέσω της FTD ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Όττο Φρίκε. Ο λόγος είναι πληροφορίες της εφημερίδας ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να βοηθήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την Ελλάδα μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.

Από: DEUTSCHE WELLE

Σχόλια