Η κάλτσα του στρατιώτη ...

Πατριωτισμός ;; Τραγωδία ;; Κωμωδία ;;
 

Όταν είδα στην τηλεόραση ότι μπορούμε ως Έλληνες να συνεισφέρουμε δια μέσου του ειδικού λογαριασμού της Τραπέζης της Ελλάδος στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, ομολογώ ότι συγκινήθηκα. Χρόνια και χρόνια άκουγα στις σχολικές εορτές για την κάλτσα του στρατιώτη, για το έπος του ελληνικού λαού το 1940. Λέτε οι ιστορικοί του μέλλοντος να ομιλούν για το έπος του 2010;
Τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι χρεωμένος με περίπου 30.000 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει 120.000 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν πάρουμε ένα δάνειο 30 ετών για να ξεχρεώσουμε, χρειάζεται να καταβάλλουμε μηνιαίως, ο καθένας από εμάς, το ποσό των περίπου 200 ευρώ. Ή 800 ευρώ η τετραμελής οικογένεια. Κι επειδή, προφανώς, τα νούμερα δεν «βγαίνουν», καλούμε τους ευεργέτες του Έθνους να προσφέρουν τον οβολό τους. ....

 
Πόσοι είναι αυτοί; Προσπαθήσαμε να μάθουμε κι η αλήθεια είναι ότι πέσαμε πάνω σε ένα τείχος σιωπής. Φανταζόμαστε ότι αν είχε συγκεντρωθεί κάποιο αξιόλογο ποσό, τότε θα το διαφήμιζαν από το πρωί ως το βράδυ, καθώς, είναι γνωστό, ότι ο μιμητισμός είναι ένα στοιχείο του πολιτισμού μας και ως εκ τούτου θα υπήρχε η ελπίς ότι θα συγκεντρώναμε έτσι περισσότερα χρήματα.
Φαντασιωθήκαμε κάποια στιγμή ότι ομάδες Ελλήνων πατριωτών θα τρέχαμε στα γκισέ των τραπεζών για να καταθέσουμε τον οβολό μας, αλλά το ρεπορτάζ σε καταστήματα των τραπεζών έδειξε άλλα. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Πάψαμε να είμαστε πατριώτες ή όλη αυτή η ιστορία μας μοιάζει λίγο κωμική;
Μάλλον το τελευταίο. Μάλλον τους έχουμε βαρεθεί με τα ίδια και τα ίδια τερτίπια να μας πουλάνε πατριωτισμό και να μας το παίζουν και σωτήρες. Ποιοι; Αυτοί που μας οδήγησαν στον όλεθρο.
Αφήστε κύριοι τις εξυπνάδες με τους εράνους στη σφαίρα επιρροής των φιλόπτωχων ταμείων και αποφασίστε να βάλετε σε τάξη τα του οίκου. Μάθετε πρώτα πόσους ακριβώς δημοσίους υπαλλήλους απασχολεί αυτό που ονομάζετε κράτος και την ευθύνη διοίκησης του οποίου έχετε, κάντε πρώτοι εσείς τα αυτονόητα και μετά ζητήστε ό,τι θέλετε. Που δεν είναι και ανάγκη να ζητήσετε. Ο κόσμος έχει συναίσθηση και έχει αποδείξει στο παρελθόν πολλές φορές ότι διαθέτει και αντίληψη και φιλότιμο. Αν χρειαστεί θα δώσει ακόμη και το αίμα του. Εσείς, κύριοι;


Θανάσης Μαυρίδης

capital

Απο :  ρε που παμε

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον δανεισμό της Χώρας από τις αγορές, τις περικοπές των μισθών και τις μειώσεις των εισοδημάτων, την ανάγκη να μορφώσουν τα παιδιά τους (φτάσαμε για έχουμε ανέργους νέους με διδακτορικό), να έχουν κάποιο κομπόδεμα ισχνό για την ιατρική τους περίθαλψη και κάποιο πενιχρό ποσό να βοηθήσουν τους δικούς τους (ευελπιστώ χωρίς φόρο) οι περισσότεροι συμπατριώτες μας που είναι φτωχοί δεν θέλουν και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό.
    Εκτιμώ ότι έχουν καταλάβει και τις αδικίες που προωθούνται μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, τους άδικους έμμεσους φόρους, το ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται περίπτωση σύντομης ανάπτυξης της Χώρας, με αποτέλεσμα να φοβούνται ακόμη περισσότερο (άραγε ποιόν συμφέρει ο φόβος;).
    Και στα πλαίσια αυτά ζητούν να ενισχύσουμε τον λογαριασμό αυτό; Ποιοί; Οι φτωχοί;
    Που είναι οι εύρωστοι επιχειρηματίες της Χώρας; Πόσο ποσό έχουν συνεισφέρει στον λογαριασμό;
    Θα ήθελα να μην ακούσω ονόματα (λόγω προσωπικών δεδομένων) αλλά πόσοι και πόσα ποσά έχουν καταθέσει. Αυτό εκτιμώ ότι δεν είναι παράνομο.
    Αν διαβάζει κανένας Κυβερνητικός, ας μας δώσει την πληροφορία. Γιατί ο φτωχός Έλληνας, μόλις καταλάβει ότι υπάρχει πιθανότητα με την συμμετοχή του να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό θα συνεισφέρει. Αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι σοβαρό ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο αν συνεισφέρουν οι φτωχοί.
    Από Πειραιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.