Γιατί προτείνουμε τον Κώστα Χατζή για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ (και γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs509.snc3/26748_392963774512_334637609512_3602776_3784230_n.jpg
Από την Σ.Ο. του Ολυμπία

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο σκέλος: Κάθε δημοκρατική διαδικασία οφείλει να έχει την απαιτούμενη προσοχή από το σύνολο της κοινωνίας. Η έκδηλη απογοήτευση και απαισιοδοξία που κυριαρχεί στην κοινωνία, είναι το μεγαλύτερο όπλο του φασισμού. Η απογοήτευση μειώνει την κοινωνική συμμετοχή και απογειώνει τους αυτόκλητους μεσσίες και σωτήρες που εργάζονται στο ημίφως μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται πέρα από κάθε προσδοκία με στόχο την κοινωνική υποδούλωση που γίνεται μάλιστα με κοινωνική αδιαφορία ή συναίνεση (τρανταχτό παράδειγμα η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου που ενώ ψηφίστηκε σχεδόν από το 1/5 των Ελλήνων, αυτή τη στιγμή είναι ο Ηγεμών της Ελλάδας με αυτοκρατορική δύναμη).
Επιπλέον, οι δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας θα απαιτήσουν πανστρατιά κοινωνικών αγώνων όπου η κάθε πολιτική νεολαία οφείλει να συμμετέχει. Γι’ αυτό λοιπόν, το συνολικό συμφέρον επιβάλλει στις (δυστυχώς υπάρχουσες) κομματικές νεολαίες να γίνουν φορείς δύναμης και αγώνα.
Στο προκείμενο τώρα: Θεωρούμε ότι η συνέντευξη στους “Αδέσμευτους Bloggers” ήταν μία ξεκάθαρη αποτύπωση θέσεων και δίνει την δυνατότητα κριτικής και στα δύο πρόσωπα που μπαίνουν στην τελική ευθεία. Κριτική των απόψεων τους απ’ ευθείας από το εκλογικό σώμα και όχι μέσω σπαμ, προπαγάνδας, συκοφαντίας κλπ κλπ.
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν στο πλευρό τους άξιους ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε (πιθανόν να έχουν και ανάξιους τους οποίου αποφεύγουμε να γνωρίσουμε!), άρα η απόφαση μας είναι ξεκάθαρα για τις θέσεις τους.
Από τις απαντήσεις στην πρώτη ερώτηση, η πλάστιγγα βαρύνει στην πλευρά του Χατζή, για τους λόγους που αναφέραμε στην εισαγωγή. Ο Χατζής παραδέχεται ότι η ΟΝΝΕΔ έχει γίνει παρέα σαλονιού αντί νεανικό αγωνιστικό κίνημα: Η ΟΝΝΕΔ έχει όντως ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Και έχει επιτρέψει σε περιθωριακές μειοψηφίες να θεωρούν μονοπώλιό τους το δρόμο και να αναγάγουν σε μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης τη χρήση βίας.
Αντίθετα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δείχνει να αγνοεί ή έστω να μην παραδέχεται την ανυπαρξία της ΟΝΝΕΔ στους δρόμους, στους κοινωνικούς αγώνες και σε όλα τα δρώμενα των τελευταίων ετών μα ιδιαίτερα μηνών με τα συλλαλητήρια για το λαθρονομοσχέδιο κλπ: Η ΟΝΝΕΔ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει δρόμος και τι θα πει πεζοδρόμιο και τι θα πει κοινωνικοί αγώνες υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της νέας γενιάς. Δεν έχουμε ξεχαστεί καθόλου, ούτε αποσυρθήκαμε ποτέ από το προσκήνιο των κοινωνικών αγώνων, αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να σπρώξουμε ακόμη πιο μέσα τη Νεολαία μας στην καρδιά της κοινωνίας και των προβλημάτων της νέας γενιάς.
Και οι τρεις υποψήφιοι χρησιμοποίησαν ανίερες μεθόδους για να πλήξουν ο ένας τον άλλο, γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο. Δυστυχώς όμως για κάποιους, ένας γνωστός εκβιαστής, πραγματικός υπάνθρωπος επέλεξε να επιτεθεί στον Χατζή. Εμείς γνωρίζουμε βέβαια ότι σε αυτό το κομμάτι ο Παπαμιμίκος δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, άλλοι ήταν οι αδαείς που συγκινούνται από μαϊμουδένια νούμερα. Αυτό το γεγονός από μόνο του θα ήταν αρκετό για να στηρίξουμε Χατζή ανεπιφύλακτα.Ο μέσος πολίτης άλλωστε μα ιδιαίτερα ΟΛΟΙ οι βloggers ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης γνωρίζουν πως κινητοποιούνται συγκεκριμένοι μηχανισμοί.
Ο επόμενος λόγος είναι ότι ο Κώστας Χατζής δέχθηκε ανηλεή πόλεμο από συγκεκριμένο μηχανισμό (γλοιώδες σίχαμα του δημοσιογραφικού χώρου
όπως τον αποκαλεί ένας εξαίρετος δημοσιογράφος). Δεν θα αναλύσουμε περισσότερα τα περί “ακροδεξιάς” και πως οι πραγματικοί φασίστες χρηματίζουν εκβιαστές για να κολλήσουν ταμπέλες αλλού.
Ο τελευταίος και σημαντικότερος λόγος φαίνεται ιδεολογικός αλλά είναι απόλυτα πρακτικός. Ο παγκόσμιος μηχανισμός ανάδειξης “πολιτικών περσόνων” αλλά και της περιβόητης “πολιτικά ορθής” ιδεολογίας, ξεκίνησε όσο και αν φαίνεται απίστευτο από τα ναζιστικά προπαγανδιστικά εκκολαπτήρια και συνεχίστηκε επάξια από τον Μακαρθισμό και τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό των “Democrats”. Πρωταρχικός στόχος ηταν η αποδυνάμωση των κομμουνιστικών κινημάτων στην περίοδο του ψυχρού πολέμου και έπειτα η αποδυνάμωση της έννοιας “Πατρίδα” και “Έθνος” αφού η κερδοφορία στον παγκόσμιο καπιταλισμό έγκειται στην υποταγή των Εθνικών οικονομιών.
Αυτό το έχουμε αναλύσει εδώ στο Ολυμπία, ως τον βασικό παράδειγμα που εκκόλαψε την “ισχυρή Ελλάδα” του Σημίτη όπου όλο αυτό το συφερτό καταλήστευε την Εθνική οικονομία, το βιος του Έλληνα δηλαδή, αλλά είχε φροντίσει να απαξιώνει όσους αντιστέκονταν, βαφτίζοντας τους ως “Εθνικιστές” και “Ακραίους”.
Έχει μείνει ιστορική η φράση στο υπουργικό συμβούλιο του Σημίτη “Εθνικιστές Τάσο μου, Εθνικιστές” που αντήλλαξαν δύο από τα μεγαλύτερα λαμόγια που πέρασαν (και βεβαίως ο Τάσος δεν βρίσκεται) στην Ελλάδα.
Αυτόν τον πρόλογο τον κάναμε Ανδρέα μου για να σου πούμε ότι ο μόνος αντίπαλος του λαμογιού, είναι ο Πατριώτης. Αυτά λοιπόν είναι ΔΥΟ ΑΚΡΑ από μόνα τους. Έτσι λοιπόν, δε μπορεί να μιλάμε για “ολίγον λαμόγιο” ή “ολίγον τίμιο”, εκτός εάν μιλάμε για τον μπακάλη της γειτονιάς μας, ΟΧΙ για κάποιον πολιτικό.
Ο Έλληνας Πολιτικός φίλε Ανδρέα, οφείλει να είναι ΑΚΡΑΙΟΣ και δη Πατριώτης, να βάζει δηλαδή την πατρίδα του πάνω από την τσέπη του και το προσωπικό του συμφέρον. Όλα αυτά τα καθάρματα της Siemens, της MAN, της Daimler και τώρα οι συνεργάτες της GOLDMAN SACHS, ήταν παιδάκια αυτής της σχολής των Πουρκουάδων, που χαρακτήριζαν Ακραίους, Εθνικιστές, Υπερπατριώτες και πατριδοκάπηλους όσους στέκονταν απέναντι στα σχέδια τους. Πουρκουάδες τέλος, ιδιαίτερα τώρα που ο “αδαής” λαός θα βλέπει να του κλέβουν την σύνταξη και τον μόχθο δεκαετιών  αυτοί οι “ώριμοι” Πουρκουάδες.
Οι ίδιοι βέβαια που χαρακτήριζαν “Εθνικιστές” όσους πολεμούσαν το σχέδιο Ανάν και έπειτα αποκαλύφθηκε ότι ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΙ για να το υποστηρίξουν.
Φίλε Ανδρέα λοιπόν, το να βγαίνεις εσύ ένας νέος άνθρωπος στην Ελλάδα του 2010 όπου η κοινωνία αρχίζει και αφυπνίζεται και να μιλάς με ορολογία Πόπης Τσουκάτου, καταλαβαίνεις ότι είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ο τελευταίος που επωφελήθηκε από αυτήν την μαύρη εποχή είναι ο σημερινός πρωθυπουργός.
Στείλε λοιπόν στον αγύριστο τους Γραφικούς συμβούλους που σου πέρασαν αυτόν τον νεκρό πολιτικό λόγο και ετοιμάσου για αγώνα από την Δευτέρα, είτε νικητής είτε ηττημένος. Γιατί μία νέα Ελλάδα ξεπροβάλλει.
Μία νέα γενιά Ελλήνων που ήρθε σαν αντίσωμα στη σηπεδώνα των δεκαετικών. Έλληνες φτασμένοι, επιστήμονες, πραγματικοί κοσμοπολίτες, γνώστες των καταστάσεων είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. Να αγκαλιάσουν τους καθαρούς και να εξαφανίσουν τους έωλους. Ονόματα και θέσεις που δεν πάει το μυαλό σου. Να δώσουν το χαριστικό χτύπημα στα απομεινάρια των πουρκουάδων και να βάλουν ανάχωμα στη σήψη.
Γιατί η ανθρωπότητα έχει ανάγκη το Ελληνικό πνεύμα. Ρώτησε την γυναίκα στην Καμπούλ, ήταν πιο ευτυχισμένη το 1950 όταν καμάρωνε για την Ελληνική της κληρονομιά στο σχολίο, ή τώρα που οι μουλάδες της ρίχνουν βιτριόλι όταν κάνει το λάθος να διαβάσει; Αυτοί οι μουλάδες, ήταν τα μαθητούδια της πολιτικά ορθής USAID όταν έπρεπε να πέσει ο “κακός κομμουνισμός”. Αυτοί οι μουλάδες είναι και σήμερα οι θεραπαινίδες της, όταν πρόκειται να δημιουργήσουν αναταραχές για να ανέβουν τα Spreads Και να μειωθεί η Εθνική κυριαρχία. Αυτή την “διαφορετικότητα” λοιπόν, ΔΕΝ τη θέλουμε.
Γι’ αυτό μας καλύπτει ο λόγος του Κώστα Χατζή, ξεκάθαρος μα πάνω απ’ όλα ωφέλιμος για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που τόσο ανάγκη την έχει η ανθρωπότητα.
Καλή επιτυχία και στους δύο, ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει, εμείς στο Ολυμπία κρίναμε ότι ο Κώστας Χατζής είναι ο πλέον χρήσιμος στις στιγμές που ζούμε και στους αγώνες που έρχονται. Άλλωστε ως αποδείχτηκε ιστορικά, Ο Παύλος Μελάς και ο Ιώνας Δραγούμης είχαν δίκιο. Όχι οι καλοπληρωμένοι “πουρκουάδες” από τις τότε Siemens Που για τα αργύρια “λησμονούσαν” τις σφαγές κάποιων πληθυσμών που πάντα τύγχανε να είναι …Ελληνικοί.
(Το …προπαγανδιστικό βίντεο από το Δεξί Εξτρέμ)

Σχόλια