Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Τι προσεκτικά βήματα και ισορροπίες..Πέστε μας πόσοι δουλεύουν στο δημόσιο.


Έξη μήνες έχουν περάσει και ακόμα δεν έχουν καταγράψει και καταλήξει στον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Δεν τους έχουν μετρήσει, άκουσον άκουσον..
Όμως θα βάλουν τέλος στις παθογένειες, θα κρατήσουν τις ισορροπίες και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των εργατών και θα βγάλουν μια άκρη. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Τα πράγματα είναι απλά, δώστε ένα νούμερο, πέστε μας πόσοι είναι και αφήστε τις "παπαρομπουρδολογίες".
Δύσκολο πράγμα η πρόσθεση...
Τώρα που το σκέφτομαι ο βαθμολογητής κ. Πάγκαλος, να επιτρέπει στους υπουργούς και βαθμολογίες κάτω από το 10 στα μαθηματικά, ακολουθώντας τη ρύθμιση της υπουργού παιδείας για τις πανελλήνιες. 
Διαβάστε και απολαύστε πιο κάτω, τι συζητήθηκε στην χθεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Κύριε υπουργέ, θέλετε να μας πείτε, ότι εδώ και έξι μήνες ακόμη δεν έχετε μάθει ποιοι δουλεύουν στο Δημόσιο; Πόσο πρέπει να πάει, ένα χρόνο για να μάθετε;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς προσπαθούμε και θα βάλουμε τέλος στις παθογένειες και στα απαράδεκτα φαινόμενα που επικρατούν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε γι` αυτό. Από την πρώτη στιγμή, ειδικά το υπουργείο Εσωτερικών συλλέγει στοιχεία σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία τα οποία απασχολούν δημοσίους υπαλλήλους, έτσι ώστε με προσεκτικά βήματα, προσπαθώντας να κρατήσουμε ισορροπίες, προσπαθώντας να κρατήσουμε και να τηρήσουμε, να σεβαστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να έχουμε ισχυρές αποφάσεις. Και βεβαίως, αποφάσεις που δεν θα αφορούν μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά το μέλλον των δημοσίων υπηρεσιών. Και αυτό θέλει προσοχή και σεβασμό. Και αυτό κάνουμε γιατί δεν εργαζόμαστε για δύο και για τρεις μήνες, εργαζόμαστε ώστε να αλλάξουμε την παγιωμένη κατάσταση πολλών δεκαετιών.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επ` αυτού. Σας ρώτησε ο συνάδελφος πότε θα ξέρει η κυβέρνηση –απ` τη στιγμή που δεν ξέρει, προφανώς, μέχρι τώρα- πόσοι δουλεύουν στο δημόσιο τομέα. Τι «ισορροπίες»; Απαντήσατε για ισορροπίες, απαντήσατε για διάφορα άλλα θέματα. Πότε θα ξέρετε πόσοι δουλεύουν;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι πολλών μορφών εργασίας, πολλών ταχυτήτων, πολλών ειδικοτήτων, πολλών πράξεων -νόμιμων και μη νόμιμων- πρόσληψης. Ακριβώς, πάνω σε αυτά εμείς εργαζόμαστε με προσοχή, έτσι ώστε αποκαθιστώντας τη νομιμότητα και επαναλαμβάνω με τελικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, να βγάλουμε μια άκρη –και θα τη βγάλουμε σύντομα- στο ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.