Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

«Ασωπός Ποταμός - Πορεία Υλοποίησης Έργων Περιστολής της Ρύπανσης»


Από τη Γραμματεία Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με θέμα: «Ασωπός Ποταμός - Πορεία Υλοποίησης Έργων Περιστολής της Ρύπανσης»

«Μετά την εξαγγελία, στις 8-2-2010, προθέσεων της Υπουργού ΠΕΚΑ για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης του Ποταμού Ασωπού, το ΥΠΕΚΑ επανέρχεται, στις 9-4-2010, με νεότερη ανακοίνωση Τύπου, η οποία αναφέρεται σε προσεχή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, μελλοντική έκδοση διοικητικών πράξεων και ερευνητικού προγράμματος.
Με εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.
Η παραγωγή επικίνδυνων αποβλήτων συνεχίζεται και η ασφαλής διάθεσή τους σε κατάλληλους χώρους, σύμφωνα και με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν πραγματοποιείται.
Η λύση αυτή εφαρμόζεται από μακρού στα βιομηχανικά Κράτη-Μέλη της ΕΕ για τα απόβλητα επεξεργασίας μετάλλων.
Αλλά και το ΥΠΕΚΑ χορηγεί άδειες διάθεσης αποβλήτων μεταλλοβιομηχανιών στο χώρο των εργοστασίων.
Η καθυστέρηση λειτουργίας χώρων διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα, επιτείνει τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης διάθεσης τους. Διοικητικά μέτρα δεν επιλύουν το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.