Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Bάρεσαν «κανόνι» τα κόμματα!

Εάν ήταν εταιρείες, «θα είχαν βαρέσει κανόνι». Από το 2000 μέχρι σήμερα τα κόμματα πήραν περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους φορολογουμένους, δηλαδή επιχορήγηση από το κρατικό ταμείο. Από την άλλη, σήμερα χρωστούν 272 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και μέσω νέων δανείων έρχονται να καλύψουν τις μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.

Τα οικονομικά των κομμάτων πλέον είναι αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης,

Πάνος Καμμένος:Θα δημιουργήσουμε εθνικό μέτωπο και θα αντιμετωπίσουμε τους γονατισμένους και τους προσκυνημένους και τους τρομοκράτες...


  
Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Περιφέρειας Ηπείρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με κεντρικό θέμα την Υγεία. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Εισηγητής ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας Παναγιώτης Μελάς. Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

Κρατικό κόλπο με τους τόκους!

Το Δημόσιο «βάζει χέρι» στους τόκους των καταθετών, επιβάλλοντας αναδρομική ισχύ στην αύξηση του φόρου από το 10% στο 15% που κανονικά θα ίσχυε από την 1η Ιανουαρίου. Αλίμονο σε όσους είχαν προθεσμιακή κατάθεση που ξεκινούσε από το 2012 και έληγε εντός του Ιανουαρίου του 2013. Το Δημόσιο δεν παρακράτησε μόνο αυξημένο φόρο για το διάστημα εντός του 2013, αλλά και για το προηγούμενους μήνες της κατάθεσης μέσα στο 2012.

Συλλογή υπογραφών (petition) για την Ελληνορωμαϊκή πάληΣυλλογή υπογραφών (petition) από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να ανακαλέσει η ΔΟΕ την πρόθεση της να αναστείλει απο Ολυμπιακό αθλημα την Ελληνορωμαϊκή πάλη. 

Ψηφίστε ΕΔΩ

Ο Π.Καμμένος απαντά απο το προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Ιωάννινα, για την θετική ψήφο στην τροπολογία (Βίντεο)

Ο Π.Καμμένος απάντησε από το προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Ιωάννινα, για την θετική ψήφο στην τροπολογία.
Εάν δεν πέρναγε η τροπολογία το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε να νοικιάζει νησιά χωρίς την άδεια κανενός,τόνισε.
Το ΤΑΙΠΕΔ διοικείται από ξένους. Θεωρήσαμε ότι η ασφαλιστική δικλείδα....

Μια «περίεργη» ιστορία στην 3ης Σεπτεμβρίου

Επιβεβαιώνονται και από την Αστυνομία οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη τη νύχτα για την παραβίαση του αυτοκινήτου τής ειδικής ανακρίτριας που διερευνά τη μεγάλης εθνικής σημασίας υπόθεση με την απατηλή διόγκωση δημόσιου χρέους και τις άθλιες μεθοδεύσεις από τα ήδη παραπεμφέντα για κακουργηματικές κατηγορίες στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, την Τετάρτη το απόγευμα επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου,

Ιδού τί κατάφεραν οι γλωσσολόγοι και οι δημοσιογράφοι μας..

Άγαπητοὶ,
Συνταξιοῦχος πλέον ἔχω τὴν πολυτέλεια τῆς ἐνασχολήσεως μὲ τὸ ἀντικείμενο τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης, τὸ ὁποῖον δὲν ἔμαθα κατὰ τὰ σχολικὰ μου ἔτη.
Πρὸς τοῦτο ἐρευνῶ τὴν βιβλιογραφίαν εἰ ὅσας γλώσσας γνωρίζω.

«Καθαίρεση» Χατζηδάκη για το ΕΣΠΑ!

Για μαλλί πήγε χθες στο υπουργικό Συμβούλιο ο Κωστής Χατζηδάκης και βγήκε κουρεμένος, και μάλιστα με την ψιλή.  
Η καθαίρεσή του, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η αφαίρεση του ΕΣΠΑ από τον υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών κ.λπ. είναι ενδεικτική της αποτυχίας του σε έναν τομέα που η κυβέρνηση ποντάρει την αναστροφή του κλίματος στην αγορά και την κοινωνία. Ο κ. Χατζηδάκης έμεινε τόσο έκθετος καθώς ο κ. Σαμαράς ανακοίνωνε νέο υφυπουργό

Η προδοσία των συμμοριτών του μνημονίου: Μέχρι και οι Λετονοί προστάτεψαν καλύτερα από εμάς, τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στην δική τους δανειακή σύμβαση...


Τον Ιαν. του 2009 η Λετονία υπέγραψε δανειακή σύμβαση δανεισμού 3,1 δις ευρώ με την Ε.Ε..
Ένα χρόνο μετά ο ΓΑΠ και η ληστοσυμμορία του..μας έβαλαν στο μνημόνιο.
Αναμενόμενο ήταν να υπογράψουμε και εμείς αντίστοιχα την τυποποιημένη δανειακή σύμβαση......
Εκτός από προδότες και πουλημένοι και αδιάβαστοι οι δικοί μας "φωστήρες" δεν είδαν, δεν διάβασαν, δεν ζήτησαν και δεν έλαβαν υπόψη τους (εκ του αποτελέσματος) προγενέστερες δανειακές όπως για παράδειγμα αυτή της Λετονίας....
Διαβάστε γιατί τα λέμε όλα αυτά...

Όλα αλλάζουν!


Όλα αλλάζουν!Τι έχουμε τώρα και που θα θέλαμε να είμαστε; Ποιο είναι το όνειρο που έχει ο καθένας μας για την Ελλάδα; Όνειρο… Ακόμη ναι, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που ονειρεύονται. Και ελπίζουν. Είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το στερήσει. Ο καθένας ονειρεύεται και ελπίζει...

Οράματα δεν έχει. Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο των πατέρων του Έθνους και του Γένους. Δεν είναι κωμικό; Να αποκαλεί κάποιος π.χ. τους κυβερνώντες σήμερα «εθνοπατέρες».

Το προσυνέδριο των ΑΝΕΛ στα Ιωάννινα μέσω διαδικτύου


Το 81% των εμπόρων διαφωνεί με το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

Μόλις το 10,2% των εμπόρων αναμένει ανάκαμψη από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στo πλαίσιο της εξαμηνιαίας έρευνας για την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος, προχώρησε στη διενέργεια μιας παράλληλης έρευνας προκειμένου να διερευνήσει τις μελλοντικές τάσεις και συμπεριφορές των μικρών επιχειρήσεων του τομέα εμπορίου σχετικά με την κυοφορούμενη απελευθέρωση λειτουργίας των επιχειρήσεων την ημέρα της Κυριακής.

‘’ Ή Ελευθερία ή Ησυχία ’’

20130216-075043.jpg Έχουμε εισέλθει σταδιακά σε μια σκοτεινή περίοδο, ύφεσης και φτώχειας τόσο οικονομικά όσο και σε ηθικές αξίες και θεσμούς. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και οδηγεί τις εξελίξεις. Η συνταγή έχει δύο βασικά συστατικά: Πρώτον να χάσουμε τη ρίζα μας και την εθνική μας κυριαρχία( γενικότερα την ταυτότητα μας σαν Έλληνες) και δεύτερον να
υπάρχει μια ελληνική κοινωνία κατακερματισμένη στην οποία εύκολα το ένα κομμάτι της, να στρέφεται ενάντια στο άλλο ( Δόγμα του ‘’ΣΟΚ’’). Η Κυβέρνηση, υπό την εποπτεία των Ξένων, με τα μέτρα τα οποία παίρνει

IMF εδώ το φρέσκο πράμα !

Μόνο για εμάς πάλι και με υπεκφυγές, για τα λάθη του ΔΝΤ, τους πολλαπλασιαστές και την μείωση του κατώτατου μισθού... τον άλλο μήνα τα καλά !!!

Transcript of a Press Briefing by Gerry Rice, Director, External Relations Department, International Monetary Fund

Washington, D.C.
Thursday, February 14, 2013
MR. RICE: Good morning, everyone, and welcome to this press briefing from the IMF. I'm Gerry Rice, the Director of the External Relations Department. Welcome to colleagues in the room and we'll be taking questions online this morning as well. As usual, this briefing is embargoed until 10:30 a.m. Washington time. I just have a very brief opening piece of information and then we'll go straight to your questions.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

ΜΑΥΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Σε προχθεσινή ανακοίνωσή της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει πως «η συγκεκριμένη διαφήμιση διαδραματίζεται στο μέλλον και παραθέτει εικοτολογίες και όχι τεκμηριωμένα γεγονότα καθώς παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα συμβεί.

Οι πολλαπλασιαστές...

«Ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων» χαρακτήρισε ο διευθυντής Εξ. Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράις τη σύνδεση των ελληνικών προβλημάτων με το σχεδιασμό του ΔΝΤ. 
Στο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχουν ήδη γίνει προσαρμογές που έλαβαν υπόψη τα νέα δεδομένα και τη διαπίστωση περί λανθασμένου πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιήθηκε αρχικά, τόνισε χθες ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπογράμμισε ότι κατόπιν πιέσεων του Ταμείου, απομειώθηκε

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από την ερχόμενη Δευτέρα

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει σε δελτίο τύπου:
Εκδίδουμε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των παρακάτω φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:
Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Η Χρυσή Αυγή ψηφίζει ΝΑΙ στην τροπολογία για μίσθωση νησίδων


Μεγαλοεπιχειρηματίας χρημάτισε πολιτικό και κόμμα!


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr βόμβα μεγατόνων αναμένεται να σκάσει εντός των ημερών, συγκλονίζοντας σύσσωμο τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. 
Πρόκειται για υπόθεση χρηματισμού πρωτοκλασάτου πολιτικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων από μεγάλο επιχειρηματία.
Πώς έχουν τα πράγματα, πάντα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έλαβε το newsbomb.gr.
Ο επιχειρηματίας, όντας σε απόγνωση τους τελευταίους μήνες,

Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Σπάρτη

Σε καμία Ελληνική πόλη στην αρχαία Ελλάδα  οι γυναίκες δεν απολάμβαναν την ίδια ελευθερία και κοινωνική θέση όπως οι Σπαρτιάτισσες.
Μόνο στη Σπάρτη οι γυναίκες διέθεταν οικονομική δύναμη και επιρροή.
Τα κορίτσια ασχολούνταν με τον αθλητισμό και ελάμβαναν δημόσια εκπαίδευση εν αντιθέσει με άλλες πόλεις, όπου οι περισσότερες γυναίκες ήσαν τελείως αγράμματες.
Επισκέπτες από άλλες Ελληνικές πόλεις σχολίαζαν για τις Σπαρτιάτισσες ότι όχι μόνο είχαν άποψη,

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : Ακτιβιστές του Συμψηφισμού

Κύριε Δένδια μου, έχουν καταλάβει τους δημόσιους χώρους
οι καπνιστές αλλά στα π@π@ρια σας, εε;;

Στουρνάρας: Μερική αποπληρωμή χρέους, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις


Την εγκληματική πολιτική Σημίτη αναβιώνει ο Στουρνάρας! «Προείσπραξη εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις»!

 H Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει μέρος του χρέους της μέσω της τιτλοποίησης των εσόδων από προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 16ου παγκόσμιας επισκόπησης της  PricewaterhouseCoopers.
Πιο συκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

Δημαράς & Αβραμίδης «Κινδυνεύει η ασφάλεια των δορυφορικών επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου από την πώληση του Hellas Sat 2;»

Κύριοι Υπουργοί,
όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ο δορυφόρος Hellas Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, διαθέτει πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάλυψης με την προσφορά μιας ευρείας γκάμας δορυφορικών υπηρεσιών, όπως δορυφορική τηλεόραση, κάλυψη γεγονότων, δορυφορικό ίντερνετ και ψηφιακές δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο στρατηγικά την τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά όπου είναι στραμμένες σήμερα οι δορυφορικές κεραίες 2.5 περίπου εκατομμυρίων συνδρομητών.

Βλαχοτάγαρα, δεν μιλάτε σε πρόβατα!

Γράφει ο Δευκαλίων
Όπως όλοι γνωρίζουμε συνεδρίασε τις τελευταίες ημέρες η Ε.Ε. προκειμένου να εγκρίνει τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2014-2020. Με αφορμή λοιπόν τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου για την Ελλάδα απολαύσαμε και πάλι την version της βλαχοταγαρέ style κυβερνητικής προπαγάνδας με την ονομασία «ήρθαν τα λεφτά».

Τι θέλουμε να πούμε; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μισθοί για «τρέλες» στις Βρυξέλλες!

Μεταξύ των περικοπών που προβλέπει ο κουτσουρεμένος κοινοτικός προϋπολογισμός της Ε.Ε., ο οποίος προκάλεσε το μένος του Ευρωκοινοβουλίου, είναι και αυτές που αφορούν τα κονδύλια για τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Οι αντιδράσεις απολύτως «δικαιολογημένες». Δέος αλλά όχι σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Γάλλου δημοσιογράφου της «Liberation» Ζαν Κατρεμέρ, γνωστού για την αδυναμία του να βγάζει στη φόρα τα σκάνδαλα, τις ατασθαλίες και το παρασκήνιο στα κλειστά γραφεία των Βρυξελλών.

Χωρίς καμία πυρασφάλεια το άσυλο της τραγωδίας

Η φρίκη και ο άδικος θάνατος για άτομα που έχουν ανάγκη από κρατική πρόνοια και σπουδή επέστρεψαν έπειτα από έξι χρόνια και αναβίωσαν τον ίδιο εφιάλτη. Μετά τις ομηρικές διαμάχες του 2006 ανάμεσα στον τότε υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον πρώην νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό για την αρμοδιότητα των γηροκομείων, η είδηση ότι 56χρονος τρόφιμος οικοτροφείου υπέκυψε μετά την περίεργη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Τετάρτης στον ξενώνα Αθηνά στον Κορυδαλλό δημιουργεί πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.

Η πρώτη (και η τελευταία) διαδήλωση του κυρ - Βασίλη

Της Κατερίνας Παντά 
Ο κυρ - Βασίλης είναι γείτονας. Ένας γείτονας καλοστεκούμενος παρά τα χρονάκια του, αφού μάλλον έχει περάσει προ πολλού τα 70.
Τα πρωινά συχνά πυκνά συναντιόμαστε και ανταλλάσσουμε πέντε κουβέντες, αφού η οξύνοια του, το χιούμορ του, η καλή του διάθεση και η λεπτότητα της συμπεριφοράς του, δίνουν περισσότερο φως στην μέρα μου.
Η γυναίκα του έχει «φύγει» εδώ και καιρό αφήνοντάς τον μόνο,

Αλήθειες που πρέπει να λέγονται...

Είναι μερικά πράγματα...και αλήθειες που πρέπει να λέγονται..

Ουδέποτε τα τελευταία χρόνια στην Βουλή και ειδικά στην εποχή του μνημονίου, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης κατάφερε να επιβάλλει την άποψη του και να αναγκάσει την κυβέρνηση σε άτακτη φυγή...υποχρεώνοντας την παράλληλα να καταθέσει τροπολογία και μάλιστα για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στις πωλήσεις ακόμα και ιδιωτικών νησιών και νησίδων..
Ένα θέμα που άπτεται της εθνικής κυριαρχίας..
Και όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το πέτυχαν.. Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Ας απολύσει ο κ. Σαμαράς 500 μετακλητούς φίλους του αντί των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το ΙΚΑ»

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της τροπολογίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ για τους αδιόριστους και τους απολυμένους του ΙΚΑ, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε μεταξύ άλλων:

«Συζητάμε για ακόμη μια φορά την κύρωση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Πάλι με το πρόσχημα του επείγοντος η Συγκυβέρνηση χρησιμοποίησε την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να περάσει κάποιες περίεργες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο ΓΑΠ θα μας τρελάνει... Οι 15 μύθοι που σπάει..

Ο ΓΑΠ προσπαθεί να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν για το Μνημόνιο...
Συνεργάτες του ανέβασαν στο smartpost ένα slide show με τίτλο : 
«Σπάμε 15 μύθους».
Δείτε τους μύθους του ΓΑΠ...

Πάλι μας ξέχασαν...

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, μίλησε τηλεφωνικά με πολλούς ομολόγους του διαφόρων χωρών (και Νταβούτογλου). Γιατί απέφυγε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας;  
Δημ. Αβραμόπουλος: Ο μόνος υπουργός (υποτίθεται είναι και ''αρμόδιος'' γιά την προβολή της Ελλάδας), που παρά τις συχνές επισκέψεις του στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη κ.ά.), ουδέποτε εμφανίστηκε, να πει λίγα λόγια γιά την Ελλάδα, σε αμερικάνικα ΜΜΕ, τα οποία αγνοούν την παρουσία του και ειδικά την... ύπαρξή του....

Έρχονται απολύσεις σε 4 υπουργεία..

Μείωση κατά μέσο όρο 44% των οργανικών τους μονάδων επέρχεται συνολικά στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης, με βάση τις αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών τους, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Κατά τη συνεδρίαση στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις αναδιοργάνωσης των 4 αυτών υπουργείων, στο πλαίσιο της επιδίωξης για συρρίκνωση των λειτουργικών δαπανών  και ανακατανομή προσωπικού.

Πλήρωνε εσύ μακάκα Έλληνα...4,5 δις το ποσό της “λίστας Λαγκάρντ” (και ανεβαίνει…)

Στα 4,5 δισεκατομμύρια και όχι στα 2,2 εκατ. όπως δήλωνε ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, είναι το ποσό των καταθέσεων των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στηλίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με τον ΣΔΟΕ. Άλλο ένα ψεύδος που διέδωσαν για να υποβαθμίσουν την μη αξιοποίηση της. Εξηγεί όμως την απόκρυψη της.

Σε αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνονται κάποια διεγραμμένα αρχεία,

Τι τους ακούμε ρεεε....;;;

Τη λύπη του εξέφρασε ο Όλι Ρεν για την παρερμηνεία των δηλώσεών τουΤη λύπη του εξέφρασε ο Όλι Ρεν για την παρερμηνεία των δηλώσεών του....
Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες αναφορικά με σχέδια για νέα μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα, εκφράζοντας τη λύπη του, ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ρεν απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Πτώση μετεωρίτη στην Ρωσία (φωτο και βιντεο)

Οι Γερμανοί που κατηγορούσαν την Κύπρο, Ευρωπαίοι πρωταθλητές στο ξέπλυμα!

olympiada
Έλα τώρα, δεν το ξέραμε.
Σε καλύτερη βαθμολογικά θέση, στον πίνακα κινδύνου που αφορά στις χώρες που είναι πιο επιρρεπείς στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρίσκεται η Κύπρος από την Γερμανία και την Ολλανδία, σύμφωνα με το ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό κέντρο Basel Institute on Governance, το οποίο δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της πρόληψης της διαφθοράς.
Η συνολική βαθμολογία, στο δείκτη AML, η οποία κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου), παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια , τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Χρεοκόπησε η Ελλάδα – Χρεοκόπησαν και οι Έλληνες – Λύση σωτηρίας: Κούρεμα δανείων ιδιωτών – επιχειρήσεων

ΤΗ ΡΗΣΗ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» τη γνωρίζουμε όλοι. Όσον αφορά στο οικονομικό της μέρος, η… αθανασία της χώρας  μάλλον δεν οφείλεται στην ίδια. Γιατί όπως επίσης όλοι γνωρίζουμε, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, η χώρα έχει πτωχεύσει. Που λοιπόν οφείλεται; Η απάντηση: Οφείλεται στο γεγονός, ότι στο παρελθόν, χρεοκοπούσε το κράτος, αλλά δε χρεοκοπούσαν οι Έλληνες!
Τα δάνεια της συντριπτικής μερίδας των ιδιωτών ήταν σχεδόν στο μηδέν απέναντι στις τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΔΝΤ: Ξεχάστε αλλαγές στο πρόγραμμα – Παρεξήγηση ήταν το «λάθος»!

Σε ….«λανθασμένες εντυπώσεις» για το θέμα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας όμως ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη τροποποιηθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση για πρόσφατη αναφορά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι πρόκειται να ζητήσει από το ΔΝΤ διευκρινίσεις σχετικά με επιπτώσεις από «λάθη σε υπολογισμούς»

Τρύπιοι…

Δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 586 ευρώ… αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Φοβερή δήλωση έκανε ο «αχινός». Και ακολούθησε και εξίσου φοβερή δήλωση του άλλου βλάκα. Λες και η χώρα έχει ανάγκη από διαγωνισμό βλακείας και έχουν θέσει μόνιμη υποψηφιότητα για βραβείο. Έχετε νικήσει ρε. Δεν έχετε ανταγωνισμό. Καταλάβετε το.
Το τραγικό  της δήλωσης δεν είναι ότι δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 586 ευρώ.

Όσο ο κ. Μέργος παραμένει στη θέση του η άποψή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, συνιστά κυβερνητική τοποθέτηση και όχι πολιτική παραφωνία

Η απαράδεκτη δήλωση του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τις οποίες επιχειρεί να απορροφήσει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχοντας χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία βρίσκεται στον κόσμο της. Τα έσοδα καταβαραθρώνονται και η κυβέρνηση απειλεί με κατασχέσεις τον μικρομεσαίο Έλληνα πολίτη.

Η ελληνική λιτότητα και η τακτική των γερμανικών… δισταγμών

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς «ενιαία» κοινή γνώμη δεν ημπορεί να υπάρξει: σε κάθε περίπτωση θα έχουμε εκδοχές εθνικής πολιτικής, οι οποίες θα εμφανίζονται με ευρωπαϊκό προσωπείο – η πολιτική της σημερινής συντηρητικής γερμανικής κυβέρνησης είναι το πιο απτό παράδειγμα
Τούτη ασκεί μια απροκάλυπτη πολιτική ισχύος και επιχειρεί να επιβάλλει τις αντιλήψεις της για την οικονομία σε ολόκληρη την Ευρώπη:

Πρέπει να ξέρεις και σημάδι...

Από τα "ψιλά" της τρέχουσας ειδησεογραφίας πληροφορούμαστε  ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει  από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περίπου 800 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των υγιών στοιχείων ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), μετά τον οριστικό διαχωρισμό, ο οποίος επικυρώθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού έλαβε μεταξύ άλλων υπ' όψιν της και την από 28/1/2013

Νέα συμφωνία μεταξύ των τριών της συγκυβέρνησης θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Το μείζον ζήτημα, το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της αξιακής και ιδεολογικής ταυτότητας της δημοκρατικής παράταξης, αποσαφήνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα θέσει θέμα υπογραφής

Ραχήλ Μακρή: στο 1 ευρώ το πετρέλαιο πανελλαδικά...

«Το Bloomberg σε έρευνα για την τιμή της βενζίνης κατατάσσει τη χώρα μας στις ακριβότερες παγκοσμίως. 

Επιβεβαιώνεται έτσι, η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την ανώτατη διατίμηση του πετρελαίου κίνησης (όπως και του πετρελαίου θέρμανσης)

ΒΙΝΤΕΟ Μ.Κεφαλογιάννης υπέρ της κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας

Στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στο Real fm μίλησε ο Μ.Κεφαλογιάννης  και ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της  ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης,(Φεντεραλισμός).
Τόνισε οτι αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές θα γίνουν διάφορα πράγματα πρός αυτή την κατεύθυνση και οτι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα σε αυτές τις εξελίξεις

Τέρενς Κουίκ: η Μέρκελ επιθυμεί να χάσουν κάθε ισχύ και αξία οι Εθνικοί θεσμοί και τα εθνικά όργανα εμπρός στους αντίστοιχους Κοινοτικούς.

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Κινούμενος στη γραμμή Στουρνάρα-Μέργου, σύμφωνα με την οποία ακόμη και τα πιο προκλητικά πράγματα διατυπώνονται ανοικτά και με τρόπο ανερυθρίαστο, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης απεκάλυψε σήμερα σε συνεντευξή του στον Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές

Έλενα Κουντουρά: «Μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 13%»

Κύριοι Υπουργοί
Ήταν ρητή η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μέχρι που στις 13 Αυγούστου 2012, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, η Υπουργός Τουρισμού, με δήλωσή της ήρε αυτή τη δέσμευση μεταθέτοντάς την για το 2013. «Παρά το ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης,

Τον Μάρτιο τα ραβασάκια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη...

Ανακρούει πρύμναν το υπουργείο Οικονομικών στα σχέδιά του για το κυνήγι όσων χρωστούν στο Δημόσιο και παρατείνει, για τουλάχιστον έναν μήνα, την έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες. Η ένταση στην κοινωνία τρομάζει την κυβέρνηση, η οποία κινείται ανάμεσα σε συμπληγάδες, καθώς αρχές Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα και η τρόικα. Ορισμένες πήγες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Αιώνιοι» οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της τροπολογίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την παράταση της θητείας των μελών Ανεξάρτητων Αρχών, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε στην ομιλία της μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η τροπολογία του κου Μανιτάκη είναι μία εμβαλωματική λύση που παρακάμπτει το Σύνταγμα αγνοώντας την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κι όμως! Ο κατώτατος αλλάζει

«Ορθάνοιχτο» άφησε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο κοινοτικός επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν, ο οποίος επίσης διευκρίνισε μετά το προχθεσινό Ecofin: «Δεν έγινε κανένα λάθος στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα»... Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Κώστα Πουπάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο κ. Ρεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο τρίτο Μνημόνιο περί νέας παρέμβασης στα κατώτατα όρια των μηνιαίων αποδοχών.

I Capi dei Capi


Ούτε αυτές οι τρισάθλιες φωτογραφίες συγκινούν τους κατοίκους των βορείων προαστείων που συνθέτουν το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα!
Μία ηλικιωμένη γυναίκα πέφτει στην αγκαλιά τού σοσιαλιστή Γιωργάκη κλαίγοντας, προφανώς...

Σαμαράς: όταν σε πιέζουν να βρεις λεφτά, πουλάς όσο όσο ...


Αυτό πριν δυο χρόνια...τώρα δεν ισχύει..
Δείτε τι έλεγε στην βουλή ο κ. Σαμαράς στις 16/3/2011, , απευθυνόμενος στον ΓΑΠ για τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις, στην συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου συμβουλίου της Ευρώπης της 11ης Μαρτίου 2011.

Αφού έκανε “το καθήκον” του ο Βαρουφάκης υπερασπίζοντας τον Παπανδρέου, ξανάρχισε το τροπάρι…

olympiada 

Δεν ήταν λάθος του ΔΝΤ αλλά εσκεμμένη απόφαση! Δυναμική επάνοδος του Γιάννη Βαρουφάκη, μετά το “ευχάριστο διάλλειμμα” υπεράσπισης του “Ανδρίκου” Παπανδρέου. “Ήταν πολιτική απόφαση του Στρως Καν”!!

Τώρα, περιττεύει να υπενθυμίσουμε στον κύριο Βαρουφάκη, ποιός ακριβώς συνεργάστηκε αγαστά με τον Στρως Καν γι’ αυτά τα “λαθάκια”. Περιττεύει να πούμε ποιός φούσκωσε δολίως το έλλειμμα για να καλυφθούν αυτά τα “λαθάκια”.

Μπαγίς: Η Κύπρος κρατά την ΕΕ σε ομηρία

Αποφασισμένη να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι τόσο και να γίνει μέλος της Ευρωζώνης είναι η Τουρκία σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στο Λονδίνο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα θέματα της ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς. Παράλληλα επέκρινε εκ νέου τη στάση της Κύπρου και κάλεσε την ΕΕ να αποφασίσει άμεσα.
“Αν υπήρχε ψηφοφορία σήμερα

Πρωταθλητές στην ανεργία...


Οι Γερμανοί στηρίζουν προκλητικά τον Γεωργίου...τυχαίο ;;

Η ποινική δίωξη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στο στόχαστρο της SZ. 

«Επικίνδυνα ειλικρινή» χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλότσερ στη Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου

Έλλειμμα «δημοκρατικού ισοζυγίου»

Νόμοι-μνημόνια εκατοντάδων σελίδων ψηφίζονται σε μονήρη άρθρα για αποτροπή κοινοβουλευτικών διαφοροποιήσεων και «ατυχημάτων», τα εκάστοτε «προαπαιτούμενα» της εκάστοτε «επόμενης κρίσιμης δόσης» περνούν άνευ συζητήσεως την τελευταία πάντοτε στιγμή και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το κοινοβούλιο παρακάμπτεται (έστω και προσωρινά) με τα τετελεσμένα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.), ο κοινοβουλευτικός έλεγχος περιφρονείται από την εκτελεστική εξουσία, υπουργοί εν ενεργεία και πρώην Πρωθυπουργοί (και νυν επισκέπτες Καθηγητές)