Πανελλαδική συνδιάσκεψη αγροτών στη Λάρισα

Κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών θεωρείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια. Οι αγρότες έχουν χαρακτηρίσει «ψίχουλα» τις κυβερνητικές προτάσεις και δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ.Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».
Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».
Μπλόκα έως τη Δευτέρα, και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στον Πλαταμώνα.
Λίγες ώρες πριν από την πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες «να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ' ότι έχουν τα δίκια τους, και να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας».
Στη Λάρισα βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων Θεσσαλίας.
Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των τοπικών αστυνομικών αρχών, καθώς επίσης και τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια