Νέα πρόκληση με τον Southstream!

Πριν από λίγες ημέρες το Newsbomb αποκάλυπτε την ευθεία απειλή υψηλόβαθμου διπλωμάτη προς τον τότε υπουργό Χρήστο Φώλια, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον εθνικής σημασίας αγωγό Southstream.
Μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας της κυβέρνησης Καραμανλή την οποία έβαλε στο ψυγείο μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο η κυβέρνηση Παπανδρέου προκαλώντας ισχυρό πλήγμα όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Ρωσία αλλά κυρίως στα Εθνικά συμφέροντα.

Την αναχαίτιση αυτής της συμφωνίας εκλαμβάνουν ως αιτία πολιτικοί αναλυτές, του χάους που ακολούθησε. Από τις πυρκαγιές του 2007, την δημιουργία εσωτερικού χάους, το σχέδιο Πυθία και τέλος την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μίας κυβέρνησης που όπως αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks θα ήταν πολύ φιλικότερη προς τις μεθοδεύσεις του ξένου παράγοντα.
Στις 22 Αυγούστου 2008 η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, Ντέμπορα Μακάρθι, έγραφε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Το Σεπτέμβριο αναμένεται να επικυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν».
Αυτά πλέον αποτελούν ιστορία όπως και η κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα όμως η αλληλογραφία που αποκαλύπτουμε, μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπου της ΕΕ, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό. Ειδικά από την απάντηση του στελέχους του ΥΠΕΚΑ, Χαράλαμπου Πίππου ο οποίος κατείχε θέση κλειδί και στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα: Στις 29/1/2013, ο Milosz Momot υπεύθυνος προγράμματος εκ μέρους της Κομισιόν, στέλνει ειδοποίηση στην μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, για την συνάντηση με την Gazprom επί τεχνικών θεμάτων για τον αγωγό Southstream! Προσοχή, δεν ήταν κάποια πρόσκληση από την Ρωσική πλευρά αλλά από την Κομισιόν!
Στο μήνυμα υπήρχε συνημμένη η ατζέντα της συνάντησης που θα πραγματοποιείτο στις 8 Φεβρουαρίου, όπως επίσης και αν υπήρχαν κάποια θέματα εκτός ατζέντας από την πλευρά της Ελλάδας που θα έπρεπε να τεθούν στην συνάντηση. Η Ελληνική πλευρά έπρεπε να απαντήσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, παραθέτοντας τα ονόματα των ειδικών που θα παρίσταντο.
Η ειδική σύμβουλος κυρία Αγγελική Μπούρα, ειδοποιεί το αρμόδιο υπουργείο αμέσως, με ημερομηνία 30/1/2013, παρακαλώντας θερμά για συμμετοχή εκπροσώπου και παράλληλη ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Η απάντηση που παίρνει την ίδια μέρα, είναι εξοργιστική. Υπογράφεται από τον κύριο Χαράλαμπο Πίππο, που μετά από έναν αόριστο πρόλογο την ενημερώνει ότι δεν κρίνει σκόπιμη την συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ στις σχετικές συζητήσεις! Εκφράζοντας όπως αναφέρει την πολιτική ηγεσία!

Αντίθετα, αφήνει στην διακριτική ευχέρεια της κυρίας Μπούρα για τον εάν θα παρευρεθεί η ίδια, χωρίς όμως να τοποθετηθεί επί των θεμάτων. Έχοντας τον ρόλο απλής ακροάτριας των τεκταινομένων!
Δηλαδή σε μία υπόθεση εθνικής σημασίας με σοβαρότατες εξελίξεις, ο κύριος Πίππος επικαλείται πολιτική απόφαση μη συμμετοχής, και - προς Θεού- μη τοποθέτησης σε ενδεχόμενη συμμετοχή!
Το περιεχόμενο των επιστολών είναι ενδεικτικό και απαιτεί την άμεση απάντηση της πολιτικής ηγεσίας. Αυτές οι αποφάσεις που επικαλείται ο κύριος Πίππος είναι της παρούσας πολιτικής ηγεσίας; Ή μήπως απομεινάρια της προηγούμενης, καταστροφικής για την χώρα διακυβέρνησης;

Σχόλια