Πάνος Καμμένος:Θα δημιουργήσουμε εθνικό μέτωπο και θα αντιμετωπίσουμε τους γονατισμένους και τους προσκυνημένους και τους τρομοκράτες...


  
Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Περιφέρειας Ηπείρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με κεντρικό θέμα την Υγεία. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Εισηγητής ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας Παναγιώτης Μελάς. Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:



«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,


Το λέω αυτό γιατί εξ αγχιστείας είμαι και εγώ Ηπειρώτης, από την οικογένεια της γυναίκας μου, από το Μαύρον Όρος, από ένα βιλαέτι, τη Σχολή Μελά, που συνέχισε την παράδοση των Δασκάλων του Γένους. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή είμαστε σήμερα εδώ στα Γιάννενα, στην καρδιά της Ηπείρου, είμαστε εδώ στην πόλη των Ευεργετών, είμαστε εδώ στην πόλη εκείνων, που με τη δύναμη των κρουνών του χρήματος, άνοιξαν στους Δασκάλους του Γένους τους κρουνούς του πνεύματος και ήρθε η απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Εκατό χρόνια ακριβώς μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, εκατό χρόνια μετά από τον αγώνα που έγινε για να ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός απέναντι σε μια σκλαβιά 400 ετών, από τους Μεγάλους Ευεργέτες, τους Ηπειρώτες που έδειξαν ότι πράγματι οι Ηπειρώτες είναι «πρώτοι στ’ άρματα, πρώτοι στα γρόσια και πρώτοι στα γράμματα», πρώτοι όμως στα γρόσια όχι για να πλουτίσουν αλλά για να προσφέρουν.



Απευθύνομαι περισσότερο σε εκείνους που τώρα μας βλέπουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πώς θα ήταν η πατρίδα μας εάν δεν ήταν οι Μεγάλοι Ευεργέτες της Ηπείρου, πώς θα ήταν η πατρίδα μας εάν δεν ήταν εκείνοι που έφυγαν από την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, πήγαν στην ξενιτιά, πολλοί εξ αυτών δεν έκαναν ούτε οικογένεια, προκειμένου να δημιουργήσουν τη νέα, ελεύθερη Ελλάδα. Ο Ριζάρης από το Μονοδένδρι, από τα Ζαγόρια, οι Ζωσιμάδες, ο Χατζηκώστας από τα Γιάννενα, ο Γεώργιος Αβέρωφ από το Μέτσοβο, ο Ζάππας από το Λάμποβο. Πώς θα ήταν η Αθήνα σήμερα εάν εκείνοι δεν είχαν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, η σκλαβωμένη Ελλάδα που απελευθερώθηκε, να ξαναχτιστεί με τη βοήθεια βεβαίως των Δασκάλων του Γένους. Δεν θα υπήρχε στην Αθήνα το Ζάππειο, το Αρσάκειο, η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βαρβάκειος Σχολή, ο Βοτανικός Κήπος, το Στάδιο, η Σχολή Ευελπίδων, οι φυλακές Αβέρωφ και το θωρηκτό Αβέρωφ που απελευθέρωσε στους Βαλκανικούς Πολέμους την άλλη μισή Ελλάδα, η Ριζάρειος Σχολή και εδώ στα Γιάννενα, που ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια για να μορφωθούν οι Έλληνες, που σε λίγο έφεραν τη νέα αναγέννηση της πατρίδας μας, η Επιφάνειος Σχολή, με δασκάλους εδώ, όπως ο Μακρής, ο Σουγδουρής, ο Ανθρακίτης, η Σχολή Γκιούμα, η Καπλάνειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή, στην πρωτεύουσα του πνεύματος.



Εκατό χρόνια ακριβώς μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων είμαστε στη χρονιά εκείνη που η Ελλάδα είναι πάλι σκλαβωμένη, ζούμε στη χώρα εκείνη που ενώ θα έπρεπε εδώ στην πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων να εορτάζονται τα 100 χρόνια, έρχεται εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, με τη βοήθεια και την ψήφο της κ. Ρεπούση, που απαγορεύει να παρελάσουν τα παιδιά, παρά μόνο οι παραστάτες, για να μη θιχθούν οι επίσημοι.



Εμείς λοιπόν τους λέμε από εδώ, από τα Γιάννενα ότι εμείς θα παρελάσουμε, θα επαναφέρουμε στην πατρίδα μας τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ελευθερώθηκε η Ελλάδα από το ζυγό με τα όπλα και τα άρματα, ενώ τώρα πηγαίνει να σκλαβωθεί από τις οικονομικές δυνάμεις και τους τραπεζίτες.



Είπε προηγουμένως η Μανταλένα Παπαδοπούλου, η πρόεδρος της Νεολαίας μας ότι κανείς πολιτικός αρχηγός δεν εμπιστεύτηκε τη νεολαία. Την εμπιστεύτηκε πριν από δεκάδες χρόνια ο Ηπειρώτης Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας που δημιούργησε τότε μια Νεολαία η οποία είχε πρώτο λόγο. Όμως άλλαξαν πολλά από τότε. Έλεγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας ότι «όποιος βγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Το θέμα είναι ότι το «μαντρί» αυτή τη στιγμή έχει κατακλυστεί από τους «λύκους» των τραπεζιτών, από τους τοκογλύφους και τους δανειστές της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν σφίξει τον ελληνικό λαό. Συγκυβερνώντας εκείνοι οι οποίοι μέχρι προχθές, μέχρι πριν από λίγα χρόνια συγκρούονταν. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα όπου η συγκυβέρνηση είναι συγκυβέρνηση τριών κομμάτων του Αντώνη Σαμαρά με την Πολιτική Άνοιξη που μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία, του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, στόχος του οποίου είναι να προστατεύσει τον κ. Παπανδρέου και να αναδείξει πάλι εκείνα τα στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη που οδήγησαν τη χώρα το 2000 σε αυτή την παράξενη σκλαβιά και του Κουβέλη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος χρησιμοποιώντας έναν αριστερό μανδύα, σκλαβώνει έναν ολόκληρο λαό οδηγώντας τον εκεί που ουσιαστικά έχει προκαθορίσει το μνημόνιο.



Είναι ξεκάθαρο σε όλο τον ελληνικό λαό ότι η πορεία αυτή, της πολιτικής της συγκυβέρνησης, που αλληλοχειροκροτείται μέσα στη Βουλή, συγκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον για να μην πληρώσουν με ποινικές ευθύνες τα εγκλήματα που έχουν κάνει κατά της πατρίδος, είναι η πολιτική που οδηγεί στον γκρεμό. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας πολίτης αυτής της χώρας που να μην βλέπει ότι το λάθος, το οποίο οι ίδιοι ομολογούν, δεν είναι ένα λάθος αλλά ένα προκαθορισμένο και σχεδιασμένο έγκλημα.



Βλέπω την τελευταία εβδομάδα να αναφέρονται όλοι στο λάθος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος βγήκε και είπε ότι ο βασικός μισθός θα πρέπει να μειωθεί και άλλο από τα 560 ευρώ, ο κύριος αυτός ο οποίος παίρνει 8.000 ευρώ, διορισμένος και στη θέση του Γενικού Γραμματέα και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και εν συνεχεία έρχεται η κυβέρνηση και τον διαψεύδει, η ίδια κυβέρνηση που όταν τους είπαμε στη Βουλή ότι οδηγούν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο μας κατηγορούσαν ως συκοφάντες και μέσα σε λίγες ημέρες από εκείνη την κατηγορία στη Βουλή οι ίδιοι ομολόγησαν ότι οδηγούν το σύνολο του ελληνικού λαού στο αγγλικό δίκαιο και μάλιστα στα λουξεμβουργιανά δικαστήρια. Ο βασικός μισθός θα μειωθεί γιατί υπηρετούν το μνημόνιο και αυτά τα οποία έχουν υπογράψει.



Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης λειτουργεί ως «λαγός», γιατί αν κανείς διαβάσει απλώς το μνημόνιο στο οποίο έχουν δεσμευτεί, όπως και την υπογραφή του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που έκαναν προεκλογικά προς τους δανειστές, θα δει το στόχο του κ. Τόμσεν. Στην τελευταία του έκθεση στο μνημόνιο λέει ότι ο βασικός μισθός πρέπει να φτάσει στα επίπεδα της Πορτογαλίας, δηλαδή στα 400 ευρώ. Και μάλιστα συνεχίζει παρακάτω και λέει ότι τα 400 ευρώ δεν αρκούν και θα πρέπει για την Ελλάδα να φτάσει στα 350 ευρώ.



Δεν πρόκειται λοιπόν για μια λάθος ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται κατά γράμμα και έχει ουσιαστικά σκοπό να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να μετατρέψει τους Έλληνες πολίτες σε υπαλλήλους των δανειστών. Αυτή είναι η πολιτική την οποία εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η σημερινή συγκυβέρνηση, μια πολιτική που έχει οδηγήσει την ανεργία στα ύψη, είμαστε οι πρωταθλητές της Ευρώπης. Έρχεται το ίδιο το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ και ανακοινώνει πριν από τέσσερις ημέρες ότι μέσα στο 2014 η ανεργία θα φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια. Δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες θα είναι χωρίς δουλειά, 2,5 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες δεν θα έχουν εισοδήματα, για ποιο λόγο; Γιατί πρέπει να ελέγξουν το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων που κάποτε ο Κονίτσης ανακοίνωνε εξ άμβωνος και τότε πολλοί προσπαθούσαν να τον περιθωριοποιήσουν.



Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων που συναντάμε εδώ στα Γιάννενα, βλέπουμε να κλείνουν τα μαγαζιά, βλέπουμε η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να «πνίγεται» από τα νέα χαράτσια και τους νέους φόρους. Βλέπουμε παντού λουκέτα. Είναι πλέον πολυτέλεια για μια μικρομεσαία επιχείρηση να είναι έξω από τον Τειρεσία. Είναι σχεδόν μικρή μειοψηφία οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.



Κάθε μέρα που περνάει με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στο γκρεμό, είναι η πολιτική αυτή η οποία θέλει να μετατρέψει όλη την παραμεθόριο της Ελλάδος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη. Σε Ειδική Οικονομική Ζώνη όμως, στην οποία δεν θα εργάζονται Έλληνες αλλά ούτε και θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή. Σε Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου θα εργάζονται με 100 ευρώ οι μεταφερόμενοι λαθρομετανάστες που εγκαθίστανται σε όλη την παραμεθόριο της χώρας μας.



Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, είναι ξεκάθαρο πια ότι η πολιτική αυτή, το πρόγραμμα του μνημονίου, δεν βγαίνει, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, ούτε μια Ελληνίδα που να πιστεύει στα ψέματα, στις απειλές και στους εκβιασμούς που η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή συνεχίζει να χρησιμοποιεί. Είναι η ίδια πολιτική και ο εκβιασμός που χρησιμοποίησαν στις εκλογές για να υποχρεώσουν τους συνταξιούχους να ψηφίσουν τα κόμματα του μνημονίου.



Είναι η ίδια πολιτική που έλεγε ότι στις 17 Νοεμβρίου του 2012 θα πτωχεύσουμε αν οι βουλευτές δεν ψήφιζαν το νέο μνημόνιο, είναι η ίδια πολιτική του εκβιασμού και της απειλής του «δόγματος του σοκ», είναι η ίδια πολιτική που πρέπει να σταματήσει σήμερα, και εδώ από τα Γιάννενα καλώ τον πρωθυπουργό της χώρας, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να δημιουργήσει άμεσα η Ελλάδα ένα μεγάλο Εθνικό Μέτωπο, να αρνηθούμε να πάρουμε τη δόση του Μαρτίου που βάζει σε αυτό το σπιράλ του θανάτου τη πατρίδα μας.



Να βάλουμε στο αεροπλάνο εκείνους που έρχονται ως νέοι κατακτητές του Δ’ Ράιχ να δώσουν εντολές για μια ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα.



Να βάλουμε στο αεροπλάνο τον Ράϊχενμπανχ, τον Φούχτελ και τον κ. Τράα που έρχονται εδώ προκειμένου να επιβάλλουν μια πολιτική που ξέρουν ότι οδηγεί στο γκρεμό και να συναποφασίσουμε οι Έλληνες να πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα μας, με μια εθνική πολιτική. Να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, να μην αφήσουμε να κατασχέσουν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό πλούτο, αυτός είναι ο σκοπός τους και αυτό είναι το σχέδιό τους.



Το σχέδιο της τρόικας και των δανειστών, το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι αφού εξαθλιώσουν την ελληνική οικογένεια, αφού φτάσει πια ο Έλληνας πολίτης στο αδιέξοδο, αφού κατασχέσουν το «κεραμίδι» που λέγαμε στο παρελθόν το σπίτι ή το χωράφι, με τη βαριά φορολογία που κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει σε ένα χρόνο, τότε να φέρουν τη λύση και η λύση ποια είναι; Η παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας.



Βρισκόμαστε στα Γιάννενα, μια περιοχή η οποία ξέρουν ότι έχει πετρέλαιο, βρισκόμαστε στην Ήπειρο, που στο υπέδαφός της ξέρουν καλά ότι κρύβει έναν ολόκληρο θησαυρό, όπως και τα νότια της Κρήτης, όπως το Αιγαίο Πέλαγος, όπως το Ιόνιο, όπως η Ηλεία.



Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους, αφού κατασχέσουν την ιδιωτική περιουσία και μας μετατρέψουν σε υπαλλήλους των 350 ευρώ, εν συνεχεία να προχωρήσουν σε δήμευση της κρατικής περιουσίας. Κρατική περιουσία, η οποία θα περιλαμβάνει τον ορυκτό πλούτο. Δεν είναι τυχαίο, να δείτε ότι το σχέδιό τους αυτό δεν είναι ένα σενάριο συνομωσίας.



Δείτε τι συμβαίνει στην Κύπρο. Προχθές συναντήθηκα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κύπρου. Ήρθε να με χαιρετήσει και για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια που προήδρευε της Μεγαλονήσου. Όταν τον ρώτησα γιατί υπέγραψε το μνημόνιο, μου απάντησε ότι δεν υπέγραψε το μνημόνιο, το μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί στην Κύπρο. Γίνονται εκλογές αύριο. Ποιος είναι ο σκοπός; Ο σκοπός είναι αυτός τον οποίο υπέγραψε η κ. Μέρκελ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όταν παρενέβη στα εσωτερικά της Μεγαλονήσου. Τι είπαν; Ότι θα πρέπει να μπει ως εγγύηση για τη Μεγαλόνησο ο ορυκτός πλούτος, το ενεργειακό κέντρο που δημιουργείται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδος, η περιοχή της Κύπρου. Να βάλουν δηλαδή ως εγγύηση για τα δάνεια που θα δώσουν, αφού σκλαβώσουν και την Κύπρο και την εθνική της κυριαρχία, ως εγγύηση προκειμένου να εκμεταλλευθούν το «Οικόπεδο 12» και ουσιαστικά τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του «Λεβιάθαν».



Να θυμηθείτε σήμερα που σας το λέω και καλώ να το σημειώσετε, οι δημοσιογράφοι που είστε εδώ. Η επόμενη λύση στην Κύπρο δεν θα είναι μόνο η κατάσχεση του ορυκτού πλούτου και του φυσικού αερίου. Θα προχωρήσουν σε λύση πακέτο μαζί με το «σχέδιο Ανάν 2». Το σχέδιο δηλαδή, το οποίο αρνήθηκε ο πατριώτης Τάσος Παπαδόπουλος για τον κυπριακό λαό . Μια ημέρα πριν από τις κυπριακές εκλογές, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον ελληνισμό της Κύπρου. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στο νησί που απελευθερώθηκε με τους αγώνες των ηρώων της ΕΟΚΑ. Και το μήνυμα είναι: «μην γονατίσετε Κύπριοι αδελφοί μας. Ελληνισμέ της Κύπρου, μην προχωρήσεις με την ψήφο σου σε παράδοση της Μεγαλονήσου, του ορυκτού πλούτου, αλλά και στην εφαρμογή ενός «σχεδίου Ανάν», το οποίο θα παραδώσει τον κυπριακό ελληνισμό για πάντα». Είναι στα χέρια του ελληνισμού της Κύπρου.



Τους καλώ να συμπαραταχθούμε όλοι και να υποστηρίξουμε τον υποψήφιο εκείνο, ο οποίος αντιτίθεται στην υπογραφή του μνημονίου και την παράδοση του ορυκτού πλούτου στα χέρια των δανειστών. Να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα που είναι υποψήφιος πρόεδρος και αποτελεί τη συνέχεια του μεγάλου ηγέτη, του Τάσσου Παπαδόπουλου.



Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, σήμερα θα ακούσουμε τις απόψεις των εισηγητών, αλλά και των πολιτών, των φοιτητών, των καθηγητών για την Υγεία. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι από τα κόμματα του παρελθόντος προσπάθησαν σήμερα να δημιουργήσουν μια κατάσταση τρομοκρατίας στην Ήπειρο. Ο κ. Περιφερειάρχης, όργανο του κ. Φούχτελ, αποφάσισε σήμερα και ενώ εξαγγείλαμε το προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , να υποχρεώσει τους δημάρχους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρεθούν σε συνέδριο. Του στέλνουμε ένα μήνυμα: σε όλη την Ελλάδα η Αυτοδιοίκηση θα περάσει από τους υπαλλήλους του Φούχτελ, σε δυνάμεις δημοκρατικές και πατριωτικές. Θα δημιουργήσουμε εθνικό μέτωπο και θα αντιμετωπίσουμε τους γονατισμένους και τους προσκυνημένους και τους τρομοκράτες. Ελληνικέ λαέ, τρομοκράτησε τους τρομοκράτες, δεν περνά ο εκβιασμός.



Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι θα δημιουργήσουμε αυτό το δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο, μέσα από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και παράλληλα, θα δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να ξεσηκώσουμε τον ελληνικό λαό, που μέχρι σήμερα δεν ενημερώνεται παρά μόνο μέσα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ή βλέποντας διάφορες σειρές τουρκικής παραγωγής.



Δεν είναι τυχαίο ότι απαγορεύθηκαν τραγούδια στην παρέλαση για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης, για να μην θιγούν, λένε, οι Τούρκοι οι οποίοι σκλάβωσαν αυτόν εδώ τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο και βλέπουμε η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην υπάρχει εθνική ταυτότητα και εθνική συνέχεια. Η απάντηση είναι η δημιουργία αυτού του πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου, ένα μέτωπο το οποίο γνωρίζουμε όλοι.



Στην Υγεία, η κατάσταση είναι ανάλογη αυτής που υπάρχει σε όλους τους άλλους τομείς της πατρίδας μας. Νοσοκομεία κλείνουν. Το 2013, μετά από πολλά χρόνια της μεταπολίτευσης, είναι η πρώτη φορά που ακούμε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικο προσωπικό ότι δεν υπάρχουν ούτε εκείνα τα υλικά τα οποία χρειάζονται για την αντιμετώπιση μικρών τραυμάτων, δεν υπάρχουν γάζες, δεν υπάρχουν σύριγγες. Τα νοσοκομεία, τα οποία «κουρεύτηκαν» από το PSI, δηλαδή η περιουσία τους ουσιαστικά που ήταν σε μετρητά, μετατράπηκε από τον Προβόπουλο σε ομόλογα, που εν γνώσει τους «κούρεψαν» στο 50%, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.



Μειώνονται συνέχεια οι προϋπολογισμοί για την Υγεία. Μαθαίνω ότι πολλά νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Βλέπετε τι συμβαίνει στα νησιά, συμπτύσσουν νοσοκομεία μεταξύ νησιών τα οποία απέχουν μεταξύ τους δύο ώρες δρόμο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Στην Υγεία η προσπάθεια η οποία κάνουν αυτή την στιγμή είναι ουσιαστικά να στριμώξουν την ελληνική οικογένεια με την απώλεια της Υγείας και εδώ έρχεται το θέμα της ασυλίας της χώρας. Τι λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ πριν ψηφιστεί ακόμα το δεύτερο μνημόνιο. Είπαμε ότι η παραίτηση από την ασυλία της χώρας δεν δίνει δυνατότητα στην κυβέρνηση της χώρας να μπορέσει να βάλει προτεραιότητες. Αύριο θα μας πουν ότι δεν έχετε λόγο να έχετε νοσοκομείο στην Πρέβεζα ή στην Άρτα γιατί; Γιατί την προτίμηση για τη διασφάλιση των πόρων δεν θα την έχει η ελληνική εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά οι δανειστές. Πρώτα θα παίρνουν οι τοκογλύφοι τα χρήματα και αυτό σημαίνει παραίτηση της ασυλίας και εν συνεχεία το κράτος θα καλύπτει τις πρωτογενείς ανάγκες.



Το ίδιο συμβαίνει με την Παιδεία. Συναντήθηκα χθες το βράδυ με φοιτητές και μου έλεγαν ότι στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων υπάρχουν σχολές που δεν έχουν θέρμανση, τα παιδιά είναι με μπουφάν και κάνουν μάθημα σε μία από τις πρώτες σχολές που ιδρύθηκε εδώ, στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.



Η κατάσταση η οποία δημιουργείται στον χώρο της Υγείας, είναι μια κατάσταση για την οποία πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε. Ποια είναι η λύση; Η λύση είναι πρώτα από όλα η επαναφορά της ασυλίας της χώρας. Τους λέμε ξεκάθαρα άλλη μία φορά, τα μνημόνια που υπογράφετε είναι άκυρα. Οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφετε δεν ισχύουν. Δεν πρόκειται να πληρώσει ο ελληνικός λαός ούτε ένα ευρώ από τα παράνομα, τοκογλυφικά, επαχθή δάνεια με τα οποία συμφωνούν εκείνοι οι οποίοι, κατά παράβαση του Συντάγματος, δεσμεύουν ή νομίζουν ότι δεσμεύουν το σύνολο της χώρας.



Τους λέμε ξεκάθαρα ότι μνημόνιο που παρέβη την εθνική κυριαρχία και την ασυλία της χώρας δεν ισχύει. Τα μνημόνια δεν ισχύουν. Εδώ καλώ και την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τα πήγαινε-έλα στην κ. Μερκελ και στους δανειστές. Να σταματήσει ο κ. Τσίπρας να επισκέπτεται εκείνους οι οποίοι ουσιαστικά επιβάλλουν την ξένη κατοχή στην χώρα μας και να έρθει η αντιπολίτευση μαζί με όσους απέμειναν και έχουν «τσίπα» στην Βουλή και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και να ανατρέψουμε αυτή την στιγμή την κυβέρνηση κατοχής, η οποία σκλαβώνει τον ελληνικό λαό.



Κλείνω δίνοντας το λόγο σε εσάς, ξεκαθαρίζοντάς σας, εμεις δεν κάνουμε συνέδριο προκειμένου να ακούσουμε τον εαυτό μας. Δεν κάνουμε συνέδριο προκειμένου να σας μιλήσουμε και να φύγουμε. Κάνουμε δημοκρατικό συνέδριο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ, για να εκλέξουμε όλα τα όργανα του Κινήματός μας και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα και την Επιτροπή, η οποία θα προταθεί από τα μέλη μας, το πώς θα διοικείται το κίνημα προκειμένου να βελτιώσουμε τις προτάσεις μας σε κάθε τομέα. Τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και βεβαίως να εγκρίνουμε στο συνέδριό μας την συνεργασία με κινήματα πολιτών που είναι απέναντι στο μνημόνιο για την δημιουργία του μεγάλου πατριωτικού και δημοκρατικού τόξου.



Καλούμε όλα τα κινήματα που ακόμα και σήμερα είναι εδώ. Τα κινήματα όπως το κίνημα «Φτάνει πια» του Γιώργου Βλάχου, τον κ. Αποστόλου με την «Ελλήνων Πολιτεία», το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα με τον Νίκο Νικολόπουλο, με τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος, με τα κινήματα εκείνα τα οποία πρέπει, κρατώντας την αυτονομία τους, να μπορέσουν να δημιουργήσουν μαζί μας τη μεγάλη εκείνη παράταξη, που θα κινητοποιήσει το σύνολο του ελληνικού λαού για να απελευθερωθούμε.



Εύχομαι στα 101 χρόνια που θα γιορτάσουμε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, να γιορτάσουμε μαζί την απελευθέρωση της Ελλάδος από την ξένη κατοχή. Να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια ελεύθερη πολιτεία και θυμηθείτε φίλες και φίλοι ότι από αυτόν εδώ τον τόπο ξεκίνησε η απελευθέρωση της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία. Δεν υπάρχουν τώρα Ευεργέτες, υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα. Υπάρχουν όμως ελληνικές ψυχές, οι οποίες είναι έτοιμες να συμπαραταχθούν, για να ενώσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.



Σας ευχαριστώ πολύ.»


Σχόλια