Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η φωνή της πατριωτικής συνείδησης και ευθύνης που αφυπνίζει τους Έλληνες

Η Ελλάδα φέρει πάνω της και επισήμως το στίγμα μίας δεινής ανθρωπιστικής κρίσης μετά τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με γέροντες και μεσήλικες να απλώνουν ικετευτικά τα χέρια για να πιάσουν τις τελευταίες σακούλες τρόφιμα που είχαν απομείνει στους παραγωγούς οι οποίοι έκαναν δωρεάν διανομή των αγαθών τους.
Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου επιβεβαιώνοντας ότι η Πατρίδα μας διέρχεται μία νέα ξενόφερτη κατοχή και το βέβαιο είναι, ότι με τη συνέχιση της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής που σημαίνει σκληρή λιτότητα, άγρια φορολόγηση και υψηλή ανεργία, τα ακόμη χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν προσδιορίζονται ήδη από το γεγονός ότι η τελευταία επίσημη καταμέτρηση της ανεργίας φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας ακόμη και την Ισπανία. Φυσικά το 26,8% είναι ένα πλασματικό ποσοστό καθώς δεν προσμετρώνται μεγάλο κομμάτι της αδήλωτης ανεργίας, ο τεράστιος αριθμός υποαπασχολούμενων και υποαμοιβόμενων, όλοι οι μισθωτοί που δουλεύουν μήνες χωρίς να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που πληρώνονται με μεταχρονολογημένες επιταγές με πιθανότητα να μην πάρουν ποτέ τα λεφτά τους, καθώς και εκείνοι που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα αλλά δεν έχουν πλέον ούτε δείγμα πελάτη. Με βάση όλα αυτά, κάθε άλλο παρά άστοχη εμφανίζεται η εκτίμηση που είχε δώσει το φθινόπωρο το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για ανεργία σε ποσοστό 35% εντός του τρέχοντος έτους.
Εξίσου συνταρακτικά είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από έρευνα εταιρείας μετρήσεων για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για τις δαπάνες και τα έσοδα των νοικοκυριών μας. Επιβεβαιώνεται ότι από τη λεγόμενη «κοινωνία των δύο τρίτων», όπου το επαπομείναν 1/3 βιώνει εντός του φάσματος της φτώχειας, της υστέρησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, βρισκόμαστε σε πορεία μετάβασης προς την «κοινωνία του ενός δευτέρου». Σύμφωνα με την έρευνα, 50% του πληθυσμού της χώρας δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνεια, αγοράζει αγαθά δεύτερης ή και χαμηλότερης ποιότητας για να βγάλει πέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το 70% έχει κάνει σημαντικές εκπτώσεις στην ποιότητα και μειώσεις στην ποσότητα της διατροφής, ενώ για το 92% τα καινούργια ρούχα και παπούτσια είναι πλέον πολυτέλεια. Με απλές λέξεις, ένας στους τρεις Έλληνες είναι ήδη εξαθλιωμένος ενώ η τελευταία τάση που καταγράφεται είναι ότι ένας στους δύο από όλους εμάς, κινείται στο οικονομικό περιθώριο.
Τα δυσμενή ευρήματα, που αντικατοπτρίζουν μία ακόμη δυσμενέστερη πραγματικότητα, δεν σταματούν δυστυχώς εδώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι ατομικές οικονομικές προσδοκίες είναι εξαιρετικά χαμηλές αφού το 72% απαντά ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα μέσα στο 2013, κάτι που επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ψυχολογία του καταναλωτή και επιδεινώνει τον οικονομικό κύκλο. Επίσης, η αναζήτηση όλο και φθηνότερων, χαμηλότερης ποιότητας προϊόντων, ευνοεί τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και πληγώνει ακόμη περισσότερο τους λιγοστούς εναπομείναντες ντόπιους παραγωγούς και βιοτέχνες. Η έρευνα καταγράφει ακόμη ότι ένας στους δύο Έλληνες είναι ανοικτός να κάνει παζάρι για αγορά αγαθού ή υπηρεσίας χωρίς απόδειξη προκειμένου να του κάνουν σκόντο και επομένως, το κράτος αιμορραγεί από την απώλεια φόρων, ενώ
περιμένοντας οι περισσότεροι καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων, τα μαγαζιά λειτουργούν ουσιαστικά δύο μήνες το χρόνο και τους άλλους δέκα κάθονται.
Τι επισφραγίζουν όλα αυτά; Τι άλλο πέρα από τη «λάθος συνταγή, το λάθος φάρμακο, που αντί να γιατρεύει τον ασθενή, τον σκοτώνει»! Πρόκειται για το εγκληματικό λάθος στο μαθηματικό (αλλά και ουσιαστικό) υπολογισμό των αρνητικών συνεπειών πάνω στην Οικονομία που φέρνουν οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και η αύξηση της φορολογίας, το οποίο αποκάλυψε ο επιστημονικός επικεφαλής του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τζέρυ Ράϊς. Παρ’ όλα αυτά η Τρόϊκα, η συγκυβέρνηση των τριών προθύμων, καθώς και οι κεντρικοί διαχειριστές της πολιτικής του απόλυτου αδιεξόδου Ράϊχενμπαχ και Στουρνάρας, αρνούνται να αλλάξουν το λάθος. Ρίχνουν την Οικονομία και την Κοινωνία σε ένα σκοτεινό βάραθρο, το ξέρουν, το ομολογούν, το παραδέχονται, αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένουν. Έτσι επιβεβαιωνόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι εκτελείται οργανωμένο σχέδιο οικονομικής εξαθλίωσης της Πατρίδας μας και των συμπατριωτών μας. Και δεν είναι το μοναδικό γεγονός στο οποίο επιβεβαιωνόμαστε. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί με τη θέση μας γύρω από τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την οποία έχει επιβεβαιώσει τόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόϊκα Πωλ Τόμσεν, όσο και η επικεφαλής του Οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ. Και είναι εξοργιστικό και παραπάνω από αποδεικτικό των πραγματικών προθέσεων και στόχων που υφίστανται, ότι στη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι Μερκελικοί υπερηγεμόνες, αλλά ακόμη και ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους επιτελείς του δεν θέτουν ως ζήτημα άμεσης πολιτικής παρέμβασης και διόρθωσης, τη βιωσιμότητα της ελληνικής Οικονομίας και το λάθος του ΔΝΤ.
Γενικά αποδεικνύεται ότι όλα όσα ισχυριζόμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αληθινά και απολύτως ακριβή, μολονότι δεχόμαστε συνέχεια λάσπη ότι είμαστε τάχα λαϊκιστές και κινδυνολόγοι, χωρίς τις περισσότερες φορές να μας δίνεται η δυνατότητα να απαντούμε μέσω παρουσίας στα MME. Πέρα από τη «λάθος συνταγή» της πολιτικής του Μνημονίου και το χρέος, αξίζει να θυμίζουμε πώς η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γεωργίου για την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ έρχεται να επαληθεύσει τις δικές μας καταγγελίες. Αλλά και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Ραγκούση γύρω από την ιθαγένεια, επίσης επιβεβαιώνει την σχετική πρόταση νόμου για αλλαγή του νόμου αυτού, που είχαμε υποβάλλει με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις εκλογές.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η φωνή της πατριωτικής συνείδησης και ευθύνης που αφυπνίζει τους Έλληνες από ολόκληρο το δημοκρατικό κοινωνικό τόξο προκειμένου να καταργήσουμε τα Μνημόνια και να καταγγείλλουμε τις δανειακές συμβάσεις εφόσον αποδεικνύεται πλέον από παντού, από τους πάντες και από τα πάντα, ότι αποτελούν προϊόντα μεθόδευσης πολιτικών και οικονομικών κέντρων που λειτουργούν για λογαριασμό εγχώριων και αλλοδαπών κερδοσκοπικών συμφερόντων. Ερχόμαστε όμως πλέον να υποβάλλουμε και συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν την Κοινωνία, την Οικονομία και την Αγορά.
Σε εκδήλωση του Κινήματος στον Πειραϊκό Σύνδεσμο την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση που έχουμε από την αρχή της προσπάθειάς μας, για επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Θα είναι τόσο γρήγορη και τεράστια η επανεισροή χρήματος στην κατανάλωση, που θα δημιουργήσει ένα θετικό σοκ ως προς τις επιχειρήσεις, την απασχόληση, ακόμη και την είσπραξη φόρων από το κράτος. Ο πρόεδρος του Κινήματος μίλησε ακόμη για κούρεμα στα δάνεια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο βάσει της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι οφειλέτες, αλλά και ηθική υποχρέωση στην οποία πρέπει να υποβληθούν οι τράπεζες αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν σε βάρος του δημοσίου χρέους και με χρήματα του ελληνικού λαού. Επανέλαβε την πρόταση του εθνικού λογαριασμού για την συγκέντρωση των οφειλών που έχουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκδοση της φορολογικής και ασφαλιστικής τους ενημερότητας, καθώς και το σπάσιμο των οφειλών τους μέχρι 240 δόσεις. Πρότεινε να τεθεί ο φόρος εισοδήματος στο πλαφόν του 8-10% με στόχο να καταστεί η χώρα μας ανταγωνιστική για επιχειρηματίες και επενδυτές ανάμεσα στα γειτονικά μας κράτη και σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, ενώ σε ότι αφορά τις τιμές στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης έθεσε όριο ανώτερης διατίμησης στο 1 ευρώ ανά λίτρο, εφόσον οι τρέχουσες τιμές δικαιολογούν μόνο τα συμφέροντα των κερδοσκόπων, των μεσαζόντων και των λαθρεμπόρων, καθώς και τη μανία του κράτους για άκρατη υπερφορολόγηση. 
Πιστοί στην εφαρμογή του μνημονιακού μονοδρόμου, οι κκ. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης και ο κ. Στουρνάρας κωφεύουν μπροστά σε αυτές τις θαρραλέες και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν άμεσα την ψυχολογία της Οικονομίας και της Αγοράς και να δώσουν βαθιά ανάσα ανακούφισης στην Κοινωνία. Και με τις γνωστές καθεστωτικές τους λογικές αντιμετωπίζουν με μέσα καταστολής και επιστράτευσης τις απεργιακές κινητοποιήσεις από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, με τελευταία εκείνη των ναυτεργατών που παλεύουν για αυτονόητα δικαιώματα όπως την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το ίδιο έκανε η συγκυβέρνηση των τριών με την περίπτωση των εργαζόμενων στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, ενώ καραδοκούν να δουν τι τελικά θα αποφασίσουν και οι αγρότες, ως προς την εξέλιξη του αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Το μέγεθος της υποκρισίας και της αναλγησίας των κυβερνητικών συνεταίρων αναδεικνύεται ακόμη και από το γεγονός που απεκάλυψε ο Πάνος Καμμένος με δήλωσή του, ότι 14 Απριλίου του 2006, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους σημερινούς δύο κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους είχαν υπογράψει και υποβάλλει στη Βουλή πρόταση νόμου με την οποία χαρακτήριζαν «αδικαιολόγητες» τις αποφάσεις για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακόμη και αν συνοδεύονταν από δικαστική απόφαση που θα κήρυσσε μία απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Παράλληλα η συγκυβέρνηση εξαπολύει εκστρατεία φαιάς προπαγάνδας σε βάρος των απεργών χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού» και επιχειρώντας να στρέψουν τη μία κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα ενάντια στην άλλη. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέκουμε στο πλευρό των αγωνιστών του δικαιώματος στο μεροκάματο, στην απασχόληση, στην αξιοπρέπεια, στην προοπτική για ένα καλύτερο αύριο που θα δώσει σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις δυνατότητες για δημιουργία, πρόοδο και ευημερία. Απευθύνουμε έκκληση να μην στραφεί καμιά κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα ενάντια στην άλλη, να μην περάσει η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης. Να πάνε οι ναυτικοί να συνταχθούν στα χωράφια και τα τρακτέρ μαζί με τους αγρότες και οι αγρότες, στα λιμάνια και τους κάβους μαζί με τους ναυτικούς, βρίσκοντας ταυτόχρονα μεταξύ τους το μέτρο της συνεννόησης και της ισορροπίας ως προς τις όποιες επιπτώσεις προκαλούν οι κινητοποιήσεις τους. Αντίπαλος καθενός δεν είναι ο χειμαζόμενος συμπατριώτης του, αλλά οι δυνάμεις της ξενόφερτης κατοχής και οι εδώ συνεργαζόμενοι.
Ο καθεστωτισμός της συγκυβέρνησης, ο οποίος ταυτίζεται με τη γενικότερη επιχείρηση ποδηγέτησης της ελεύθερης δημοκρατικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη και χειραγώγησης της κοινής γνώμης προκειμένου να περάσουν ανεμπόδιστα οι μεθοδεύσεις της Τρόϊκα και των δανειστών, αντικατοπτρίζεται και από την επέκταση και εντατικοποίηση της εφαρμογής του σχεδίου Νόμος και Τάξη. Αναντίρρητα πιστεύουμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας από τη μεριά του πολίτη και είμαστε υπέρμαχοι μίας πολιτικής που θα υπηρετεί τη δημόσια τάξη, αρκεί να στηρίζεται στη λήψη μέτρων πρόληψης και αποτελεσματικότητας, όχι στην κατασκευή εικόνων και επικοινωνιακών εντυπώσεων και στη καταστρατήγηση κάθε αντίληψης που σχετίζεται με τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες συλληφθέντων κακοποιών νεαρής ηλικίας οι οποίοι φαίνεται πώς έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια πριν, δημιούργησαν έκπληξη στους κύκλους της διεθνούς ειδησεογραφίας και έθεσαν στους Έλληνες πολίτες έναν βαθύ προβληματισμό ως προς τις ιδεολογικές προεκτάσεις των ενεργειών της υπουργών και των στελεχών της συγκυβέρνησης, αλλά και ποιο είναι πραγματικά το πολιτικό κλίμα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι κκ. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εναντιωνόμαστε στο οργουελικό μέλλον της Ελλάδας όπως το κατασκευάζουν σήμερα οι τρεις συγκυβερνώντες και όπως το έχουν σχεδιάσει οι δυνάμεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πρεσβεύουμε το όραμα και τη δράση μίας νέας πατριωτικής δημοκρατικής παράταξης που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους Έλληνες που κινούνται μακριά από τη λογική των άκρων και των ακροτήτων και πιστεύουν σε μία ανεξάρτητη δυνατή Ελλάδα με ελεύθερους πολίτες. Διατηρώντας πανισχυρές τις οχυρωματικές μας γραμμές και με ανοδική τάση, όπως έδειξαν ως προς την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (π.χ. Public Issue για το συγκρότημα ΣΚΑΪ-Καθημερινή, 8%), είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, που θα μας μεταφέρει από την πρώτη γραμμή του αντιμνημονιακού αγώνα στην ηγετική θέση μίας εθνικής διακυβέρνησης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 

Σχόλια