Όσο ο κ. Μέργος παραμένει στη θέση του η άποψή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, συνιστά κυβερνητική τοποθέτηση και όχι πολιτική παραφωνία

Η απαράδεκτη δήλωση του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τις οποίες επιχειρεί να απορροφήσει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχοντας χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία βρίσκεται στον κόσμο της. Τα έσοδα καταβαραθρώνονται και η κυβέρνηση απειλεί με κατασχέσεις τον μικρομεσαίο Έλληνα πολίτη.
Οι επενδύσεις αναζητούνται από τον κ. πρωθυπουργό στο Κατάρ, οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρούν και η λύση είναι να πέσει και άλλο ο κατώτατος μισθός; Η γενιά των 700 ευρώ έχει γίνει ήδη γενιά των 500 ευρώ. Πόσο ακόμα θα πέσει άραγε ο κατώτατος μισθός;
Ο Γενικός Γραμματέας είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι υπηρεσιακός παράγοντας, όσο ο κ. Μέργος παραμένει στη θέση του η άποψή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, συνιστά κυβερνητική τοποθέτηση και όχι πολιτική παραφωνία.

Αν ο κ. Μέργος υπέπεσε πράγματι σε τόσο χοντρό λάθος, η διόρθωση του λάθους μεταφράζεται σε παύση ή παραίτησή του. Όσο παραμένει στη θέση του η κυβέρνηση είτε δεν ακυρώνει ολοκληρωτικά την τοποθέτησή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, είτε αποδέχεται σιωπηρά ότι τον χρησιμοποίησε ως "λαγό".
ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Σχόλια