Βλαχοτάγαρα, δεν μιλάτε σε πρόβατα!

Γράφει ο Δευκαλίων
Όπως όλοι γνωρίζουμε συνεδρίασε τις τελευταίες ημέρες η Ε.Ε. προκειμένου να εγκρίνει τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2014-2020. Με αφορμή λοιπόν τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου για την Ελλάδα απολαύσαμε και πάλι την version της βλαχοταγαρέ style κυβερνητικής προπαγάνδας με την ονομασία «ήρθαν τα λεφτά».

Τι θέλουμε να πούμε; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η πρόσφατη σύνοδος της Ε.Ε. έγινε για να εγκριθεί το «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020. Συντομογραφία Π.Δ.Π».
Στα πλαίσια λοιπόν του νέου Π.Δ.Π λειτουργεί και το πρόγραμμα «Κοινοτικό Στρατηγικό Πλαίσιο. Συντομογραφία-Κ.Σ.Π». Το πρόγραμμα αυτό αντικαθιστά το γνωστό μας ΕΣΠΑ.
Τώρα το γεγονός ότι η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίζει να μιλάει για ΕΣΠΑ έχει ελάχιστη πρακτική σημασία, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει και τον χαρακτηρισμό βλαχοτάγαρα. Οι άνθρωποι ήταν και παραμένουν τουλάχιστον ανενημέρωτοι, για να μην πούμε και γράψουμε τίποτε χειρότερο.
Πάμε τώρα παρακάτω. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της πρόσφατης Συνόδου για την Ελλάδα προβλέπονται τα εξής κονδύλια:
1.      Ταμείο Συνοχής,  3,41 δις ευρώ
2.      Ανεπτυγμένες Περιφέρειες, 2,5 δις ευρώ.
3.      Περιφέρειες υπό μετάβαση, 2,1 δις ευρώ
4.      Λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες, 6,1 δις ευρώ.
5.      Στόχος 3, 0,21 δις ευρώ.
Σύνολο 14,32 δις ευρώ.  Προσέξτε! Η Ελλάδα, χώρα που πλήττεται από μία πρωτοφανή ύφεση παίρνει 6,380 δις ευρώ λιγότερα από όσα πήρε την περίοδο 2007-2013. Δηλαδή τότε που πάντα σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της εποχής θα αναπτύσσονταν με ρυθμούς έως και 5%. Και αυτή την μείωση των κοινοτικών προγραμμάτων τα θηρία της κυβερνητικής προπαγάνδας την χαρακτηρίζουν επιτυχία. Τι άλλο άραγε θα δούμε και θα ακούσουμε;
Υπάρχει όμως και συνέχεια...  - Στο παραπάνω πακέτο έχουν προστεθεί και 1,35 δις ευρώ για την Αττική, προκειμένου να καταπολεμηθεί η τρομακτική ανεργία που πλήττει την περιοχή. Σωστά διαβάσατε 1,35 δις ευρώ για να βρουν δουλειά περίπου 1 εκατ. άνεργοι! Ήτοι 1.350 ευρώ για κάθε άνεργο σε χρονικό βάθος επταετίας. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, 193 ανά άνεργο και ανά έτος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ελπίδα για τους... άνεργους. Ίσως στην άλλη ζωή κάτι να γίνει. - Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο σε αυτό το κονδύλι είναι το εξής: Προκειμένου ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς να πείσει για την ανάγκη κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας, παρουσίασε μελέτη του πλέον έγκριτου Οικονομικού Ινστιτούτου Roland Berger. Τι λέει αυτή η μελέτη; Ότι ο περιβόητος δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ξεπερνά την τιμή 0,7, ενώ είναι πιθανόν να φτάνει έως και 2!  - Η κυβέρνηση λοιπόν γνωρίζει την αλήθεια για το μέγεθος της ύφεσης που πλήττει την Ελληνική Οικονομία, για κάθε 1 ευρώ που φεύγει από την αγορά λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. Παρ’ όλα αυτά συνέταξε προϋπολογισμό με βάση την τιμή 0,7 και αποδέχτηκε ανάλογη άποψη της τρόικα προκειμένου να συντάξει το 3ο Μνημόνιο. Τώρα η τρόικα τα «γυρίζει» και μιλάει για λάθος. Το ερώτημα όμως παραμένει και είναι αδυσώπητο! Η κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια για τον περιβόητο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα το λάθος.  - Και μόνο το παραπάνω γεγονός οδηγεί σε ένα συμπέρασμα που ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων υποστηρίζει εδώ και καιρό. Και το 3ο Μνημόνιο και ο Προϋπολογισμός πάνε στα βράχια, κάτι που γνωρίζουν εκ των προτέρων και η κυβέρνηση και η τρόικα.
Έχουμε όμως και τα αγροτικά κονδύλια. Την περίοδο 2007-2013 η Ελλάδα πήρε 18,7 δις ευρώ. Μετά τον πρόσφατο περιφανή κυβερνητικό θρίαμβο η Ελλάδα θα πάρει 16,5 δις ευρώ. Απλά μαθηματικά, 2,2 δις ευρώ λιγότερα.
Σε αυτά τα κονδύλια θα πρέπει να προστεθούν και προβλέψεις για επί πλέον 3,7 δις ευρώ (που θα δοθούν εφ’ όσον πληρούνται από την χώρα μας οι σκληρές προϋποθέσεις που πάντα βάζει η γραφειοκρατία των Βρυξελών) για την Ανάπτυξη της υπαίθρου.
Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς εν γνώσει του και για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους χρησιμοποίησε αυτές τις προβλέψεις για να αυξήσει το ποσό των αγροτικών κονδυλίων κατά 1,8 δις ευρώ.
Με βάση όσα αναφέραμε παραπάνω προκύπτει ένα και μόνο ένα συμπέρασμα: Η χώρα μας πλήττεται από μία πρωτοφανή ύφεση οποία δεν είναι αποτέλεσμα λάθους, αλλά συνειδητής απόκρυψης των αρνητικών δημοσιονομικών προβλέψεων. Παρ’ όλα αυτά πήρε λιγότερα χρήματα από όσα πήρε την περίοδο που αναπτύσσονταν με αξιόλογους ρυθμούς.
Αυτό το απόλυτα τεκμηριωμένοι συμπέρασμα, το οποίο οι αμαθείς κυβερνητικοί γκαιμπελίσκοι προσπαθούν με παλαιομοδίτικες μεθόδους να αποκρύψουν από τον Ελληνικό λαό. Όμως υπάρχουν και τα επίσημα κείμενα και κάποιοι «περίεργοι» που έχουν την κακή συνήθεια να τα διαβάζουν..
Βλαχοτάγαρα, δεν μιλάτε σε πρόβατα!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/blog-post_10.html

Σχόλια