ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της μακροχρόνιας έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά κυρίως λόγω των λανθασμένων επιλογών των ασυντόνιστων ενεργειών της τελευταίας θητείας του ΠΑΣΟΚ και των προσταγών της τρόικας έχουν διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα τοπίο. Η κατάσταση αυτή, δημιουργεί ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον τομέα Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να παρέξουν το αγαθό της ασφάλειας υπό λίαν αρνητικές συνθήκες.


Πέραν της οικονομικής κατάστασης και των εξωτερικών απειλών, οι ΕΔ της χώρας πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα κλίμα μεθοδευμένης απαξίωσης που έχει δημιουργηθεί από επανειλημμένες επιθέσεις (φραστικές ή όχι) στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Με σκοπό την υπερκομματική αντιμετώπιση στρατηγικών ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, δημιουργείται υπό τον Πρωθυπουργό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Κύριος λοιπόν στόχος του προγράμματός μας, είναι να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο κύρος και να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ώστε να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού, και οι υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να καταφέρουν αναπόσπαστες να οδηγήσουν τη χώρα σε ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Αξονες πολιτικής

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας που διαμορφώνονται στην περιοχή, τις δυνατότητες που μας δίνει η ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τους περιορισμούς από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, το πρόγραμμά μας εστιάζει στα εξής:
Η ευθύνη της πολιτικής διοίκησης του Υπουργείου παραμένει στην πολιτική ηγεσία.
Ανώτατο όργανο πλήρους διοίκησης των Ε.Δ είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Η εξέλιξη των ένστολων στελεχών του Υπουργείου αποφασίζεται αποκλειστικά από ένστολους με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια.

Αποκατάσταση του ηθικού των ΕΔ.

Κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών στελεχών

και προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και

συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων.

Αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος (κάθετη και οριζόντια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Επίλυση μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, σε θέματα διαβίωσης, μεταθέσεων, εξέλιξης, ασφάλειας και υγείας

Επένδυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μέλλοντος, με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτών σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχομένης εκπαίδευσης, και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών.
Επανεξέταση των αιτημάτων κατασκευής Τεμένους σε εκτάσεις και υποδομές που ανήκουν κατά κυριότητα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Ενεργοποίηση και επανασύσταση Ειδικής Εφεδρικής Μονάδας Μηχανικών και Τεχνικών Έργων, στελεχωμένη από εφέδρους Μηχανικούς ή Τεχνικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών για προμήθειες και εξοπλισμούς, για τη διασφάλιση πλήρους διαφάνειας, την ταχεία ικανοποίηση των αναγκών και την εξοικονόμηση πόρων.

Αναδιοργάνωση παραγωγικών Μονάδων – Εργοστασίων για μείωση του κόστους λειτουργίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και έξοδο στις διεθνείς αγορές για διάθεση των προϊόντων.

Ανάπτυξη – αναδιοργάνωση υπαρχόντων ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη συνεργασίας με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων

Ταξίαρχος Π.Α ε.α

Πολιτευτής Ν. Λάρισας & Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τομέα Εθνικής Άμυνας

Σχόλια

  1. Αυτό ακριβώς χρειαζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τεκμηριωμένες προτάσεις, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα πάντα.

    Συγχαρητήρια Μπάμπη! Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τις είδες τις τεκμηριωμένες απόψεις ?
      Γενικολογία και ευχολόγιο ....
      Πέραν του ότι πολλά από αυτά που γράφονται ήδη έχουν πάρει τον δρόμο τους. Φαίνεται ο εμπνευστής τους έχει χάσει κάθε επαφή με τις ΕΔ λόγω της ενασχόλησής του με τα αγροτικά και ότι στο περασμά του από τις ΕΔ δεν κατάλαβε τι του γινόταν ....

      Διαγραφή
  2. Το ποιος είναι άσχετος είναι ένα θέμα...
    Το σίγουρο είναι ότι εγώ σε αντίθεση με εσένα, ανώνυμε,ζηλόφθονε και εμπαθή με το πρόσωπό μου, σχολιαστή έχω γράψει την όποια ιστορία μου στην Αεροπορία και αυτό που εισπράττω είναι αγάπη και εκτίμηση...
    Μπορείς να πεις και εσυ το ίδιο για τον εαυτό σου ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζηλόφθονος και εμπαθής με το πρόσωπό σου ?
      Σιγά ρε φίλε .....
      Επί της ουσίας, όποιος ξέρει από τις ΕΔ με αυτά που γράφονται πιό πάνω καταλαβαίνει οτι έχουν γραφεί από κάποιον που ΔΕΝ γνωρίζει και έχει χάσει κάθε επαφή με την σημερινή κατάσταση.
      Και μια και μας το παίζει και ξερόλας, για δώσε μας το βιογραφικό σου για να δούμε από που έχεις περάσει και τι εμπειρίες έχεις από τα δρώμενα στις ΕΔ.
      Τέλος, αν εύ έχεις γράψει ολά τα πιο πάνω, μαθε να δέχεσαι κριτική και απαλλάξου από το σύνδρομο καταδίωξης ....

      Διαγραφή
    2. Έχω καλύτερα και πιο σημαντικά πράγματα να κάνω, απ το να ασχολούμαι μαζί σου..
      Πάντως εσύ συνέχισε ανελλιπώς να με διαβάζεις...
      Όλο και κάτι θα μάθεις...


      Διαγραφή
    3. Μόλις ζήτησα βιογραφικό, σταμάτησες να ασχολείσαι μαζί μου .....
      Mεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου και το μέτριο μπλογκ σου, που νομίζεις οτι θα σε διαβάζω ανελλιπώς ....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.