Μ. Χρυσοβελώνη: «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για την Εθνική Ανεξαρτησία»


Μετά την ολοκλήρωση στη Θεσσαλονίκη των εργασιών του σημερινού προσυνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα εθνικά θέματα, η Αν. Γραμματέας Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα εδώ στην Θεσσαλονίκη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συζητήσαμε για το μέλλον της Ελλάδας.
Για ένα νέο όραμα για την χώρα, μια νέα Εθνική Στρατηγική για το σύνολο του Ελληνισμού. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ξεχνάμε ποτέ πως εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται έξω από τα σημερινά Ελλαδικά σύνορα. Και δεν μιλώ βέβαια μόνο για τους απόδημους. Υπάρχουν οι αυτόχθονες βορειοηπειρώτες, οι κύπριοι αδελφοί μας, οι ομογενείς στην πρώην Σοβιετική Ένωση, οι Έλληνες των Σκοπίων και γενικότερα οι Ελληνικές μειονότητες της Βαλκανικής που επιβιώνουν χωρίς την στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Χωρίς βοήθεια αλλά με πίστη στην Ελληνική Πατρίδα.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική η σημερινή παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Θεσσαλονίκη εμπεριέχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Εδώ, στη καρδιά της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, το Κίνημα μας αφουγκράζεται τους Μακεδόνες και δίνει μια ιερή υπόσχεση. Δεν θα κρύψουμε πότε το πρόβλημα των Σκοπίων κάτω απ΄το χαλί όπως κάνει σήμερα ο κ. Σαμαράς. Θα τιμήσουμε την δέσμευση του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου για ανυποχώρητο διεθνή αγώνα υπέρ των δικαίων της Μακεδονίας και των Μακεδόνων. Γιατί είναι σήμερα -περισσότερο από ποτέ άλλοτε- επίκαιρη η ρήση του Ίωνα Δραγούμη που συνόψισε το διακύβευμα της Εθνικής μας Υπόθεσης ως εξής:

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα κι από την ψοφιοσύνη. Θα μας λυτρώσει από τον αισχρό ύπνο και θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στη χώρα μας. Αυτές τις καταστάσεις εξάρτησης και ξεπεσμού αντιπαλεύουμε. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ έχουμε συσστρατευθεί εθελοντικά για να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε τελικά εκείνους που επιδιώκουν την διατήρηση της διαφθοράς και της ξένης εξάρτησης της Πατρίδας».


Σχόλια