Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Τα Τρίκαλα, τα Μανάβικα και ο θρυλικός... Σακαφλιάς

   Πρόκειται για μία από τις παλιές γειτονιές των Τρικάλων, η οποία αποτελεί φυσική συνέχεια του Βαρουσίου. Είναι τα Μανάβικα. Εκεί, τα κτίρια είναι όλα κτισμένα με τον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό: από συμπαγές τούβλο, ψηλοτάβανα με πατάρι και μεγάλα ανοίγματα.
    Τα Μανάβικα παρουσιάζουν μια εξελικτική πορεία στην μακρόχρονη ιστορία τους. Τη δεκαετία του 1920, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Τρικκαίων, λειτουργούσαν εκεί οι παλιοί οίκοι ανοχής της πόλης, τα λεγόμενα "στενά", ουζερί και ταβερνάκια. Όταν οι οίκοι ανοχής σταμάτησαν να λειτουργούν στη γειτονιά, στα κτίρια αυτά άρχισε να λειτουργεί η λαχαναγορά.
    Σήμερα, πλήρως ανακαινισμένα, στο μεγαλύτερο βαθμό, τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια, διατηρώντας την παραδοσιακή τους μορφή και τη συνέχειά τους στο χρόνο.
    Τα Μανάβικα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους ομορφιά, εξακολουθούν να προσελκύουν την προσοχή των Τρικαλινών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης.
    Εδώ και τέσσερα χρόνια, μια εικαστική παρέμβαση κοσμεί τα Μανάβικα. Πρόκειται για μια τοιχογραφία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2006 και καταλαμβάνει επιφάνεια 150μ2.
    Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος "Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε Τοπικές Ζώνες Μικρής Κλίμακας στον Άγιο Οικουμένιο Τρικάλων", που ανέλαβε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή την αισθητική ανάπλαση όψεων των κτιρίων. Η τοιχογραφία εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων και της Δημάρχου του 5ου διαμερίσματος της Λυών.
    Η εταιρεία SACVL, οι ζωγράφοι της εταιρείας Cite de la Creation και οι ηλεκτρολόγοι της εταιρείας ΗΤΕ- εταιρείες καταξιωμένες στο διεθνή χώρο, με έργα τεχνοτροπίας της "Αρχιτεκτονικής Οφθαλμαπάτης" και ανάλογες εργασίες στη Λυών, στο «Σόφιτελ» (Sofitel) του Καΐρου, μια μεγάλη επιφάνεια στη Ρωσία, το «Καστίγιο Ντε Μόρο» (Castillo de Moro) στην Κούβα, το μουσείο «Ερμιτάζ» (Ermitage) στην Αγία Πετρούπολη (Saint Petersbourg) και αλλού- ανέλαβαν το έργο.
    Η τοιχογραφία είναι μοναδική στα Τρίκαλα και στην Ελλάδα και αποδίδει, με ρεαλιστικό τρόπο, την αναπαράσταση της καθημερινότητάς μας: Εικόνες από τα μπαλκόνια των σπιτιών, η ταβέρνα και το μουσικό της πρόγραμμα, οι τραγουδοποιοί στα μπαλκόνια, η λαϊκή αγορά με τις νοικοκυρές να κάνουν τα ψώνια τους, τα παιδιά ανέμελα στο παιχνίδι της γειτονιάς. Εικόνες απλές, καθημερινές αλλά και τόσο προσφιλείς.
    Η εξαιρετική δουλειά των ζωγράφων και ο επιμελημένος φωτισμός δίνουν μια άλλη αίγλη στη γειτονιά. Η τοιχογραφία αποτελεί πραγματικά πόλο έλξης των περιπατητών και θαμώνων της περιοχής και τους μεταφέρει, νοητά, στο χθες της περιοχής.

    Τα Τρίκαλα και ο Σακαφλιάς

Τα ψεύτικα τα λόγια..και η Αξιοπρέπεια

Ακούσαμε λόγια, λόγια πολλά και ψεύτικα..

Από το βήμα της βουλής ο Α. Κακλαμάνης παραδέχεται ότι, έχουμε επέλαση του καπιταλισμού που βάζει ταφόπλακα σε κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα και όμως ψηφίζει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Υπήρξε όμως και μια διαφορετική παρουσία και ομιλία, αυτή της Σοφίας Σακοράφα που προτίμησε να κρατήσει την αξιοπρέπεια της.

Και η υπομονή των Ευρωπαίων έχει όρια... μετά λένε αυτό που λέει κι ο Πάγκαλος και στέλνουν το ΔΝΤ

Το παραπάνω ήταν το συμπέρασμα των συζητήσεων ΓΑΠ-ΠΑΠ για το πως θα φέρουν το ΔΝΤ στην Ελλάδα μιας και όπως έχει αποκαλύψει ο Σαχοινίδης αυτή ήταν η πρώτη σκέψη τους με το που ήρθαν στην εξουσία.


Να εξαντλήσει την υπομονή λοιπόν των Ευρωπαίων ανέλαβε ο Παπακωνσταντίνου και τα κατάφερε περίφημα όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Πάρτε ένα μικρό δείγμα:


Στις 10 Νοεμβρίου, ενώ είναι γνωστό ότι το έλλειμμα το πήγαν στο 12,6%, πάει στο Ecofin στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωπαίοι του λένε πρέπει να κάνεις αυτό, εκείνο, το άλλο... τους λέει ΝΑΙ και γυρίζει στην Ελλάδα...


Με το που γυρίζει φωνάζει τους δημοσιοπαπαγάλους και διαδίδει για να ακούσουν οι Βρυξέλλες:


"Στόχος είναι να προχωρήσει σταδιακά και σε βάθος χρόνου η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, διαφυλάσσοντας όμως «κάποια» δικαιώματα, όπως είπε ο υπουργός.
Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διένειμε και τις συστάσεις της Κομισιόν προς την Ελλάδα -που παρουσιάστηκαν ανεπίσημα στο Ecofiτης Τρίτης- για τη λήψη σκληρών μέτρων σε ασφαλιστικό και κυρίως στο εργασιακό καθεστώς. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται απλώς για μία έκθεση που συζητήθηκε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. και ότι δεν έδωσε καμία δέσμευση στους Ευρωπαίους ομολόγους του."
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_12/11/2009_336859


Είναι δυνατόν να τα άκουγαν αυτά οι Ευρωπαίοι και να μην τους σηκώνονταν οι τρίχες;


Μπορεί θα πει κάποιος γιατί έχουν υπομονή... έτσι έλεγε και ο ΠΑΠ γι αυτό πρόσθεσε και το εξής για να τους στείλει τελείως:

Ποιος θα ιππεύσει το κύμα;

Από Factorx
 


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Αν η κοινωνική ευαισθησία είναι το μέτρο που μετράς το «προοδευτικό» στίγμα κάποιου, τότε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δεξιότερα της Θάτσερ, χωρίς βέβαια ούτε ίχνος του εθνικού τσαμπουκά της και δίχως δράμι ανάπτυξης. Με το ίδιο γράδο, το πιο ευλύγιστο κορμί της πολιτικής, ο θαυμαστής του Ψινάκη, βρίσκεται λίγο πριν από τον τοίχο, λίγο μετά την Μαρία Αντουανέτα και ώμο με ώμο με τον Αουγκούστο Πινοτσέτ. Δεξιότερα, ανάμεσα σε αυτόν και κολλητά στον τοίχο (πίσω από τον οποίο ζουν ο Παττακός κι η Αρσακειάς του Κορυδαλλού, ο ολετήρας της Κύπρου) είναι η κόρη του πατέρα της. Εκτός από την κοινωνική αναλγησία, η οικογενειοκρατία και ο βίος στις πολιτικές «κάμαρες», της δίνουν ένα άρωμα πούρας λατινοαμερικάνικης ακροδεξιάς, απλώς χωρίς κανένα ψευτοπατριωτικό επίχρισμα. Διότι εκεί, στις όχθες του Αμαζονίου και του Ορινόκου, η Ακροδεξιά είχε και έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: πρόθυμη να φέρνει πίσω το ξυλάκι που της πετάνε οι ξένοι, κοινωνικά σκληρή κι ανελέητη, στα λόγια υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, στην πράξη συνεργός σε μια ολιγοπωλιακή αρπάγη πάνω στο λαό. Φαμίλιες και κολλητοί. Έχουν κι εκεί συμμαθητές, βλέπετε.
Αν δε μετρήσουμε την στάση αυτού του θηλυκού πολιτικού κλώνου του Παπανδρέου και στα εθνικά θέματα, τότε κατατάσσεται κάπου ανάμεσα στην τάση του συχωρεμένου του ΣΥΡΙΖΑ, που λέγεται «ΡΟΖΑ» και σε αυτόν τον τύπο που βάλανε στην ΔΕΘ ο κωπηλάτης και οι χαρωποί σοσιαλνεοφιλελεύθεροι του.
Και τώρα τί λοιπόν; Οι ηγεσίες των περισσότερων συνδικάτων έκαναν ασκήσεις πυκνής τάξεως και λογχομαχίας και πήγανε σπίτι τους.
Το ΠΑΜΕ και οι μετά τις 11 π.μ. γκεριγιέρος του ιμιτασιόν Τσε Γκεβάρα της Κουμουνδούρου, ποθούν αυτό που δεν λένε ανοιχτά: την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Να καταστραφούν οι μαγαζάτορες κι οι μικροεπιχειρηματίες, π.χ. του τουρισμού και του εμπορίου, ώστε να προλεταριοποιηθούν και να μπουν στην …Επανάσταση. Γιατρέ μου, δεν έχεις χάπι γι’ αυτό.
Η φράξια του κοινωνικά «ευαίσθητου» ΠΑΣΟΚ έκανε γαργάρα τις ευαισθησίες της και σαν τα πρόβατα μπήκε στη γραμμή και κόπρισε με την ψήφο της πάνω σε όσα τάζανε στο Λαό. Παίξανε για λίγο τους επαναστατημένους ποπολάρους κι ύστερα στρογγυλοκαθίσανε και γεννήσανε από ένα κλούβιο αυγό στο παχνί του γύφτικου νεοελληνικού λίμπρο ντ’ όρο. Κότες λειράτες.
Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως η πρώτη κυβέρνηση που πήρε έναν ολόκληρο λαό και τον έβαλε στη Μηχανή του Χρόνου. Από το 2010 τον πήγε στο 1885. Ο Γιώργος πλέον, αν κοιτάξει στ’ αριστερά του, θα δει ακόμη και τον Ιωάννη Μεταξά, που εφάρμοσε το οκτάωρο κι έφτιαξε το ΙΚΑ.
Το κύμα φουντώνει, αδέρφια. Στα βάθη της κοινωνίας, οι τεκτονικές πλάκες της απελπισίας και της οργής συγκρούονται και βουβό, στην αρχή κι απ’ το Φθινόπωρο με βοή, από τα έγκατα της Ιστορίας, θα σηκωθεί το κύμα.

Συμβούλιο της Ευρώπης: Αδιαφάνεια στην ελληνική πολιτική σκηνή

 

Περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική και καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα ζητεί η αποκαλούμενη «Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς είναι ένα ειδικό όργανο που αξιολογεί κατά περιόδους τις επιδόσεις των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Για την Ελλάδα οι ειδικοί του διεθνούς οργανισμού έχουν συντάξει 27 προτάσεις και συστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ο σημερινός νόμος ευνοεί την παραγραφή αδικημάτων και θα μπορούσε να προσφέρει ευνοϊκή μεταχείριση σε νυν ή πρώην υπουργούς.
Επίσης η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας στη χρηματοδότηση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αν και κρίνει γενικά θετικό το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Προτείνει πάντως και κάποιες αλλαγές, όπως την υποχρέωση να γίνονται μέσω τραπεζικών καταθέσεων όλες οι δωρεές άνω των 600 ευρώ προς τα πολιτικά κόμματα. Επιπλέον διαβλέπει ένα γενικότερο πρόβλημα υπερβολικά σύνθετης και περίπλοκης νομοθεσίας στην Ελλάδα, ενώ επικρίνει ακόμα και την καθιερωμένη τακτική των πολιτικών κομμάτων να μην επιτρέπουν σε Έλληνες του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους, αλλά την ίδια στιγμή να τους μοιράζουν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για να το ασκήσουν στην Ελλάδα.

Συγκλονιστικό...Χωρίς σχόλια...

citypress-gr

Αυτή την σύμβαση ποιος την υπέγραψε;;;

Εδώ έχουμε την υπογραφή του Όλι Ρεν και δεν μπορούμε να βρούμε, ποιος υπoγράφει και τι στην Ελλάδα

Η ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ προβλέπει την υπογραφή της σε κάποιο σημείο από τους: 
Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Ελληνική (μη επίσημη έκδοση) και την επίσημη Αγγλική Σύμβαση.
Η σύμβαση είναι σαφής και μιλάει για Νομικούς συμβούλους  του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεν μιλάει για εκπροσώπους όπως π.χ η εταιρεία Slaughter and May, η οποία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο υπουργείο οικονομικών, για την σύναψη της δανειακής συμφωνίας.

Το θέμα αποκάλυψε και ανέδειξε το Αntinews στα άρθρα του : 

Τελικά αυτή την σύμβαση ποιος την υπέγραψε ;;;

Τα χειρότερα έρχονται..

Η έκθεση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει επισκόπηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, των συζητήσεων με τις αρχές, καθώς και των στόχων και του σχεδιασμού του οικονομικού και χρηματοδοτικού προγράμματος.
Για τη σύνταξη της παρούσας έκθεσης τον συντονισμό ανέλαβε ο Servaas Deroose, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες:
Giuseppe Carone, Declan Costello, Leila Fernandez Stembridge, Anton Jevcak, Filip Keereman, Luis Garcia Lombardero, Peter Lohmus, Γεώργιος Μοσχόβης, Laurent Moulin, João Nogueira Martins, Elena Pavlova, Matteo Salto και Alessandro Turrini.
Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει την επόμενη τριετία 2011-13.

Το 2011 έρχονται τα παίγνια (φρουτάκια), ειδική εισφορά σε επικερδείς επιχειρήσεις, πράσινοι φόροι ...
Ενώ για το 2012, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων ...
Δείτε τον πίνακα (κλικ για μεγέθυνση)

2011
εκ. Ευρώ % του ΑΕΠ

Έσοδα

Μεταφορά επίπτωσης από το προηγούμενο έτος 1,1
Αύξηση του ΦΠΑ 1000 0,4
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα 250 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα 300 0,1
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ποτά 50 0,0
Μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης 13ου και 14ου
μισθού και επιδομάτων 400 0,2
Μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης της 13ης και 14ης
σύνταξης 500 0,2
Έσοδα 2,2
Φορολόγηση των αυθαιρέτων κτισμάτων 800 0,4
Φόρος πολυτελείας 100 0,0
Λογιστικός προσδιορισμός εισοδήματος 50 0,0
Δικαιώματα τυχερών παιγνίων 200 0,1
Άδειες τυχερών παιγνίων 500 0,2
Ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις 600 0,3
Τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων 500 0,2
ΦΠΑ – αλλαγές στις υποκατηγορίες και διεύρυνση της βάσης 1000 0,4
Πράσινα τέλη 300 0,1
Τεκμήρια φορολόγησης 400 0,2
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων 400 0,2
Φορολογία των αμοιβών σε είδος (αυτοκίνητα) 150 0,1

e-επιλογές της 9/7/2010Voila ! Η λίστα των οφειλετών του ΙΚΑ

Ποιος θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ;

Ακύρωσε την εμφάνισή της στην Κύπρο η Jennifer Lopez

Ω, Έλληνα

Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας

Είμαι Σοσιαλίστρια για κάποιους λόγους
Ο θάνατος των συντάξεων

Πόσο μπροστά έβλεπε ο Eric Arthur Blair!!!

Υπάρχουν και ευχαριστημένοι από το Ασφαλιστικό!!!
Αχάριστος λαός οι Έλληνες…
Υπάρχουν και άλλα Blogs κ. Πρωθυπουργέ…
Μέχρι πόσο δουλεύουν οι Ευρωπαίοι ;;;
Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για την καταδίκη της Ελλάδας για τη στέρηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού
Το ερώτημα είναι, ποιος θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ;
Μόνο με τον λαό μπορεί να προχωρήσει ο Σαμαράς…
Για γέλια βρε παιδιά… Ο Βούρος και η Ζούνη κρίνουν την οικονομική βιωσιμότητα του μνημονίου!

Αποκάλυψη: Ετοιμάζουν καλοκαιρινή προβοκάτσια για να ανακληθούν “βασικές ελευθερίες”.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του Μηχανισμού Στήριξης

Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό ρε Πάγκαλε;
Από το κακό στο χειρότερο: “Εκροές κεφαλαίων €1,06 δισ. από τους ξένους το α’ εξάμηνο”

Καταγγέλλων Vs Ρουφιάνου

Σήμερα ήταν ημέρα κουρέματος. Μία φορά το μήνα κάνω αυτή την αγγαρεία για να αισθάνομαι και να δείχνω καλύτερα. Η κομμώτρια μου είναι μια γλυκύτατη κοπέλα που συνήθως δεν έχουμε πολλές κουβέντες έτσι δεν ξέρω και πολλά πράγματα γι ‘αυτήν. Σήμερα ήταν διαφορετικάίσως και λόγω της κρίσης οι άνθρωποι ξανοίγονται ευκολότερα ακόμα και σε αγνώστους για να πουν τον πόνο τους οπότε την γνώρισα λίγο καλύτερα.
 
Μου μίλησε για το Βέλγιο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και την Ελλάδα που την υποδέχτηκε στα 23 της χρόνια. Την τεράστια διαφορά νοοτροπίας του πολίτητη σχέση της με το κράτοςπόσο δυσκολεύτηκε να εγκλιματιστεί κ.α. Όλοι βέβαια τα έχουμε ακούσει αυτά από φίλους και συγγενείς του εξωτερικού αλλά εντύπωση μου έκανε η βαρύτητα που έδωσε στην παιδεία που της προσέφερε αυτή η χώρα. Κάποια στιγμή ανέφερε :<<Δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά να τελειώνουν την σχολική χρονιά και να πετάνε ή να καίνε τα βιβλία τους. Τα δικά μου βιβλία τα πλήρωνα και την επόμενη χρονιά τα πουλούσα στους καινούριους μαθητές της τάξης. Και μάλιστα σε όσο καλύτερη κατάσταση τα διατηρούσα τόσο καλύτερη τιμή θα μπορούσα να πετύχω>>.
 
Το απόγευμα ψάχνοντας στο Internet για την χώρα αυτή βρήκα πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα10 εκατομμύρια πληθυσμός παραπλήσια έκταση πόλεμοι εμφύλιοι απελευθερώσεις από μισητούς εχθρούς κ.α. αλλά και πολλές διαφορές όπως μικρή ανεργίαισχυρή κοινωνική πρόνοιαυπερσύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο . Στο τέλος της σελίδας είχε μια παραπομπή στην Βελγική Στατιστική Υπηρεσία. Με την βοήθεια του μεταφραστή της Google άρχισα να διαβάζω μερικές σελίδες και ένα πράγμα άρχισε να μου κινεί την περιέργεια. Στο τέλος αρκετών από τις

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

όχι τώρα ρε Μισέλ...


κατέρρευσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί σε εστιατόριο στο Γιοχάνεσμπουργκ,μάλλον από καρδιακό επεισόδιο...

και όλα αυτά λίγο πριν τον τελικό του Μουντιάλ...

κράτα γερά Μισέλ... 1. michel platini collapses in a south african restraunt - Football ...

  - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
  1 δημοσίευση - 1 συντάκτης - Τελευταία καταχώρηση: Πριν από 2 λεπτά
  Breaking news on the radio that michel platini has collapsed and been taken away to hospital, it was witnessed by a talksport radio reporter who was having ...
  www.footytube.com/.../michel-platini-collapses-in-a-south-african-restraunt-13228/ - Πριν από 2 λεπτά

 2. ontd_football: Michel Platini Collapses w/ Heart Attack in Jo'Burg

  - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
  9 Jul 2010 ... Michel Platini Collapses w/ Heart Attack in Jo'Burg According to John Cross of The Mirror, UEFA President Michel Platini has collapsed with ...
  ontd_football.livejournal.com/2462424.html - Πριν από 11 λεπτά

 3. GameSpot Forums - Football - Michel Platini has collapsed with ...

  - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
  1 δημοσίευση - 1 συντάκτης - Τελευταία καταχώρηση: Πριν από 4 λεπτά
  I hope he gets better.---If you believe in Jesus Christ and are 100% proud of it, put this in your.www.gamespot.com/atari2600/.../show_msgs.php?... - Πριν από 4 λεπτά

Χωρίς ηλεκτρικό όλα τα μαγαζία της παραλίας στην Πρέβεζα.


     
Από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι αυτή τη στιγμή (8:40)όλα τα σπίτια και μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η ανυσηχία των καταστηματαρχών μεγάλη, λόγο αυξημένης κίνησης. Βέβαια υπάρχει και αγανάκτηση γιατι η ΔΕΗ  δεν έχει ενημερώσει για τα αίτια και την επίλυση  της βλάβης.Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του Μηχανισμού Στήριξης

Από Factorx
Τεράστιο ζήτημα για την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου τα κρίσιμα για το μέλλον της χώρας θέματα του Μνημονίου και του Μηχανισμού Στήριξης προέκυψε κατά την σημερινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα τους νέους και την κρίση.  Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε στην δευτερολογία του ότι σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, δήλωσε ότι ούτε η κυβέρνηση υπέβαλε στο συμβούλιο σχετική ερώτηση και ούτε υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου.
Μιλώντας κατά τη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε πως ενώ ο Πρωθυπουργός  διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό  (απαντώντας στις 25/6 στην επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την δανειακή σύμβαση),  ότι η κυβέρνηση είχε πάρει την γνωμοδότηση του ΝΣΚ για την σύναψή της, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αλέξανδρο Τζεφεράκο ότι «στα οικεία βιβλία και το Αρχείο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΝΣΚ δεν υφίσταται σχετικό ερώτημα, ούτε γνωμοδότηση σχετική με τον παραπάνω Μηχανισμό . Η οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια Γνωμοδότηση  οφείλεται σε παραδρομή ή παρανόηση… »!
Η αποκάλυψη του κ. Σαμαρά προκάλεσε πανικό και αμηχανία στην κυβέρνηση. Ο κ. Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως «αυτό που πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όντως το ισχυριστήκαμε είναι η δανειακή σύμβαση και μην τα μπερδεύεται   για λόγους εντυπωσιασμού… με το Μνημόνιο».

Τίποτα το ουσιαστικό για την ανάπτυξη της πόλης δεν μας είπε η κ. Κατσέλη..

Β.Παπαγεωργοπουλος:Τίποτα το ουσιαστικό για την ανάπτυξη της πόλης δεν μας είπε η κ. Κατσέλη..
Της έθεσα το θέμα της αποπληρωμής του καινούργιου δημαρχείου και απάντησε ότι το θεωρεί δευτερεύον και ότι πρέπει να περιμένουμε. Νομίζω ότι η απάντηση αυτή της Υπουργού αποτελεί μεγάλη προσβολή και προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και προς όλους τους Θεσσαλονικείς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσβάλλει τη νοημοσύνη μας
Ο κ. Πεταλωτής είναι νέος πολιτικός. Φαίνεται όμως ότι ενστερνίσθηκε πολύ γρήγορα την ξύλινη γλώσσα που το «βαθύ ΠαΣοΚ» καθιέρωσε, ήδη, από την δεκαετία του ’80 και με την οποία εξακολουθεί να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.
Έσπευσε, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίσει, γενικώς και αορίστως, τις προτάσεις Σαμαρά, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως «έκθεση οικονομικών ιδεών», επικαλέσθηκε «τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη» για να υποστηρίξει την κριτική του και έκλεισε την τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ως«άκρως απογοητευτική για όλο τον ελληνικό λαό»!

Είναι να θαυμάζει κανείς τον κ. Πεταλωτή για την ταχύτητα της σκέψης του, αλλά και την ευκολία με την οποία συλλαμβάνει τα μηνύματα του ελληνικού λαού…
Ελάχιστη ώρα μετά την εξαγγελία των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόλαβε να μελετήσει ένα κείμενο 50 σελίδων, με πλήθος διαγραμμάτων που αποτυπώνουν σε εικόνες το περιεχόμενο των προτάσεων, με πλήθος αριθμητικών στοιχείων, προερχόμενων από πηγές αδιαμφισβήτητου κύρους και με πλήθος παραπομπών σε παγκοσμίου φήμης οικονομολόγους  και, παρ’ όλα αυτά, μπόρεσε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να διαμορφώσει άποψη και να διατυπώσει κριτική! Πραγματικά πρόκειται για εκπληκτικό μυαλό!
Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής φρόντισε, μέσα στον ίδιο, ελάχιστο χρονικό διάστημα, να σφυγμομετρήσει τον ελληνικό λαό, να λάβει υπ’ όψη του την κρίση των πολιτών για τις προτάσεις, που μόλις είχαν ακούσει και να καταλήξει στο ευφυές συμπέρασμα ότι η παρουσία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε  «άκρως απογοητευτική για όλο τον ελληνικό λαό». Πραγματικός ογκόλιθος ευστροφίας και σύλληψης των αντανακλαστικών της κοινωνίας…
Είναι προφανές ότι ο κ. Πεταλωτής δεν σέβεται τους Έλληνες πολίτες στους οποίους απευθύνεται με το βάρος του αξιώματός του. Κάθε λογικός άνθρωπος θα θεωρούσε απολύτως φυσιολογική μια τοποθέτηση που (ας πούμε) θα έλεγε,  ότι «μελετούμε τις προτάσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και θα απαντήσουμε σ’ αυτές αύριο».

Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας ΔημοκρατίαςΚυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μια γενική παρατήρηση πρώτα:
Ακούω από διάφορες πλευρές να εξισώνεται το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…
Θέλω να πω ότι μας συγχωρείτε, αλλά δεν είμαστε το ίδιο.
-- Είμαστε το Κόμμα που προειδοποίησε έγκαιρα για την κρίση που ερχόταν. Και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα το οποίο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν»…
-- Είμαστε το κόμμα, που –όπως είπα πριν- μονιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, που ήταν ρουσφέτια των αντιπάλων του, για να σπάσει τη διαρκή τους ομηρία. Και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα, που μόλις ανέλαβε, έδιωξε τους ελάχιστους συμβασιούχους, που είχαν προσληφθεί επί Νέας Δημοκρατίας.
-- Είμαστε το Κόμμα που κατηγορείται ότι δεν έκανε όσα υποσχέθηκε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι το Κόμμα που έκανε τα περισσότερα πράγματα αντίθετα απ’ αυτά τα οποία είχε υποσχεθεί.
Δεν είναι το ίδιο.
Και δεν είμαστε το ίδιο…

Μιλήσατε, κ. Παπανδρέου, για πελατειακή νοοτροπία.
Όμως πελατειακή νοοτροπία -και μάλιστα του χειρίστου είδους- είναι η εκλογική πελατεία. Και αυτό είναι μια νοοτροπία που διακρίνει την κυβέρνησή σας.
Όταν, για παράδειγμα, δίνετε ψήφο στους μετανάστες και τους ελληνοποιείτε και στερείτε ταυτόχρονα την ψήφο του Αποδήμου Έλληνα, αυτό είναι μια νοοτροπία η οποία λέγεται πελατειακή.
Και κάτι ακόμα θα σας πω, αν δεν το ξέρετε:
Ότι –χθες- μόλις, καταδικαστήκαμε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου για αυτό ακριβώς το θέμα. Καταδικαστήκαμε γιατί δεν έχει ακόμα ψηφιστεί ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος για την ψήφο των Αποδήμων.
Αυτή είναι η νοοτροπία.
Και λέτε ανατροπές. Θα κάνουμε ανατροπές.
Ανατροπές κάνετε προεκλογικών υποσχέσεων, προγραμματικών δεσμεύσεων. Σε εννέα μήνες μεγαλύτερη ανατροπή μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει από αυτό το οποίο σήμερα παρακολουθούμε.

Ως προς τη συνταγή εξόδου από την κρίση, την οποία μελετημένα παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία, εμείς έχουμε μια άποψη, για την οποία δεν έχω ακούσει τίποτα κ. Πρωθυπουργέ.
Εκφράσαμε μια άποψη πλήρη, από κάθε πλευρά. Εξηγήσαμε, για παράδειγμα, το πρόβλημα που δημιουργεί η πολιτικής σας με το κυκλικό έλλειμμα, το οποίο οι κινήσεις σας συνεχώς το τροφοδοτούν και τελικά δεν θα επιτρέψει να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Χρειάζονται μέτρα ισχυρότατα τόνωσης της οικονομίας. Και ο άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζω ότι έχετε σε βαθιά υπόληψη, ο Νομπελίστας Amartya Sen, χθες βράδυ, στο κανάλι NBC, έλεγε ότι μοναδική επιλογή της Ελλάδας είναι να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα του ελλείμματος και τους χρέους.
Επομένως, το ζήτημα αυτό είναι κορυφαίο και απαιτείται η δέουσα προσοχή. Θα είμαι πολύ σύντομος σε ένα-δυο σημεία μόνο:
Τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση και εσείς ο ίδιος μας είχατε διαβεβαίωσε με πολλούς τρόπους και σε πολλές ευκαιρίες, ότι η Σύμβαση για το Μνημόνιο που ψηφίστηκε εδώ από τη Βουλή, είχε πάρει τη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό υπάρχει στην προσωπική ιστοσελίδα σας, υπάρχει αυτούσιο ως φράση σε απάντηση προς τον αναπληρωτή τομεάρχη μας, τον κ. Σταϊκούρα.

Αλλά, εδώ αρχίζουν και τα μυστήρια: Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να μάθει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γι΄ αυτή τη Γνωμοδότηση.
Και θα ΄θελα να δώσω την επιστολή του κ. Σταϊκούρα, παρακαλώ στα πρακτικά.
Και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος απάντησε τι νομίζετε;
Απάντησε ως εξής:

Υπάρχουν και άλλα Blogs κ. Πρωθυπουργέ...

Διαβάστε απόσπασμα από την Δευτερολογία πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς στη βουλή Και για το ασφαλιστικό, δεν θα μιλήσω εγώ, αλλά θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα ενός κειμένου, από έναν νέο του Blog των G-700, που αξιολογεί αυτό το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς ψηφίσαμε χθες, για να αξιολογήσουμε κι εμείς κατά πόσον αυτά που λέτε ευσταθούν.
«Αναγνωρίζουμε - λέει - ότι στο σύνολό του, πρόκειται για το πιο βιώσιμο, το πιο κοινωνικά και γενεακά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που είχαμε ποτέ στη χώρα.  Επιτέλους, πραγματοποιείται με καθυστέρηση 80 ετών το όραμα των ιδρυτών του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού ασφαλιστικού οργανισμού της Ν.Α. Ευρώπης, του ΙΚΑ, για ένα ενιαίο και δίκαιο Εθνικό Σύστημα Ασφάλισης.
Επιτέλους, σταματάει η βιομηχανία των εξαιρέσεων και των ασφαλισμένων πολλαπλών ταχυτήτων, όπου κάποιοι εργαζόμενοι μπορούσαν να επιβάλλουν να πληρώνονται παχυλές συντάξεις με μόλις 20 χρόνια πραγματικής εργασίας, ενώ άλλοι με 30 και 35 χρόνια δουλειάς έπαιρναν ψίχουλα...

Σχόλιο:
Πρόκειται λέει το άρθρο για "το πιο κοινωνικά και γενεακά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που είχαμε ποτέ στη χώρα"
Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;
Για να καταλάβουμε κ. Παπανδρέου, τώρα με το νέο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι με 30 και 35 χρόνια, ΘΑ παίρνουν ένα καρβέλι και όχι ψίχουλα ;
K, Πρωθυπουργέ μπράβο σας και καλά κάνετε που διαβάζετε Blogs.
Εκτός όμως αυτό που αναφέρατε, υπάρχουν και άλλα Blogs κ. Πρωθυπουργέ.
Υπάρχουν και εκεί νέοι που λένε την γνώμη τους και εκφράζουν την άποψή τους.
Μόνο που η άποψη αυτών των νέων, διαφέρει κατά πολύ από την άλλη που μνημονεύσατε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ SKATEBOARD ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO

Aυτό το καλοκαίρι η California Skateparks έφερε το μεγαλύτερο skateboard στον κόσμο στο  Camp Woodward PA. 
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ


exypno.blogspot.com

Υπάρχουν και ευχαριστημένοι από το Ασφαλιστικό!!!

Επειδή οι περισσότεροι "Γκρινιάζουν " και παρουσιάζονται σαν δυσαρεστημένοι , δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ είναι σε αυτό το mood (Αγγλικά για να καταλαβαίνει και αυτός που πρέπει...)...

Στην φωτογραφία βλέπετε ένα Έλληνα Πολίτη που ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ χειροκροτεί τους λατρεμένους εκπροσώπους μας βουλευτές , που ΨΗΦΙΣΑΝ το ασφαλιστικό ΚΟΝΤΡΑ στον λαϊκισμό του παρελθόντος... 

antilogos-gr

Ω, Έλληνα

Επιτέλους ήρθε το τέλος. Το μισοπνιγμένο μας κορμί βούλιαξε μια και καλή. Νιώσαμε την άμμο στις πατούσες μας και το φως μπαίνει πλέον στα μάτια μας μέσα από κυβικά αλμυρού νερού. Πολλή η αλμύρα των δακρύων μας που γέμισαν τις θάλασσες μας. Κολυμπάμε πλέον στα δάκρυα μας. Γιατί, ω Έλληνα, δάκρυσες πολύ.
Ήρθε λοιπόν η ώρα τώρα που πατάς τον πάτο της θάλασσας (το μοναδικό στέρεο έδαφος εδώ και δεκαετίες) και να μην ψάξεις καμία σανίδα σωτηρίας να σε περιμένει στην επιφάνεια. Οι σανίδες βγήκαν και αυτές στο παζάρι των εχθρών σου, αυτών που σε πέταξαν στην θάλασσα όταν βάραινες το πλοίο. Σε πέταξαν ως περιττό, αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ. Σταμάτα λοιπόν να πνίγεσαι και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. 50 χρόνια το είχες στην ναφθαλίνη. Μην ζητάς τώρα να βρεις τον αίτιο και τον φταίχτη. Προτεραιότητα έχει να μην πνιγείς. Προτεραιότητα έχει να μην ξεχάσεις το επαναλαμβανόμενο λάθος σου: Να επενδύεις σε θρασύδειλους.
Βάλε καλά στο μυαλό σου, Έλληνα, ότι όποιος ασκεί εύκολη πολιτική σε έχει ως αναλώσιμο είδος. Και σε αυτή την χώρα οι πολιτικοί της πάντα τον εύκολο δρόμο επέλεγαν. Τον ανώδυνο για αυτούς. Δεν ήσουν ποτέ για κανέναν τους τίποτε παραπάνω από μία ψήφος. Η ζωή σου, εν ολίγοις, ήταν ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο σε μία βρώμικη κάλπη. Σε είχαν πάντα ως βάρος στις πλάτες τους και τώρα ήρθε η ώρα να το μάθεις: Νιώθουν όλοι τους ανάλαφροι.
Όσο και να ουρλιάζεις στον βυθό κανείς δε σε ακούει. Είσαι ολομόναχος. Και αν δεις κανένα χέρι να απλώνεται από καμία σχεδία που πλέει στην επιφάνεια, ξανασκέψου πριν δώσεις το χέρι σου για να σωθείς. Δεν ξέρεις πόσες μέρες νηστικοί είναι αυτοί που σου «δίνουν βοήθεια». Μάθε τα πνευμόνια σου να αντέχουν ώρες υπό πίεση, μάθε τα πόδια σου να περπατάνε μέσα στην θάλασσα. Ξέχνα τις απλωτές, ξέχνα τις ανάσες.

Μόνο με τον λαό μπορεί να προχωρήσει ο Σαμαράς

Από Factorx

Αν  κάποιος είχε πέσει σε κώμα από τον Οκτώβρη, ξυπνούσε τώρα, δεν του έλεγε κανείς τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί, δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του για να βλέπει την κ. Τρέμη και προσπαθούσε να ξαναπιάσει τη ζωή του από εκεί που την άφησε, στοιχηματίζω ότι δεν θα καταλάβαινε τίποτε.
Μαυρίλα από παντού. Οι μισθοί μειώνονται, οι συντάξεις ψαλιδίζονται, τα χρόνια δουλειάς αυξάνονται, το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από κεφάλια μισθωτών και μικρομεσαίων.
Οι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια το επίπεδο διαβίωσης που είχαν πριν από την κρίση. Αυτό τους κρατάει ακόμα «έξω από το κίνημα» που θα έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί.
«Ο κόσμος πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με το στομάχι του και μετά με την πολιτική», θα έλεγε ο Μαρξ.
Όταν όμως ο κόσμος δει ότι δεν μπορεί πλέον να γεμίσει το στομάχι του θα βγει στους δρόμους. Και θα «τελειώσει» μεταξύ άλλων και το παραπαίον πολιτικό σύστημα – με πρώτο απ΄ όλα το ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία με σύνθημα το κοινωνικό κράτος και θα φύγει επειδή το γκρέμισε.
Εκτός και αν η βλακεία είναι πλέον ενδημική και μαζική στον τόπο αυτό, ό,τι και να κάνει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους καρεκλοκένταυρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (των στημένων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας), δεν θα σταματήσουν την «οργή που φέρνει καταιγίδες».
Όλοι εμείς εδώ «ψάχνουμε» να δούμε τι θα γίνει. Γράφουμε άρθρα και σχόλια, συζητάμε με τον κόσμο, πάμε βόλτα στα καφενεία, μιλάμε με τις ώρες στο τηλέφωνο. Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Με λίγα λόγια, η κατάσταση περιγράφεται με αυτό που λένε όλοι οι δημοσκόποι στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους:  «παγωμάρα πριν από την έκρηξη». Κι όποιος διαφωνεί περιμένω να διαβάσω τις ενστάσεις του.
Δεν γνωρίζω αν, όπως λένε διάφοροι, «το κρίσιμο διάστημα θα είναι οι αρχές φθινοπώρου, οπότε αναμένονται κινητοποιήσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, πολλοί μικρομεσαίοι θα βρίσκονται σε απόγνωση και θα υπάρχει κύμα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».
Πιστεύω όμως ότι όταν ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι το κοινωνικό κράτος στο οποίο έμαθε να ζει ενταφιάστηκε ολοκληρωτικά, τότε θα είναι αρκετό ένα απλό γεγονός για να λειτουργήσει ο καταλύτης της κοινωνικής έκρηξης. Τότε θα φτάνει μια σπίθα για να ανάψει η φωτιά της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής – και είπαμε, εκτός αν η κοινωνία έχει αποβλακωθεί τελείως.
Έτσι έγινε παντού στην Ιστορία, έτσι θα γίνει κι εδώ. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η λέξη «ανατροπή» συγκεντρώνει στις τελευταίες μετρήσεις το 50% των θετικών κρίσεων.
Προς το παρόν, η κατάσταση θυμίζει στους παλαιότερους από εμάς την περίοδο επί Χούντας,  λίγο πριν από τη «Νομική» και το «Πολυτεχνείο». Έτσι και τότε διαβάζαμε όλη την ημέρα …Μαρξ και Λένιν, αφήναμε τα μαλλιά μέχρι την μέση, ψάχναμε για το παλιότερο τζάκετ στο Μοναστηράκι και καταστρώναμε σχέδια επί σχεδίων για την «επανάσταση».
Δεν γινόταν τίποτα. Ώσπου ξαφνικά έφτασε μια σπίθα για να γίνει η «Νομική» και μετά το «Πολυτεχνείο» και το ένα να φέρνει το άλλο, με τον λαό στους δρόμους να καθορίζει τις εξελίξεις.
Εκείνο το κίνημα όμως δεν είχε ούτε όραμα (πέρα από το γενικό της «αποχουντοποίησης») ούτε ηγέτη – και οι εξεγερμένες μάζες χρειάζονται πάντα και όραμα και ηγέτη. Γι αυτό και επιβλήθηκε από πάνω η λύση Καραμανλή γι αυτό και υπήρξε η εικοσάχρονη και πλέον κυριαρχία ΠΑΣΟΚ, η τρομοκρατία και όλα τα άλλα που συναποτέλεσαν το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς το οποίο συνηθίσαμε να αποκαλούμε «Μεταπολίτευση».
Ποια θα είναι λοιπόν η «Νέα Μεταπολίτευση»; Και ποιος ο ηγέτης της που αν δεν τον αναζητούν τώρα, θα τον αναζητήσουν σύντομα οι μάζες;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας, πατριώτης και ξέρει και από οικονομικά. Το κυριότερο έζησε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού βίου του έξω από το σύστημα της Μεταπολίτευσης – γνώρισε λοιπόν «στο πετσί του» τις συνέπειές του και ξέρει τι δεν πρέπει να είναι το νέο πολιτικό σύστημα. Βρίσκεται όμως επικεφαλής ενός κόμματος, του οποίου η πλειοψηφία των κομματικών στελεχών και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι εκφραστές της συντήρησης, είναι μέρος του συστήματος το οποίο πρέπει να αντιπαλέψει ο Σαμαράς, αν θέλει να ηγηθεί σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «Νέα Μεταπολίτευση».
Αυτό εξηγεί και τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει μέχρι τώρα στη νέα «ηγετική ομάδα» (Πολιτική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο κλπ). Αναγκαίοι και ορθοί,  από μια άποψη, αλλά όλοι αυτοί θα βρεθούν σε λίγο αντιμέτωποι με μια άλλη κοινωνία, με μια άλλη πραγματικότητα. Εξαιτίας κυρίως της νοοτροπίας και της πολιτικής αντίληψής τους.

Διαβάζει και στον δρόμο !!!

Αυτός είναι πρωθυπουργός, διαβάζει και στο δρόμο !!!

Οι απέναντι.!


Τoυς έβλεπα τόσο καιρό, να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους μέσα από την ύλη.
Ένα συνεχές 'θέλω' η ζωή τους.
Τους έβλεπα να χτίζουν τούβλα μόνιμα, για πρώτο σπίτι, για δεύτερο, για εξοχικό, κι εγώ τελείωνα το μισθό την πρώτη του μηνός, μόλις έδινα το νοίκι, χωρίς να ξέρω πως θα βγάλω το μήνα.

Τους έβλεπα να αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια.
Κι εγώ μ`ένα σαραβαλάκι 15ετίας, που όμως έχει όνομα, ( "Μελίνα" τ`όνομά του).
Που ποτέ δεν με έχει προδώσει. Δώρο ενός αγαπημένου προσώπου, που έφυγε από την ζωή. Συναισθηματικό το δέσιμο μεταξύ εμένα και της "Μελίνας". Που ακόμη κι αν είχα χρήματα, δεν θα την πούλαγα για να πάρω κάποιο καινούριο. Θα έμενε παρκαρισμένη εκεί να μου θυμίζει... όσα ποτέ δεν θα ξεχάσω.

Τους έβλεπα να ντύνονται άψογα, να σχεδιάζουν τις διακοπές τους, κι εγώ στον δικό μου μικρόκοσμο, να είμαι ευτυχισμένη που άκουγα τα πουλάκια το πρωί, κι έβλεπα το ηλιοβασίλεμα το βράδυ.
Οι διακοπές για μένα να είναι μια απλή βαρκάδα με αγαπημένους φίλους, τρώγοντας ντομάτα και τυρί.
Αλλά τόσο πανευτυχείς που είμασταν γεροί και ζωντανοί.

Τους έβλεπα να ντύνονται με την τελευταία λέξη της μόδας, να ψωνίζουν τελευταίας τεχνολογίας κινητά στα παιδιά τους, κι εγώ έπρεπε να πείσω τα δικά μου, πως όλα αυτά ήταν χωρίς αξία.

ΠΑΣΟΚ: Είναι αλήθεια ότι πλευρές του προγράμματός μας που έχουν σχέση με δημοσιονομικό κόστος, παροχές ή αυξήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναστείλουμε..Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα ακούσουμε και πάλι το γνωστό (και περιέργως ταυτόσημο) δεξιό και αριστερό τροπάρι. Ότι άλλα είπαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε. Αλλά τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά; Τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά; Μία καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα για τους Έλληνες. Μας προέκυψε όμως ως πρώτιστη προτεραιότητα, η εθνική ανάγκη να σώσουμε την Ελλάδα. Βρεθήκαμε μπροστά στο ιστορικό δίλημμα: σωτηρία ή χρεοκοπία; Θα μπορούσαμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, να αφήσουμε το μοιραίο να συμβεί αφού η ευθύνη ανήκε ούτως ή άλλως στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά εμείς δεν φυγομαχήσαμε, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο - να σώσουμε πάση θυσία την Ελλάδα. Και δεν θα απολογηθούμε γι' αυτό. Είναι αλήθεια ότι πλευρές του προγράμματός μας που έχουν σχέση με δημοσιονομικό κόστος, παροχές ή αυξήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναστείλουμε μέχρι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την επιτήρηση και να επανακτήσει τη δυνατότητά της να καθορίζει το μέλλον της μόνη της.

Το ερώτημα είναι, ποιος θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ;


Διαβάζοντας ο κάποιος, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον ημερήσιο τύπο αναλύσεις επί αναλύσεων για μνημόνια, για εργασιακά, για ασφαλιστικά, για συγκοινωνίες κ.λ.π., έχει κορεστεί και έχει κουραστεί.
Εντάξει τα εμπεδώσαμε όλα αυτά και τώρα τι γίνεται; Θα ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ; Ποιος; Με ποιο τρόπο;
Ο καταιγισμός των μέτρων και η οικονομική τρομοκρατία που σκάει πάνω στα κεφάλια των δύστυχων συμπολιτών μας, αντί να ξεσηκώσουν τον κόσμο, αντιθέτως και σύμφωνα με τους κανόνες της προπαγάνδας, τους αδρανοποιούν και τους στέλνουν να κλειστούν στα σπίτια τους περιμένοντας το μοιραίο.
Ταυτόχρονα υπερδημοκράτες βουλευτές (ας μη μιλήσουμε για υπουργούς), που κάνουν δήθεν πως διαφωνούν, μέσα....
στο πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ανοίγοντας μια χαραμάδα ελπίδας, στο τέλος αγελαία θυσιάζουν τις δημοκρατικές ανησυχίες τους για το καλό της πατρίδας και της εξουσίας τους βεβαίως βεβαίως. Η παραδόπιστη αυτή ενέργεια σπρώχνει τον απομονωμένο πολίτη ακόμα πιο πολύ στην αδράνεια.
Τα ΜΜΕ, ως μέσα προπαγάνδας του συστήματος μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν και κερδίζουν, ανέλαβαν το ρόλο της καταστολής της κοινωνίας. Της διασωλήνωσης δηλαδή του πολίτη με τον κάθε παπαγάλο της δημοσιογραφίας που του διοχετεύει τόνους αντιεπαναστατικού αναισθητικού.
Οι κομματικοί συνδικαλιστές με την αχαρακτήριστη συνδικαλιστική συμπεριφορά τους (μια 24 ωρη απεργία κάπου κάπου για να δικαιολογούν την εξουσία τους), απελπίζουν τους εργαζόμενους οι οποίοι έπαψαν να τους ακολουθούν. Στις συγκεντρώσεις δεν πηγαίνουν πλέον εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα για σύγκρουση, αλλά μόνο τα διοικητικά συμβούλια των συνδικάτων και κάποιοι συνδικαλίζοντες παρατρεχάμενοι.
Έπειτα απ’ όλα αυτά τίθεται και πάλι το ερώτημα ποιος θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ;
Για να ενισχύσουμε τον προβληματισμό, σημειώνουμε επιπλέον εδώ τα εξής τραγελαφικά για την κατ’ ευφημισμό «Δημοκρατία» μας:
1. Ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές το 30% περίπου του συνολικού εκλογικού σώματος (το 44 % περίπου αυτών που πήγαν και ψήφισαν),  παρόλα αυτά και έχοντας το 70% του λαού απέναντί του, εκτός των γνωστών (κατά Σαμαρά) εξαπτέρυγων, έβαλε τη χώρα υπό κατοχή και συνεχίζει κανονικά να κυβερνάει και να λαμβάνει εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, χωρίς κανείς να μπορεί να αντισταθεί.
2. Ενώ το Σύνταγμα της χώρας (έστω αυτό το απαράδεκτο Σύνταγμα που δίνει κυβερνήσεις του 30%), έχει κι’ αυτό το ίδιο de facto καταργηθεί, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στην εξουσία,

Σοκ στην κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις για τους τζαμπατζήδες δημοσιογράφους

Σοκαρισμένοι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις του blog sarotiko, για τους δημοσιογράφους, που δέχθηκαν το δώρο της Vodafone για ένα πανάκριβο ταξιδάκι.
Οι τηλε-εισαγγελείς που κατακεραυνώνουν τους πολιτικούς για "όργιο σπατάλης", ζητούν "εδώ και τώρα ονόματα" πολιτικών που πήραν μια σαμπάνια ή ένα μίξερ από τη SIEMENS και κυρίως, που θέλουν "την κεφαλή επί πίνακι" γιατρών, που δέχονται ως δώρο, ένα ταξιδάκι από μια φαρμακευτική εταιρεία, δέχθηκαν οι ίδιοι, ...
δώρο αξίας χιλιάδων ευρώ, από μια εταιρεία, που ήταν μπλεγμένη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Βεβαίως, θα περιμένουμε τις "απολογίες" τους (ε, να μην κάνουμε κι εμείς τους εισαγγελείς;) αλλά το sarotiko, είναι αξιόπιστο blog, που προφανώς ξέρει τι γράφει (εκτός από τις φορές που θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που δεν ξέρει, όπως το "Σκοπιανό", οπότε γράφει μπαρούφες και μάλιστα χωρίς πηγή (xronos.gr) και με αυτούσια τη μετάφραση της κακιάς ώρας. Mη ξανακάνετε τέτοιες γελοιότητες παιδιά!).

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_7123.html#ixzz0tAXlG48g

Απολύθηκε από τον ΑΝΤ1 η Τατιάνα Στεφανίδου


Και με επιστολή της εξηγεί τους λόγους, στο προσωπικό της site. Γράφει η δημοφιλής παρουσιάστρια:
"Αυτή τη στιγμή που σας γράφω βιώνω μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας. Και αυτή τη στιγμή αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας. Θέλω να δημοσιοποιήσω τα όσα συνέβησαν, για να μην...
αφήσω κανένα περιθώριο να αναπτυχθούν τα γνωστά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που συχνά ακολουθούν τις επαγγελματικές κινήσεις των ανθρώπων της τηλεόρασης.

Προχθές το βράδυ ο Αντένα μου ανακοίνωσε ότι η εκπομπή " Αξίζει να το δεις " δεν θα συνεχιστεί τη νέα τηλεοπτική σαιζόν. Οι λόγοι όπως μου εξήγησαν είναι καθαρά οικονομικοί. Λόγω της κρίσης, ο σταθμός επιλέγει να επενδύσει σε άλλες ζώνες και όχι στην απογευματινή. Ακόμη όπως μου είπαν, δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο πρόγραμμα να μου προτείνουν.

Αυτή ήταν μια εντελώς ξαφνική εξέλιξη για μένα. Η σαιζόν ολοκληρώθηκε με την εκπομπή να έχει πετύχει υψηλό μέσο όρο τηλεθέασης, παρά το ήδη μειωμένο budget. Μάλιστα τα στελέχη του σταθμού, μου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν μεγαλύτερος από το μέσο όρο του σταθμού. Η συνέχισή της ήταν αυτονόητη όπως οι ίδιοι δήλωναν συνεχώς.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Αντένα μου ζήτησε και νέα μείωση του προϋπολογισμού. Πριν η εκπομπή ρίξει αυλαία, απάντησα ότι αποδέχομαι την πρότασή τους, συναισθανόμενη τη δύσκολη οικονομική περίοδο και την ανάγκη νέων περικοπών. Με τη μείωση συμφώνησαν και όλοι μου οι συνεργάτες.

Και πριν από δυο νύχτες τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά. Στα μέσα του καλοκαιριού ήρθαν τα πάνω κάτω!!! Είναι αυτονόητο ότι αν γνώριζα εγκαίρως τις προθέσεις τους θα αναζητούσα τη συνεργασία με κάποιο άλλο μέσο. Τώρα βέβαια που τα προγράμματα των άλλων σταθμών έχουν κλείσει, δεν θα είναι εύκολο για μένα και δυστυχώς για πολλούς εργαζομένους στην εκπομπή, να βρούμε δουλειά. Δεν διαπραγματεύομαι με κανένα άλλο κανάλι και δεν φρόντισα να έχω καμία πόρτα ανοιχτή, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου.

Μέχρι πόσο δουλεύουν οι Ευρωπαίοι ;;;

Για να μη μας "παραμυθιάζουν" για τα όρια ηλικίας των εργαζομένων και συνταξιοδότησης, ας ρίξουμε μια ματιά στην Ευρώπη.
Οι πίνακες και στοιχεία που ακολουθούν έχουν εξαχθεί από την μελέτη της Ε.Ε: " Labour market and wage developments in 2009, EUROPEAN ECONOMY 5|2010 "
Στον 1ο πίνακα απεικονίζονται στατιστικά στοιχεία (μέσοι όροι χωρών) για την εργασία στην Ε.Ε.
Στους επόμενους πίνακες φαίνονται, μέσα στο κόκκινο πλαίσιο, το ποσοστό εργαζομένων (%) στις ηλικίες 15 ως 64, για την Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία.
Απ τους πίνακες προκύπτει ότι απέχουμε 4 % από το μέσο όρο της Ε.Ε και σίγουρα δουλεύουμε όσο και οι Βέλγοι και σε μεγαλύτερη ηλικία από τους Ιταλούς.