18.000 γραπτά περισσότερα κάτω από τη βάση

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εικόνα των βαθμολογικών επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις καταδεικνύει ότι ‘’ενός κακού προηγηθέντος μύρια έπονται’’.
Η κατάργηση της βάσης του 10 οδήγησε μέτριους μαθητές σε ελαστικοποίηση της προσπάθειάς τους, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι έγραψαν κάτω από τη βάση. Παρατηρείται, έτσι το φαινόμενο, χιλιάδες γραπτά -σχεδόν 18.000 περισσότερα απ’ ό,τι πέρυσι- να έχουν αξιολογηθεί με μονοψήφιους βαθμούς, ενώ αναμένεται να εισαχθούν φέτος 14.000 υποψήφιοι πιο πολλοί, λόγω του ανοίγματος των θυρών.
Η πολιτική αυτή, της ανεξέλεγκτης – ουσιαστικά – εισαγωγής σε Ανώτατες Σχολές οδηγεί στην υποβάθμιση των σπουδών και, παράλληλα, δίνει το ‘’φιλί της ζωής’’ σε Τμήματα τα οποία δεν έχουν καμία σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Πολλοί υποψήφιοι που εισάγονται με 3, 4 ή 5, είναι προφανές ότι στοχεύουν μόνο στη δυνατότητα αναβολής στράτευσης και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους αμέσως μετά την ΄΄εικονική΄΄ εγγραφή τους στις Σχολές.
Είναι απορίας άξιον, πώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την ώρα που εφαρμόζει αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική, εξαγγέλλει… συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων!
Εννέα μήνες μετά, όφειλε η κα Υπουργός να έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους και τους άξονες της πολιτικής, που επιθυμεί να εφαρμόσει, αλλά και να γνωρίζει επακριβώς τι προτίθεται να πράξει.
Το ιδανικό θα ήταν, βέβαια, να είχε προχωρήσει, ήδη, σε πράξεις».

Σχόλια

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟ 10. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΒΑΣΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΕΤΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.