Η ΝΔ ζητά τη γνώμη μας για το site της.


Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει το επίσημο site της και ζητά από όλους εμάς τους πολίτες να καταθέσουμε τη γνώμη μας. Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα της (εδώ) αναφέρει: «Διατύπωσε τις προτάσεις σου σχετικά με την αλλαγή του site του κόμματός μας. Όλες οι απόψεις θα συνεκτιμηθούν στο πλαίσιο του εικαστικού, λειτουργικού και θεματικού ανασχεδιασμού». Για το λόγο αυτό παραχωρεί ένα e-mail, μέσα από το οποίο μπορεί ο κάθε πολίτης να διατυπώσει την άποψή του.

Εμείς πάντως προτιμούμε να διατυπώσουμε την άποψή μας όχι μέσα από ένα απρόσωπο e-mail, αλλά δημόσια, για να διαβαστεί αυτή από κάποιες χιλιάδες φίλους και αναπαραχθεί στη συνέχεια από τα φιλικά blogs, ώστε να διαβαστεί από κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Για την ακρίβεια εμείς...
δεν θα πούμε απόψεις σχετικά με τα εικαστικά θέματα της ιστοσελίδας της Νέας Δημοκρατίας, θέματα που αφορούν καλλιτέχνες, ούτε σχετικά με λειτουργικά θέματα που αφορούν προγραμματιστές. Θα πούμε για το πώς θέλουμε εμείς ως πολίτες να βλέπουμε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα στο διαδίκτυο και το πώς να επικοινωνούμε μαζί του και να συμμετέχουμε στα κομματικά δρώμενα, μέσα από μια ηλεκτρονική δημοκρατία.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να χωριστεί σε πέντε βασικές ενότητες.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (βασική ιστοσελίδα)
Θα πρέπει να περιέχει τα γενικά του κόμματος, περίπου όπως είναι η σημερινή ιστοσελίδα, με το οργανόγραμμα του κόμματος, ανακοινώσεις, δραστηριότητες, πληροφορίες κ.λ.π. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το οπτικό μέρος όσο το ουσιαστικό.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Δημόσιος διάλογος με τους πολίτες)
Θα πρέπει να περιλαμβάνει διάλογο με τους πολίτες. Δηλαδή θα πρέπει το κόμμα να θέτει θέματα προς δημόσιο διάλογο. Όμως ο διάλογος αυτός θα πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιος, δηλαδή να πληροφορούνται οι άλλοι πολίτες τις απόψεις των υπολοίπων που κατατίθενται, όπως γίνεται στα blogs και όχι να στέλνονται οι απόψεις των πολιτών κρυφά με  ένα απρόσωπο e-mail. Σημασία στο διάλογο έχει να γίνεται ζύμωση μεταξύ των διαφόρων απόψεων, ώστε να μπορούν και οι αρμόδιοι παράγοντες του κόμματος να καταλήγουν σε ορθά συμπεράσματα και ορθές αποφάσεις. Μάλιστα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να βαθμολογούν οι υπόλοιποι αναγνώστες τις άλλες απόψεις που διαβάζουν. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η ΟΝΝΕΔ.

ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Διαδικτυακές δημοσκοπήσεις) 
Θα πρέπει το κόμμα να μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας του να διενεργεί δημόσιες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, όπως γίνεται σε πολλά sites παγκοσμίως. Θα πρέπει δηλαδή να θέτει διάφορα θέματα για αποφάσεις που σκοπεύει να λάβει για να έχει μια πρώτη γνώμη των πολιτών. Μπορεί μεν μια διαδικτυακή δημοσκόπηση να μην έχει την «εγκυρότητα» μιας κλασικής δημοσκόπησης, αλλά οπωσδήποτε θα καταγράψει τις τάσεις των πολιτών επί σοβαρών θεμάτων.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα) 
Αφού ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε στο Συνέδριο του κόμματος για την ανάγκη Συνταγματικής αλλαγής, ώστε να μπορούν να διεξάγονται δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα, ανεξάρτητα από τη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης, θα πρέπει πρώτα και κύρια να αρχίσει η Νέα Δημοκρατία να το κάνει αυτό πράξη στο εσωτερικό της, δηλαδή να διεξάγει ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μεταξύ των μελών του κόμματος.
Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του κόμματος. Θα πρέπει δε να χορηγηθεί ξεχωριστό user name και password  σε κάθε μέλος του κόμματος, ώστε το κάθε μέλος να μπορεί να ψηφίζει ηλεκτρονικά σε εσωκομματικά δημοψηφίσματα για κάθε θέμα που θα εισηγηθεί η ηγεσία του κόμματος.
Πριν τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή των τοπικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έστειλε μια επιστολή στα μέλη του κόμματος που τα καλούσε να συμμετέχουν στη διαδικασία και ταυτόχρονα, στον ίδιο φάκελο, υπήρχε και ένα ερωτηματολόγιο για διάφορα θέματα, ακόμα και προτάσεις για κατάλληλα πρόσωπα για να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Το ερωτηματολόγιο αυτό ήταν καλό σαν σκέψη, σε ότι αφορά το περιεχόμενό του, όμως εντελώς λάθος ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του, αφού δεν διασφάλιζε τίποτα απολύτως.
Αντιθέτως, με τον τρόπο του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, μπορεί άνετα η ηγεσία να γνωρίζει γρήγορα και έγκυρα, εκτός από διάφορα άλλα θέματα, ακόμα και ποια πρόσωπα είναι επιθυμητά από την κομματική βάση να είναι υποψήφιοι είτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε ακόμα και σ’ αυτές τις βουλευτικές.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Σχέσεις κόμματος με blogs κ.λ.π.)
Θα πρέπει τέλος, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να έχει ένα χώρο ανάπτυξης σχέσεων με το υπόλοιπο διαδίκτυο, κυρίως με τους bloggers, αλλά και με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει με λίγα λόγια να βασιστεί σε άλλους ανεξάρτητους υποστηρικτές των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μπορούν να πολλαπλασιάζουν εκατομμύρια φορές το μήνυμά της.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να συνεχίζει να βασίζεται αποκλειστικά στα παραδοσιακά και κοινωνικά απαξιωμένα ΜΜΕ και επιμένει να αγνοεί τις ανεξάρτητες πολλαπλασιαστικές φωνές του ανερχόμενου διαδικτύου. 

Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη μας για τη νέα ιστοσελίδα που ήδη σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Μακάρι, έστω και μια από τις πιο πάνω ενότητες να γινόταν πράξη.
Εδώ θα είμαστε για να το δούμε.

ΥΓ.  Ελπίζουμε πάντως να μην δούμε τις πιο πάνω ιδέες να τις εφαρμόζει κάποιο άλλο κόμμα και όχι η Νέα Δημοκρατία στην οποία απευθύνονται.

Σχόλια

  1. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΛΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.