Το 2005 η ΕΣΗΕΑ τον ΥΠΕΘΑ τον αποκαλούσε "ακατονόμαστο". Τώρα τι λέει για τα χθεσινά;;

Θα σας πάω λίγα χρόνια πίσω, στο 2005.
Υπουργός Άμυνας τότε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο επονομαζόμενος από τους δημοσιογράφους "ακατονόμαστος".
Ξέρετε όμως γιατί; Διαβάστε εδώ:
" Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ έχει αποφασίσει να μην αναφέρονται τα ΜΜΕ στα ονόματα όλων των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στις τηλεοράσεις να μην προβάλλεται η εικόνα τους.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης των δημοσιογράφων σε όλο το υπουργείο, με εξαίρεση την αίθουσα Τύπου. Για τη μετακίνησή τους απαιτείται σχετική αίτηση, έγκριση από την πολιτική ηγεσία και συνοδεία στρατονόμου. ( Newsroom ΔΟΛ)
Ο πρώην υπουργός Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος ήταν «ο ακατονόμαστος» εξαιτίας του «εμπάργκο» που είχε υποστεί από τους συντάκτες του υπουργείου του. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Τί ζήταγε ο Σπηλιωτόπουλος να μην πηγαίνουν όπου θέλουν οι δημοσιογράφοι στο υπουργείο και μάλιστα τους έφτιαξε και αίθουσα τύπου.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και χθες στο ΥΠΕΘΑ με τους δημοσιογράφους.
Το θέμα και η υποκρισία είναι ότι ενω τότε ο Σπήλος έκανε την δουλειά του, η ΕΣΗΕΑ τον βάπτισε "ακατονόμαστο".
Τα σωστά μέτρα και ο απαιτούμενος "έλεγχος" επί Ν.Δ, ήταν κατακριτέα από την ΕΣΗΕΑ.
Τώρα δεν μιλάει κανένας... 
Τώρα η ΕΣΗΕΑ τι θα αποφασίσει άραγε;;;
Διαβάστε τι γράφει χθες το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να παρουσιάσει το ασφαλιστικό των στρατιωτικών.
Η συνέντευξη τύπου δεν έγινε ποτέ, διότι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο δημοσιογράφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν μαζικά από την αίθουσα της συνέντευξης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν.  Όπως υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι, άνδρες της ασφάλειας του Υπουργείου τους ζητούσαν να επιδεικνύουν σε διαδοχικά σημεία, ανά δέκα μέτρα, από την είσοδο του υπουργείου Άμυνας, μέχρι την αίθουσα Τύπου, το δελτίο εισόδου και να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε σαν καψώνι. Επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι δεν εισέρχονταν ποτέ στο υπουργείο με βάση μια τυπική διαδικασία αναγνώρισης σε στυλ «σε ξέρω, με ξέρεις».  Όλοι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας δημοσιογράφοι εισέρχονται στο στρατόπεδο Παπάγου επιδεικνύοντας το ατομικό δελτίο εισόδου και το δελτίο αυτοκινήτου, εάν έχουν άδεια για να σταθμεύουν μέσα στο κτίριο του Πενταγώνου. Είναι προφανές ότι οι ρεπόρτερ που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Άμυνας δεν διεκδίκησαν διακριτική μεταχείριση ούτε και αξίωσαν ιδιαίτερα προνόμια.  Απλώς, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι επειδή θεώρησαν ότι υφίστανται καψώνι όταν οι άνδρες της ασφάλειας του υπουργείου τους ζητούσαν να επιδείξουν σε διαδοχικά σημεία ανά δέκα μέτρα (σε μια ευθεία γραμμή-άρα ο κάθε αστυνομικός μπορούσε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι ο δημοσιογράφος είχε περάσει από τον προηγούμενο έλεγχο) το δελτίο εισόδου και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους!
Άλλωστε ουδείς από τους δημοσιογράφους διαφωνεί ότι πρέπει να ελέγχεται και να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του όπως οφείλει.  
Το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε επί του θέματος την πιο κάτω ανακοίνωση: 

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 62/2010
Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνονται τα εξής:


    Την ευθύνη ασφάλειας του χώρου στον οποίο διεξάγονται οι συνεντεύξεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ την έχει το ΓΕΕΘΑ που εφαρμόζει τις σχετικές πάγιες διαταγές, ιδίως μετά τα τελευταία συμβάντα που επιβάλλουν αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους φυλασσόμενους χώρους, στους οποίους κατεξοχήν ανήκει το Στρατόπεδο Παπάγου.
    Όπως είναι γνωστό σε όλους τους ενδιαφερόμενους, η κάρτα εισόδου που δίδεται στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους είναι στρατιωτικό έγγραφο και, όπως αναγράφεται σε αυτήν, ο κάτοχός της είναι υποχρεωμένος να την φέρει σε εμφανές σημείο της περιβολής του, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας του Στρατοπέδου Παπάγου και να δέχεται τους ελέγχους που γίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.
    Τα παραπάνω προβλεπόμενα εφαρμόστηκαν από το εντεταλμένο στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΕΘΑ (ΟΑΣ) κατά τη σημερινή είσοδο δημοσιογράφων για τη συνέντευξη τύπου.

Σχόλια

  1. Προς συντακτη : Μπορεις να μας εξηγησεις τι υπονοεις? Θελεις στρατοπεδα ξεφραγκα αμπελια ? Μηπως εισαι κολητος κανενος δημοσιογραφου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι φίλε μου κάθε άλλο !!
    Αλλοίμονο αν δεν γίνονται έλεγχοι στα στρατόπεδα και στο πεντάγωνο.
    Αυτό λέω και αυτό έκανε και ο Σπηλιωτόπουλος.
    Το θέμα και η υποκρισία είναι ότι ενω τότε ο Σπήλος έκανε την δουλειά του, η ΕΣΗΕΑ τον βάπτισε ακατονόμαστο.
    Τα σωστά μέτρα και ο απαιτούμενος "έλεγχος" επί Ν.Δ, ήταν κατακριτέα από την ΕΣΗΕΑ
    Τώρα δεν μιλάει κανένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε άλλο φίλε μου.
    Αλλοίμονο αν δεν γίνεται έλεγχος στα στρατόπεδα και πόσο μάλλον στο πεντάγωνο.
    Το θέμα και η υποκρισία είναι ότι ενω τότε ο Σπήλιος έκανε την δουλειά του, η ΕΣΗΕΑ τον βάπτισε "ακατονόμαστο".
    Τα σωστά μέτρα και ο απαιτούμενος "έλεγχος" επί Ν.Δ, ήταν κατακριτέα από την ΕΣΗΕΑ.
    Τώρα δεν μιλάει κανένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΞΕΦΡΑΓΑ ΑΜΠΕΛΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.