Έτσι χωρίς σχέδιο...

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη συνέντευξη της Υπουργού ΠΕΚΑ κυρίας Τ. Μπιρμπίλη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη συνάντηση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κυρίου Ι. Μανιάτη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων:
«Η συνέντευξη της κυρίας Μπιρμπίλη στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και σαφή ενεργειακή στρατηγική.
Η ίδια η Υπουργός ανακαλύπτει, εκ των υστέρων, τη σημασία των αγωγών ως “εργαλείο” άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής. Η πολύμηνη καθυστέρηση, όμως, του Νομοσχεδίου για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώνει την ατολμία της και την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού και στρατηγικής.
Από την άλλη, οι ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ δεν απαντούν στο πολύ απλό ερώτημα: Υπάρχει και αν “ναι” ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για τις δύο επιχειρήσεις;
Αναφορικά με τη συνάντηση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κυρίου Μανιάτη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σημασία της δέσμευσής του για εκσυγχρονισμό του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, που άλλωστε έχει ζητηθεί επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία με την ΑΠ 10982/02.06.2010 ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο.
Προκαλεί εντύπωση, όμως, η επιφυλακτικότητα του Υφυπουργού στο αίτημα απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης των Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας την ατολμία που διακατέχει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των φυσικών πόρων».

Σχόλια