Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Μετακίνηση του άξονα της Γης

   Ο πιο δυνατός σεισμός που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας φαίνεται ότι έχει μετακινήσει το κεντρικό νησί της χώρας κατά 2,4 μέτρα, ενώ μετατόπισε και τον άξονα της Γης κατά σχεδόν 10 εκατοστά, όπως δήλωσαν επιστήμονες.
    "Γνωρίζουμε ότι ένας σταθμός GPS μετακινήθηκε (κατά 2,4 μέτρα)", δήλωσε ο Κένεθ Χάντατ, αμερικανός γεωφυσικός, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
    Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστιολογίας της Ιταλίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε ο σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την Ιαπωνία μετακίνησε τη Γη στον άξονα της κατά σχεδόν 10 εκατοστά.

Όχι δικαστών στο νέο μισθολόγιο

Ο μεγάλος όγκος των εκκρεμών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια, οι οποίες στο τέλος του 2010 ξεπερνούσαν τις 470.000 και οι μειώσεις των μισθών των δικαστών με τις νέες ρυθμίσεις, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ετήσια γενική των διοικητικών δικαστών.
Σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι δεν θα δεχθούν περαιτέρω μείωση των μισθών τους, έστειλαν οι διοικητικοί δικαστές μέσω της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το Σάββατο.
Οι διοικητικοί δικαστικοί όπως και οι δικαστικοί λειτουργοί ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων επανέλαβαν την θέση τους για

Αντ. Σαμαράς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής: Μόνη λύση η αλλαγή των όρων του Μνημονίου


http://2.bp.blogspot.com/_3MpDn_9fVVw/Swt0wFMEygI/AAAAAAAADIs/NN8DbAH12dc/s1600/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82+%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpgΤο δικαίωμα επαναγοράς του χρέους σε μειωμένη τιμή θα αποτελούσε «αληθινή ελάφρυνση» για την ελληνική οικονομία, καθώς η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου δεν μειώνουν το απόλυτο μέγεθός του, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του, με την οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που έγινε χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα» για τους σχεδιασμούς της, ενώ επισημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΗ Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/staikouras.JPG 

Νέο Δεκανίκι βρήκε το ΠΑΣΟΚ στις μεθοδεύσεις του για εκποίηση του εθνικού πλούτου. Όχι, αυτή την φορά δεν προέρχεται από την αντεθνική δεξιά ή την νατοϊκή αριστερά, αλλά από το κόμμα που καταψήφισε το μνημόνιο και εως σήμερα δικαιώνεται από την επιλογή του: Τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά!!
Έτσι, ενώ από το πρωΐ το διαδίκτυο βρίθει από τις αποκαλύψεις για το νέο εθνικό φιάσκο, όπως γλαφυρά αποκαλύψαμε εδώ: Αγαπητοί ‘ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ’ γιατί δε λέτε για το ΑΙΣΧΡΟ αντάλλαγμα του ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας 50 δις;
Βγαίνει από το πουθενά ο κύριος Σταϊκούρας, Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (!!) της Νέας Δημοκρατίας και κάνει τις δηλώσεις που ακολουθούν:
Για «σημαντική απόφαση για την Ευρώπη με θετικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα» (!!!!!) έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Δόθηκε ένα σημαντικό, ένα ισχυρό, ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό μήνυμα -και προς τις αγορές και προς όλο τον

Αρχίζει το ξεπούλημα Νοσοκομείων ;;

Ακούστε στο Video στο τέλος του άρθρου απόσπασμα της συνέντευξης  του κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη ( Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας ) για την οικονομία, στην εκπομπή "ΕΙΠΑΝ....στο Ράδιο 9", με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
Αναφέρθηκε στα σχέδια της Μέρκελ για πώληση ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας, μείωση  επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους.
Παρουσίασε αυτά ακριβώς που αποφάσισαν σήμερα το πρωί οι ηγέτες της Ευρωζώνης.
Στη συνέχεια αφού ανέφερε τι θα μπορούσε να πωληθεί μας έσκασε και την βόμβα για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων !!!
Προσέξτε τι είπε μεταξύ άλλων ο κ . Χατζημαρκάκης:
"Ξέρω όμως ότι το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας,

Αγαπητοί 'ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ' γιατί δε λέτε για το ΑΙΣΧΡΟ αντάλλαγμα του ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας 50 δις;

Νέο μνημόνιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση για τα 50 δις , μείωση 1 % των επιτοκίων και 7,5 χρόνια αποπληρωμή ...
Διαβάστε στην συνέχεια απόσπασμα της χθεσινής μεταμεσονύκτιας, ανακοίνωσης των ηγετών της Ευρωζώνης και τις αποφάσεις που αφορούν στην στήριξη της Ελλάδας. 
Αυτό αποφασίστηκε:
"Νέο μνημόνιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση, με τα 50 δις μέσα, μείωση 1 % των επιτοκίων και 7,5 χρόνια αποπληρωμή .."
Βέβαια τα πράσινα Μεγαλο παπαγαλάκια, αναφέρονται σε πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας μόνο το θέμα μείωσης του επιτοκίου και την επιμήκυνση.
Για το θέμα της πλήρους και ταχείας ολοκλήρωσης του προγράμματος ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων 50 δισ. €, κάνουν τον Κινέζο..

Πώς ξηλώνεται το πουλόβερ του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΛΕΝΕ πως «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», φαίνεται όμως ότι και στην πολιτική ισχύει το ίδιο, τουλάχιστον στις μέρες μας.
Η ταχύτητα με την οποία... ξηλώνεται το πουλόβερ στο κυβερνών κόμμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες τα γκάλοπ και οι περισσότερες αναλύσεις εμφάνιζαν τον Γιώργο Παπανδρέου πολιτικά κυρίαρχο.
ΤΑ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ» είναι πολλά για να περάσουν απαρατήρητα.

Το αδιέξοδο του κ. Χριστόφια...

Ι.Σ. Λάμπρου, Πολιτικός Επιστήμων
Δυστυχώς, στις 15 Ιουνίου 2010 το ατυχές κοινό ανακοινωθέν ενσωματώθηκε στο ψήφισμα 1930 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ψήφισμα 1930 αποτελεί πλήγμα εναντίον του ψηφίσματος 186 του Σ.Α. του ΟΗΕ της 4ης Μαρτίου 1964 το οποίο αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως την μόνη νόμιμη κυβέρνηση του κυπριακού κράτους. Το εν λόγω ψήφισμα συνιστούσε μια περηφανή νίκη κατά των τουρκικών επιχειρημάτων περί δήθεν «συνεταιρικής» φύσης του κράτους, λόγω της αποχώρησης των Τουρκοκυπρίων από την κυβέρνηση, την βουλή και τα άλλα όργανά της πριν και κατά την διάρκεια των ταραχών του ιδίου έτους.

Ομοσπονδιακό αδίκημαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Δομικό στοιχείο της παρακμής, που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού, είναι κι ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός.
Από ελεγκτής της εξουσίας κι ανεξάρτητος παράγοντας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, σε πολλές περιπτώσεις, κατρακύλησε σε περιτύλιγμα για cd και dvd. Όργανο μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, «δολοφόνος προσωπικοτήτων», χειραγωγός συνειδήσεων, φερέφωνο προπαγάνδας και Καιάδας ειδήσεων και συνειδήσεων.
Πως ήταν η στάση των Ιρλανδικών ΜΜΕ στην πρόσφατη κρίση, όπου καθημερινά και σε ζωντανή μετάδοση οι Δημοσιογράφοι ξεφτίλιζαν τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς και έτριβαν στα μούτρα της κοινωνίας την ωμή αλήθεια; Ε, καμμία σχέση.

Video από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκοσίμα


Ανασχηματισμός: Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν

Αν σας τρώει η περιέγεια, πάρτε το πασοκικό ΚΑΡΦΙ.
Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί. Περισσότερα/More...

e-Eπιλογές 11/03/2011


Νίκη Τζαβέλα: Θα με τιμούσε ιδιαίτερα να είμαι σε μια εθνική κυβέρνηση..
Μέρκελ: Μείωση των επιτοκίων..αν πουλήσετε "τα ασημικά"
Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα
Τα σενάρια συγκυβέρνησης που ονειρεύεται ο Όμιλος Αλαφούζου με τη συμμετοχή Καρατζαφέρη
Η επιτυχημένη οικονομική πολιτική...
Ο Σεισμός γκρέμισε την Ελληνική Επικαιρότητα...
Ερωτευμένος με τη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Ν.Νικολόπουλoς: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αχαία και την Δυτική Ελλάδα!
Γιατί οι διάφορες μειοψηφίες είναι ισχυρές στην Ελλάδα;
Spiegel: η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα...

Αυτό πάλι τι είναι ρε παιδιά; Μαύρο χιούμορ ψυχιάτρων;

Σοβαρότατο θέμα που θα πάρει μεγάλες διαστάσεις!
Έχουμε ξεφύγει εντελώς! Μα εντελώς σε λέω:
Έβαλαν τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, να παρελάσουν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις ντυμένοι....ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΣ:

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονικές αγορές

Από... χάμπουργκερ μέχρι κοσμήματα κι από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι λογισμικό, αγοράζουν μέσω Διαδικτύου οι Έλληνες καταναλωτές, ενώ ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων κάθεται, πλέον, μπροστά σε ηλεκτρονικές ρουλέτες και τράπουλες, δοκιμάζοντας την τύχη του στα διαδικτυακά καζίνο.
Η αξία των διαδικτυακών αγορών B2C (σ.σ. Επιχείρηση προς Καταναλωτή) εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος στο 1,8-2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, έναντι εκτίμησης για 1,3 δισ. πέρυσι (μέση ετήσια κατά κεφαλήν δαπάνη 1.500 ευρώ) και 0,8 δισ. το 2009.
Το 2011, πάνω από ένας στους δέκα Έλληνες .....

Κώστας Τζαβάρας “Προσπάθεια για να ιδρυθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της Σκέψης και της Γλώσσας”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής.
Το νομοσχέδιο Καστανίδη μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.
Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα..

«Από τη μία θέλουμε νέα ζευγάρια στο χωράφι, στο χωριό και από την άλλη κλείνουμε τα σχολεία στέλνοντας τα παιδιά τους στην πόλη…»

-Κ. Αγοραστός σε εκπροσώπους φορέων και γονείς από το Καλαμάκι Αγιάς: «Πως θα αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία όταν η ίδια η Πολιτεία καταργεί κοινωνικές υποδομές;»
- Τόνισε ότι: «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή ύπαιθρος» και επανέλαβε την αντίθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων

Την ξεκάθαρη αντίθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σχέδιο για συγχώνευση – κατάργηση σχολείων επανέλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση .....

«Η κυρία Τζάκρη, ως υπουργός της Κυβέρνησης, ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες του Δήμου Πατρέων».


Τη δήλωση αυτή, έκανε χθες το απόγευμα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του, από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με την υφυπουργό Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «η υφυπουργός, ξεκαθάρισε από την αρχή και μάλιστα με ύφος που δεν συνάδει με τέτοιου είδους συσκέψεις, ότι πρέπει να παραταθεί η λειτουργία της ...

Απογραφή πληθυσμού από 10-24 Μαΐου

Το δεκαπενθήμερο από 10 έως και 24 Μαΐου, θα διεξαχθεί η απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2011. Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία και θα δημοσιοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η απογραφή.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. κρίνει εξαιρετικά χρήσιμο να ''φέρει'' στους Ελλαδίτες αναγνώστες του, την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή ''ΣΗΜΕΡΙΝΗ'' ο (επίσης Κύπριος) καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος. Ο οποίος αναλύει το φαινόμενο Νταβούτογλου και τις πραγματικές επιδιώξεις μιας νεο-οθωμανικής Τουρκίας, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος προβάλλουν ως τα πρώτα και ίσως και τελευταία της θύματα.
-Γιατί οι «Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες» του Νταβούτογλου είναι τόσο σημαντικό βιβλίο, που πρέπει να μελετηθεί από την ηγεσία του Ελληνισμού και δη τους σκεπτόμενους Έλληνες της Κύπρου; Γιατί όσα καταγράφει στο βιβλίο του αποτελούν απειλή για τον Ελληνισμό;

«Γεωργικοί Ακόλουθοι στις Ελληνικές Πρεσβείες»

Την επανασύσταση του θεσμού του Γεωργικού Ακολούθου στις Ελληνικές Πρεσβείες ζητά ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Οι Γεωργικοί Ακόλουθοι χρησιμοποιούνται από πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ για την χώρα μας ο θεσμός μπορεί να συμβάλει στην προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό και να αναδείξει την ποιοτική τους υπεροχή» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης που καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει, έστω την πιλοτική εφαρμογή σχετικού προγράμματος.

Παρακαλώ αντίλογο! Η προδοτική στάση του ΠΑΣΟΚ

Την τελευταία εβδομάδα άρχισε να αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετια....Γιατί όμως 20ετια; Γιατί αγαπητοί μου αναγνώστες για να κατανοήσουμε πλήρως το μωσαϊκό της Ελλάδας του 2011 οφείλουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε ψηφίδα προς ψηφίδα τη "δημιουργία" αυτού του Μωσαϊκού.
Όλα ξεκινούν όταν στη μνήμη μας επαναφέρουμε κάποια εντέχνως ξεχασμένα γεγονότα.

Ήταν τότε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπαθούσε να υπογράψει την ένταξή μας στην ΕΟΚ και όλο το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο πεζοδρόμιο με το γνωστό σύνθημα: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Γνωρίζεται ή καλύτερα θυμόσαστε ποιος κρατούσε το λάβαρο αυτού του αγώνα;

Κάνει καμάκι η Τζούλια Αλεξανδράτου;

Γιατί ο Γιώργος Κατατζαφέρης δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις;
Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή…
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του λαϊκού ορθόδοξου συναγερμού διέδιδε ότι ήταν σε συζητήσεις για προεκλογικές συνεργασίες και κοινή κάθοδο απ’ ευθείας με τον Σαμαρά. Μάλιστα οι διαρροές αυτές έγιναν πρώτο θέμα σε κεντρικές τηλεοπτικές εκπομπές όπου -όλως τυχαίως- προσκεκλημένος και σχολιαστής ήταν μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Συνήθως οι συγκυβερνήσεις και οι συνεργασίες θέλουν δυό.
Έσκασε λοιπόν σαν βόμβα η επικότερη δημοσκόπηση στην ιστορία του Γιώργου Καρατζαφέρη που...

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ ο κ. Παπαχελάς;;


Η συναίνεση του Alexis!
Ο Διευθυντής και μέτοχος της Καθημερινής, κ. Αλέξης Παπαχελάς, πλέκει σήμερα την …αγιογραφία του κ. Καρατζαφέρη.
Νομίζω ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που εναγωνίως αναζητά  κάποιον επικεφαλής για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο πρόσωπο του κ. Παπαχελά, μπορεί να βρει μια λύση που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
Είναι διάσημος....

"Η Ιστορία επαναλαμβάνεται..Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει.."


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQtP6I6NcWB41J7pmpKAJ9LBFIikBdOIZ6ywf2O3sr15Cepyi_C&t=1http://www.strategyreport.gr/wp-content/uploads/2010/08/100827a.jpgΕπιβεβαιώθηκε περίτρανα η ρήση "Η ιστορία επαναλαμβάνεται", μετά τις πρόσφατες κρίσεις στις 'Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδείχθηκε δυστυχώς και παρά τα φημολογούμενα και τις εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου περί διαφανών διαδικασιών και αξιοκρατίας ότι, το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει...

Ποιανού είναι τα ελληνικά νησιά που πουλιούνται στο διαδίκτυο;

Ερώτηση για την πώληση ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο. Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί στο Ιντερνετ διεθνείς ιστοσελίδες, που έχουν ως περιεχόμενό τους την πώληση ελληνικών νησιών!
Η καναδέζικη ιστοσελίδα....

Κ. Νταβούντογλου χόσγκελντιν…


Γράφει ο JZ

http://s.enet.gr/resources/2009-12/davutoglu-2-thumb-large.jpgΠροφανώς αυτό σου είπαν όταν πέρασες το κατώφλι μας από αυτούς που σας συστήθηκαν ως "κυβέρνηση της Ελλάδος"…

…Ελάτε τώρα… δεν φαίνεσαι για τόσο μπουνταλάς… Τι συζήτησες μ' αυτούς και τι αξία μπορεί να έχει στην πράξη; Εσύ αιτήθηκες, αυτοί το τι θα απαντούσαν το 'ξερες κι εσύ κι εμείς από πριν. Τζάμπα το μπαϊλτησμα…

Νίκη Τζαβέλα: Θα με τιμούσε ιδιαίτερα να είμαι σε μια εθνική κυβέρνηση..


Ακούστε τι δήλωσε χθες η κ Νίκη Τζαβέλα ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 "Πρώτη Γραμμή", στους Λυριτζή και Οικονόμου.

Πάνε για πούλημα και το δίκτυο της ΔΕΗ !!!

Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) και φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ) ανοίγει για πρώτη φορά η κυβέρνηση, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά για επενδύσεις.
Στο κείμενο με τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας (ενσωμάτωση τρίτου ενεργειακού πακέτου), που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο η Τίνα Μπιρμπίλη, ομολογείται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το φυσικό μονοπώλιο της διαχείρισης του δικτύου της ΔΕΗ τεμαχίζεται και οδεύει προς τα χέρια ιδιωτών. 
Το πουλάνε για να το επεκτείνουν, λέει, και να το συντηρήσουν. Υπάρχει λογική;

Δείτε τι γίνεται στην Ιαπωνία LIVE

Δειτε το Τσουνάμι..


e-Επιλογές της 10/03/2011

Νέα επερώτηση Σίμου Κεδίκογλου

Στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κατάθεσα προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ο κ.Γ.Πεταλωτής δεν απάντησε.
Δεν απάντησε ούτε για τους λόγους που επικαλέσθηκε ο Διευθυντής του ΑΠΕ κ.Ηλίας Μάτσικας και απομάκρυνε τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ούτε για το ένα γνωρίζει για τοποθετήσεις σε θέσεις εκτός Προεδρικού Διατάγματος και για ανάλογες αυξήσεις σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους ούτε εάν κατέχει συγκεκριμένος δημοσιογράφος θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ως εκδότη διευθυντή σε εφημερίδα και μάλιστα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τρομοκρατεί και εκφοβίζει συναδέλφους του.

"Μια μερική διαγραφή των χρεών δεν θα σήμαινε το τέλος του ευρώ"


Η Süddeutsche Zeitung στις οικονομικές της σελίδες φιλοξενεί ένα εκτενές άρθρο για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, το οποίο επιγράφει «Το λογαριασμό, παρακαλώ!» και υπότιτλο: «Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα χρέη των Ελλήνων: οι πιστωτές ή οι πολίτες».
Το σχόλιο αναφέρει: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Επί χρόνια τόσο οι συντηρητικές όσο και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δανείζονταν χρήματα σαν να μην υπήρχε αύριο». Η εφημερίδα επισημαίνει στη συνέχεια τη δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και διερωτάται: «Γιατί οι πολιτικοί δεν το παραδέχονται;

Με 8,8 Ρίχτερ χτύπησε ο Εγκέλαδος την Ιαπωνία!Σκηνές χάους επικρατούν στην Ιαπωνία, η οποία επλήγη από πολύ ισχυρό σεισμός σήμερα το πρωί. Ο σεισμός, μεγέθους 8,8 βαθμών (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ) σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτίρια στο Τόκιο.
Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία.

Τα πρώτα πλάνα από το ντοκιμαντέρ για τον Στρος Καν


Την ώρα που στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει σάλος από τους βαρείς χαρακτηρισμούς του ισχυρού άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους Έλληνες και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η γαλλική τηλεόραση παρουσιάζει έναν άλλο Ντομινίκ Στρος Καν μέσα από το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα «Ένας χρόνος με τον Ντομινίκ Στρος Καν-Στην Καρδιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Πράξη πρώτη: Ο Στρος Καν ψήνει μπριζολάκια με τα δυο του τα χεράκια

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Σενάρια συγκυβέρνησης με τον Καρατζαφέρη ονειρεύεται ο Όμιλος Αλαφούζου

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον γνωστό (από τις μονίμως ανεπιτυχείς του προβλέψεις) δημοσκόπο κ. Γιάννη Μαυρή, και πιστός στη γραμμή του Μνημονίου που έχει χαράξει, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου παρουσίασαν σήμερα το δημοσκοπικό βαρόμετρο της Public issue.

Αντώνης Σαμαράς: Έτσι θα βγάλω τη χώρα από την κρίση!


Διαβάστε την βαρυσήμαντη ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας - την οποία πρέπει να μάθουν ΑΠΕΞΩ όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ κυρίως αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και λένε ανοησίες -  στην εκδήλωση του ΕΑΣΕ ' το βήμα του ηγέτη'. Διαβάστε τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση:

Επιτέλους ένας Πρύτανης που λέει τα πράγματα με το όνομα τους! Τρόμος στην ΑΣΟΕΕ!


Η δράση πλέον της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας. Η Σχολή έχει καταντήσει μαγαζάκι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, η οποία καθημερινά τρομοκρατεί φοιτητές και εκβιάζει καθηγητές. Προχθές, φοιτητές κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό τους από οργανωμένη ομάδα μελών της ΠΑΣΠ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο Πρύτανης κ. Πραστάκος (ο οποίος σ.σ. προέρχεται από τον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ!!!) έχει πλέον σηκώσει τα χέρια και κλείνει για 2η φορά τη Σχολή μήπως κανένας συγκινηθεί και παρέμβει.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πρύτανη αναλυτικά:

Μέρκελ: Μείωση των επιτοκίων..αν πουλήσετε "τα ασημικά"


Σήμερα στο Γερμανικό κοινοβούλιο η Μέρκελ ανέλυσε τις προτάσεις της, που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το σχέδιο διάσωσης και την συντονισμένη οικονομική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με...

“Χρειάζεται επαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο για τους οίκους αξιολόγησης

Συνέντευξη Σταικούρα στην εφημερίδα METRO

Η Οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και όλα δείχνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;
Η κακή πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού κυρίως λόγω της συνεχούς και διευρυνόμενης υστέρησης των εσόδων, η διεύρυνση του δημοσίου χρέους και η διατήρηση της δυναμικής του, και η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ολοένα και βαθύτερης ύφεσης και υψηλότερης ανεργίας επιβεβαιώνουν τη διαπίστωσή σας.
Καταδεικνύουν ότι το «θεραπευτικό σχήμα» που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη χώρα μας δεν είναι κατάλληλο.
Άλλωστε, οι εναλλακτικές επιλογές που συζητούνται σήμερα,

Ναι στην επιμήκυνση, «Όχι» σε αναδιάρθρωση και ευρωομόλογο λέει η Μέρκελ

Η Γερμανία φέρεται διατεθειμένη να συναινέσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Tα τρία χρόνια δεν επαρκούν δηλώνει σε συνέντευξή της η Άγκελα Μέρκελ

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Bild η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, «η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των σοβαρών της δημοσιονομικών σφαλμάτων και αυτό δεν είναι δυνατό να το καταφέρει σε διάστημα τριών ετών. Εάν παρά ταύτα εμείς επιμείνουμε, αυτό θα οδηγήσει σε νέες αναταράξεις».
«Όχι» σε αναδιάρθρωση και ευρωομόλογο

Στρος Κάν : "Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά "

"Καμαρώστε" τις απαξιωτικές δηλώσεις και την απαράδεκτη γλώσσα του Στρος Καν για την Ελλάδα
Δείτε το τώρα και στα Ελληνικά..
«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά »...

"Απαγορεύονται οι παράνομες πληρωμές..." Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;;

Το είδαμε και αυτό με την ρήτρα ακεραιότητας, θα καταπολεμηθούν οι μίζες στις προμήθειες και τις συμβάσεις των ενόπλων δυνάμεων.
Αν είναι να λαδώσει ο ανάδοχος, θα φοβηθεί την ρήτρα ακεραιότητας...
Ποιος έχασε την ακεραιότητα για να την βρουν οι "ανάδοχοι";;
Αλλού είναι το πρόβλημα κ. Υπουργέ..

H ζωή μέσα απ΄τα μάτια μου

Σχολιάζει ο Loukisios de sade
Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες.
Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta.
Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες Austin Morris Allegro!
Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά).
Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε να στο χαλάσει.
Τόσο καλά...
Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80.
Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου.
Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του ...

Απίστευτο: Διόρισαν γυναίκα γιατρό, στο Άγιο Όρος !!Δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται !

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο, αλλά είναι μία είδηση που αποδεικνύει το μέγεθος της κυβερνητικής απάθειας, αλλά και της πλήρους ανοησίας που διέπει εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις.
Ναι, με όλη την σοβαρότητα που μπορεί να έχει το υπουργείο Υγείας, δια στόματος του υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος προσπαθώντας να αναλύσει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας, αποκάλυψε τον διορισμό γυναίκας γιατρού στο...

Κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας "βλέπει" η Σλοβάκα πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας κυρία Ιβέτα Ραντίκοβα δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και ότι η Ευρωζώνη πρέπει να ετοιμάσει κανόνες, ώστε να είναι έτοιμη αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο.
Η κυρία Ραντίκοβα τάχθηκε υπέρ της μείωσης του επιτοκίου για το διεθνές δάνειο που πήραν η Ελλάδα και η Ιρλανδία. "Είναι άδικο να δανείζεις αυτές τις χώρες με τόσο υψηλό επιτόκιο", είπε, προσθέτοντας:

Η E.Ε προτείνει πιο αποτελεσματικούς κανόνες όσον αφορά τη διέλευση των συνόρων

Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2011
Σήμερα η Επιτροπή πρότεινε την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν με σκοπό να διευκολυνθεί με ελεγχόμενο τρόπο η κυκλοφορία των προσώπων εκατέρωθεν των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
«Η παρούσα πρόταση θα συμβάλει στην ταχύτερη διενέργεια των συνοριακών ελέγχων και στην αύξηση της ασφάλειας δικαίου για τους ταξιδιώτες και τους συνοριοφύλακες. Με τη θέσπιση των νέων αυτών κανόνων, ευελπιστούμε ότι θα μειωθούν οι διοικητικές δυσχέρειες για εκείνους που ταξιδεύουν εντός, από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι θα γίνει ευκολότερη η ζωή των πολιτών μας», δήλωσε η Cecilia Malmström, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.
Οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν...

«Έκκληση σε όλους τους Βοιωτούς να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους»

«Έκκληση σε όλους τους Βοιωτούς να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους» στην επικείμενη Απογραφή Πληθυσμού απηύθυνε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις στην Απογραφή κτηρίων που έπρεπε να ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου.
Με αφορμή την σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Απογραφή αποτελεί το σημαντικότερο ..

Είναι βαρετό το παιδικό βιβλίο γνώσεων;

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ
σας προσκαλεί στην εκδήλωση
Είναι βαρετό το παιδικό βιβλίο γνώσεων;
Η Φίλια Δενδρινού και ο Σάκης Σερέφας
συνομιλούν

Ληστεία σε ένα από τα πιο φρουρούμενα μέρη !!!Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι σημειώθηκε ληστεία χθές το μεσημέρι μέσα στο χώρο του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με απειλή όπλου άγνωστος αφαίρεσε άγνωστο ποσό από το υποκατάστημα Τράπεζας Πειραιώς στο χώρο του αεροδρομίου ...

Αλλεπάλληλα λάθη και συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης


Πολλά τα κατορθώματα μιας κυβέρνησης μέσα σε ένα 24ωρο. Δε μπορεί κανείς να την κατηγορήσει, πάντως, ότι πλήττουμε.
Παραιτείται ένας γενικός γραμματέας εξαπολύοντας βολές κατά του υπουργού του για το χάλι της οικονομίας.
Ο Γ. Ραγκούσης αποφασίζει να δώσει γη και ύδωρ στους μετανάστες της Υπατίας οι οποίοι πανηγυρίζουν διότι…νίκησε η εργατική τάξη και ηττήθηκε η κυβέρνηση του Μνημονίου, όπως είπαν.
Στην ουσία πρόκειται για ντε φάκτο νομιμοποίηση και όπως λένε στο χωριό μου, μάθανε ότι …

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης απογυμνώνει δημογραφικά την ελληνική περιφέρεια

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Βασική προτεραιότητα της πολιτικής της ΝΔ διαχρονικά είναι η στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Γι’ αυτό άλλωστε είχε προγραμματιστεί το 80% του ΕΣΠΑ να διατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους παραδοσιακά η ελληνική περιφέρεια στήριζε την ύπαρξη και τη λειτουργία της ήταν: α) η τοπική αυτοδιοίκηση που εξυπηρετούσε καθημερινά τον πολίτη διοικητικά και από άποψη κοινωνικής μέριμνας και πραγμάτωνε την αρχή της επικουρικότητας, β) η ασφάλεια των πολιτών που την εγγυάτο η αποκεντρωμένη λειτουργία της αστυνομίας,

Όλοι οι διάλογοι που ακούγονται στις κασέτες Κούγια-Δαλούκα


Τα πρώτα στοιχεία - φωτιά που φωτίζουν το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθαν στην επιφάνεια. Οι συζητήσεις που προκύπτουν από ηχογραφηµένες κασέτες παραπέµπουν σε απόπειρα δωροδοκίας και επιχείρηση επηρεασµού διαιτητή, ενώ πρωταγωνιστές της ιστορίας φέρονται να είναι ο µεγαλοµέτοχος του Ολυµπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο διαιτητής Γιώργος ∆αλούκας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του...

Το ναρκοπέδιο του Μεταναστευτικού

Όταν στη τελευταία περίοδο της κυβερνητικής περιόδου της Νέας Δημοκρατίας η ελληνική Πολιτεία προωθούσε το νομοσχέδιο για την απόδοση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους Ομογενείς της Αμερικής της Αυστραλίας και της Ευρώπης, ως ελάχιστη τιμή στον Ελληνισμό της Διασποράς, η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ έλεγε «όχι σε όλα».
Άλλαξε το δόγμα της προεκλογικά, τάζοντας «τα πάντα στους πάντες».
Και μετά από αυτές,...

Αυτά είναι τα "καρντάσια" μας :«Ξεχάστε τα 12 µίλια για να άρουµε το casus belli»!

Το casus belli θα αρθεί αν η Ελλάδα αποποιηθεί το νόµιµο δικαίωµά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 µίλια. Αυτό υποστήριξε χθες ο Αχµέτ Νταβούτογλου, επιβεβαιώνοντας µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τo casus belli, την ώρα που η Ολοµέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καλούσε την Αγκυρα να το άρει και να κυρώσει τη Σύµβαση για το ∆ίκαιο της Θάλασσας.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε – µιλώντας σε έλληνες δηµοσιογράφους – το πάγιο επιχείρηµα της τουρκικής πλευράς ότι η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995, που εξουσιοδοτεί την τουρκική κυβέρνηση «να λάβει όλα τα κατάλληλα µέτρα, συµπεριλαµβανοµένων των στρατιωτικών» σε περίπτωση που ..

Χαμένες οι θυσίες του λαού

Oι χθεσινές εξελίξεις στους κόλπους της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την αποτυχία της πολιτικής της. Η παραίτηση - βόμβα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο συντάκτης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και είχε διατυπώσει προτάσεις για την εξυγίανση της λειτουργίας των εφοριών, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, καθώς αποκαλύπτει την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου, όχι μόνο να αντιμετωπίσει το ζήτημα της φοροδιαφυγής, αλλά και να βελτιώσει την κατάσταση της οικονομίας γενικότερα.