Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Κεντρική μου προτεραιότητα η λίμνη Κάρλα

Πρέπει να κερδίσουμε γρήγορα τη μάχη κατά της λειψυδρίας, αλλιώς η Θεσσαλία
κινδυνεύει με περιβαλλοντική και κατά συνέπεια «κοινωνική ερημοποίηση»


«Για τον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα καθώς η μάχη για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού είναι μάχη για την ίδια την επιβίωση της Θεσσαλίας καθώς η περιβαλλοντική ερημοποίηση θα οδηγήσει στην «κοινωνική ερημοποίηση» της περιφέρειάς μας», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε συγκεντρώσεις στα Κανάλια και το Στεφανοβίκειο.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι δίνει «απόλυτη προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της λίμνης Κάρλας» και ξεκαθάρισε ότι «ως αιρετή περιφερειακή αρχή με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών είναι αταλάντευτη βούλησή μας να ασκήσουμε κάθε πίεση προς την κυβέρνηση παρέχοντας φυσικά και κάθε βοήθεια ώστε τα έργα να γίνουν όσο το δυνατόν αρτιότερα», επισήμανε και στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των ακτημόνων και των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «με το έργο πολλαπλής σκοπιμότητας ανασύστασης της λίμνης Κάρλας που βεβαίως βρίσκεται προς το τέλος του, θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλίας

Ζέττα Μακρή: Iσόρροπη ανάπτυξη, ίσα δικαιώματα και κοινά προνόμια

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ
Εκατοντάδες  πολίτες του Δήμου Πορταριάς και της κοινότητας Μακρινίτσας βρέθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα  Μακρή στην πλατεία της Πορταριάς. Η κυρία Μακρή παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της περιοχής που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής τους και τα αιτήματά τους . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα διαχείρισης του νερού αλλά και στην ενίσχυση της υπάρχουσας τουριστικής προβολής και ανάπτυξης,  καθώς και στην επέκτασή τους σε λιγότερο προβεβλημένες με ανάλογες δυνατότητες  να προσελκύσουν  τουρισμό  περιοχές,  όπως οι Σταγιάτες ή το Κατηχώρι. Η Ζέττα Μακρή απευθυνόμενη στους πολίτες εξέθεσε την πάγια και σαφή θέση της να έχουν όλες οι περιοχές που θα συγχωνευθούν στο νέο μεγάλο δήμο ισόρροπη ανάπτυξη, ίσα δικαιώματα και κοινά προνόμια. Υποστήριξε ότι, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Βόλου,  όλες οι περιοχές θα έχουν εξίσου δυνατή φωνή  και οι αρμοδιότητες που θα εκχωρήσει στα τοπικά συμβούλια θα είναι τόσο ισχυρές ώστε τα προβλήματα και οι ανάγκες των κατά τόπους κατοίκων να βρίσκουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.  «Στο Δήμο Βόλου που ονειρευόμαστε  όλοι οι πολίτες θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Κανείς δεν θα μείνει πίσω. Γνωρίζω πολύ καλά τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή σας και θα φροντίσω από την πρώτη στιγμή να αισθάνεστε σίγουροι για την στενή παρακολούθησή τους από τον Δήμο. Έχετε την τύχη να ζείτε σε έναν πολύ πλούσιο από πλευράς φυσικού πλούτου τόπο.

Δείτε τι ωραία τα μαγείρεψαν.. Μετά τις εκλογές από την Eurostat, τα στοιχεία του χρέουςΜια χαρά τα κανόνισαν πάλι...
Μας είχαν βομβαρδίσει τα ΜΜΕ : "Στις 22 Οκτ. 2010, η αναφορά της Eurostat, για το χρέος"
Κυκλοφόρησε χθες η αναφορά της Eurostat, για την Ε.Ε, αλλά χωρίς στοιχεία για την Ελλάδα...

Καπνός ο αντικαπνιστικός νόμος με την ανοχή του Γιώργου...

«Τα καταφέραμε καλά, απαγορεύθηκε το κάπνισμα» αναφωνούσε υπερήφανος στις αρχές Οκτωβρίου από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου στον απολογισμό έργου που έκανε - μεταξύ των οποίων η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο «Καλλικράτης», η «Διαύγεια», οι προσλήψεις  υπαλλήλων μόνο μέσω ΑΣΕΠ και η συμφωνία για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά - κράτησε την ολική απαγόρευση του καπνίσματος ως την καλύτερη δράση της κυβέρνηση για το τέλος.Οι φωτογραφίες που φέρνουν σήμερα στο φως οι «Αποκαλύψεις» δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης. Δεν πρόκειται για μοντάζ, δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση. Και διαψεύδουν πέρα έως πέρα τον Γιώργο Παπανδρέου! Το προηγούμενο Σάββατο, ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον επικεφαλή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Λαμπρινίδη, και τις συζύγους τους σε γνωστό εστιατόριο του Νέου Ηρακλείου, όπου ο κ. Παπανδρέου είναι τακτικός θαμώνας και σπεσιαλιτέ του οποίου είναι ψαρομεζέδες.

Εγκατάλειψη στο δάσος του Φράξου δίπλα στον Αστακό

Το δάσος του Φράξου το οποίο είναι ενα περιφραγμένο τελευταίο κομμάτι δάσους που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Γουριά κ τον πολυσυζητημένο μας τις τελευταιες μέρες ΑΣΤΑΚΟ το λιθόστρωτο μονοπάτι που διασχίζει την περίμετρο του δάσους μήκους 5 χ.λ.μ έχει κλείσει απο τα βάτα κανοντας την προσπέλαση για τους επισκέπτες αδύνατη, αλλά κ γενικώς η εγκατάλειψη του δάσους είναι εμφανής σκουπίδια και ήμερα γουρουνια, καθώς και αγελάδες τρωνε τα νεα δεντρα.
Παντως πολλοι τουρίστες επισκέπτονται το δάσος τα τελευταία χρόνια. Φαντάζομαι οτι φέτος όσοι επιχειρησαν να επισκεπτουν το δάσος θα απελπίστηκαν. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ

Βoλές πρυτάνεων για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις πρυτάνεων για τον διάλογο και τις αλλαγές στα ΑΕΙ αναμένεται να βρεθεί σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων που άρχισε χθες στο Ρέθυμνο.
Ενδεικτικό είναι ότι ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν συμμετέχει στη Σύνοδο- διότι θεωρεί προσχηματικό τον διάλογο του υπουργείου- ενώ αρκετές πρυτανικές αρχές ήδη έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με κείμενα που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Για παράδειγμα, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών με ανακοίνωσή της έστρεψε τα βέλη της στο υπουργείο τονίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να αναγνωρίσει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να αντιταχθεί σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που θίγουν την ακαδημαϊκή αλλά και την προσωπική αξιοπρέπεια των πανεπιστημιακών δασκάλων».

Να φύγουμε μπροστά κ. Παπανδρέου, αλλά να μην ξεχνάμε να κοιτάμε και πίσω..

Στο περιθώριο της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στην Μεσόγειο και μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Πρώτα απ’ όλα, θεωρώ ότι το πνεύμα μέσα στο οποίο συνεργαζόμαστε οι δύο χώρες, οι δύο Κυβερνήσεις, το πνεύμα αυτό, έτσι όπως εκφράζεται σήμερα, είναι πολύ θετικό, στην προσπάθειά μας να λύσουμε σειρά προβλημάτων, όχι μόνο διμερώς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ένα θετικό πνεύμα, με το οποίο θέλουμε να φύγουμε μπροστά, λύνοντας σημαντικά ζητήματα που μας έχουν ταλαιπωρήσει..."
R. TAYYIP ERDOGAN: (ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)
Συμμερίζομαι πλήρως την απάντηση που έδωσε ο κ. Παπανδρέου.
Πριν από μια βδομάδα όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ  σε συνέντευξή του στον Παπαχελά. ο Ερντογάν είχε δηλώσει:
Με το φίλο μου τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων...
"Νομίζω και ο φίλος μου ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη..."
Προηγούμενα όμως ο Ερντογάν είχε πει, να μην γίνονται πτήσεις στο Αιγαίο, να ελέγχονται από το ΝΑΤΟ, ότι ο στρατός στην Τουρκία έχει μια ευαισθησία στα θέματα αυτά....
Μας λέει ο κ. Παπανδρέου, θέλουμε να φύγουμε μπροστά, λύνοντας σημαντικά ζητήματα που μας έχουν ταλαιπωρήσει...
Σε ποια προβλήματα, αναφέρεστε κ. Παπανδρέου, δεν μας το κάνετε πιο λιανά..

Αρβελέρ: Η Μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους).

Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας.

Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευε να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ’ αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων.

20 + μονάδες διαφορά για τον Δράκο στη Μεσσηνία

20,9% διαφορά υπέρ του Δράκου
Διπλάσια ποσοστά από τον Τατούλη που καταποντίζεται εκλογικά
Στο μεγαλύτερο νομό της περιφέρειας Πελοποννήσου ο Δημήτρης Δράκοςμε 20,9% διαφορά.

Από μόνη της αυτή η διαφορά είναι ικανή για να...
υπερκαλύψει τυχόν ήττες του Δράκου, σε Αργολίδα και Αρκαδία που φαίνεται ότι ο Τατούλης προηγείται.

Τα πάντα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο και από ότι φαίνεται , με αυξημένη τη συσπείρωση της ΝΔ στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας ο Δημήτρης Δράκος θα έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

Τα ξοφλημένα γραμμάτια

 
Μπορεί να καταργήθηκαν -από τον GAP- οι δεξιώσεις στα προξενεία μας για την 28η Οκτωβρίου και τους ήρωες του ‘40 που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα, αλλά από τώρα και στο μέλλον θα γίνονται, αντί αυτών, δεξιώσεις για τον ήρωα GAP, που… ”υποδούλωσε” την Ελλάδα στην Τρόικα.
Είναι γεγονός ότι  ο πρωθυπουργός οδηγεί την Ελλάδα στο… μέλλον, με τα ”εργαλεία” του σημιτικού παρελθόντος.
Προεκλογικά όλοι περίμεναν δυναμική κυβέρνηση με ικανούς, άφθαρτους και προέκυψαν τα σκουριασμένα υλικά, μαζί με… υπουργείο Υγείας, Άθλησης-Κανό και Διατροφής.
Επαγγελματίες  κομματικοί της πλατείας Κολωνακίου ανάλαβαν εργατικές, αγροτικές ”υπευθυνότητες” και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα, που δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και την ομηρία, του πρωθυπουργού της χώρας.
Από το κυβερνητικό σχήμα με τα ”ξοφλημένα γραμμάτια” του πολύ αμαρτωλού παρελθόντος, λείπουν μόνο ο ‘Ακης, ο Γιάννος και ο Τσουκάτος…

Για 100 ευρώ … θα επιτρέψουμε στον κ. Παπανδρέου να μας κοροϊδέψει ξανά;

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι  θα μοιράσει στο τέλος Δεκεμβρίου 100 εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει περίπου 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Το βοήθημα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και θα κυμανθεί από 100 έως 300 ευρώ ανά δικαιούχο.
Λυπούμαι που θα το πώ ωμά, αλλά πρόκειται για τον απόλυτο εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Όχι πως δεν τα έχουν ανάγκη  οι συμπολίτες μας αυτοί. Τα έχουν και τα παραέχουν. Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική τάξη. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. Να έχουν οι συνταξιούχοι μας ανάγκη 100 ευρώ.
Όμως είναι τόσο ταπεινά τα κίνητρα αυτής της απόφασης, που εξοργίζεσαι.
Ο  στόχος είναι μερικές χιλιάδες  ψήφοι  στις τοπικές εκλογές.
Να μας δείξει δήθεν το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησής του μήπως και αποφύγει την συντριβή. Να μας πείσει κιόλας ότι τα πράγματα πάνε καλά και οι θυσίες πιάνουν τόπο.
Μα δεν ντρέπονται; Τόσο πολύ έχουν πανικοβληθεί;
Ποιόν επιχειρούν να κοροϊδέψουν;
Ολοι γνωρίζουμε  ο,τι μετά τις εκλογές έρχονται νέα, περισσότερο επώδυνα μέτρα.
Αλήθεια, με τι πρόσωπο άρχισε ο κ. Παπανδρέου τις υποσχέσεις;
Ξέχασε τι έλεγε προεκλογικά; Στα αυτιά των ελλήνων ηχούν ακόμα τα κούφια λόγια του:
Μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και  μας έφερε το Μνημόνιο.
Μας έλεγε ότι θα «δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
Παρέλαβε πληθωρισμό στο 0.5% , …κατόρθωσε να τον φτάσει στο 5.5% Και όχι μόνο δεν έδωσε αυξήσεις, αλλά έκανε περικοπές και μειώσεις.
Μας έλεγε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους. Παρέλαβε τον ΦΠΑ στο 19% και τον έφτασε στο 23%! Παρέλαβε την τιμή της βενζίνης κάτω από ένα ευρώ και την έφτασε στο 1.50!
Αυξάνει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα οποία μας έλεγε ότι θα τα μειώσει.
Ακόμα και εκείνο το επίδομα αλληλεγγύης που υποσχέθηκε το 2009,  μόνο  την πρώτη δόση έδωσε και την άλλη την κατάργησε!
Παρ’ όλα αυτά,  επιχειρεί  και πάλι να μας κοροϊδέψει; Και το χειρότερο όλων είναι ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους. Αυτούς που κάποτε ο πατέρας του αποκαλούσε «περήφανα γηρατειά». Προσβάλλει την αξιοπρέπεια τους όταν τους υπόσχεται ένα αντίδωρο εκατό ευρώ, ενώ τους έχει πάρει περισσότερα μέσα στο χρόνο που μας κυβερνά.
Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι απευθύνεται σε …ιθαγενείς.

Η Θεωρία των Δύο Κυβερνήσεων.

"Ἥμαρτον παραδοὺς αἷμα ἀθῷον οἱ δὲ εἶπον, Τί πρὸς ἡμᾶς σὺ ὄψει ..."
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27
"ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων..."
Γ.Α. Παπανδρέου 20 Οκτωβρίου 2010
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί να λάβει και άλλα μέτρα λιτότητας..."
Olli Rehn.

Εγώ το είχα καταγράψει. Με ιδιαίτερο τρόπο βέβαια αλλά πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Τι λέγαμε εδώ:"Εκεί όμως περί τις 17 με 20 Οκτωβρίου [...] θα πρέπει να προσέξει, [...] εκείνο το τριήμερο θα κριθούν πολλά σχετικά με τις εκλογές". Κατάλαβες; Πάει η επένδυση από το Κατάρ. Νά 'ταν κι άλλη! Και θα με ρωτήσεις: "καλά αυτό ήταν το πρόβλημά μας, τώρα;". Και θα σου απαντήσω.
Είναι σαφές ότι ένα οικονομικό πρόγραμμα τύπου και μεγέθους "Μνημονίου" δεν εξαρτάται - μόνο - από επιμέρους επενδύσεις. Εντούτοις, η εικόνα της όλης διαδικασίας σηματοδοτεί τρία πράγματα:

* Την αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί αποτελεσματικά τις αγορές. Μετά το φιάσκο των πρώτων μηνών, αφού ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας, με αποτέλεσμα να αδυνατεί το Ελληνικό Δημόσιο να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές, τώρα έρχεται το φιάσκο με την Καταριανή επένδυση. Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται τις αγορές ως πολιτικό και όχι ως οικονομικό αντικείμενο, προσπαθώντας άλλοτε με απειλές (θα θυμάστε τα "πιστόλια στα τραπέζια" και τους "κερδοσκόπους" που θα "έκαιγαν τα χέρια τους") και άλλοτε με κολακείες να τις προσεταιριστεί. Προστίθεται αναμφίβολα σε αυτήν την πολιτική αδυναμία και η εγγενής αδυναμία του δημοσίου να διαχειριστεί με τη δέουσα ταχύτητα και σοβαρότητα αλλά και τεχνοκρατική αποτελεσματικότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις πολλώ δε μάλλον τις διακρατικές.
* Την αδυναμία του ελληνικού κράτους - ή δημοσίου αν θέλετε - να κινηθεί με όρους "έκτακτης οικονομικής κατάστασης" αμβλύνοντας κάθε εμπόδιο, δια του imperium που θεωρητικά θα έπρεπε να ασκεί, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια. Το τελικό μήνυμα προς τον υποψήφιο επενδυτή είναι πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη ούτε πολιτικά ούτε οικονομο-τεχνικά και δεν έχει και χρονικό ορίζοντα στον οποίο θα μπορεί να εμφανιστεί έτοιμη να υποδεχθεί επενδύσεις.
* Στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου δεν θα έχει στα χέρια του έστω και ένα αντι-Μνημονιακό "χαρτί" να παίξει, όπως θα ήταν η επιτυχής έκβαση μιας τέτοιας επένδυσης. Είναι προφανές ότι θα μπορούσε να επικαλείται την ορατή προσέλκυση επενδυτών, ώστε να παραπέμπει σε ένα σκληρό αλλά αποδοτικό Μνημόνιο. Δυστυχώς και εκτός απροόπτου, το μόνο που έχει στα χέρια του - ως πολιτικό προγραμματικό κείμενο - είναι το Μνημόνιο και μόνον αυτό.

Παιχνίδι διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης & μεγαλοεκδοτών - καναλαρχών

Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. 

Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα:  
* Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και 
* να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων! 

Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. 
Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. ..
Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. 
Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια. 
Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.
Η αγορά βοά για τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται για να σωθούν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες.  
Σε μία αγορά που «σηκώνει» το πολύ 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να διατηρήσει τα τηλεπαράθυρα των 8.  
Κι αυτό, φυσικά, με το αζημίωτο. 
Παρελαύνοντας όλα τα κυβερνητικά στελέχη κάθε βράδυ από κανάλι σε κανάλι για να κάνουν πιο... κατανοητό το έργο τους στις πλατιές λαϊκές μάζες.
Το internet είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους. 
Αν ήταν στο χέρι τους θα απαγόρευσαν την ύπαρξή του. 

Ο "τρομοκράτης" υπουργός

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο ακούραστος διώκτης της εγχώριας τρομοκρατίας, τρομοκρατεί τώρα αυτός με τη σειρά του τις πολυεθνικές.
Ναι, τις κακούργες πολυεθνικές που διψάνε για υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία του κράτους.
Ο νέος υπουργός λοιπόν, κήρυξε τον πόλεμο, δηλώνοντας πως δεν θα δεχθεί παράνομες πρακτικές και πως αφού για τη στρέβλωση της αγοράς ευθύνεται η δράση των πολυεθνικών θα πρέπει αναγκαστικά να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Δηλαδή, εν ολίγοις, τη νομοθεσία που δεν σέβονται η ελληνικές επιχειρήσεις καλούμε να σεβαστούν οι πολυεθνικές!
Και πως η στρέβλωση της αγοράς δεν είναι αποτέλεσμα του νοθευμένου ανταγωνισμού, της απουσίας καταναλωτικής νοοτροπίας, της αδυναμίας ελέγχων, της κομματικής ευνοιοκρατίας, της απουσίας σταθερών κανόνων φορολόγησης, της ανυπαρξίας επενδυτικών κινήτρων και ένα σωρό άλλων παραγόντων, παρά οφείλεται στις κακές πολυεθνικές.

e-Επιλογές της 22/10/2010

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Που είναι τα λεφτά και η πράσινη διαφάνεια ρε ΠΑΣΟΚοι;

Σε αυτή τη σελίδα (http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html) οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώνουν τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν κατά τον προεκλογικό τους αγώνα.

Ο Κικίλιας έχει μέχρι στιγμής δηλώσει:

Σύνολο Εσόδων: 52.000,00 €
Σύνολο Δαπανών: 49.033,55 €

ΠΟΣΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο "ΜΑΪΜΟΥ";

Ο Γιώργος "κρυπτόμενος" και ο Σαμαράς "πόρτα-πόρτα"..

Την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Λάρισα.
Τρία ήταν τα κύρια σημεία της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα:
 - Εγκλωβίσθηκε στο ξενοδοχείο Imperial, περιστοιχιζόμενος από κομματικά στελέχη.
 - Απομονώθηκαν οι διαδηλωτές μακρυά από το Ξενοδοχείο και τέλος
 - Ο πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε μέσω Δομοκού κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, για να μην έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές στα διόδια Πελασγίας.
Σε αντιδιαστολή με τον πρωθυπουργό, ο Σαμαράς πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Σήμερα βρέθηκε στην Λάρισα όπου μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Νομάρχη Λάρισας, κ. Λ. Κατσαρό και τον Δήμαρχο Λάρισας, κ. Κ. Τζανακούλη (Δημαρχείο Λάρισας), περπάτησε στο κέντρο της Λάρισας για μια ώρα.
Μίλησε με τον κόσμο, με τους εμπόρους και άκουσε τα προβλήματά τους.
Πόρτα-πόρτα πήγε ο πρόεδρος της Ν.Δ, στα μαγαζιά, στις καφετέριες στο κέντρο της Λάρισας, πριν καταλήξει στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κώστα. Αγοραστού.
Δείτε σε αποκλειστικότητα φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη στη Λάρισα.

Βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη Σαμαρά στη Λάρισα
Απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι σε εταιρεία της νομαρχίας Μαγνησίας

ΣΤΗΝ ΚΕΚΑΝΕΜ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


Δεσμεύτηκε να δώσει βαρύτητα στη Δία Βίου Εκπαίδευση – συστήνεται διεύθυνση στην αιρετή περιφέρεια στην οποία εντάσσονται τα ΚΕΚ των τεσσάρων νομαρχιών

Απλήρωτοι επί μήνες είναι οι εργαζόμενοι στην ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ, εταιρεία της νομαρχίας Μαγνησίας, τους οποίους επισκέφθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την περασμένη Δευτέρα.
Μετά την επίσκεψη έγινε τριμερής συνάντηση στη Διεύθυνση Εργασίας και τελικά ο εκπρόσωπος της νομαρχίας τους ανακοίνωσε ότι διευθετεί την καταβολή των οφειλόμενων ως το τέλος του 2010.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε στο ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ με την επιτροπή εκπροσώπησης των εργαζομένων στα τέσσερα ΚΕΚ των καταργούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΣΕΚΕΚΑ) την οποία αποτελούσαν οι κ.κ. Β. Τριανταφύλλου, πρόεδρος ΣΕΚΕΚΑ και εκπρόσωπος του Νομαρχιακού ΚΕΚ της Μαγνησίας, Παύλος Ταμουρίδης από το Νομαρχιακό ΚΕΚ Λάρισας και Παύλος Μπεμπές από το Νομαρχιακό ΚΕΚ Τρικάλων .
Οι θέσεις και τα προβλήματά τους που είχαν ήδη κατατεθεί και μέσω υπομνήματος, αναπτύχθηκαν στον κο. Κ. Αγοραστό κατά την διάρκεια της συνάντησης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και του ΣΕΚΕΚΑ ανέφεραν τα εξής:
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας περιέρχονται από 1.01.2011 τέσσερα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που λειτουργούν με τη μορφή της Α.Ε. και τα οποία συστάθηκαν από τις καταργούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης σε κάθε νομό. Οι επιχειρήσεις αυτές διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, υλοποιώντας σημαντικό όγκο προγραμμάτων κατάρτισης αλλά και άλλες συναφείς δραστηριότητες στον τομέα της απασχόλησης.

ΑΕΚ - ΠΑΟ Προϊστορία video

Δείτε τι έγινε στο παρελθόν στα παιχνίδια ΑΕΚ - ΠΑΟ.
Δείτε το video:http://tzortzinospor.blogspot.com/2010/10/blog-post_8579.html

Τέτοια μαγικά ούτε ο Κόπερφιλντ δεν έκανε...

Είχαμε παρουσιάσει πρώτοι και σε αποκλειστικότητα το θέμα στα άρθρα:

Αναφορά "βόμβα" της Ε.Ε, αδειάζει τον κ. Παπανδρέου

Μήπως έχετε "αχρωματοψία" κ. Παπανδρέου;;

Το ΠΑΣΟΚ "μαγείρευε", η Ν.Δ πήρε την "πατάτα" και τώρα την καλούν να πληρώσει....

Για να ξέρουμε τι λέμε...

Ειδικά όταν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για Eurostat, εξεταστικές και γαλάζιους σκελετούς...

Τα συγκλονιστικά αποσπάσπασματα που ακολουθούν αποτελούν μέρος

αναφοράς της Eurostat του 2006


Δείτε στις φώτο πως μαγείρευαν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.
Κατάφεραν από το 2002 ως το 2004 να εξαφανίσουν περί τα 3 δις ευρώ, με υποτιμημένα έξοδα και δαπάνες χωρίς παραστατικά !!!
Τέτοια μαγικά ούτε ο Κόπερφιλντ δεν έκανε...

1. Eurostat's reservations (σελίδες 20 &21)

The Eurostat News Release on government deficit and debt of 24 April 2006 expressed the following reservation on the quality of Greece's fiscal data: "despite the recent improvement in the statistical processes and good co-operation between Eurostat and the national statistical authorities of Greece, issues remain related to the Greek government accounts of a structural and systemic nature. Eurostat will undertake a methodological visit in the coming weeks in order to clarify the pending issues". Eurostat News Release 120/2005 of 26 September 2005 included the following reservation on the Greek data: "Some pending issues remain for the recording of EU transactions, the accounts of social security and the amounts of other receivables and payables for the years 2002-2004

Αστακός: Η κυβερνητική Βαβέλ

Διαβάστε το άρθρο του Τομεάρχη Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη σχετικά με την ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, που φιλοξένησε στο φύλλο της 21ης Οκτωβρίου 2010 η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»


Αστακός: Η κυβερνητική Βαβέλ

Η ακύρωση της επένδυσης στον Αστακό, δυστυχώς, αποτελεί ένα ακόμα φιάσκο για τον κύριο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, που αποδεικνύει την προχειρότητα και την αδυναμία τους να διαχειριστούν μεγάλες ξένες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης και οι νυχτερινές ανακοινώσεις, που προορίζονταν για εσωτερική κατανάλωση, δεν απέτρεψαν την μοιραία κατάληξη που έχουν όσες πρωτοβουλίες δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις της διαφάνειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την ώρα που όφειλε να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών για διαφάνεια και σοβαρότητα στην διαχείριση των ξένων επενδύσεων, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα μπροστά στις επισημάνσεις μας για τα γκρίζα σημεία, αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την ανατροπή του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, τα άμεσα και έμμεσα οφέλη σε θέσεις εργασίας και τον ρόλο εξωθεσμικών παραγόντων.

Το χθεσινό ναυάγιο όμως δεν είναι μονοσήμαντο για την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις προσπάθειες της χώρας για έξοδο από την κρίση. Ούτε είναι στατική στον χρόνο η δισυπόστατη κυβερνητική πολιτική, με άλλους Υπουργούς να συμφωνούν και άλλους να διαφωνούν δημόσια με την επένδυση στον Αστακό. Πολύ περισσότερο σηματοδοτεί την άναρχη και διαιρεμένη φωνή της κυβέρνησης στο εσωτερικό που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας μας και οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία στο μέλλον.

Ροζ φωτογραφίες της Μενεγάκη με τον Παντζόπουλο

Έξαλλη είναι η Ελένη Μενεγάκη με ροζ φωτογραφίες της ίδιας με τον Ματέο Παντζόπουλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που κυκλοφορούν σε εκδότες περιοδικών. Τι προσπαθεί να
κρύψει η Μενεγάκη;
Φωτογραφικό υλικό από πολύ προσωπικές στιγμές της Ελένης Μενεγάκη διακινούν αυτή τη στιγμή στην αγορά άγνωστοι, γεγονός που έχει κάνει έξαλλη την παρουσιάστρια.
Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ίδια και τον Ματέο Παντζόπουλο μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά... την διάρκεια των διακοπών τους στη Μήλο. Οι προσωπικές φωτογραφίες κυκλοφορούν στην αγορά των περιοδικών life style από άτομο ρωσικής καταγωγής.
Ο εν λόγω κύριος χτύπησε πρώτα την πόρτα του Πέτρου Κωστόπουλου και από εκείνον, παρά τις κακές τους σχέσεις, πληροφορήθηκε η Μενεγάκη την διαρροή του φωτογραφικού υλικού. Στην αρχή αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο όταν, όμως, ο Κωστόπουλος της έστειλε με e-mail μέρος του υλικού χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να ξαναβρεί τη φωνή της. Οι φωτογραφίες ήταν από πολύ προσωπικές στιγμές και όμοιες τους δεν έχουμε ξαναδεί από την Ελένη Μενεγάκη.
Η Ελένη μετά από αυτό, ξεκίνησε έναν Μαραθώνιο επαφών με όλους τους εκδότες, προκειμένου να μην δουν οι φωτογραφίες το φως της δημοσιότητας. Εφ’ όσον όμως έγινε το πρώτο βήμα, οι κάτοχοι του φωτογραφικού υλικού αναμένονται να χτυπήσουν και άλλες πόρτες. Και πιθανότατα κάποιοι θα τις δημοσιεύσουν, καθώς οι προσωπικές φωτογραφίες της Μενεγάκη είναι μοναδικής αξίας και «πουλάνε» τρελά.

Θέλω να παρακαλέσω τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν βγαίνει στην τηλεόραση να πάψει να χαμογελάει.


Ακούστε απόσπασμα δηλώσεων του Θάνου Μικρούτσικου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1.

Άν μπορέσω θα φοροδιαφύγω...
Γίνεται partner, ένας ανυπόληπτος φορέας που είναι το ελληνικό κράτος...
Θέλω να παρακαλέσω τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν βγαίνει στην τηλεόραση να πάψει να χαμογελάει.
Δεν θέλω να μου δίνει θάρρος ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Δεν θέλω την αισιοδοξία να την πάρω απ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου..
Τον εκλιπαρώ τουλάχιστον να δείξει σοβαρότητα σε αυτό...
Ακούστε τα πιο πάνω 

Από το «Βρώμικο ’89» στο «Βρώμικο 2010»;

* Πράγματι ένα αίσθημα κορεσμού, στην καλύτερη περίπτωση αμηχανίας και στη χειρότερη απογοήτευσης, θυμίζει η άνοδος και η πτώση των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 (αλλά και προδικτατορικά με την ΕΡΕ, την «Ενωση Κέντρου» και προηγουμένως).
Η αλλαγή κυβερνήσεων γινόταν (και θα γίνει στο μέλλον, αν λάβω υπόψη την πρώτη Εξεταστική του Αντ. Σαμαρά) μέσα σε βαριές κατηγορίες σκανδάλων και ηθικής κρίσης. Βαρέθηκα αυτές τις καταστάσεις. Υπενθυμίζω:

– Τα γεγονότα της περιόδου 1989–90 με επίκεντρο την κορυφαία περίπτωση Κοσκωτά και το Ειδικό Δικαστήριο.
– Την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με πολύπλευρες κατηγορίες εντός και εκτός της Ν.Δ. (όπως και πριν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ) για σκάνδαλα και μάλιστα οικονομικά.
– Τερματισμός της διακυβέρνησης Α. Παπανδρέου μέσα σε συνθήκες καμαρίλας, σκανδάλων περιφερειακών και ηθικής κατάπτωσης, κυρίως το 1995.
– Η πρώτη τετραετία του Κ. Σημίτη σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η δεύτερη (με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου) με το σκάνδαλο του «Πόρτο Καρράς», με τους μισούς και πλέον αποκλεισμένους να έχουν επανέλθει σε θέσεις στην κυβέρνηση και τη Βουλή από τον ίδιο τον Γιώργο!

Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτυ

Την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι την ξέρετε. Τώρα υπάρχει και η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το αυτογκόλ.
Αυτό θυμίζει η απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη διακαναλική συνέντευξη τύπου προκειμένου να… εξηγήσει στους πολίτες γιατί πρέπει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές και γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν κατά του Μνημονίου.
Μια κυβέρνηση που ακριβώς πριν από ένα χρόνο, με ψέμματα και παραμύθια, σάρωσε στις εκλογές επειδή οι πολίτες πίστεψαν στην αλλαγή, βρίσκεται σήμερα με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο πρωθυπουργός αισθανόμενος ότι ο κόσμος θα “μαυρίσει” την κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πάνω του την υπόθεση, να βγει στα κανάλια, να μιλήσει στους πολίτες, να αφυπνίσει το κοιμισμένο κόμμα του και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.
Η αγωνία είναι μεγάλη διότι πριν από 2-3 μήνες στην Ιπποκράτους θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη σε 7-8 περιφέρειες ενώ πάλευαν και για άλλες 2 από τις συνολικά 13.
Τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πλήρως και το ΠΑΣΟΚ πάει σε μια οδυνηρή ήττα από την οποία θα βγει πολλαπλά τραυματισμένη. Ετσι, οι επικοινωνιολόγοι προέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου να δώσει συνέντευξη στα μεγάλα κανάλια, να βγει και περιοδεία, να τον δει ο κόσμος εν πάση περιπτώσει αφού θεωρείται ακόμη το ισχυρό χαρτί του κόμματος.

Ελεεινή δημοσιογραφία ...

Η Κάτια Μακρή του «ΑΛΤΕΡ», γνωστό παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε χτες στο βραδινό δελτίο ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την Β' Κυριακή τον Νεοδημοκράτη, λόγω μνημονίου


Παλιά τέχνη του ΠΑΣΟΚ και των παπαγάλων η διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ. 
Το ΚΚΕ ψηφίζει «Λαϊκή Συσπείρωση» και την Α' και τη Β' Κυριακή. 
Κάτω ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ. 
Η ελεεινή δημοσιογραφία έχει κοντά πόδια κ. Μακρή...


Σημείωση Αντίλογου: Σκληρό το άρθρο του Ριζοσπάστη για την κ. Μακρή.


Τί φταίει αυτή σφοι του ΚΚΕ αν χρησιμοποιεί την λογική "Το μπουζούκι είναι όργανο , ο αστυνόμος είναι όργανο Άρα : ο αστυνόμος = μπουζούκι";;;
Αυτό τον τρόπο σκέψης  της έμαθαν στα "εργαστήρια δημοσιογραφίας" που σπούδασε , αυτόν χρησιμοποιεί...

Παρατηρώ όμως ότι το ΚΚΕ δείχνει ευαισθησία μόνο σε ότι το αφορά , τα ανάλογα συμπεράσματα που έβγαζε η εν λόγω κυρία για άλλα θέματα (πχ Βατοπέδι) αφού δεν είχαν την λέξη ΚΚΕ μέσα δεν το ενοχλούσε ε;;;

Έρχεται «μαύρος Νοέμβρης» για την Ελλάδα;

Τα σύννεφα μιας νέας κρίσης με την Ελλάδα στο επίκεντρο αρχίζουν να σωρεύονται στον ορίζοντα της κυβέρνησης, της τρόικας και των αγορών, καθώς μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται δύο καίριας σημασίας γεγονότα: το μήνυμα της κάλπης, αλλά και το μήνυμα της Eurostat εκφράζονται φόβοι ότι θα δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες σκληρού αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές, αναστρέφοντας την πορεία επιστροφής σε κανονικές συνθήκες δανεισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του, στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια επικρατεί έντονος προβληματισμός, αν όχι ανησυχία, καθώς:
Η Eurostat ανέβαλε μεν, με μια κατ’ εξοχήν πολιτική απόφαση στήριξης της κυβέρνησης, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μακράς έρευνάς της για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην Αθήνα, αλλά μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου εκφράζονται φόβοι, ότι θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις που θα αποτελέσουν ψυχρολουσία. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα, δεν είναι η αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, που θα «σκαρφαλώσει» .....
προς το 16% του ΑΕΠ, αλλά τα αναθεωρημένα στοιχεία για το χρέος, που είναι πολύ πιθανό να σημάνουν «καμπανάκια κινδύνου» στις αγορές για εκτροπή του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης, πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη εφαρμογής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρέος του 2009 θα πλησιάσει με την αναθεώρηση το 130% του ΑΕΠ, δημιουργώντας βάση για μια εκτίναξη στο 140% του ΑΕΠ το 2010. Αυτό, όπως φοβούνται στην κυβέρνηση και στο ΔΝΤ, είναι πιθανό να προκαλέσει βίαιη αντίδραση των αγορών, καθώς θα γίνει σαφές πλέον, ότι η απειλητική διόγκωση του χρέους κοντά στο 150% του ΑΕΠ δεν θα έλθει προς το τέλος της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος, αλλά ήδη από τον πρώτο χρόνο!

Να απαντήσουν οι υποψήφιοι για το Μνημόνιο

Μ' αρέσει να περπατάω στο κέντρο της Λιβαδειάς. Αλλά ο περίπατος που έκανα το πρωινό της περασμένης Κυριακής δεν ήταν για αναψυχή. Αλλά για ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ αγοράς ή καλύτερα ρεπορτάζ μιας καταστροφικής πορείας προς τον γκρεμό.
Μέτρησα και φωτογράφησα 50 καταστήματα κλειστά. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Και όχι σε τίποτε περιφερειακά σοκάκια ούτε σε μακρινές συνοικίες.Στις πιο κεντρικές οδούς της Λιβαδειάς, στη Στρατηγού Ιωάννου και στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Λιβαδειάς, 30 στη Στρατηγού Ιωάννου και 20 στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το Ζάππειο. Η οικονομική κατάρρευση είναι ήδη εδώ, κατοικεί στη Λιβαδειά. Προς το παρόν μέσα στα σπίτια αλλά όπως ομολογούν οι καταστηματάρχες που παλεύουν να επιβιώσουν σύντομα η πραγαματική φτώχεια θα είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού και στη βοιωτική πρωτεύουσα.Αλλωστε σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο "με τα επίσημα στοιχεία το 21% των συμπολιτών μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αλλά ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%".(http://www.skai.gr/news/greece/article/154306/i-ftoheia-htypa-toys-ellines/). Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει και οδηγεί τους Ελληνες, τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα στην εξαθλίωση. Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά ειδικά για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προσέξτε αυτό από την Καθημερινή: "Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (14,3% τον Ιούλιο 2010 από 9,9% τον Ιούλιο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (13,4% από 8,3%), Δυτικής Μακεδονίας (13,3% από 12,3%), Αττικής (13,3% από 9,8%) και Ηπείρου (13% τον Ιούλιο 2010 από 10,6% τον Ιούλιο 2009)".
Τι μας λέει; ότι πέρυσι τον Ιούλιο η ανεργία στη Στερεά ήταν 9,9% και φέτος 12 μήνες μετά με την εφαρμογή της πολιτικής της Τρόικας από την κυβέρνηση η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14,3% δηλαδή σημείωσε αύξηση 50%.!!! Και ασφαλώς αυτή τη στιγμή η πραγματική ανεργία στη Στερεά είναι πολύ υψηλότερη: πρακτικά κάθε σπίτι έχει από ένα άνεργο, αλλά αυξάνονται τραγικά τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερους από ένα ανέργους.

Δημοσκόπηση MARC για "Ε.Τ.": Μεγάλη νίκη Καχριμάνη στη περιφέρεια Ηπείρου

Σήμερα στον "Ε.Τ. ", δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία MARC, εμφανίζει τον Αλέκο Καχριμάνη ως τον επικρατέστερο για να εκλεγεί, τελικά, περιφερειάρχης στην Ήπειρο.

Η διαφορά του
στον πρώτο γύρο από τον Βαγγέλη Αργύρη, υποψήφιο του Πα.Σο.Κ., βρίσκεται στις 4,7 (38,7% -34,1%) ποσοστιαίες μονάδες.
Ενώ στον δεύτερο γύρο η διαφορά μεγαλώνει και αγγίζει τις 6 (45,1%-39,5%).

Εν τέλει, με τις αναγωγές,

ο Αλέκος Καχριμάνης επικρατεί του βουλευτή του Πα.Σο.Κ. με 53,3%, έναντι 46,7% του αντιπάλου του.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση έχει ως εξής:
1ος Γύρος

Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ)        38,7%
Βαγγέλης Αργύρης (Πα.Σο.Κ.) 34,1%

2ος Γύρος

Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ)        45,1%
Βαγγέλης Αργύρης (Πα.Σο.Κ.) 39,5%

Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλία

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΜΑΓΝΗΣΙΑ
11:00 Συνάντηση με υπ. Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βούλγαρη
12:45 Επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Βόλου
19:00 Ομιλία Προέδρου στο Ξενοδοχείο Ξ ENIA
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΛΑΡΙΣΑ
9:15 Επίσκεψη στην ΕΑΣ Λάρισας
9:45 Συνάντηση με Νομάρχη Λάρισας, κ. Λ. Κατσαρό (Νομαρχία Λάρισας)
10:15 Συνάντηση με Δήμαρχο Λάρισας, κ. Κ. Τζανακούλη (Δημαρχείο Λάρισας)
17:30 Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Λαρίσης
19:00 Συνάντηση με υπ. Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Αθ. Νασίκα (εκλογικό κέντρο Αθ. Νασίκα)
20:00 Συνάντηση με υπ. Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Χ. Καραγιάννη (εκλογικό κέντρο κ. Χ. Καραγιάννη)
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΤΡΙΚΑΛΑ
9:30 Συνάντηση με Νομάρχη Τρικάλων, κ. Η. Βλαχογιάννη (Νομαρχία Τρικάλων)
10:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Τρικάλων, κ. Μ. Ταμήλο (Δημαρχείο Τρικάλων)
10:30 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
11:15 Επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Τρικάλων
13:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας, κ. Β. Μπουτίνα
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
18:00 Συνάντηση με στελέχη Νέας Δημοκρατίας (Ξεν. ΑΡΝΗ)
19:00 Συνάντηση με τον υπ. Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Κ. Παπαλό (εκλογικό κέντρο κ. Κ. Παπαλού)

Το Θεσσαλικό καλάθι

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Α. Παπατόλιας πριν λίγο στο MEGA (Κοινωνία ώρα MEGA), αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του, στην ανάπτυξη και στο Θεσσαλικό καλάθι.
Mάλιστα καλά ακούσατε...
Θεσσαλικό καλάθι ετοιμάζει ο κ. Παπατόλιας, για να ταΐσει την Ευρώπη και τον κόσμο όλο.
Τι θα έχει το καλάθι ;;
Λουκάνικο Τρικάλων, ντομάτες, μήλα Αγιάς, κατσικάκι ορεινό, τσίπουρο Τυρνάβου, χαλβά Φαρσάλων, ψάρια Σποράδων....
Δώσε πράμα, δώσε καλάθια να χορτάσει ο κόσμος...
Το Θεσσαλικό καλάθι είναι εδώ.

Μυστικά ραντεβού για τις αεροµαχίες


Η πρώτη σελίδα  του απόρρητου  τηλεγραφήµατος  για τις συνοµιλίες  του γ.γ. του ΥΠΕΞ  µε τον υφυπουργό  Σινιρλίογλου στις  18 Ιουνίου.
Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο - ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές - για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο, όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».
Η Αγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, όπου τα τουρκικά µαχητικά θα µπορούν να πετούν ανενόχλητα, την ώρα που έβγαζε τα πλοία «Τσεσµέ» και «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μπορεί ο τούρκος Πρωθυπουργός να δήλωσε πριν από λίγες µέρες (µιλώντας στον Σκάι) ότι δεν επιθυµεί να γίνονται υπερπτήσεις στο Αιγαίο και να άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του έχει προβεί σε συστάσεις για το ζήτηµα στις ένοπλες δυνάµεις, οι προτάσεις όµως που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο δεν διαφέρουν από θέσεις που έχουν διατυπωθεί το 2006 και το 2009 και επιχειρούν να διαµορφώσουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο.

Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα (τον Μάιο) πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρξει παράλληλος δίαυλος διαλόγου για τη µείωση της έντασης και του κινδύνου πρόκλησης ατυχηµάτων στο Αιγαίο. Η πρόταση έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά και όπως προκύπτει από το σχετικό απόρρητο τηλεγράφηµα του ΥΠΕΞ στις 18 Ιουνίου, έναν µήνα µετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο γενικός γραµµατέας του ΥΠΕΞ Ι. Αλέξιος Ζέππος και ο τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και επικεφαλής των διερευνητών επαφών από την τουρκική πλευρά Φεριντούν Σινιρλίογλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη µε ατζέντα τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά ζήτησε αντικείµενο των συζητήσεων να αποτελέσει η δέσµη µέτρων που είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2009, ο «κώδικας συµπεριφοράς» που είχε προτείνει το 2006, καθώς και µέτρα πτητικής συµπεριφοράς που είχε αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά το 2006 και για τα οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Σε αυτά προστέθηκαν οι δύο προτάσεις που απηύθυνε δηµοσίως στην Αθήνα ο τούρκος Πρωθυπουργός και αφορούν στις άοπλες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και στην ανταλλαγή «daily flight schedules» (ηµερησίων σχεδίων πτήσης). Μάλιστα ο Φ. Σινιρλίογλου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πρακτικοί τρόποι να µειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και όχι να αντιµετωπισθεί η ουσία των προβληµάτων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύµφωνα µε το τηλεγράφηµα, «to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle» («να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση»). Εµµέσως πλην σαφώς δηλαδή, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, όποια και να είναι η τελική συµφωνία, να µη θίγει τις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών.

e-Επιλογές της 21/10/2010


Ευρώ 659.960,00

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι Βρετανοί !!! (2)

Μαύρα μαντάτα για τους Δημόσιους Υπαλλήλους

Περίεργη σιωπή γύρω από την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων.

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην Ιπποκράτους με τον Μίχα!

Οι υπεύθυνοι του χάους....

Ολη η κατάθεση Αλογοσκούφη στην εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα