Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Βoλές πρυτάνεων για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις πρυτάνεων για τον διάλογο και τις αλλαγές στα ΑΕΙ αναμένεται να βρεθεί σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων που άρχισε χθες στο Ρέθυμνο.
Ενδεικτικό είναι ότι ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν συμμετέχει στη Σύνοδο- διότι θεωρεί προσχηματικό τον διάλογο του υπουργείου- ενώ αρκετές πρυτανικές αρχές ήδη έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με κείμενα που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Για παράδειγμα, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών με ανακοίνωσή της έστρεψε τα βέλη της στο υπουργείο τονίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να αναγνωρίσει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να αντιταχθεί σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που θίγουν την ακαδημαϊκή αλλά και την προσωπική αξιοπρέπεια των πανεπιστημιακών δασκάλων». Προσέθετε δε ότι «η τακτική συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου δυναμιτίζει οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας».
Σε άλλο σημείο ο πρύτανης κ. Γ. Παναγιωτάκης τονίζει πως το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αρμόζει εξαιτίας μιας σειράς εγγενών και εξωγενών παραγόντων όπως η υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και άλλοι πρυτάνεις οι οποίοι δεν αποκλείεται να διατυπώσουν τις ενστάσεις στην υπουργό κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις με τη μορφή καταλήψεων προχωρούν αρκετές σχολές ΑΕΙ αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.