Καλό ταξίδι κ. Πρωθυπουργέ και καλή επάνοδο. Και αν βρείτε τα Τέμπη και πάλι κλειστά, σας προτείνουμε σαν εναλλακτική διαδρομή τα παράλια μας, τη Ροδιά, την Καλλιπεύκη ή το Σαραντάπορο.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤOΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Η Θεσσαλία περιμένει λύσεις κ. Πρωθυπουργέ
και όχι εξαγγελίες για τις ανάγκες των εκλογών



Ο Αχελώος ματαιώνεται, τα έργα σταμάτησαν, οι αγρότες έχουν χρεοκοπήσει, τα λουκέτα μπαίνουν κάθε μέρα. Η Θεσσαλία είναι σε απόγνωση.


Ανοιχτή επιστολή – καλωσόρισμα προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που έρχεται στη Λάρισα, απευθύνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και με την οποία θέτει τα προβλήματα της Θεσσαλίας. Ειδικότερα σημειώνει:

«Καλώς ήρθατε στη Λάρισα κ. Παπανδρέου.
Θα περιμέναμε από σας να ερχόσαστε πιο τακτικά και να ασχολείστε με τα προβλήματα της Θεσσαλίας και όχι τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές για να στηρίξετε τον κυβερνητικό σας υποψήφιο.
Θα περιμέναμε να δείτε τους φορείς και τους πολίτες για να σας πουν τα προβλήματα τους και όχι να μιλάτε σε μια κομματική εκδήλωση προβολής. Αλλά έστω και έτσι, οφείλουμε σαν φιλόξενοι Θεσσαλοί να σας καλωσορίσουμε.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία των αγροτών που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά από τις διαρκείς ανατιμήσεις που εκτίναξαν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Στη Θεσσαλία των αγροτών που βλέπουν τη σοδειά τους να χάνεται και εσείς να αρνείστε να τους αποζημιώσετε με δίκαιο τρόπο μέσω ΕΛΓΑ.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία που νιώθει προδομένη για το σταμάτημα των έργων του Αχελώου – που ήταν το μεγάλο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου- και το οποίο δυστυχώς ως Κυβέρνηση πολεμάτε και δεν το θέλετε αγνοώντας ηθελημένα ότι έτσι οδηγείτε τον κάμπο σε ερημοποίηση.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία των χιλιάδων ανέργων -θυμάτων της άδικης πολιτικής σας του Μνημονίου. Στη Θεσσαλία των εμπόρων, των βιοτεχνών και των επιχειρηματιών που βάζουν καθημερινά λουκέτο στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, χάρη στην … «αναπτυξιακή» σας πολιτική.

Σας καλωσορίζουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι κ. Παπανδρέου και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους περικόψατε μισθούς και συντάξεις επιλέγοντας να φορτώσετε σ’ αυτούς, στα μόνιμα δηλαδή υποζύγια, τα βάρη της οικονομικής κρίσης

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία των σταματημένων έργων. Της Ε-65 που καρκινοβατεί, των διανομαρχιακών αξόνων που ακόμη περιμένουν, του κάθετου άξονα Λάρισας –Ελασσόνας – Κοζάνης, στη Θεσσαλία που πληρώνει διόδια περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία για την οποία αντί για την πολυδιαφημισμένη «πράσινη ανάπτυξη» που τάζατε κινδυνεύει να πνιγεί στο νέφος και την αρρώστια από τα εργοστάσια του λιγνίτη που σχεδιάζονται ήδη για την Ελασσόνα.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Παπανδρέου. Στη Θεσσαλία όπου όποιος πολίτης αντιμετωπίζει έκτακτο πρόβλημα Υγείας κάνει πρώτα …εσωτερικό τουρισμό μέχρι να βρει κρεβάτι στην εντατική Νοσοκομείου άλλων πόλεων.

Καλώς ήλθατε στη Θεσσαλία κ. Πρωθυπουργέ. Στη Θεσσαλία που της μειώνετε διαρκώς τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, μεταφέροντας όλο και περισσότερους πόρους στο Λεκανοπέδιο.

Κ. Πρωθυπουργέ

Σε μια χώρα που πια δεν παράγει, η Θεσσαλία είναι αυτή που προσφέρει και είναι το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ελλάδας. Γι’ αυτό και δικαιούται καλύτερης μοίρας από αυτήν που έχετε προδιαγράψει γι’ αυτήν.

Η Θεσσαλία των αγώνων, του καθημερινού μόχθου, του πολιτισμού και της παράδοσης έχει περηφάνια και αξιοπρέπεια. Δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί. Ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί.
Ζητά από σας να σταθείτε δίπλα της με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Καλό ταξίδι κ. Πρωθυπουργέ και καλή επάνοδο. Και αν βρείτε τα Τέμπη και πάλι κλειστά, σας προτείνουμε σαν εναλλακτική διαδρομή τα παράλια μας, τη Ροδιά, την Καλλιπεύκη ή το Σαραντάπορο. Θα ταλαιπωρηθείτε βέβαια, αλλ’ όμως θα μάθετε από πρώτο χέρι πώς ταλαιπωρούνται κάθε τόσο οι πολίτες σας στους κατεστραμμένους αυτούς δρόμους που αν και υποσχεθήκατε αρνηθήκατε να αποκαταστήσετε.

Σχόλια