Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Δεν δικαιολογείται η διακοπή ρεύματος για κανέναν "αδύναμο" συμπολίτη μας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για τα ανεξόφλητα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ένα στα τρία νοικοκυριά αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση εμμένει στην λογική της υπερφορολόγησης της ενέργειας.

Την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί στοιβάζονται ανεξόφλητοι στα Ελληνικά νοικοκυριά, το Δημόσιο αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο “μπαταχτσή” απέναντι στη ΔΕΗ.

Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι με τους φόρους και τις αυξήσεις που επιβάλλει στην ηλεκτρική ενέργεια - ένα είδος πρώτης ανάγκης- μειώνει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”.

Μετατρέπει, έτσι, συνειδητά τους πολίτες, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες υποχρεώσεις που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, σε στρατιά “κακοπληρωτών”.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να ανακαλέσει τις άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις που προκάλεσε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας η πολιτική της.

Η κυβέρνηση οφείλει να ανακουφίσει τους πολίτες, με ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, που βιώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, με τις στρατιές των ανέργων να αυξάνονται, δεν δικαιολογείται η διακοπή ρεύματος για κανέναν αδύναμο συμπολίτη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.