Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Για 100 ευρώ … θα επιτρέψουμε στον κ. Παπανδρέου να μας κοροϊδέψει ξανά;

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι  θα μοιράσει στο τέλος Δεκεμβρίου 100 εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει περίπου 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Το βοήθημα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και θα κυμανθεί από 100 έως 300 ευρώ ανά δικαιούχο.
Λυπούμαι που θα το πώ ωμά, αλλά πρόκειται για τον απόλυτο εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Όχι πως δεν τα έχουν ανάγκη  οι συμπολίτες μας αυτοί. Τα έχουν και τα παραέχουν. Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική τάξη. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. Να έχουν οι συνταξιούχοι μας ανάγκη 100 ευρώ.
Όμως είναι τόσο ταπεινά τα κίνητρα αυτής της απόφασης, που εξοργίζεσαι.
Ο  στόχος είναι μερικές χιλιάδες  ψήφοι  στις τοπικές εκλογές.
Να μας δείξει δήθεν το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησής του μήπως και αποφύγει την συντριβή. Να μας πείσει κιόλας ότι τα πράγματα πάνε καλά και οι θυσίες πιάνουν τόπο.
Μα δεν ντρέπονται; Τόσο πολύ έχουν πανικοβληθεί;
Ποιόν επιχειρούν να κοροϊδέψουν;
Ολοι γνωρίζουμε  ο,τι μετά τις εκλογές έρχονται νέα, περισσότερο επώδυνα μέτρα.
Αλήθεια, με τι πρόσωπο άρχισε ο κ. Παπανδρέου τις υποσχέσεις;
Ξέχασε τι έλεγε προεκλογικά; Στα αυτιά των ελλήνων ηχούν ακόμα τα κούφια λόγια του:
Μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και  μας έφερε το Μνημόνιο.
Μας έλεγε ότι θα «δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
Παρέλαβε πληθωρισμό στο 0.5% , …κατόρθωσε να τον φτάσει στο 5.5% Και όχι μόνο δεν έδωσε αυξήσεις, αλλά έκανε περικοπές και μειώσεις.
Μας έλεγε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους. Παρέλαβε τον ΦΠΑ στο 19% και τον έφτασε στο 23%! Παρέλαβε την τιμή της βενζίνης κάτω από ένα ευρώ και την έφτασε στο 1.50!
Αυξάνει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα οποία μας έλεγε ότι θα τα μειώσει.
Ακόμα και εκείνο το επίδομα αλληλεγγύης που υποσχέθηκε το 2009,  μόνο  την πρώτη δόση έδωσε και την άλλη την κατάργησε!
Παρ’ όλα αυτά,  επιχειρεί  και πάλι να μας κοροϊδέψει; Και το χειρότερο όλων είναι ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους. Αυτούς που κάποτε ο πατέρας του αποκαλούσε «περήφανα γηρατειά». Προσβάλλει την αξιοπρέπεια τους όταν τους υπόσχεται ένα αντίδωρο εκατό ευρώ, ενώ τους έχει πάρει περισσότερα μέσα στο χρόνο που μας κυβερνά.
Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι απευθύνεται σε …ιθαγενείς.
Ότι μπορεί και πάλι να μας παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίσει την ψήφο μας  και να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Μόνο που τώρα ο κόσμος ξέρει ότι τα λόγια του δεν έχουν καμιά αξία.
Πολλοί πολιτικοί μοίραζαν υποσχέσεις προεκλογικά.  Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου να υπόσχεται το 1985 «ακόμα  καλύτερες μέρες» και οι μέρες αυτές ήταν ένα ….διετές πρόγραμμα λιτότητας.
Όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τους ξεπέρασε όλους.  Θα μείνει στην ιστορία ως ο μέγιστος δημαγωγός.  Ο πολιτικός  που πόθησε τόσο πολύ την εξουσία και  δεν δίστασε  να κάνει τα  πάντα για να την κατακτήσει και τώρα κάνει τα πάντα για να την διατηρήσει.
Θα το επιτρέψουμε;
Όταν μια κυβέρνηση πάρει την κατιούσα, τίποτα δεν τη σώζει. Η τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη. Για αυτό,  ο,τι και να υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ακάλυπτες επιταγές μοιράζει.
Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταψηφιστούν  οι υποψήφιοι του κ. Παπανδρέου  και  οι εφεδρείες του (Δημαράς και Τατούλης).
Και το μήνυμα πρέπει να είναι τόσο  ισχυρό και τόσο  ηχηρό,  που να ακουστεί καθαρά εντός και εκτός Ελλάδος.
Μόνον έτσι θα  δρομολογηθούν  εξελίξεις. Για να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές  με κύριο αίτημα την αλλαγή κυβέρνησης. Αλλιώς ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει …ακάθεκτος το έργο του…
Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.