Οι αγορές ψηφίζουν επιμήκυνση του χρόνου παραμονής της τρόικας και του ΔΝΤ στν χώρα μας. Εμείς τι θα ψηφίσουμε τον Νοέμβριο;

Γράφει σήμερα η ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας "Καταλύτης για την ταχεία μείωση των spreads στα μεσομακροπρόθεσμα ομόλογα (5 ετών και άνω) αποδείχθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, καθώς καθησύχασαν πολλούς από εκείνους που ανησυχούσαν για το αν θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ο κ. Στρος-Καν επιβεβαίωσε τις φήμες των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ ήταν υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα. Μάλιστα η αρνητική στάση της Γερμανίας στο ίδιο θέμα αγνοήθηκε από τις αγορές, γιατί τη θεώρησαν πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι το 70% των δανείων του μηχανισμού στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ θα δοθούν από τις χώρες της ευρωζώνης και το 30% από το ΔΝΤ.
Πριν από τις δηλώσεις του κ. Στρος-Καν, οι αγορές συνέχισαν να δίνουν μεγάλες πιθανότητες στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους με μεγάλο «κούρεμα» της τιμής των ομολόγων."
Οι αγορές ψηφίζουν επιμήκυνση του χρόνου παραμονής της τρόικας και του ΔΝΤ στν χώρα μας. Εμείς τι θα ψηφίσουμε τον Νοέμβριο; 
 

Σχόλια

  1. Eγω ξερω οτι οσο επιμηκυνεται ο χρονος αποπληρωμης ενος δανειου τοσο πιο ασυμφορο γινεται. Ο λογος ειναι οτι με την επιμηκυνση πληρωνει κανεις περισσοτερους τοκους και αποπληρωνει ελαχιστα απο το μερος του οφειλομενου κεφαλαιου.

    Προς τι λοιπον τα πανηγυρια του κ. Σκανδαλιδη "χαρη μας κανει η Ευρωπη?" ... Θελουν να εξασφαλισουν περισσοτερα χρονια σκλαβιας για τον τοπο ωστε να μπορεσουν να κουμανταρησουν ο.τι θελουν - οπως θελουν.

    Μπανανια σου λεω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.