Αλαλούμ και με τις Στρατιωτικές Σχολές...

ΚΑΡΙΕΡΑ στο στράτευμα ως αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί θα μπορούν να κάνουν πλέον μαζικά και πτυχιούχοι των- μη στρατιωτικών- Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανήγγειλε πριν λίγους μήνες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, παρουσιάζοντας το γενικό στίγμα τού υπό εξέταση σχεδίου για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις υπάρχουσες Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές.

Ειδικότητες υποστήριξης
Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι πολύ κοντά στην απόφαση να καταργήσει την εκπαίδευση αξιωματικών μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων στις υπάρχουσες Στρατιωτικές Σχολές και να αντλήσει στελέχη γι΄ αυτές από την αγορά, με διαγωνισμό. Οι προσλαμβανόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν να φορέσουν τα γαλόνια θα υφίστανται μόνον ενός έτους στρατιωτική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλύπτονται από την αγορά είναι οι μετεωρολόγοι, νοσηλευτές, ηλεκτρονικοί, πολιτικοί μηχανικοί.
Ακόμα και οι ιατρικές ειδικότητες είναι πιθανόν να περιληφθούν σε επόμενο στάδιο. «Εξετάζουμε διάφορες πτυχές και κυρίως το οικονομικό κόστος» είπε ο πτέραρχος Γιάγκος. Στόχος του υπουργείου είναι ορισμένες τουλάχιστον από τις καταργούμενες ειδικότητες να μην περιληφθούν στο Μηχανογραφικό του υπουργείου Παιδείας από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Ανάλογα με την κατάληξη της μελέτης, ίσως κλείσουν και κάποια Τμήματα που, όπως ειπώθηκε, κοστίζουν πολύ ακόμα και ως κτιριακές υποδομές. ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλιο:
Τι άλλο θα ακούσουμε πάλι...
Αμ το άλλο...
"Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι πολύ κοντά στην απόφαση να καταργήσει την εκπαίδευση αξιωματικών μη επιχειρησιακών ειδικοτήτων.."
Επειδή δεν καταλαβαίνουμε ποιές είναι οι ΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ;;
Δεν μας το κάνετε πιο λιανά, που υπάρχει αυτός ο όρος και τι σημαίνει άραγε;;

Είπαμε να γίνουμε "αμερικανάκια" αλλά ΟΧΙ και έτσι.
Αυτό που αναφέρεται στο άρθρο δεν είναι αναβάθμιση είναι καταβαράθρωση και "κλείσιμο" των στρατιωτικών σχολών και κατά κύριο λόγο του τμήματος Μηαχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων.

Από το άρθρο προκύπτει (ειδικότητες που θα καταργηθούν) ότι ο κ. Γιάγκος αναφέρεται στην Σχολή Ικάρων και στρατιωτική Ιατρική-Νοσηλευτική.
Για να εξηγούμαστε δεν είμαι κατά της πρόσληψης, ή της ύπαρξης αξιωματικών με διαγωνισμό από ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Με την προϋπόθεση ότι ένα τέτοιο μέτρο λειτουργεί συμπληρωματικά, κατά περίπτωση και για συγκεκριμένες ειδικότητες (νοσοκόμοι, μετεωρολόγοι, διοικητικές ειδικότητες)
Αν θέλουν να κάνουν ουσιαστική και ρεαλιστική αναβάθμιση, ας λειτουργήσουν επιτέλους ως στρατιωτικά πανεπιστήμια (ΑΣΕΙ) οι στρατιωτικές σχολές και ας αφήσουν τα πειράματα και τις "αμπλελοφιλοσοφίες"...
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και αεροπορίες, όπως στην Αμερικάνικη, την οποία ορισμένοι αντιγράφουν κατά το δοκούν και όπως καταλαβαίνουν... 
Εκτός όλων των άλλων δεν αντιγράφουν και καλά γιατί δεν ξέρουν και αγγλικά..
"The United States Air Force Academy offers a four-year program of instruction and experience designed to provide cadets the knowledge and character essential for leadership, and the motivation to serve as Air Force career officers. Each cadet graduates with a bachelor of science degree and a commission as a second lieutenant in the Air Force."
Τι μας λέει το πιο πάνω η σχολή ικάρων της Αμερικάνικης Αεροπορίας είναι στρατιωτικό πανεπιστήμιο με 4 χρόνια σπουδές και αποφήτηση ως Ανθυποσμηναγός. ( http://www.af.mil/information/factsheets/factsheet.asp?id=165 )
Δείτε τώρα και τις ειδικότητες της  σχολή Ικάρων της Αμερικάνικης Αεροπορίας


Engineering Division
Engineering 
DivisionThe Engineering Division includes the departments of aeronautics, astronautics, civil and environmental engineering, electrical and computer engineering, engineering mechanics, and systems engineering.
http://www.usafa.af.mil/deanoffaculty/engineering.asp 

Η σχολή Ικάρων της Αμερικάνικης Αεροπορίας έχει όλες τις τεχνικές ειδικότητες που "φημολογείται" ότι θέλουν να καταργήσουν οι κύριοι του ΓΕΕΘΑ.
Ας ρίξουμε μια ματιά και στην σχολή Ικάρων της Ιταλικής Αεροπορίας:
"I frequentatori conseguono al completamento degli studi una laurea magistrale della durata di cinque anni. L'Accademia lavora a stretto contatto con l'Università degli Studi di Napoli Federico II, che rilascia tre tipologie di lauree. Per il ruolo naviganti e per il ruolo delle armi è previsto un corso di laurea unico in Scienze Aeronautiche, una branca di Scienze Politiche. Gli allievi ufficiali del Corpo del Genio Aeronautico frequentano la facoltà di ingegneria nelle tre diverse specialità aerospaziale, civile o elettronica, mentre gli allievi ufficiali del Corpo di Commissariato conseguono al termine degli studi la laurea magistrale in giurisprudenza." ( http://it.wikipedia.org/wiki/Accademia_Aeronautica )
Μια απ τα ίδια και εδώ υπάρχουν όλες οι ειδικότητες
Ας πάμε στην Τσεχία.. έχει στρατιωτικό πανεπιστήμιο με όλες τις ειδικότητες που φημολογείται ότι θα καταργήσει το ΓΕΕΘΑ...( http://www.vojenskaskola.cz/school/ud/structure/Pages/default.aspx )

 Τα συμπεράσματα δικά σας .

Σχόλια

 1. Έλληνες ξυπνήστε!!!

  Διέλυσε την ΠΑ αρχικά.

  Μετά διέλυσε και τις ένοπλες δυνάμεις.

  Θέλει να αφήσει και παρακαταθήκη την διάλυση της ΣΙ.

  Γιατί δεν φέρνουμε Τούρκους να διοικούν;

  Πραγματικά θα τα καταφέρουν καλύτερα...

  http://www.hho.edu.tr/hho_eng.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εφαρμογή του προτύπου USAF και Τουρκικής Αεροπορίας. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο!
  Αποφοίτηση με συγκεριμένη επιστημονική ειδικότητα και όχι "περί την αεροπορική επιστήμη", ιδιαίτερα δε για τους φίλους ιπτάμενους των οποίων το πρόγραμμα σπουδών είναι "αχταρμάς".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.