Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, εν μέσω των θερινών διακοπών, αφού κατατρόπωσε τις πολυεθνικές, κήρυξε τον πόλεμο στην παγκόσμια φτώχεια και στις πανδημίες και ανακάλυψε τον «τέταρτο δρόμο για την παγκοσμιοποίηση», έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.
Μας διαβεβαίωσε ότι, σε μόλις 10 μήνες έκαναν «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν»...
Πράγματι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου δεν έχει ίχνος υπερβολής:
  • Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στο 12% τον Μάιο έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να κρατούνται τα σχετικά αρχεία. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
  • Τα ποσοστά μείωσης του ΑΕΠ τοποθετούν την Ελλάδα στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ των 50 μεγαλύτερων κρατών.
  • Ο πληθωρισμός της (5,5%) είναι ο 8ος μεγαλύτερος στον κόσμο.
  • Οι τιμές των ασφαλίστρων ( CDS ) της Ελλάδας είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, μετά από αυτές της Βενεζουέλας.
  • Η χώρα έχει το 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω μόνο από το Πακιστάν.
Οι φορείς, ο ένας μετά τον άλλον, εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική. Όπως η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου που καταλογίζει στο μνημόνιο επτά λάθη. Ανάμεσα στα οποία είναι «οι βίαιες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό με αντικοινωνική επίθεση στους συνταξιούχους και οι λανθασμένες προβλέψεις και οι συνεχείς αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για το ποσοστό της ύφεσης και τον πληθωρισμό».
Όπως, όμως, μας καθησυχάζει ο κ. πρωθυπουργός «είμαστε ακόμη στην αρχή…».
Αν και είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το ακριβές σχέδιο του κ. Παπανδρέου ήδη πληροφορηθήκαμε ότι μετά το επικαιροποιημένο μνημόνιο έπονται πράγματι νέα μέτρα: αύξηση της φορολογίας, νέα περικοπή επιδομάτων, και εν γένει μέτρα που μας εγκλωβίζουν περαιτέρω στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, που στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά και αυξάνουν την ανεργία.
Όσο για την πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτική είναι ακόμη χαμένη στις πρωθυπουργικές ανιχνεύσεις για την «παγκόσμια διακυβέρνηση» και στον επικείμενο ανασχηματισμό που βρίσκεται επί θύραις.

ΔΕΗ: αύξηση ως 50% στα τιμολόγια εισηγείται η ΡΑΕ


Την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ ως 50% την τριετία 2011 – 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ.
Η αύξηση θα κυμανθεί από 15% για τις μεσαίες καταναλώσεις ως το 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις.
Εφόσον η πρόταση της ΡΑΕ υιοθετηθεί θα πληγούν όπως είναι προφανές τα νοικοκυριά και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Αντιθέτως, προτείνεται μείωση έως 16% για τις μεγάλες καταναλώσεις, που σήμερα επιβαρύνονται ιδιαίτερα.
Τέλος, για τη βιομηχανία προτείνεται αύξηση 10% και για τους αγρότες από 25 έως 33%.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,

Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή των Lazard, Deutsche Bank και HSBC ως συμβούλων του δημοσίου για ΑΤΕ και ΤΤ; Ο ρόλος του εβραϊκού λόμπι !


Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την επιλογή των συμβούλων Lazard, Deutsche Bank και HSBC από το ελληνικό δημόσιο για την πραγματοποίηση αποτίμησης της ΑΤΕ και του ΤΤ και παράλληλα του προσδιορισμού και της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών στο τραπεζικό σύστημα, ιδιαιτέρως από την άποψη της αποτελεσματικότητας και χρηματοπιστωτικής ευστάθειας;
Η επιλογή κάθε τράπεζας ξεκινάει από διαφορετικά κίνητρα και αφετηρίες.
Για τους συμβούλους το κίνητρο δεν ήταν οι 800 με 900 χιλ ευρώ προμήθεια που θα λάβουν ο καθένας αλλά οι συμφωνίες για ακόμη μεγαλύτερες δουλειές στην Ελλάδα.
Τα κίνητρα της χώρας διαφορετικά και μεταξύ αυτών και πολιτικά.
Lazard εβραϊκό λόμπι και αναδιάρθρωση χρέους
Η Lazard είναι σύμβουλος επί χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει καλά τις διαδικασίες συγχωνεύσεων και αναδιαρθρώσεων χρέους.
Όμως σύμφωνα με ορισμένες πηγές η κυβέρνηση ήθελε να έχει ως σύμβουλο την Lazard για δύο στρατηγικούς λόγους πέραν τους τεχνοκρατικούς.
1)Η Lazard που ανήκει στο σύστημα Rothchild που ως γνωστό αποτελούν ένα εκ των βασικών βραχιόνων του ισχυρού εβραϊκού λόμπι παγκοσμίως.
Για την ιστορία τονίζεται ότι ο Rothchild συγκαταλεγόταν πάντα στην ομάδα των 300 σοφών της Σιών.
Πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ και σύμφωνα με ορισμένες πηγές η Ελλάδα ζήτησε από τον Ισραήλ να την στηρίξει καθότι το εβραϊκό λόμπι διαθέτει πανίσχυρους μηχανισμούς στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Ελέγχουν πέραν από πλήθος κολοσσιαίων εταιριών και τους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους και πλειάδα funds.
2)Η Lazard θα αποτελέσει την έσχατη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα στα θέματα αναδιάρθρωσης χρέους.
Αποτελούσε μυστικοσύμβουλο και πλέον η Lazard θα αποκτήσει και επίσημα τον ρόλο του συμβούλου.
Η επενδυτική Τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού, Lazard Brothers Bank, ανήκει στο σύστημα Rothchild.
Πλέον είναι αμερικανικών συμφερόντων και....

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.....

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 2 εβδομάδες από την υπογραφή του σχετικού ΦΕΚ και να σου οι πρώτοι 2 σύμβουλοι του πρθυπουργού, για τους οποίους είχαμε αναφερθεί στο άρθρο 20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!!

Αυτές είναι ταχύτητες...

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.....

Δείτε και μόνοι σας....

Το ΔΝΤ απέκτησε Σταθερό εκπρόσωπο...

Λογικά πρέπει να τελείωσε η αγωνία που είχε ο κ. Φλωρίδης για την εκπροσώπηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Πλέον το ΔΝΤ δεν θα περιφέρει "εκπροσώπους" προς υπεράσπισή του αφού έχει εγκατασταθεί μονίμως στην χώρα (Σε ξενοδοχεία ακόμα αλλά όπως διαβάζουμε σε παραπολιτικά σχόλια μάλλον έχει βρεθεί κτήριο που θα τους στεγάσει...) και την εκπροσώπησή του ανέλαβε η Σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας...

Τα αντιλαϊκά "παγώματα" των μισθών που είχε προτείνει για μια διετία ο "περιοδεύων" το 2009 έγιναν "Φιλολαϊκές" μειώσεις μισθών επ' αόριστον...

Δείτε σύμβουλο που βρήκαν στον Γιώργο
http://www.antinews.gr/?p=59270

Ανατροπή του Μνημονίου το μήνυμα των εκλογών στην Αττική


Τον Νοέμβρη ο λαός θα αποφασίσει για τους νέους Δήμους και τους αιρετούς πλέον Περιφερειάρχες. Οι εκλογές αυτές, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν πολιτικά, αποτελούν τις πλέον κρίσιμες πολιτικές εκλογές στο νέο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά την αποδοχή του Μνημονίου Δανεισμού. Ειδικά οι εκλογές στην Αττική, την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας όπου διαμένει ο μισός περίπου πληθυσμός της Ελλάδας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του ελληνικού λαού. Η Περιφερειακή ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να πάρει θέση για το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον όπου θα ασκεί τις αρμοδιότητές της και να δεσμευτεί στον λαό για το αν θα λειτουργήσει ως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο, δημιουργώντας δημόσιες κοινωνικές δομές, αποδίδοντας κοινωνικό μισθό και προωθώντας τους πόρους της Περιφέρειας προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, ή αν θα λειτουργήσει ως άβουλο και πειθήνιο εξαπτέρυγο της κεντρικής εξουσίας και των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει.
Είναι η εκλογική διαδικασία που δίνει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις αναποτελεσματικές και άδικες πολιτικές που εφαρμόζονται.
Απέναντι στις συντηρητικές-αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης που εφαρμόζονται πρέπει να αντιπαρατεθεί μια Συμπαράταξη Προοδευτικών Δημοκρατικών δυνάμεων,

Ο Χρίστος Βερελής εκθέτει τον Νίκο Χριστοδουλάκη


για την υπόθεση Siemens


…Ο κ. Χριστοδουλάκης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens, ότι από τις 26 Ιουνίου 2003 -που συνεδρίασε αρχικώς η γενική συνέλευση του ΟΣΕ- και μετά, κανείς δεν του εισηγήθηκε την καταγγελία συμβάσεων με την Siemens, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στο υπουργείο Μεταφορών.
“Αν ήθελε οποιοσδήποτε να καταγγείλει ή να τροποποιήσει τη Σύμβαση θα μπορούσε πρώτον, η απόφαση να ληφθεί από τα εντεταλμένα από το νόμο όργανα, που είναι η διοίκηση της ΔΕΚΟ και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είχε προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση” κατέθεσε.
Ιδού και ένας σχετικός διάλογος:
Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση o κ. Γιαννακός ή ο κ. Βερελής;
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Mέσα στα πρακτικά, δεν σας το ανέγνωσα δύο φορές;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το ζήτησε, λοιπόν.
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Όχι.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας το ζήτησε.
Όμως, αντίθετα με τον ισχυρισμό του, στις 30 Ιουνίου 2003 ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρίστος Bερελής του έστειλε επιστολή με οτην οποία του ζητούσε “να τηρηθεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης του ΟΣΕ για λήψη απόφασης που θα επιτρέψει την κατάπτωση εγγυήσεων και καταγγελία των σχετικών συμβάσεων σύμφωνα με την πρόταση του ΟΣΕ δεδομένου ότι η αντισυμβατική συμπεριφορά της αντισυμβαλλόμενης Κοινοπραξίας αποβαίνει πλέον προς μεγάλη ζημία του ΟΣΕ”.
Η επιστολή του Χρίστου Βερελή, που απεκάλυψε σήμερα το press.gr,και αναδημοσιεύουμε στάλθηκε στις 30 Ιουνίου.

e-Επιλογές της 27/08/2010

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όλοι μας, και ο Υπουργός Οικονομικών και εγώ, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν στηρίζει την αγορά, δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως φαίνεται από τα λόγια σας ότι εσείς η ίδια αντιδράσατε σε αυτή την επιβολή της αύξησης του ΦΠΑ. Δηλαδή προσπαθήσατε μέσω και της διαπραγμάτευσης να πιέσετε, ώστε να μην γίνει πράξη αυτό.

 Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όλοι μας, και ο Υπουργός Οικονομικών και εγώ, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν στηρίζει την αγορά, δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους. Επομένως, και τότε πιστεύαμε και τώρα πιστεύουμε ότι τα μέτρα ενάντια στη φοροδιαφυγή ή με την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς όλα τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα που παίρνουμε, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά ίσως από μια αύξηση του ΦΠΑ.

 Από την άλλη μεριά, όταν διαπραγματεύεσαι, ο άλλος σου λέει, ναι, ξέρω ότι μπορεί να έχεις ευνοϊκά αποτελέσματα απ’ αυτά τα μέτρα, αλλά εγώ θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα εισπράξεις μέσα στο 2010 αυτά που πρέπει να εισπράξεις.


Σχόλιο:
Αφού το ξέρατε  κ. Κατσέλη ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν στηρίζει την αγορά, δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους,, τότε γιατί την κάνατε;;

Όταν το ΔΝΤ ανησυχεί για την ανάπτυξη....

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης του Gerry Rice, αναπληρωτή Διευθυντή του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ. 
Ερώτηση:
Διερωτώμαι αν υπάρχει κάποιου είδους συζήτηση στο ΔΝΤγια την Ελλάδα και για τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης.
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις που κλείνουν και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει το αίσθημα ότι, το μνημόνιο επηρεάζει την ανάπτυξη και αν θα πρέπει να επανεξετασθεί το που πάνε τα χρήματα, ώστε να επιτρέψουν μεγαλύτερη ανάπτυξη.

MR. RICE:
: ... Σοβαρές προκλήσεις και κίνδυνοι παραμένουν αλλά πιστεύουμε ότι αυτά έχουν δρομολογηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.
Φυσικά και ενδιαφερόμαστε
Φυσικά, ανησυχούμε για το ζήτημα της ανάπτυξης.
Φυσικά, ανησυχούμε για τον αντίκτυπο των μέτρων στους Έλληνες. 
Θεωρούμε ότι γι αυτό ήταν τόσο σημαντικό που η κυβέρνηση, εξαρχής μέσω αυτού του προγράμματος, έχει δώσει μια ισχυρή έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη του προγράμματος και στην προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων στα μέτρα που λαμβάνονται.

Για να μην ξεχνάμε ...την ιστορία του ΠΑΣΟΚ...

Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μετά την παραδοxή του αγαπητού κου Τσουκάτου ότι  πούλησε στην SIEMENS κουπόνια αξίας 1.000.000 μάρκων, ξαναγράφεται.
Παρακάτω θα δείτε μία από τις παλιές απόψεις όπως την βρήκα σε άρθρο της εφημερήδας Βήμα.
Την αναδημοσιεύω γιατί νομίζω ότι θα μας χρειαστεί…
Στις 25 Αυγούστου 1995 ο Κ. Σημίτης καλεί στο υπουργείο Βιομηχανίας μια ομάδα βουλευτών σε μια σύσκεψη που έμελλε να είναι η τελευταία που έκανε στη ζωή του ως υπουργός. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα ξεσπάσει η μεγάλη κρίση. Την προηγουμένη ο Α. Παπανδρέου εκφωνεί την επίσημη ομιλία του προς τη ΔΕΘ και ο Κ. Σημίτης τον ακούει και καπνίζει συνέχεια. Οταν βγαίνει στον διάδρομο δεν τον πλησιάζει κανένας, εκτός από τον διοικητή του ΟΑΕ Τ. Κεραμλόγλου. Ο Πρωθυπουργός πάντως δεν αφήνει τον παραμικρό υπαινιγμό εναντίον του και ο υπουργός Βιομηχανίας αναχωρεί ήσυχος για την Αθήνα. Την επομένη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης ο Α. Παπανδρέου δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και απαντά σε ερωτήσεις με άνεση. Βεβαιώνει ότι «ο ίδιος κυβερνά και όχι η σύζυγός του»... Για τον Θ. Πάγκαλο  που ήδη έχει αποχωρήσει από την ΚΕ  λέει «ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».
Και όταν ερωτάται αν είναι ικανοποιημένος με τους χειρισμούς του υπουργού Βιομηχανίας στην υπόθεση των ναυπηγείων, θα τον αποδοκιμάσει ευθέως.
«Οχι, δεν είμαι».
Είναι μεσημέρι και ο Κ. Σημίτης παρακολουθεί τη συνέντευξη από την τηλεόραση στο σαλόνι του, στην οδό Αναγνωστοπούλου. Αναχωρεί εσπευσμένα για το εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους και δεν μιλάει σε κανέναν. Η σύζυγός του σηκώνει το τηλέφωνο και προειδοποιεί ότι «μόνο ανπρόκειται για έσχατη ανάγκη θα τον φωνάξει». Οσοι τηλεφωνούν καταλαβαίνουν ότι γράφει την παραίτησή του. Αργά το βράδυ οι πιο στενοί συνεργάτες του καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μαζί του.
«Θα σας ειδοποιήσω» απαντά σε όλους χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.
Η τελευταία σύσκεψη
Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 1995 συγκαλεί στο υπουργείο Βιομηχανίας την τελευταία σύσκεψη των επιτελών του ως υπουργός. Είναι εκεί οι Α.Μαντέλης, Θ. Τσουκάτος, Ν.Χριστοδουλάκης, Αντ.Αγγελίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Ρ.Σπυρόπουλος, Ν. Θέμελης. Ολοι συμφωνούν:
«Παραίτηση! Είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουμε».
Ο Κ. Σημίτης παίρνει τον λόγο τελευταίος και χωρίς δραματικούς τόνους ανοίγει τα χαρτιά του. «Γίνεται μια προσπάθεια εδώ και καιρό να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα γύρω από μένα. Ο στόχος είναι να τσαλακωθώ. Το θέμα δεν θασταματήσει εδώ, θα υπάρξει και συνέχεια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου χθες ενίσχυσε αυτό το κλίμα. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να επιβιώσω ως μέλος της κυβέρνησης, η οποία άλλωστε φθείρεται ραγδαία. Ισως η επιδίωξη είναι έναςανασχηματισμός που θα με άφησε απέξω, ως απόρροια αυτού του κλίματος που καλλιεργείται συστηματικά σε βάρος μου.Είναι η στιγμή να υποβάλω την παραίτησή μου». Ο Ν. Θέμελης, ο Ρ. Σπυρόπουλος και η Αννα Διαμαντοπούλου διερωτώνται αν είναι σκόπιμο να παραιτηθεί και από το ΕΓ. Είναι ανένδοτος.
«Δεν μπορώ πλέον να παίξω κανένα ρόλο σε αυτό το όργανο.Και θέλω με την παραίτησή μου και από το ΕΓ να δώσω ένα σαφές στίγμα».
Η γιάφκα της οδού Ακαδημίας

Εγώ ο ΨΕΥΤΗΣ

του Βαχίτ Τουρσούν, 13 Μαι.09

Χθες βρέθηκα στην εκδήλωση «Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης» που οργάνωσε η Νεολαία ΠΟΕ, που συμμετείχε και ο Τούρκος ιστορικός Τανέρ Ακτσάμ. Βρέθηκα εκεί, διότι κάποιοι από την Νεολαία ΠΟΕ με ενημέρωσαν μέσω του Facebook και κάποιοι με κάλεσαν με τηλεφωνικό μήνυμα που μου έστειλαν. Παρόλο που τα τελευταία 5-6 χρόνια αρνούμαι να πάω στις εκδηλώσεις των ποντίων εδώ στην Ελλάδα, που συνήθως , όπως έχω καταλάβει, οργανώνονται μόνο και μόνο για να διαφημίζονται κάποιοι πολιτικοί. Αρνούμαι να πάω, διότι πιστεύω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις πουλάνε τα κόκκαλα των παππούδων μας που είναι σκορπισμένα σε κάθε τετραγωνικό γης του Πόντου. Κάνουν τις γνωριμίες και τις επαφές τους που θα τους χρησιμεύουν για μελλοντική καριέρα. Κάνουν το μπλά μπλά και το κουτσομπολιό τους για να έχουν και ψυχολογική ευχαρίστηση. Πήγα σε αυτήν την εκδήλωση, διότι ήθελα να ακούσω τον Τούρκο ιστορικό. Ήταν σημαντικό για μένα να ακούσω από τρίτον για την γενοκτονία.
Δεν με καλωσόρισε κανείς
Όταν έφτασα στο χολ, δίπλα στην είσοδο της αίθουσας της παλαιάς βουλής, όπου γινόταν και η υποδοχή των εκλεκτών (?) ατόμων, παρέμεινα εκεί όρθιος για λίγο. Παρατήρησα χαιρετισμούς, χαμόγελα προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αγκαλιές, κλπ. Εγώ έμεινα εκεί όρθιος, σαν να ήμουν ένας τυχαίος περαστικός. «Ε , δεν με γνωρίζει κανένας από την νεολαία» σκέφθηκα. Αφού δεν είχα να μοιραστώ κάτι με ανθρώπους που δεν με γνώριζαν, αναγκάστηκα να πάω να κάτσω κάπου ώστε να παρακολουθήσω την εκδήλωση. Στο χολ υπήρξε ένα τραπέζι στο οποίο καθόταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη εκεί και μοίραζε ακουστικά. Πήγα και της ζήτησα ακουστικά και εγώ. Παρόλο που ερωτούσε την ταυτότητα του καθενός για να σημειώσει σε ποίον έδωσε ακουστικά, εμένα μου έδωσε τα ακουστικά και χωρίς να με ρωτήσει, στη λίστα έγραψε «Βάιος από Νέα Μάκρη». Ίσως εγώ πρώτη φορά να την έχω συναντήσει. Δεν την γνώριζα. Αλλά εκείνη φάνηκε πως με γνώριζε καλά, μέχρι και που μένω ήξερε. Εγώ δεν έχω ανάγκη από ψευδοχαμόγελα, ούτε από υποδοχές. Άλλωστε δεν μου αρέσουν και τα χάδια, ακόμη και η πολλή επαφή με τον κόσμο, αλλά μου έκανε εντύπωση το ποιούς υποδέχονται και ποιούς όχι. «Δεν πειράζει» είπα από μέσα μου και πήγα κάθισα σε μία θέση που βρήκα άδεια στην πίσω πλευρά της αίθουσας. Παρακολούθησα με προσοχή όλη την εκδήλωση, άκουσα όλους τους ομιλητές. Ανακοινώθηκε διάλειμμα για πέντε λεπτά. Βγήκα έξω κάπνισα ένα τσιγάρο και ξαναμπήκα μέσα. Άρχισαν να μιλούν οι πολιτικοί. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Χρυσοχοΐδης.

Τιμήθηκα ως Ψεύτης
Παρόλο που δεν ήθελα, τον άκουσα αρκετά. Μία στιγμή, άρχισε να μιλάει για τους Ελληνόφωνους Πόντιους της Τουρκίας. Εκεί αναζωπυρώθηκαν οι πικρίες πού είχα και πήρα φωτιά. Σηκώθηκα κα ζήτησα λόγο για ερώτηση, αφού δίνανε και σε κάποιους άλλους. Τον ρώτησα: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, είμαι ένας Πόντιος από την Τραπεζούντα και σας ακούω τελευταία να μιλάτε δεξιά αριστερά για μας, για Ελληνόφωνους του Πόντου, γιατί τότε

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο και για να μιλάω με τον Ομπάμα και τον Όλι Ρεν...

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΙ ΡΕΝ

Τώρα εξηγούνται όλα, ευτυχώς που βγήκε ο κ. Ραγκούσης και μας τα έκανε "λιανά".
Πριν λίγο στην εκπομπή MEGA ΠΡΩΙΝΟ, μας εξήγησε το θέμα των συμβούλων του γραφείου του Πρωθυπουργού.
Εδώ δεν μιλάμε για μόνιμο προσωπικό, μιλάμε για μετακλητούς υπαλλήλους
(Ξεχνάει όμως ο κ. Ραγκούσης ότι από τους 20 οι 13 είναι μετακλητοί)
Δεν πρέπει να συζητάμε άν οι θέσεις των συμβούλων είναι πολλές οι λίγες...
Εν ονόματι ενός δημαγωγικού λαικισμού, είναι να εκφράζει κανείς την λύπη του ον οι θέσεις φτάσουν τις 20, και πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης.
(Δεν μιλάμε για 20 κ.Ραγκούση, μιλάμε να αυξηθούν οι ήδη υπάρχοντες, που δεν ξέρουμε πόσοι είναι, κατά 20)
Θέλει 2 ανθρώπους ο πρωθυπουργός (σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση) για να δουλέψει για την Ελλάδα,να λύσει προβλήματα, να μην χάνει χρόνο, για να μην καθυστερεί ο φάκελλος , ενώ θα πρέπει να μιλήσει με τον Ομπάμα ή τον Όλι Ρεν κ.ο.κ

Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο και για να μιλάω με τον Ομπάμα και τον Όλι Ρεν...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Χριστοδουλάκης, το C4i, Οι συμβάσεις που δεν υπογράφηκαν με τη SIEMENS αλλά …της πήρε η Siemens!

Aπό olympiada
http://newmagicrobot.files.wordpress.com/2010/01/simitis-golum.jpg?w=386&h=386ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, μας είπατε προηγουμένως ότι πιστεύετε στην απόλυτη διαφάνεια. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε να δοθεί το C4I στη συγκεκριμένη κοινοπραξία, υπάρχει μέσα η εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που λέει ότι απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος και αυτή η απόφαση …
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): ΄Εχω υπογράψει εκεί;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Εχετε υπογράψει. Δεν έχει υπογράψει ο κ. Χρυσοχοϊδης, όπως δεν έχει υπογράψει σε κανένα ΚΥΣΕΑ, που αναφέρει τη συγκεκριμένη σύμβαση, γιατί διαφωνούσε.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Εγώ νομίζω ότι δεν έχω υπογράψει. ΄Επειτα νομίζω ότι δεν είχα παρευρεθεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Αρα έβαλαν την υπογραφή σας μόνοι τους; ΄Εχουν βάλει την υπογραφή και εδώ υπάρχει ένα θέμα σοβαρό, διότι όταν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους λέει ότι απαιτείται προσυμβατικός έλεγχος και παίρνεται μια απόφαση, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες των συμμετεχόντων και πολύ προσεκτικά και προς τιμήν του ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν υπέγραψε. Εσείς υπογράψατε και πιστεύετε ότι παρά την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για προσυμβατικό έλεγχο, έπρεπε να γίνει;
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Θέλω να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι καλό θα ήταν, επιβάλλεται να γίνονται πάντα έλεγχοι και ξανά έλεγχοι, διότι ιδιαίτερα στα μεγάλα έργα χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ αγνοήθηκε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που λέει ότι θέλει προσυμβατικό έλεγχο.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είναι ένα θέμα το οποίο δεν  γνωρίζω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άλλη ερώτηση. Ο κ. Βερελής και ο κ. Γιαννακός επίσης, είπαν ότι διαφωνούσαν πλήρως στο θέμα των ισπανικών βαγονιών της STIMONSA και ότι εσείς επιβάλλατε να υπογραφεί. Τι ισχύει;
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Να υπογραφεί;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Zητούσαν η διοίκηση του ΟΣΕ και ….
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Τα ανέφερα αυτά δια μακρόν και τα περιγράφω και στο υπόμνημα. Κατ’ αρχήν, το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να επιβάλλει την υπογραφή καμιάς προγραμματικής σύμβασης, διότι δεν έχει καμία…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την καταγγελία ή τη μη καταγγελία; Σας ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση o κ. Γιαννακός ή ο κ. Βερελής;
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Mέσα στα πρακτικά, δεν σας το ανέγνωσα δύο φορές;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το ζήτησε, λοιπόν.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Όχι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας το ζήτησε.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Εστάλη στη Γενική Συνέλευση ως θέμα η καταγγελία της Σύμβασης 37 και 37Α.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Σημειωτέον ότι αυτή η σύμβαση δεν αφορά τη SIEMENS. Δεν έχει καμία σχέση με τη SIEMENS.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχει σημασία, αφορά τη SIEMENS, γιατί μετά τη δουλειά την πήρε η SIEMENS.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είπε, λοιπόν, ο σύμβουλος μεσολαβητής, ο οποίος είχε μόλις αναλάβει, ότι υπάρχει θετική προοπτική για να μη γίνει καταγγελία και πρότεινε, να αναβληθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ενός μηνός νομίζω. Ο μέτοχος, ο εκπρόσωπος του μετόχου, ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου, σας το ανέγνωσε και το έχουν τα πρακτικά, είπε να ξαναγίνει μία νέα συνεδρίαση σε δεκατέσσερις ημέρες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:΄Εγινε;
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Yπεγράφησαν τα πρακτικά στις 4 Ιουλίου, κατά συνέπεια έπρεπε να προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση.

Γ.Πεταλωτής: “Η κυβέρνηση δεν πάει στην ΔΕΘ λαϊκιστικά” ή αλλιώς "τα περσινά που ήμασταν αντιπολίτευση ξεχάστε τα..."“Η κυβέρνηση δεν πάει στην ΔΕΘ λαϊκιστικά και δεν πρόκειται να εξαγγείλει μέτρα τα οποία δεν αντέχει η ελληνική οικονομία” δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Πέρσι όμως στη ΔΕΘ ως αντιπολίτευση τα πράγματα ήταν διαφορετικά για την τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση:

Οι Κινητικά Ανάπηροι πολίτες δικαιούνται να έχουν τα εξής:

*  Σεβασμό και την κοινωνική αποδοχή, εργασία και την Δημιουργία, αγάπη και συντροφικότητα, χαρά - άθληση - ψυχαγωγία.
*  Προστατευόμενη ανεξάρτητη διαβίωση.
*  Σεβασμός στη προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
*  Ιατρική φροντίδα, με παροχές βοηθημάτων με όσες
ειδικές προσαρμογές χρειάζεται.
* Άρτια εκπαίδευση, τεχνική κατάρτιση και αποκατάσταση.
* Βοήθεια και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Εργασία με την φροντίδα του κράτους.
* Θεσμοθέτηση δράσεων που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.
* Οικονομική και κοινωνική ασφάλεια και την εξασφάλιση ικανοποιητικού βιοτικού επιπέδου.
*  Συμμετοχή σε κάθε στάδιο του κοινωνικού και οικονομικού προγραμματισμού που τους αφορά.
* Συμμετοχή σε όλες τις κοινωνικές, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
* Προστασία από κάθε είδους εκμετάλλευση, κακομεταχείριση ή ταπεινωτική αντιμετώπιση.
* Εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων.


Read more: http://i-diadromi.blogspot.com/2010/08/blog-post_6992.html#ixzz0xoui3XJV

Η ΔΕΗ χάνει πελάτες και κέρδη, μετατρέποντας τις επιτυχίες περασμένων ετών σε “συγκυριακές”....

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Ελληνικών Πετρελαίων και τη δραματική μείωση των καθαρών κερδών, ήρθε σήμερα η σειρά της ΔΕΗ να ανακοινώσει μείωση κερδών, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών οίκων.
Όταν η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε για το 2009 κέρδη που προσέγγιζαν το 1 δισ. €, επιφανή κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για “συγκυριακό” φαινόμενο και απέδιδαν την αυξημένη κερδοφορία στο ευνοϊκό υδρολογικό έτος.

Σήμερα και ενώ το υδρολογικό έτος είναι το ίδιο καλό, ή ίσως και καλύτερο, η ΔΕΗ χάνει πελάτες και κέρδη, μετατρέποντας τις επιτυχίες περασμένων ετών σε “συγκυριακές”.
Και ενώ η κερδοφορία της ΔΕΗ στηρίζεται στις υδροηλεκτρικές μονάδες, η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει αναλάβει, σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, είτε την υποχρέωση εκχώρησης της διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων σε ανεξάρτητο φορέα, είτε να δώσει το ρόλο αυτό στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Συστήματος.
Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι κοινός παρανομαστής των δηλώσεων των Διοικήσεων ΕΛΠΕ και ΔΕΗ αποτελεί η πεποίθηση ότι η αιτία για τη μειωμένη κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι η επιβολή αυξημένων Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ρε άλλο το Τάμα στη Τήνο … κι΄ άλλο το θαύμα στη Θεσσαλονίκη …


Ψάχνουν φορο-κίνητρο έκπληξη για ΔΕΘ...

Το αναπτυξιακό σύνθημα της ΔΕΘ αναζητούν οι οικονομικοί υπουργοί που συνεχίζουν σήμερα τις συναντήσεις τους με  εκπροσώπους της αγοράς. Οι συναντήσεις έχουν  διπλό στόχο: αναχαίτιση πιθανών αρνητικών δηλώσεων στις επαφές των συνδέσμων με τον Πρωθυπουργό την προσεχή εβδομάδα, καθώς  και αναζήτηση υποσχέσεων που θα είναι αρεστές από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Έχει γίνει αντιληπτό ότι κοινό «αίτημα» των επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρών, είναι να ελαφρυνθούν από τους ιδιαίτερα υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.  Οι συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί προσπάθειας αναβολής της μετάταξης ΦΠΑ θεωρούνται ένα βήμα....
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεδιπλώνονται και μία σειρά από  σενάρια μελλοντικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ενίσχυσης των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις. Δεν είναι όμως ακόμη γνωστό αν οι παραπάνω προτάσεις «περνούν» και πότε τις «συμπληγάδες» της Τρόικας.
Το μήνυμα ήταν σαφές τις προηγούμενες ημέρες.  Μετά τον ΣΕΒ που 
άσκησε οξεία κριτική στο υπουργείο Οικονομίας για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο τον οποίο χαρακτηρίζει γραφειοκρατικό και  αναποτελεσματικό γιατί δεν δίδει σημαντικά φορολογικά κίνητρα, ούτε εξειδικεύεται σε μεγάλες επενδύσεις, η ΓΕΣΕΒΕ απείλησε με φυγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερου φορολογικού καθεστώτος, με στάση πληρωμών και «λουκέτα» που θα φέρουν μόνο το δεύτερο εξάμηνο 120.000 άτομα στο ταμείο ανεργίας.
Το... μίνι υπουργικό συμβούλιο που συναντήθηκε χθες το απόγευμα με την ΓΣΕΕ, σήμερα αντιμετωπίζει το προεδρείο της ΓΕΣΕΒΕ.  Μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αρμόδιος υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης,  η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και οι αρμόδιοι υφυπουργοί Σταύρος Αρναουτάκης και Μάρκος Μπόλαρης.

«Καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και από το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης»

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2010
Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών θίγει το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των αγροτών από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και από το Πρόγραμμα Μείωσης της  Νιτρορύπανσης, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους αγρότες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
       Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:     «Καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και από το Πρόγραμμα Μείωσης της  Νιτρορύπανσης»

Κύριοι Υπουργοί,

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει δυσμενώς τον αγροτικό τομέα  της χώρας, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα της Ελληνικής Γεωργίας. Οι αγρότες της χώρας δέχονται καίριο πλήγμα εξαιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του καλοκαιριού, χρονική περίοδο που οι καλλιέργειες απαιτούν πολλά έξοδα μέχρι να ολοκληρωθούν, και οι δικαιούχοι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και για το Πρόγραμμα Μείωσης της  Νιτρορύπανσης. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν απλήρωτοι οι αγρότες.
Μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης, προστίθεται σήμερα και αυτό της καθυστέρησης πληρωμών, ενώ για τα προηγούμενα χρόνια οι αντίστοιχες πληρωμές είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών των αγροτών επιβαρύνει την ήδη δυσμενή οικονομική κατάστασή τους και τη δυσβάστακτη καθημερινότητά τους.
Ειδικά για το Πρόγραμμα Μείωσης της  Νιτρορύπανσης κρίσιμο ζήτημα αποτελεί ο χρόνος που θα ανακοινωθεί η νέα προκήρυξη ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα 5ετία και να δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης σε όσους από αυτούς λήγουν οι δεσμεύσεις τους το 2010.
Επειδή η καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών και πολύ περισσότερο η αβεβαιότητα για τον χρόνο πληρωμής τους αποτελεί απόδειξη μιας κυβέρνησης που αδιαφορεί για τους αγρότες.
Επειδή οι αδικαιολόγητες κυβερνητικές καθυστερήσεις δημιουργούν ανασφάλεια, αβεβαιότητα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους αγρότες.
Επειδή η κυβερνητική αναποφασιστικότητα και απραξία απαξιώνει την Ελληνική Γεωργία και οδηγεί την ύπαιθρο σε περαιτέρω συρρίκνωση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Κάποτε μιλούσαν για σπατάλες και "γαλάζια" Golden Boys...

Και "Λιποθυμούσαν" από "Σοσιαλιστική" δικαίωση οι κομματικοί bloggers που η νέα κυβέρνηση σταματά τις σπατάλες και που βάζει πλαφόν στις αμοιβές...

Φυσικά τώρα πλέον , δεν θεωρείται "σπατάλη" ο στρατός συμβούλων του Πρωθυπουργού αλλά "ΑΝΑΓΚΗ" αφού "ΠΑΛΕΥΕΙ"  για την "σωτηρία μας..."

Τα πλαφόν μπήκαν , μόνο που μπήκαν  θεωρητικά και για τα μάτια του κόσμου , οι όποιες περικοπές και τα όποια πλαφόν τέθηκαν στην ΕΡΤ τώρα παίρνονται πίσω άρον άρον...
Τα "Πράσινα" Golden Boys δεν θα δουλεύουν "τζάμπα"...
Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι.
Ο γράφων δεν είναι κατά των υψηλών αμοιβών στα στελέχη των κρατικών επιχειρήσεων με μία μόνο προϋπόθεση.
Οι επιχειρήσεις που διοικούν να ΓΙΝΟΥΝ (Να είναι...) ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ.

Χάνοντας το μέτρο…

Χάνοντας το μέτρο…


H ελληνική Πολιτεία προσφέρει άλλα 25 δις. ευρώ εγγυήσεων δανεισμού σε τράπεζες, αλλά το «κοινωνικό μέρισμα» από τους τραπεζίτες για αυτή την υποστήριξη εξακολουθεί να πληρώνεται με… αντικοινωνική συμπεριφορά. Χθες αποκαλύφθηκε από επίσημα χείλη, ότι τράπεζες «ξαφρίζουν» αυθαίρετα μισθούς πελατών τους, για εξόφληση οφειλών, ενώ σε αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια με κρατική εγγύηση σε καταστηματάρχες που είδαν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται στα βίαια γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε χθες στην Βουλή, ότι αυτά τα 25 δις. ευρώ εγγυήσεων δεν θα πέσουν στο κενό: το υπουργείο θα ζητήσει από όσες τράπεζες λάβουν κρατικές εγγυήσεις, να υποβάλλουν σχέδια αύξησης της πιστωτικής επέκτασης στην κυβέρνηση, τα οποία θα δεσμευθούν να υλοποιήσουν. «Παίρνετε εγγυήσεις, δίνετε δάνεια», ήταν το μήνυμα του Γ. Παπακωνσταντίνου στους τραπεζίτες.Σε συνάντηση πέντε κορυφαίων τραπεζιτών με τον Γ. Προβόπουλο, όπου περιέργως προσκλήθηκε και οι διοικητής της ΑΤΕ, ενώ συνηθίζεται να μετέχουν μόνο οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών που ουσιαστικά ελέγχουν την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, το κλίμα φέρεται να ήταν θετικό, έναντι της προτροπής του υπουργού: «ναι, θα δώσουμε δάνεια», ήταν η δέσμευση των τραπεζιτών στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, σύμφωνα με τις «διαρροές» που υπήρξαν για το περιεχόμενο της συνάντησης.Όμως, φαίνεται ότι και αυτές οι δεσμεύσεις των τραπεζιτών, που για κάποιο λόγο δεν μεταδίδονται επίσημα (για παράδειγμα, με μια ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών), δεν αρκούν για να κάμψουν τη δυσπιστία των πολιτών έναντι στο γενναιόδωρα ενισχυόμενο από την Πολιτεία ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Όχι μόνο γιατί τα δάνεια που υποτίθεται ότι θα χορηγούνταν με τη ρευστότητα που προσέφερε το Δημόσιο με το προηγούμενο «πακέτο» στις τράπεζες εξακολουθούν να… αναζητούνται, αλλά και γιατί συνεχείς είναι οι ενδείξεις βαρύτατων φαινομένων καταχρηστικής έως και αντικοινωνικής συμπεριφοράς εκ μέρους των τραπεζών:n Χθες ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, αποκάλυψε με ανακοίνωσή του, ότι η Γραμματεία του έχει αρχίσει έρευνα, ύστερα από καταγγελίες πελατών τραπεζών, ότι ....

ΝΔ: Απαλλαγή απο το Μνημόνιο σε δυο χρόνια

Από antinews.gr

Με βάση την οικονομική πρόταση της ΝΔ η χώρα μέσα σε μια διετία θα μπορούσε να απαλλαγεί από το Μνημόνιο, να σταθεί στα πόδια της και να βγεί στις αγορές να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες με φυσιολογικά επιτόκια. Με την πολιτική του Μνημονίου, αντίθετα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούμε στις αγορές ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια! Όταν το χρέος μας θα είναι τεράστιο, το έλλειμμά μας ακόμα δεν θα έχει μηδενιστεί και η Οικονομία θα είναι ουσιαστικά σε παρατεταμένη στασιμότητα.
Αυτά τόνισε χθες μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος που ασχολήθηκε με την προετοιμασία για τις επερχόμενες εκλογές.
Είμαστε το Κόμμα που τόλμησε να πει το μεγάλο όχι στο Μνημόνιο, παρά τις πιέσεις να το αποδεχθούμε κι εμείς, παρά τα ολοφάνερα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις του, είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
Σήμερα, όλοι, από το ΣΕΒ ως τη ΓΣΕΒΕΕ, από τους μικρότερους ως τους πιο μεγάλους, διαπιστώνουν ότι η ρευστότητα τέλος, οι επενδύσεις τέλος και το μέλλον συνοψίζεται σε δύο λέξεις: λουκέτα και ανεργία.
Σήμερα ακόμα και οι οπαδοί του Μνημονίου αρχίζουν να μετανιώνουν τη στήριξη που προσέφεραν. Ακόμα κι όσοι αποδοκίμασαν πριν λίγους μήνες τη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά του Μνημονίου, σήμερα, με απόγνωση ομολογούν ότι οδηγεί σε αδιέξοδα χειρότερα από εκείνα που οδήγησαν στο Μηχανισμό στήριξης.
Τα αποτελέσματα είναι τρία – κι είναι και τα τρία ολέθρια:
* Πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον διπλάσια).
* Πολύ μεγαλύτερος πληθωρισμός απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον τριπλάσιος).
* Και πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί.
Συμπέρασμα: Νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα…
Η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει με το Μνημόνιο για αυτούς ακριβώς τους λόγους:
– Διότι δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει. Όπως συμβαίνει σήμερα.
– Διότι βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Όπως ομολογούν οι πάντες ότι συμβαίνει τώρα.
– Διότι επιβάλλει θυσίες που θα πήγαιναν κατά μέγα μέρος χαμένες. Όπως επιβεβαιώνεται σήμερα.
Η Νέα Δημοκρατία δεν απέρριψε απλώς το Μνημόνιο. Πρότεινε και τη δική της ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση. Αναλυτικά με λεπτομέρειες, με στοιχεία, με επιχειρήματα.
Πολύ συνοπτικά προτείναμε άλλο μείγμα πολιτικής:
* Με τόνωση της οικονομίας σήμερα, για να φρενάρουμε την ύφεση, για να σταματήσουμε τα λουκέτα, για να σταματήσουμε την εκτίναξη της ανεργίας, για να αρχίσει να αλλάζει το κλίμα. Ώστε οι θυσίες που έγιναν να αρχίσουν να πιάνουν τόπο.
Οι θυσίες που έγιναν ως τώρα αρκούν για να μηδενίσουμε το έλλειμμα, αν τονώσουμε την Οικονομία. Δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο και προεξοφλούν οι υστερήσεις του προγράμματος από τους στόχους του. Χρειάζονται, όμως, μέτρα τόνωσης της Οικονομικής δραστηριότητας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους.
Αυτή είναι η πρώτη καίρια θέση μας: Δεν χτυπάμε μόνο το έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και την ύφεση που μεγαλώνει το έλλειμμα. Ή όπως το είπαμε με πιο τεχνικούς όρους δεν χτυπάμε μόνο το διαρθρωτικό έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και το κυκλικό που προκαλεί η ύφεση. Η οποία συνεχώς βαθαίνει.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες "μέχρι θανάτου"

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει πως: «Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου. Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα όμως δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Πώς διανοήθηκαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί πως η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της με ένα πακέτο περικοπών συν ένα πακέτο σωτηρίας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;»

Και η εφημερίδα επισημαίνει λίγο παρακάτω: «Ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να δουν πως με την Ελλάδα έκαναν ένα λάθος, το οποίο δεν θα πρέπει να επαναλάβουν σε περίπτωση που μια άλλη χώρα έμπαινε σε παρόμοια οικονομική στενωπό. Ο σωστός δρόμος θα ήταν μια οικονομική πολιτική, η οποία θα σταθεροποιούσε τα δημόσια ελλείμματα χωρίς να παρεμποδίζει το κράτος να δίνει οικονομικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ύφεσης. Κυρίως δυο μέτρα θα ήταν απαραίτητα. Το πρώτο θα ήταν ένας δημοσιονομικός κανόνας, τον οποίο θα υιοθετούσε η ίδια η κυβέρνηση της θιγόμενης χώρας. Το ποσοστό του χρέους δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει το 60%, έτσι όπως προβλέπεται και από το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα ο κανόνας αυτός θα καθόριζε πόσο γρήγορα θα έπρεπε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, πόσο υψηλός θα έπρεπε να είναι ο νέος δανεισμός σε περιόδους ύφεσης και πόσο υψηλά θα πρέπει να είναι τα πλεονάσματα σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης για να επιτευχθεί η κάλυψη των χρεών».

Τάκλα Μαχάν οι αναζητήσεις του Μεγάλου στρατηλάτη Μακεδόνα Αλέξανδρου.

Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή  αποστολή; Πέτυχε;

Γράφει ο Γιάννης Σοφούλης


Μέρος Α'

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν! Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Πριν προχωρήσουμε στη διερεύνηση του πραγματικού σκοπού αυτής της εκστρατείας, ας μιλήσουμε λίγο....
για την φύση της συγκεκριμένης ερήμου. Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την έρημο της Τάκλα Μακάν και φυσικά είναι ιδιαίτερα σκληρή! Άρα ήταν λογικό για έναν τόσο ευφυή στρατηλάτη να οδηγήσει το στρατό του να αντιμετωπίσει τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αν δεν υπήρχε ένας ανώτερος σκοπός; Αν δεν είχε εντολή από κάπου για να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή, θα το έκανε; Προφανώς και όχι! Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν!

Η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να υποτάξει τις άγριες φυλές της περιοχής και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το πετύχει. Ίσως με αυτές τις αναφορές να προσπαθούν, στην πραγματικότητα, να συγκαλύψουν το γεγονός της εκστρατείας! Βρίσκονταν τότε στη επαρχία της Βακτριανής και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον Ώξο ποταμό έφθασε στα όρια της ερήμου. Ουσιαστικά ακολούθησε την πορεία του Α΄ εκστρατευτικού σώματος του Διονύσου, ο οποίος είχε πρώτος πραγματοποιήσει μια ανάλογη εκστρατεία περίπου 2000 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο. Πέρασε από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια για να εισέλθει στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ, στην οποία δεσπόζει η έρημος. Τις πληροφορίες για το γεγονός αυτό τις αντλούμε από κείμενα αρχαίων που κάνουν νύξεις για αυτά που συνέβησαν. Επίσης αναφορές για ανθρώπους με λευκά ή πυρόξανθα μαλλιά υπάρχουν και σε κάποιους κινέζικους μύθους. Και επειδή μιλάμε για μύθους, ο μύθος πάντα κρύβει ψήγματα μιας αλήθειας πολύ παλιάς, οι αναφορές για τέτοιους ανθρώπους αφορούν αρχαιότατους χρόνους της κινέζικης ιστορίας και άρα ταιριάζουν χρονικά με την πραγματοποίηση της Διονυσιακής εκστρατείας.

Την απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η εκστρατεία μας τη δίνουν σήμερα τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι ανασκαφικές αυτές προσπάθειες έχουν αποκαλύψει ερείπια ολόκληρων πόλεων, οι οποίες είναι χτισμένες με αρχαίο ελληνικό ρυμοτομικό σχέδιο. Υπάρχουν θεμέλια κτιρίων με αρχαιοελληνική κατασκευή, με εσωτερική αυλή και ιδιαίτερο χώρο για την κεντρική εστία της οικίας. Τα σημαντικότερα ευρήματα όμως δεν ήταν τα κτίρια, αλλά οι μούμιες που βρέθηκαν στους δεκάδες τάφους της περιοχής. Ήταν πάρα πολλές μούμιες ηλικίας χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία της ερήμου. Και το πιο παράδοξο…οι μούμιες δεν έμοιαζαν με κινέζους!

Τα μουμιοποιημένα σώματα ανήκαν σε ψηλούς, κοκκινομάλληδες και με ανοιχτόχρωμα μάτια. Προφανώς δεν ήταν κινέζοι οι νεκροί! Οι πιο παλιές ανάγονταν στον 19ο – 18ο αιώνα π.χ. και οι πιο πρόσφατες γύρω στον 4ο αιώνα π.χ.. Ανάμεσα στα σώματα βρίσκονταν και ένα μωρό, το οποίο στη θέση των ματιών του είχε γαλάζιες πέτρες και κάποιες γυναίκες που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και πως διαβιούσαν σε μια τόσο άνυδρη περιοχή; Το δεύτερο ερώτημα απαντάτε με βάση γεωλογικές παρατηρήσεις, οι οποίες εξηγούν την πιθανότητα η έρημος να ήταν κάποτε εύφορη κοιλάδα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το επίπεδο της θάλασσας. Οι άνθρωποι όμως;

e-Επιλογές της 26/08/2010


VIDEO: ΦΕΝΕΡ - ΠΑΟΚ 1-1, Το γκολ που έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια

Δείτε το ιστορικό γκολ του Μουσλίμοβιτς:


http://taxalia.blogspot.com/2010/08/video-1-1.html

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Απίστευτο: Με Non Paper το ΠΑΣΟΚ διαστρέβλωσε τις εξελίξεις στην επιτροπή για τα ομόλογα!

Από: olympia.gr


ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!

«…το ΠΑΣΟΚ πότε “αφαιρεί” από τα πρακτικά ότι δεν το συμφέρει και πότε “προσθέτει” ....εκτός πρακτικών όσα θα ήθελε να έχουν λεχθεί!!»

Με περισσό θράσος και απύθμενη ανευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μία ακόμα φορά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
Πριν καλά – καλά ολοκληρώσει την κατάθεση του ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στην Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων, είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία “non paper” με....αποκαλύψεις στην Εξεταστική!. Μόνο που τα περισσότερα από όσα αναφέρονταν ....δεν είχαν λεχθεί και δεν...υπήρχαν στα πρακτικά!!!
Κατανοητό το άγχος των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να «αξιοποιήσουν» μία Εξεταστική Επιτροπή για να επιδείξουν κομματικό «πατριωτισμό» ενόψει ανασχηματισμού.
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει την νέα αλλοίωση των λεχθέντων της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, με «μαιμού» ερωτήσεις Πρωτόπαππα – Σανιδά, είπε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την τακτική του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσουμε ότι προβληματιζόμαστε καθημερινά μπροστά στην τόσο ωμή παραβίαση κάθε μορφής δημοκρατικής και αντικειμενικής συμπεριφοράς, στην

Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη, Ρούμπιν Καζάν στο δρόμο του ΠΑΟ

Από antinews.gr

Θεωρητικά καλή η κλήρωση για τον ΠΑΟ:
Από τους μεγάλους πήρε την καλύτερη και πιο εμπορική ομάδα
Από το 3ο γκρουπ ψώνισε καλά την Κοπεγχάγη, από το 4ο μπορούσε και καλύτερα από τους πρωταθλητές Ρωσίας
Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος Όμιλος: Ίντερ, Βέρντερ Βρ., Τότεναμ, Τβέντε
2ος Όμιλος: Λιόν, Μπενφίκα, Σάλκε, Χάποελ Τελ Αβίβ
3ος Όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Ρέιντζερς, Μπούρσασπορ
4ος Όμιλος: Μπαρτσελόνα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Κοπεγχάγη, Ρούμπιν Καζάν.
5ος Όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Βασιλεία, Κλουζ
6ος Όμιλος: Τσέλσι, Μαρσέιγ, Σπαρτάκ Μ., Ζίλινα
7ος Όμιλος: Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ, Οσέρ
8ος Όμιλος: Άρσεναλ, Σαχτάρ Ντ., Μπράγκα, Παρτίζαν
Το μακελειό θα γίνει στον 7ο. Στην εκδήλωση παράλληλα με την κλήρωση βραβεύτηκαν και οι Σέζαρ, Μαϊκόν, Σνάιντερ και Μιλίτο ως καλύτεροι στις γραμμές που αγωνίζονται της περυσινής σαιζόν.

Από τη γκρίνια στη μιζέρια...

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη γκρίνια. Η γκρίνια αγκαζέ με την απαισιοδοξία, δηλαδή η μιζέρια.

Κάτι που άλλαξε τον τελευταίο χρόνο είναι η κυβέρνηση, πράγμα το οποίο εμένα προσωπικά με άφησε πολύ πιο αδιάφορο από ότι οι κοινωνικές συμπεριφορές που άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Κατ’ εμέ, αυτό που θριάμβευσε (και που συνεχίζει ακάθεκτο ακόμα) τον τελευταίο χρόνο είναι η μιζέρια. Μία ολόκληρη χώρα στα πρόθυρα κοινωνικής και οικονομικής χρεωκοπίας, αντί να στρωθεί να δουλέψει, να δει πως θα σταθεί πάλι στα πόδια της, να δημιουργήσει, απλά γκρινιάζει. Με εξαίρεση μία πενιχρή μειοψηφία, που βρίσκεται τόσο στον πολιτικό, όσο και στον υπόλοιπο κοινωνικό χώρο, η περισσότερη εθνική φαιά ουσία αναλώνεται στη μιζέρια.

Έχω αποκτήσει ένα είδος απέχθειας στους μόνιμα γκρινιάρηδες και απαισιόδοξους. Κάποτε θεωρούσα ότι απλά είναι γραφικοί. Τώρα πιστεύω ότι απλά κάνουν κακό. Σε περιόδους κρίσης που επιτάσσουν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων, εάν δεν είσαι μέρος της λύσης, αναγκαστικά γίνεσαι μέρος του προβλήματος, και όσο περνάει ο καιρός η συγκεκριμένη υπόθεση επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο.

Καταστροφολογία, μιζέρια και... συντηρητισμός. Θυμάται άραγε κανείς τα σενάρια που απασχολούσαν ομαδικά, όχι μόνο τα ΜΜ"Ε", αλλά και τα καφενεία κάπου γύρω στον Απρίλιο; Δύο ήταν τα βασικά. Το πρώτο ότι θα χρεοκοπούσαμε ούτως ή άλλως από το πρώτο τρίμηνο, οπότε δεν θα εξασφαλίζαμε δεύτερο πακέτο στήριξης, και το δεύτερο ότι ετοιμαζόμαστε σωρηδόν για να επιστρέψουμε στη δραχμή. Πολλοί κάτοικοι του Χολαργού μάλιστα άκουγαν στο Νομισματοκοπείο τα βράδια να τυπώνονται δραχμές! Το τρίμηνο πέρασε, η αξιολόγηση ήταν κατά κανόνα θετική, εξασφαλίζοντας το δεύτερο πακέτο, και το σενάριο της δραχμής μάλλον κλειδώθηκε προσωρινά σε κάποιο ντουλάπι, για να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως ξανά κάποια άλλη φορά.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι φήμες που εξαπλώνονταν μέσα σε μία μέρα για την χρεωκοπία της τάδε και της δείνα τράπεζας με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από πανικόβλητους καταθέτες που μετέφεραν το ρευστό τους είτε σε τράπεζες του εξωτερικού, είτε… κάτω από το μαξιλάρι τους. Τελικά καμία τράπεζα δεν χρεοκόπησε ενώ σχεδόν όλες πέρασαν με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ.

Νεκρός ο τρίτος πιλότος

    Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο, διθέσιο, F- 16 νότια της Κρήτης.

    Οι πιλότοι του διθέσιου περισυνελέγησαν σώοι. Ο ένας από τους δύο χειριστές, ο 34χρονος, η κατάσταση της υγείας του οποίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου θα του γίνει εμβολισμός από αγγειοχειρούργο.

    Ο δεύτερος διασωθείς φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή του.

    Κοντά στους τραυματίες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

AΠΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ: Σύγκρουση και εγκατάλειψη αεροσκάφους F16.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα 26 Αυγούστου 2010 και ώρα 14.05, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης (σενάριο 4 εναντίον 2) στην οποία συμμετείχαν έξι (6) αεροσκάφη, συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο) της 115 Πτέρυγας Μάχης/ 340Μ. Το συμβάν έλαβε χώρα νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή.

 Οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο ένας εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.
 
 Ο τρίτος ιπτάμενος αναζητείται. Στην περιοχή του ατυχήματος εξελίσσεται συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και παραπλεόντων εμπορικών και αλιευτικών σκαφών.

        Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

    Επισμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας