Ολοκληρωτική καταστροφή στο Φοινικόδασος


Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στο Φοινικόδασος της Πρέβελη στο νομό Ρεθύμνου, από την φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωϊ. Στην ίδια περιοχή έχουν καεί μέχρι αυτή την ώρα, 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000 στρέμματα δασικής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί από φωτιά ο νομός Ρεθύμνου δεδομένης της τεράστιας αξίας που έχει για τον τόπο το φοινικόδασος.
Στο δεύτερο μέτωπο φωτιάς, στα Ακούμια, 160 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης κατέκαψε η πυρκαγιά η οποία από το απόγευμα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο παρά την ένταση του ανέμου.
Η φωτιά στο Ροδάκινο, η οποία ενώ τα ξημερώματα είχε τεθεί υπό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους και έχει κάψει ήδη 400 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, 300 στρέμματα χορτολιβαδικής και 50 στρέμματα δάσους ενώ απείλησε και το χωριό. Το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Στα μέτωπα βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες και 24 άτομα πεζοπόρα τμήματα πυρόσβεσης.
Σε κατάσταση συναγερμού θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια και της αποψινής νύχτας και της αυριανής ημέρας, μετά από εντολή του συντονιστικού της Πυροσβεστικής, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όχι μόνο του νομού Ρεθύμνης, αλλά όλης της Κρήτης καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των κατά τόπους πυρκαγιών αλλά και εκδηλώσεις νέων παραμένει πολύ υψηλός.

Υπό έλεγχο τέθηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας που ξέσπασε και πάλι αργά χθες το βράδυ.
Επίσης, σβήστηκε άλλη μια πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, που είχε ξεσπάσει από άγνωστη αιτία. 

ΑΠΕ

Σχόλια