Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Νέα προβλήματα με τις αεροπορικές πτήσεις   Νέα προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, αναμένεται να δημιουργηθούν, μετά την απόφαση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε μείωση της χωρητικότητας του εναέριου χώρου κατά 30% και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων μέχρις ότου διευκρινισθούν οι λόγοι που προκαλούν τις πτώσεις των συστημάτων επικοινωνίας και τα προβλήματα στις συχνότητες και αποκατασταθεί πλήρως η σωστή λειτουργία των μέσων επικοινωνίας και επιτήρησης.

    Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η δίωρη πτώση των συστημάτων επικοινωνιών (τηλεφώνων, συχνοτήτων) στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων περιοχής Αθηνών- Μακεδονίας, που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος δεκάδες αεροσκάφη, ενώ οι προσγειώσεις να γίνονται με βοηθητικά συστήματα.

    Σύμφωνα με τους ΕΕΚ, του συμβάντος έχουν προηγηθεί και άλλα εξίσου σοβαρά περιστατικά, όπως της ολοσχερούς πτώσης των συστημάτων επικοινωνιών και επιτήρησης (radar) στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης στις 16 Ιουλίου 2010 για 55 λεπτά της ώρας, της πτώσης του radar του αεροδρομίου της Ρόδου 9 φορές κατά τον μήνα Αύγουστο και άλλες 6 φορές τους δύο προηγούμενους μήνες και τις συνεχείς παρεμβολές στις συχνότητες και τα προβλήματα στο σύστημα Pallas.

    Για όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία από μόνα τους θέτουν πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων, η Ένωση, όπως αναφέρει, είχε έγκαιρα προειδοποιήσει αρμοδίως για την επικινδυνότητα αυτών των καταστάσεων αυτών με αναφορές προς την Διοίκηση και το Υπουργείο , καθώς και με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει καμία αντίδραση.

    Οι ΕΕΚ αποδίδουν τις δυσλειτουργίες αυτές στην κακή οργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στη χρησιμοποίηση των πόρων της Αεροναυτιλίας για σκοπούς άσχετους με την εναέρια κυκλοφορία και καλούν το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, που προτείνουν και οι ίδιοι για την ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.