Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας επαινούν την κυβέρνηση

Από antinews.gr
Τι θα ακολουθήσει το νέο μπαράζ επαίνων προς την κυβέρνηση;
Η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εφαρμόζοντας πειθαρχημένα τις μεταρρυθμίσεις και –όπου καθίσταται δυνατό- εκπλήσσοντας τις αγορές με την επίτευξη των στόχων προϋπολογισμού νωρίτερα του αναμενόμενου. Για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερώσει περαιτέρω και να απλοποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο σε τομείς-κλειδιά για την οικονομία, όπως ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, η ενέργεια, οι μεταφορές αλλά και μια σειρά κλειστών επαγγελμάτων”.
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα φυσικά ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν αυτός που μας έβαλε στη μεγάλη αυτή οικονομική περιπέτεια και μας πέταξε στα μούτρα και το περίφημο πλέον “καλό κουράγιο”.
Λίγες ώρες μετά τα εύσημα από τον άλλο… εχθρό, τη Moody’s, ήρθε ο Ρεν για να πανηγυρίσει σχεδόν διότι η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα όσα η Τρόϊκα της επέβαλε. “Η Αθήνα έχει διαψεύσει όσους αμφισβητούν τις προσπάθειες της, εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο και αποδοτικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής”, αναφέρει σε άρθρο του στην Wall Street Journal. Χαρακτηρίζει επίσης αβάσιμες τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ προβλέπει ότι πιθανό η εντυπωσιακή πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να οδηγήσει το ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερα του προβλεπόμενου.
Μέχρι και οι Financial Times έγραψαν χθες ότι μπορούμε να αποφύγουμε την πτώχευση.
Ούτε λίγο ούτε πολύ και ο Ρεν -και όλοι οι άλλοι- μας λέει να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε την πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξει, τη φτώχεια και την ανεργία μήπως και κάποτε δούμε φως στο τούνελ.
Μα φυσικά, δουλειά του είναι να λέει αυτά τα πράγματα. Τόσο αυτός όσο και το ΔΝΤ είναι “νεκροθάφτες” των λαών, οπότε ο κόσμος δεν πρέπει να τους λαμβάνει σοβαρά. Διότι οι αγορές θέλουν ακριβώς τέτοιες προβλέψεις, η Ελλάδα όμως ζητά διαφορετική πολιτική και οικονομική κατεύθυνση.
Κι εν πάση περιπτώσει, πριν από λίγες εβδομάδες, όταν το ίδιο το ΔΝΤ μας γέμισε από επαίνους, λίγο μετά τα στοιχεία για τα έσοδα και την ύφεση ήταν τέτοια που όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει πρόγραμμα σταθερότητας. Τώρα τι θα ακολουθήσει το νέο μπαράζ επαίνων;

1 σχόλιο:

  1. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.