Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Ξένο υπουργό θέλει να βάλει ο Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση ;;!!


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιθυμεί να βάλει στην κυβέρνηση έναν από τους αλλοδαπούς συμβούλους του, πιθανόν τον Ιταλό κ. Σκιόπα, δίδοντάς του υπουργείο και ο έλεγχος της συνταγματικότητας αυτής της απόφασης είναι που καθυστερεί τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έλεγαν στο attacktv καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τις δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν απέκλεισε καθόλου το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, απλά τον τοποθέτησε, χωρίς να το πει ευθέως, για αργότερα (υπολογίζεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη ΔΕΘ αν έως τότε έχει δοθεί λύση στο θέμα της υπουργοποίησης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξένου συμβούλου του Πρωθυπουργού).
Κατά τα λοιπά η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, δεν άγγιξε κανένα από τα ζέοντα πολιτικά ζητήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, κλπ, που απασχολούν το λαό.
Αν και η συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά τις θερινές διακοπές και σε αυτή ως είθισται γινόταν πάντα συζήτηση για το τι θα πει και θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, καθώς για το πώς αντιμετωπισθούν τα πολύ οξυμένα προβλήματα του λαού, αλλά και όλα τα άλλα καίρια θέματα, σύμφωνα με πληροφορίες του attacktv ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί ασχολήθηκαν επί μια περίπου ώρα συζητώντας για το κουνούπι του Δυτικού Νείλου, τα κρούσματα μέχρι σήμερα και τα μέτρα, οι προβλέψεις που υπάρχουν για την εξέλιξη της νόσου, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να προστατευθεί ο πληθυσμός στη βόρεια Ελλάδα.
Ακολούθως παρουσιάστηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ένα ευρύ πρόγραμμα αναπλάσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου θέλει να γίνει από τα πιο ελκυστικά ιστορικά κέντρα της Ευρώπης.


Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοίδης ανέπτυξε την πρότασή του για τη σύσταση ειδικού σώματος που θα περιπολεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και θα φροντίζει για την τάξη, αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με παροχή πληροφοριών κλπ. Το συγκεκριμένα σώμα θα κάνει και επιχειρήσεις – «σκούπα» στο κέντρο κατά των αλλοδαπών, ναρκομανών, και άλλων περιθωριακών.
Με αυτά τα θέματα έληξε η συνεδρίαση αφήνοντας, είναι αλήθεια, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης που ανήκουν στην «παλαιά φρουρά» και σκέπτονται πολιτικά, έντονα προβληματισμένα για το τι θέλει να κάνει ο κ. Παπανδρέου με τις «δομικές αλλαγές» στην κυβέρνηση που ανέφερε στις δηλώσεις του, και κυρίως για το αν υπάρχει πολιτική για να αντιμετωπισθεί η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα σκληρά μέτρα και την άγρια λιτότητα που βιώνουν.
(attacktv.gr)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.