Α. Λοβέρδος: "Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, θα είναι η πρώτη περίοδος που θα έχουν μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες.."

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο υπουργός Εργασίας την πορεία της ανεργίας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο οποίος εκτιμά ότι, μετά και το τέλος της τουριστικής περιόδου, το ποσοστό πρόκειται να ανέβει υπερβολικά.

Αρνητικές είναι οι προβλέψεις του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την ανεργία, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι, μετά και το τέλος της τουριστικής περιόδου, το ποσοστό θα ανέβει δραματικά.

Παράλληλα, τονίζει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και από την αδυναμία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να επιβιώσουν και προβλέπει ότι η ανεργία θα είναι υψηλότερη από τα σημερινά επίπεδα.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι ο πιο πρόσφατος αριθμός για την ανεργία είναι το 12% που έδωσε η Εθνική Στατιστική Αρχή για τον Μάιο και ανέφερε ότι σε αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθούν όσοι εργάζονται σε ευκαιριακές μορφές απασχόλησης χωρίς να το επιθυμούν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στο νέο κείμενο φέρονται ως νέα μέτρα, πράγματα που έχουν ήδη γίνει, πρόσθεσε, όμως, ότι στην πορεία των διαπραγματεύσεων μπήκε ένα νέο μέτρο το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε εκείνον και αφορά την κατάργηση της αρμοδιότητας του υπουργού να επεκτείνει την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σε εργασιακούς χώρους που δεν έχουν εκπροσώπηση.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας, σχετικά με τα χαμηλά εισοδήματα και την πτώχευση είπε ότι «για την πλειοψηφία των Ελλήνων, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, θα είναι η πρώτη περίοδος που θα έχουν μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες.
Σκοπός όμως είναι να σωθεί η χώρα από την πτώχευση και να σώσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την περιουσία τους. Γιατί η πτώχευση δεν αφορά μόνο τα δημόσια οικονομικά. Πτώχευση σημαίνει ίδιες υποχρεώσεις στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, αλλά μισά εισοδήματα και μισή αξία της περιουσίας των πολιτών».

Αναφορικά με την πολιτική του Υπουργείου του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι σήμερα επιδοτούνται 60.000 θέσεις εργασίας και υπάρχει περιθώριο για επιδότηση άλλων 80.000 με τις 30.000 να αφορούν τον τουρισμό, ενώ για τις οφειλόμενες στα ταμεία εισφορές είπε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναστέλλονται όλα τα μέτρα κατά των οφειλετών οι οποίοι καλούνται να προβούν σε ρυθμίσεις.

ant1online

Σχόλια