Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Όταν το ΔΝΤ ανησυχεί για την ανάπτυξη....

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης του Gerry Rice, αναπληρωτή Διευθυντή του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ. 
Ερώτηση:
Διερωτώμαι αν υπάρχει κάποιου είδους συζήτηση στο ΔΝΤγια την Ελλάδα και για τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης.
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις που κλείνουν και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει το αίσθημα ότι, το μνημόνιο επηρεάζει την ανάπτυξη και αν θα πρέπει να επανεξετασθεί το που πάνε τα χρήματα, ώστε να επιτρέψουν μεγαλύτερη ανάπτυξη.

MR. RICE:
: ... Σοβαρές προκλήσεις και κίνδυνοι παραμένουν αλλά πιστεύουμε ότι αυτά έχουν δρομολογηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.
Φυσικά και ενδιαφερόμαστε
Φυσικά, ανησυχούμε για το ζήτημα της ανάπτυξης.
Φυσικά, ανησυχούμε για τον αντίκτυπο των μέτρων στους Έλληνες. 
Θεωρούμε ότι γι αυτό ήταν τόσο σημαντικό που η κυβέρνηση, εξαρχής μέσω αυτού του προγράμματος, έχει δώσει μια ισχυρή έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη του προγράμματος και στην προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων στα μέτρα που λαμβάνονται.


http://www.imf.org/external/np/tr/2010/tr082610.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.