Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Και όλα αυτά για κάποιες... βραχονησίδες!

 Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ στις 21 Οκτωβρίου 2000 ως υπουργός εξωτερικών, για την Τουρκία : <<Και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως την υφαλοκρηπίδα. Όχι ότι δεν υπάρχει ζήτημα, αλλά θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες>>.

Δυστυχώς κ. Παπανδρέου την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο χρόνος. Είμαστε 10 χρόνια μετά και οι Τούρκοι όχι μόνο δεν πέταξαν την εξωτερική τους πολιτική στο καλάθι των αχρήστων για….κάποιες βραχονησίδες αλλά εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να πάμε πλέον στις βραχονησίδες αυτές (που βάσει διεθνών συνθηκών είναι Ελληνικές) γιατί θα μας γαζώσουν τουρκικά πυρά.

Η Ελλάδα, ή για την ακρίβεια οι έλληνες πολιτικοί έχουν μια άριστη σχέση με την κάλαθο των αχρήστων καθώς μονίμως τα τελευταία 35 χρόνια εκεί πηγαίνουν όλα τα προβλήματα της χώρας. Κάπως έτσι έφτασαν και οι μέρες του ΔΝΤ και επιμένω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.

Πηγή: 29-26.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.