Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Ο... Στίβεν Χόγκιν της Καλαμάτας

Στα χνάρια του Στίβεν Χόκινγκ ονειρεύεται να βαδίσει ένας νεαρός από την Καλαμάτα, ο οποίος αν και μόλις 18 Μαΐων έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις τόσο στην Αστροφυσική όσο και στη Χημεία. Ο Στέφανος Τύρος, που ήδη έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στην 43η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας που έγινε στην Τουρκία πριν από ένα μήνα, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Πολωνία όπου θα διεξαχθεί η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Όταν η πατρίδα αργοπεθαίνει...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Ενα όνειρο που προσπαθεί να μείνει ζεστό... Μια χωρά που πεθαίνει...Μια πατρίδα που σβήνει... Ενα φώς που χάνεται...
Γυναίκες στη Πορνεία
Προχτές διάβαζα στο μπλόγκ του Κων/νου για το θλιβερό επεισόδιο στο τελωνείο Εβρου με πρωταγωνίστριες τρείς - μάλλον μοντέλες - που έκαναν ένα ταξίδι - αστραπή οδικώς στη Κων/πολη για ...διακοπές και γύρισαν την μεθεπόμενη μέρα, με γεμάτα τα πορτοφόλια τους ευρώ. Οι αρχές υποψιάστηκαν εμπόριο ναρκωτικών και τις πήγαν για έλεγχο. Και μετά απο αφόρητη πίεση και μπροστά στο γεγονός οτι κινδύνευαν με άμεση σύλληψη και ό,τι αυτό συνεπάγετο, άνοιξαν το στόμα τους και μίλησαν.

Γιώργος Νταλάρας: «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Οτζαλάν»

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Μιλώντας τώρα στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έρχεται με μία νέα δήλωση: «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οτζαλάν, από πού συμπεράνατε αυτό;», λέει, ενώ τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

Το ποδήλατο προάγει την κοινωνικότητα

φώτο Βασίλη Δημάκη
Λένε πως οι πόρτες της φιλίας κλείνουν μετά το πανεπιστήμιο και το λύκειο για τους περισσότερους, και αυτό δε φαντάζει καθόλου απίθανο για τον σύγχρονο κάτοικο της μεγαλούπολης που βρίσκεται περιορισμένος σε διαμερίσματα κλουβιά, όπου μπορεί να ζεί για χρόνια χωρίς να ξέρει τους συγκάτοικους του. Άραγε πόσοι από τους αναγνώστες αυτού του τεύχους θα θυμούνται την τελευταία φορά που είχαν την ευκαιρία είτε να γνωρίσουν καινούργια άτομα είτε να ανανεώσουν τον κύκλο γνωριμιών τους ;

Aπό το "λεφτά υπάρχουν" στο.."την κάτσαμε την βάρκα"

Από το περίφημο προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», του κ. Παπανδρέου, η χώρα οδηγήθηκε σιδεροδέσμια στην προκρούστειο κλίνη της Τρόικας. Από το «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα» του τέως υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, οι Ελληνες μετρούν πλειάδα φορομπηχτικών νόμων, καθώς και ένα γενναίο μαχαίρι στα εισοδήματά τους. Τώρα, προτού καλά καλά κλείσουν δύο μήνες από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος, εμμέσως πλην σαφέστατα προαναγγέλλει νέα μέτρα λιτότητας. 

Η κυβέρνηση άρχισε τα θαύματα!!


(του Σωκράτη Τσιχλιά)
Καθώς οι ειδήσεις, τουλάχιστον στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επαναλαμβάνονται πανομοιοτύπως από δελτίο σε δελτίο, άκουσα τη συγκεκριμένη τουλάχιστον τέσσερις φορές σε ένα πρωινό: o πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να του αναφέρουν συγκεκριμένα πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα! Εκείνη τη στιγμή πρόχειρος ήταν μόνο ο υπουργός Εργασίας, o οποίος δήλωσε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν 55.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Δεν διευκρίνισε, βεβαίως, εάν οι θέσεις αυτές θα μειώσουν την ανεργία ή απλώς θα αντικαταστήσουν ανέργους από τη φρικαλέα λίστα.

Εμ καταλάβαμε το μισό νησί… Εμ ιδρύσαμε ξεχωριστό κράτος… Και τώρα θέλουμε μερίδιο από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο !!
Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 20-8-2011
 
Τι θα πει Kυπριακή Δημοκρατία ;
Θα πει κοινό κράτος Ρωμιών΄-Τούρκων…
Έτσι θα έπρεπε ο πλούτος της θάλασσας να είναι κοινός, έτσι δεν είναι ;
Που για….
Εμείς εδώ και 48 χρόνια αποκοπήκαμε από εκείνη την δημοκρατία…
Ιδρύσαμε στον βορά ένα ξεχωριστό κράτος…

Ανυπομονώ να έρθει ο Σεπτέμβρης….

Ανυπομονώ να έρθει ο Σεπτέμβρης….
- για να ανοίξουν τα σχολεία.
- Για να ακούσω με πόσα κενά και κούφια λόγια θα γίνει η προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά και τα ελλείμματα σε μια πολύπαθη παιδεία.
- Για να δώ πώς αυτοί που ευθύνονται για «των παθών της παιδείας τον τάραχον» μετατρέπονται σε συμβουλάτορες και εμπνευστές οραμάτων.
- Για να ακούσω ανεύθυνα και ανέξοδα κηρύγματα περί εθνικής ανάγκης και ανάληψης ευθυνών από όλους τους άλλους εκτός από το τρίο του Υπουργείου Παιδείας και από τον παχυλά αμειβόμενο στρατό από γραμματείς και συμβούλους.
- Για να μάθω κανένα νεόκοπο σύνθημα. Δεν φαντάζομαι να μείνουμε στα «πρώτα ο μαθητής» και «οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης».

Υπουργείον "Χάριν Παιδιάς"...


Του Γιάννη Καλαϊτζή

Κάνει πίσω η κ. Διαμαντοπούλου, με αλλαγές στο παρά πέντε...

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται πως εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και να κλείσει το εσωκομματικό «μέτωπο», λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις ρυθμίσεις.
Οι προτεινόμενες αλλαγές αφορούν κυρίως στις εξουσίες που συγκεντρώνει ο νεοεισαγόμενος θεσμός του Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων, που αποτελεί και τη βασική μεταρρυθμιστική πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

Οι αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Τηλεόραση
Οι άμεσα συντελούμενες αλλαγές στο χώρο της Δημόσιας Τηλεόρασης συνοψίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

SZ «Ο Ε. Βενιζέλος δεν πρέπει να επιτρέψει τους εκβιασμούς»

H συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας βάση της οποίας η Ελλάδα θα καταθέσει εγγυήσεις έτσι ώστε η Φιλανδία να συμβάλλει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης είναι το θέμα που κυριαρχεί στη σημερινή επισκόπηση του γερμανικού τύπου.

«Ψήφος έναντι χρημάτων», είναι ο τίτλος του σχολίου της εφημερίδας ddeutsche Zeitung, η οποία σημειώνει: «Που θα βρουν τα ευρώ οι Έλληνες που βρίσκονται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση, ώστε να τα δώσουν στους Φινλανδούς; Τα χρήματα θα έρθουν από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. 

Ελληνικές εταιρείες ξεπλένουν χρήμα της Βουλγαρικής μαφίας..Σύμφωνα με το novinite.com , εκτιμάται ότι είκοσι πέντε ελληνικές εταιρείες παρέχουν κάλυψη στη βουλγαρική μαφία, που ενεργεί στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.
Οι πληροφορίες προέρχονται από μια κοινή πηγή της Βουλγαρικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία επικαλείται η βουλγαρική 24 Chassa (24 ώρες) daily.

Τί διαφορά υπάρχει από την Τουρκοκρατία ;;;Ακόμα και το φιλοκυβερνητικό ΕΘΝΟΣ δεν μπορεί να καλλωπίσει αυτό που γίνεται με την φορολογία...
Όπως βλέπουμε στο σημερινό του πρωτοσέλιδο μιλά για ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ...

e-Επιλογές της 19/08/2011

ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο δούρειος ίππος της Ισλαμικής ηγεσίας στην Αθήνα, για να πετύχουν το πολυπόθητο γι' αυτούς τζαμί, μέσα μάλιστα σε ιδιοκτησία του ενδόξου Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι, απ΄ ότι φαίνεται, η φιέστα που προγραμματίσανε για το τέλος του ραμαζάνι στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
Οι επιεικώς ''ερασιτέχνες'' που μας κυβερνάνε, δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;;; γιατί αλίμονό μας αν το καταλαβαίνουν και αδίστακτα επιτρέπουν αυτό το ανοσιούργημα ! Εν πάση όμως περιπτώσει ο Ελληνορθόδοξος λαός μας όχι μόνο οφείλει να αγρυπνεί, αλλά και να ανησυχεί βαθύτατα ...

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά κοκτέιλ


Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΥΡΑΚΗ

Είναι σίγουρα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι. Άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ζεστές ελληνικές βραδιές, τη διασκέδαση αλλά και τις ανέμελες στιγμές. Δροσιστικά, γευστικά και πάντα εντυπωσιακά τα κοκτέιλ είναι από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού!
Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που για ευνόητους -ιδίως αυτό το καλοκαίρι- λόγους ή μη δεν θέλετε να «ξοδεύετε» κάθε βράδυ σας στα παραλιακά μαγαζιά, συνωστισμένοι μέσα στον κόσμο και με τη μουσική να σας εμποδίζει να ακούσετε ακόμη και τη… σκέψη σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε και το αγαπημένο σας κοκτέιλ.
Ιδίως αυτό το καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν για λίγο τα κοσμικά μπαράκια και τα κατάμεστα κλαμπ και δίνουν την ψήφο τους στην σπιτική βεράντα. 

Το "πλοίο του Κεμάλ" έριξε άγκυρα στο Αιγαίο

Το «πλοίο του Κεμάλ» (φωτ.) έριξε Αγκυρα στο Αιγαίο. Η διάσημη θαλαμηγός «Savarona», που πλέον είναι γνωστή και ως «το πλοίο των οργίων», βρίσκεται από προχθές αρόδο μεταξύ των κόλπων της Αγίας Αννας και του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.
Το μέγεθος και η πολυτέλεια του «Savarona» εντυπωσίασαν όλους όσοι το είδαν να οργώνει την καταγάλανη θάλασσα ανοιχτά της Νάξου, ενώ τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες έσπευσαν να το αποθανατίσουν βγάζοντάς το φωτογραφίες και τραβώντας το βίντεο με τις κάμερές τους. Η διάσημη θαλαμηγός είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, με μήκος 124 μέτρα. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό λευκό πλοίο με κίτρινα φουγάρα και κατάρτια. Εχει ιστορική σημασία για την τουρκική ναυτιλία και για τους Τούρκους αποτελεί ένα είδος πλωτού μνημείου, αφού υπήρξε μεταξύ άλλων το πλοίο που μετέφερε τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Προφητεία του Χάρρυ...

Mια ανατριχιαστική προφητεία του Χάρρυ Κλυν από την παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος» που ανέβηκε τον χειμώνα του 1983 στην Μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα. Μια παρλάτα που για την σημερινή εποχή της μεγιστοτεράστιας κρίσης και των αλλεπάλληλων Μνημονιών, προκαλεί σοκ και δέος. Μερικοί το διαισθάνονταν, το πίστευαν, το έλεγαν. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Κόβω τον σβέρκο μου ότι την στιγμή που ο Χάρρυ Κλυν εκφωνούσε αυτές τις εφιαλτικές προβλέψεις του, η πλειοψηφία των θαμώνων...

Η Διαμαντοπούλου δεν κατέθεσε το τελικό νομοσχέδιο στη Βουλή μπροστά στον κατακλυσμό των αντιδράσεων από Πανεπιστημιακούς και προσωπικότητες από όλες τις χώρες του κόσμου

Ενώ η συγκέντρωση υπογραφών στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους 950 ( http://www.gopetition.com/petitions/support-the-public-university/signatures.html ) Πανεπιστημιακούς (ανάμεσά τους Πρόεδροι Τμημάτων, Κοσμήτορες και Πρυτάνεις), 902 Πανεπιστημιακοί του εξωτερικού συντάσσονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους εναντίον της προτεινόμενης από την κυβέρνηση μεταρρύθμισης στη τριτοβάθμιας εκπαίδευση. Με έκκλησή τους, την οποία απευθύνουν προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας υποστηρίζουν ότι η κατεύθυνση του προτεινόμενου νομοσχεδίου «είχε καταστροφικές συνέπειες στην Ανώτατη Εκπαίδευση όπου εφαρμόστηκε» και ζητούν «να μην προχωρήσει η ψήφισή του».

ΝΔ :H κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής  Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Β΄  Αθηνών,  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δωράκι ΠΑΣΟΚ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές: Έρχονται τα εκκαθαριστικά της έκτακτης εισφοράς ή κεφαλικού φόρου όπως τον λένε οι ΠΑΣΟΚοι ;)

Tα σχετικά σημειώματα θα στείλει η ΓΓ Πληροφοριακών ΣυστημάτωνΕγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου υπογραμμίζεται πως από την εφαρμογή της «θα προκληθεί δαπάνη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια διότι εξαρτάται από το πλήθος των εκκαθαριστικών που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους».

Δημοψηφίσματα - δημοσκοπήσεις για την μεταλλαγμένη δημοκρατία τους...

Θα κάνουμε δημοψήφισμα λέει ο ποδηλάτης ηγεμών εδώ και καιρό.
Το θέλει πολύ! Όσο και την αποποινικοποίηση του χασίς!!!
Πρέπει να δείξει ότι είναι δημοκράτης, είναι αριστερός και σοσιαλιστής (ή σοσιαληστής, άλλωστε με το επίπεδο των ελληνικών του δεν έχει σημασία η ορθογραφία). Πρέπει να δείξει ότι έχει την λαϊκή νομιμοποίηση ότι ο κόσμος βιάζεται βάναυσα αλλά το γουστάρει γιατί είναι ένας Παπανδρέου με μουστάκι...

Νταλάρας: Το Αιγαίο άλλοι λένε ότι ανήκει στους "Τούρκους", άλλοι λένε πως είναι των «Ελλήνων».. στην πραγματικότητα ανήκει στα ψάρια !!

Διαβάστε τι φέρεται να δήλωσε στην Χουριέτ , ο Νταλάρας..
Ο Θεός μας θέλει μαζί, αλλά μας χωρίζει επίσης,  στο όνομα του Αλλάχ.. ζούμε σε αυτό το δίλημμα! 
Γνωρίζετε επίσης ότι μοιάζουμε μεταξύ μας ... Έχουμε πολλά κοινά στο φαγητό και το ποτό. 
Ζούμε δίπλα-δίπλα για χιλιάδες χρόνια. 
Όλα τα πράγματα αυξάνονται και αν κοιτάξουμε λίγο από ψηλά, δεν βλέπουμε τις γραμμές στο χάρτη.

Ολέθριοι χειρισμοί έφεραν πάλι την Ελλάδα αντιμέτωπη με τον ΆξοναΑλλά δεν υπάρχει κανείς να ξαναπεί το «Όχι»
Σοφία Βούλτεψη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απαιτήσεις των «εταίρων» μετά το εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης να δεχθεί ήδη από τις 12 Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup, να τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων προκειμένου η χώρα μας να λάβει το νέο δάνειο των 109 δις ευρώ.
Το πρώτο έγκλημα ακολουθήθηκε από το δεύτερο, που δεν είναι άλλο από την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας της φινλανδικής απαίτησης να κατατεθεί σε φινλανδική τράπεζα ποσό ίσο με το μέρος του δανείου του αναλογεί στο Ελσίνκι.

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Πρακτορείο ΙΗΑ 19-8-2011
Σε δασική περιοχή του οικισμού Καϊνακλάρ του Μπουτζά της Σμύρνης βρέθηκαν τα πτώματα δύο γυναικών. Γνωστοποιήθηκε πως τις σκότωσαν κόβοντας τους τον λαιμό και ότι πρόκειται για δύο τουρίστριες που έκαναν διακοπές στο Κουσάντασι.
Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν η Ιρλανδή Σάνον Γκράχον επιστρέφοντας από βόλτα με πλοίο δεν μπορούσε να βρει την μητέρα της Μάριον Ελίζαμπεθ Γκράχον. Η Σάνον Γκράχον μη μπορώντας να βρει την μητέρα της προσέφυγε στην αστυνομία. Η δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία ανέκρινε τον 17χρονο σερβιτόρο Ρετζέπ Τ. με τον οποίο η νέα κοπέλα Σάνον Γκράχον είχε συνάψει σχέση.

Ωραία η ζωή στα... ΕΛ.ΤΑ.!

Χρέη πρακτορείου ταξιδίων εκτελούσε τα τελευταία χρόνια το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των ΕΛ.ΤΑ., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών. Τα πακέτα διακοπών «κλείνονταν» αποκλειστικά για την ξεκούραση των συνδικαλιστών, κερασμένα από επιδοτήσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όμως η παλέτα των εκδρομών ήταν λίγο... περιορισμένη, φτάνοντας κατά βάση εκεί που εξαπλώνονται τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, ήτοι της συζύγου του κ. Νίκου Σηφουνάκη.
Το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή αποκαλύπτει...

Β.Παπαγεωργόπουλος: “Εμπρός κ.Πρωθυπουργέ! Μη μη χάσετε και αυτή την ευκαιρία!


Με την ευκαιρία της δήλωσης των ΗΠΑ περί «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» (ΑΟΖ), ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος  έκανε την παρακάτω δήλωση: 
ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» (ΑΟΖ)

«Μετά τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι είναι υπέρ της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» (ΑΟΖ) της Κύπρου και «κάθε  άλλης χώρας», 

ICG: Eπίλυση Εληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο με προετοιμασία της κοινής γνώμης...

Διαβάστε την περίληψη της μελέτης του Ιnternational Crisis Group (ICG ), σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και τα προτεινόμενα μέτρα-πολιτικές για την επίλυση της δίένεξης στο Αιγαίο.
Η μελέτη επικεντρώνεται και εστιάζει στο ότι :
"Μια καλή στρατηγική προΰποθέτει μια σειρά από συγχρονισμένα βήματα....

27 Αυγ. 2003 - ΠΟΥΛΗΣΑΝ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΓΙΑ 200 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ..


ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΟΥΓΓΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 1,825 ΔΟΛΑΡΙΑ ;;
27 Αυγ. 2003 - Στα βουβά και κατακαλόκαιρο εισέπραξαν 200 εκατ. ευρώ 

Λαφοντέν για τράπεζες : Καζίνα με τζογαδόρους...


Ο Όσκαρ Λαφοντέν, το τρομερό παιδί της γερμανικής πολιτικής, κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος παλαιότερα για την καγκελαρία, γύρισε τη δεκαετία του '90 τα νώτα στην παράταξή του και εντάχθηκε στο κόμμα της Αριστεράς, όπου έγινε και επικεφαλής του.


Τράπεζες, καζίνα με τζογαδόρους

e-Επιλογές της 18/08/2011

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Κλείνει η ΕΤ1, αναβαθμίζεται η ΕΤ3

http://3.bp.blogspot.com/-U82brt0EWh8/TgzXwLQU6rI/AAAAAAAAG4k/HSBVOdEnpwo/s1600/%25CE%2595%25CE%25A4-1.jpgΣτην πλήρη εξυγίανση της κρατικής τηλεόρασης προχωρά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Το ολοκληρωμένο σχέδιο εξορθολογισμού της κρατικής τηλεόρασης θα ανακοινωθεί από τον κ. Μόσιαλο την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί.

Rihanna : Μια γυναίκα ηφαίστειο στην Σαντορίνη


Κρυφτούλι με τους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους παίζει η Rihanna. Τη μια ακούγεται ότι θα φτάσει με λίαρ τζετ και την άλλη δια θαλάσσης με πολυτελές σκάφος. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα καταλύσει τις επόμενες μέρες στη Σαντορίνη, εντούτοις εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστες η μέρα και η ώρα που θα πατήσει το πόδι της στο νησί. Οι λόγοι είναι ευνόητοι: για να μην την ακολουθήσει σμήνος φωτογράφων.

Αν και η ημερομηνία άφιξής της στο νησί θεωρείται η 20ή Αυγούστου, πληροφορίες μας θέλουν την ποπ σταρ να φτάνει μέσα στις επόμενες ώρες. Αυτή τη φορά η δημοφιλής σταρ δεν είχε παράλογες απαιτήσεις -ως συνήθως- και το μόνο που ζήτησε από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου όπου θα καταλύσει είναι η διαβεβαίωση ότι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι θα μείνουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Συγνώμη mega mou


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συγνώμη mega mou
Που θίξαμε τους Σοσιαληστές σου και για αντίποινα… προσκύνησες την ‘’δημοκρατία τους’’
Μετά το χθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μας με θέμα ‘’αντίδραση για την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση’’, μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας το MEGA, ζητώντας μας να εμφανιστούμε από την Θεσσαλονίκη, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ‘’Πρωϊνό MEGA’’ την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. Πράγματι στο studio, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας μας Ηλίας Καλιώρας. Αφού τον προλόγισε ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Δημήτρης Τάκης, στο πάνελ της Αθήνας,

Μaster class Τοποστρατηγικής-Καστελλόριζο


Έλαβε χώρα το πρώτο Μaster Class Τοποστρατηγικής του Νίκου Λυγερού στο Καστελλόριζο τη 14η Αυγούστου 2011 με τίτλο:
Το απέραντο γαλάζιο του Καστελλόριζου
Περί τα σαράντα άτομα, κάτοικοι του Καστελλόριζου, άλλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, που μετέβησαν στο νησί για τον σκοπό αυτό, παρακολούθησαν το εξάωρο Μaster Class, κατά το οποίο αναλύθηκαν τα εξής θέματα:

Αντιπολίτευση σ' όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

http://3.bp.blogspot.com/-02rPU0yA_fo/TicHR-qneiI/AAAAAAAAEy4/EybaRzubFUo/s1600/ND_SAMARAS_fotomegali.jpgΑποφασισμένος «να ανοίξει την αντιπολιτευτική βεντάλια» του κόμματός του σε ζητήματα και πέραν της οικονομίας, που κυριαρχούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, είναι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συντονίζει το κόμμα του εν όψει του φθινοπώρου για το οποίο προβλέπει ότι θα είναι «καυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να επαναφέρει από την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα θεσμικά ζητήματα, με την πρόταση του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Παράλληλα, προετοιμάζεται για αντιπαράθεση στα θέματα παιδείας, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘’ Όνειρο στο κύμα’’


2011 ΕΤΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,
Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 , Μάρμαρα -Πλάκα

Mία βραδιά σαν όνειρο πλάι στο κύμα.

Με αφορμή το Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τραγουδάμε τον Έρωτα σε μια διαφορετική μουσική παράσταση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ..με τους μισούς Υπουργούς σε διακοπές!

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με το ..μισό Υπουργικό δεν έχουμε ξαναδεί.

Πολλοί Υπουργοί δεν έχουν γυρίσει ακόμα από τις διακοπές τους, αλλά παρόλ’ αυτά ο Παπανδρέου την συγκάλεσε!

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δυο συσκέψεις μέσα στην μέρα. Στη 1 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η ευρεία σύσκεψη.

Μπουτάρης-Λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης... ετοιμάζει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα

http://3.bp.blogspot.com/_Tx8rWnEGtJk/TQPsiWoMHxI/AAAAAAAABi8/qehwxkaASDA/s1600/%25CE%259C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2582_%25CE%25A5%25CF%2580%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΤο πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση έχει ήδη καταλήξει στο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει ο νόμος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, και βρίσκεται στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως φυτώριο. Σε ένα μικρό μέρος της έκτασης θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του αποτεφρωτηρίου.

Αντιδρούν όλοι πλην Ελλάδας στα γαλλογερμανικά σχέδια


Σοφία Βούλτεψη
Με τον γαλλογερμανικό άξονα να λαμβάνει αποφάσεις που θα επιβληθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, με τις αγορές να αντιδρούν αρνητικά στα όσα αποφάσισαν κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι Μέρκελ και Σαρκοζί – καθώς όλα αφορούν στο μέλλον και τίποτε δεν αφορά στην σημερινή κρίση χρέους – και με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει χρήματα για να δανείσει στους Φιλανδούς προκειμένου να της τα… ξαναδανείσουν, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα.

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;»

Η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί κυριαρχεί στα σχόλια του γερμανικού τύπου καθώς και η ελαφρά μείωση της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
«Μεγάλα λόγια, μικρά έργα», είναι ο τίτλος του περιοδικού Der  Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα και σημειώνει: «Μια κοινή οικονομική διακυβέρνηση θα στήριζε το ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά τα ευρωομόλογα και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης παραμένουν ταμπού. Στη συνάντησή τους η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί περιορίστηκαν σε συστάσεις. Δεν πρόκειται όμως με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσουν τα χρηματιστήρια».

Ο Μιχάλης Γιαννάκης στο Κανάλι 10


Για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας μίλησε στο Κανάλι 10, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.

Στις απαντήσεις του ο Μιχάλης Γιαννάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την φορολογική πολιτική, υπεραμύνθηκε της πρότασης του Προέδρου της ΝΔ, κου Αντώνη Σαμαρά...

Ρέκβιεμ της ενοχής από τα ΜΜ”Ε”. Αυτοί δολοφόνησαν την δημοκρατία.

Είχαμε την ψευδαίσθηση ότι θα βρισκόταν έστω και ένας σταθμός που να αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο αφιέρωμα της Ελβετικής εφημερίδας “LaLiberte” με τις αποκαλύψεις φωτιά για την Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου.
Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Ρέκβιεμ συνενοχής που προϊδεάζει για ζοφερές μέρες εκτροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το πλέον θλιβερό όμως είναι το σχόλιο της ίδιας της εφημερίδας για την σιωπή των Ελληνικών μέσων για το θέμα, που ήταν ΣΙΓΟΥΡΗ πως θα επακολουθήσει. Γράφει επί λέξει

ΔΙΝΟΥΜΕ Φ(Α)ΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Στράτος Σιμόπουλος


Η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από 13% σε 23%  δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε λογική αλλά «προσωρινά αναγκαία», αποδεικνύει πως η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα λογιστικά οφέλη και αγνοεί τις συνέπειες της πολιτικής της στην οικονομία, τον τουρισμό, την μικρομεσαία επιχείρηση και την απασχόληση.
Η μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ δεν συνεπάγεται μόνο ακριβότερες τιμές για εγχώριους και αλλοδαπούς τουρίστες.

Γράμμα στον Λένιν από έναν απελπισμένο Κομμουνιστή….Σύντροφε Λένιν

Θα τρελαθώ μεγάλε ηγέτη της Οκτωβριανής επανάστασης! Ναι θα τρελαθώ! Εδώ μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο! Για κάτι που δεν μπόρεσε ούτε το δικό σου μεγάλο πνεύμα να προβλέψει, ούτε αυτό της δικής μας Αλέκας!
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ιδρύει μέχρι το τέλος του 2012 στην Ελλάδα – ξέρεις εκεί που απέτυχες με τα όπλα να την κάνεις εσύ Σοβιετία- ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ φορώντας την προβιά του….ακραίου καπιταλισμού!
Το γράφω μεγάλε ηγέτη και κλαίω!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ ...!

Κυνικότατα και πάλι ο γνωστός και μη εξαιρετέος mr. Sorros, ξαναχτύπησε! Εδήλωσε και δυστυχώς αναμεταδόθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κατά κόρον (.!) ότι, η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρέπει να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωζώνη ..!
Με ποιά αρμοδιότητα ο γνωστός αυτός ανθέλληνας, επανειλημμένα έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί τον Ελληνικό λαό, μιλάει για τέτοια θέματα, που δεν του πέφτει λόγος; Ή μήπως του πέφτει λόγος μέσα από τις κρυφές ή φανερές συναντήσεις με τους Έλληνες Αξιωματούχους;
Αλλά αυτά είναι μιά άλλη πονεμένη ιστορία ...!

ΣΟΥΠΕΡ ΣΧΟΛΕΙΑ με θέατρα , Ιντερνετ καφέ , γκαράζ..ΣΟΥΠΕΡ ΓΑΠ

20110818-093351.jpg

Δείτε και τις υπόλοιπες...

Ο πρωθυπουργός των 4 νησιών και η κυβέρνηση της αμεριμνησίας και ακινησίας..


Μπράβο στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που δεν μασάει τα λόγια της και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Τα είπε όλα στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό των 4 νησιών και στην κυβέρνηση της αμεριμνησίας και ακινησίας.
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί...