Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Υπερατλαντικές πτήσεις για Παπανδρέου – Σαμαρά από Σεπτέμβρη μετά τη ΔΕΘ


 

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού ξεκινάνε υπερατλαντικά ταξίδια για Παπανδρέου – Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός μετά από πολλούς μήνες θα βγει εκτός των στενών ορίων της Ευρώπης και θα μεταβεί στις ΗΠΑ. Εκεί προφανώς, θα επισκεφθεί Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ενώ επιθυμεί να μεταβεί και στην Κίνα.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να προτιμά Ουάσιγκτον-Μόσχα-Ισραήλ.

Αυτές οι επισκέψεις δεν είναι διόλου τυχαίες, αφού η Ελλάδα πασχίζει (ακόμα) να βρει λύση στην κρίση χρέους. Επίσης, και αυτό είναι το σημαντικό, αυτές οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την οποία τα κόμματα έχουν ήδη τεθεί σε εκλογικό συναγερμό.
Οι πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφέρουν, ότι το χρίσμα στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά και την επίσκεψή του προ εβδομάδων στις ΗΠΑ και στο ΔΝΤ.
Αυτό που είναι γνωστό έως τώρα, είναι ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί πασχίζουν να χωρέσουν στο πρόγραμμά τους αυτές τις επισκέψεις, αφού το πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη έχουν “κλείσει” με τη ΔΕΘ. Συνεπώς, αυτά τα ταξίδια υπολογίζεται να γίνουν προς τα τέλη Σεπτέμβρη.
Το γεγονός ότι και οι δυο αρχηγοί “τρέχουν” στο εξωτερικό ταυτόχρονα και την ίδια περίοδο, θεωρείται ιδιαίτερα “ύποπτο”, προλογίζοντας σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές στο τοπίο των σχέσεων σε διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.