Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Λαφοντέν για τράπεζες : Καζίνα με τζογαδόρους...


Ο Όσκαρ Λαφοντέν, το τρομερό παιδί της γερμανικής πολιτικής, κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος παλαιότερα για την καγκελαρία, γύρισε τη δεκαετία του '90 τα νώτα στην παράταξή του και εντάχθηκε στο κόμμα της Αριστεράς, όπου έγινε και επικεφαλής του.


Τράπεζες, καζίνα με τζογαδόρους
Πολέμιος του ευρώ, επικρίνει με σφοδρότητα τη δέσμη ιδεών Μέρκελ-Σαρκοζί, τάσσεται κατά της οικονομικής κυβέρνησης, υπέρ του ευρωομολόγου και ρίχνει το ανάθεμα στις τράπεζες. «Χωρίς μια νέα τάξη πραγμάτων στον τραπεζικό τομέα, χωρίς τάξη σε αυτά τα καζίνα με τους τζογαδόρους δεν υπάρχει εξυγίανση της παγκόσμιας οικονομίας και δεν υπάρχει εξυγίανση του ευρώ, τονίζει ο Όσκαρ Λαφοντέν σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Ραδιόφωνο.
«Το δεύτερο είναι ότι εάν οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, και κυρίως η Γερμανία, συνεχίσουν να κάνουν λάθη με πολιτική ντάμπινγκ στους μισθούς και στη φορολογία, τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα του ευρώ. Στη Γερμανία τα τελευταία 10 χρόνια τηρείται μισθολογική πολιτική που φέρνει σε μεγάλη δυσκολία τα γειτονικά μας κράτη. Αυτή η μισθολογική πολιτική θα πρέπει να συντονιστεί μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομικής κυβέρνησης, που σημαίνει ότι όλες οι χώρες θα πρέπει αναλογικά με την απόδοση της οικονομίας τους να αυξήσουν μισθούς και ημερομίσθια. Ένα θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι εμπειρογνώμονες: ότι με μαζικές μειώσεις μισθών, καμιά οικονομία δεν εξυγιαίνεται».
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.