Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Aπό το "λεφτά υπάρχουν" στο.."την κάτσαμε την βάρκα"

Από το περίφημο προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», του κ. Παπανδρέου, η χώρα οδηγήθηκε σιδεροδέσμια στην προκρούστειο κλίνη της Τρόικας. Από το «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα» του τέως υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, οι Ελληνες μετρούν πλειάδα φορομπηχτικών νόμων, καθώς και ένα γενναίο μαχαίρι στα εισοδήματά τους. Τώρα, προτού καλά καλά κλείσουν δύο μήνες από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος, εμμέσως πλην σαφέστατα προαναγγέλλει νέα μέτρα λιτότητας. 

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την «κυβέρνηση των Μνημονίων», η οποία συστηματικά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή ράβει νέα, στενότερα κουστούμια για λογαριασμό τους. Αλλωστε, δύο χρόνια από τη στιγμή που η ίδια έβαλε τη χώρα στο γύψο της φτώχειας και της υπανάπτυξης, οι λανθασμένες πολιτικές της αντί να μειώνουν το οικονομικό πρόβλημα, το διογκώνουν. Χθες, ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι η ύφεση το 2011 θα ανέλθει στο 4,5%. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του Μεσοπρόθεσμου έγινε με βάση το 3,5%-3,9%. Και το χειρότερο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 7,5%. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσει μαγικές ικανότητες ο κύριος αντιπρόεδρος, για να το περιορίσει στο 1,5% το β’ εξάμηνο.

Στο μεταξύ η έκτη δόση του δανείου, που επρόκειτο να δοθεί τον Σεπτέμβριο, μετατίθεται, και τουλάχιστον τρεις χώρες της Ε.Ε. ζητούν «εμπράγματες εγγυήσεις» για να δώσουν χρήματα. Κι όμως, τη στιγμή που υπάρχουν κυβερνητικές διαρροές ότι χρειάζονται νέα μέτρα, ύψους 4-5 δισ. ευρώ, πέραν αυτών του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα» που να επιβαρύνουν τα μεσαία και μικρά εισοδήματα. Μπορεί κανείς να τον πιστέψει;
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.